Meldunek tymczasowy, urząd pracy, umowa najmu. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Meldunek tymczasowy, urząd pracy, umowa najmu.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Meldunek tymczasowy, urząd pracy, umowa najmu.

Witam.

Na dniach przeprowadzam się do innego miasta. Póki co nie mam tam pracy. Aby łatwiej ją znaleźć i mieć ubezpieczenie - chcę zarejestrować się do tamtejszego urzędu pracy. Doczytałam, że zarejestrować się mogę zarówno na meldunku stałym, jak i tymczasowym - w zależności od miejscowości, w której przebywam.
Jednak denerwuje mnie niepewność co do możliwości meldunku na wynajmowanym mieszkaniu. Umowa jest na mojego chłopaka. Czy do urzędu miasta do spraw meldunkowych wystarczy jego umowa najmu + jego oświadczenie o tym, że przebywam pod adresem wskazanym na umowie, czy lepiej by było zmienić umowę tak, abym to ja była najemcą?

No i przede wszystkim - czy w takich sprawach lepiej kontaktować się z osobą, od której wynajmujemy mieszkanie? Prosić ją o zgodę, czy zameldować się na mieszkaniu poza jej plecami? Bo boję się, że osoba ta nie wyrazi zgody i co wtedy? Generalnie dla niej byłoby lepiej, gdybym miała meldunek np na 3 m-ce, bo ew. gdy ktoś doniesie, że mieszkamy tam i ktoś by chciał sprawdzić, to ja przebywam tam legalnie.

Jak się z tym uporać?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Meldunek tymczasowy, urząd pracy, umowa najmu.

A czy meldunku w mieszkaniu nie może dokonać tylko i wyłącznie prawowity właściciel mieszkania ?
Wiem, ze sama się rejestrując potrzebowałam Aktu Notarialnego i na jego podstawie (jestem współwłaścicielem) dopiero mnie zameldowali pod wskazanym adresem.

3

w mojej gminie do zameldowania wystarczyła umowa najmu - bez problemu zameldowano mnie (na pobyt stały); pytałam o zdanie właściciela mieszkania, ale i bez jego zgody sądzę, że nie byłoby problemu z zameldowaniem.

4

Dzięki, już wszystko wiem. Dopisano mnie do umowy, którą przedstawię w urzędzie i na tej podstawie umowy najmu mogę się zameldować tymczasowo.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Meldunek tymczasowy, urząd pracy, umowa najmu.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024