Pociągają mnie wyłącznie(!) starsi mężczyźni - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Pociągają mnie wyłącznie(!) starsi mężczyźni

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Pociągają mnie wyłącznie(!) starsi mężczyźni

Dzień (noc?) dobry! To mój pierwszy post na forum, w którym postanowiłam się zwierzyć, poszukać porady, wypisać się...

Słowem wstępu — mam dziewiętnaście lat, dobijam już prawie do dwudziestki, i od niemal sześciu borykam się ze wstydliwym (przynajmniej dla mnie) problemem. Zaczęło się już, kiedy miałam... hm... piętnastkę (?). Co konkretniej? Zainteresowanie dużo starszymi mężczyznami.
W wieku 14-16 myślałam, że w porządku, przeczekam. Gdy kończyłam 18 jeszcze się łudziłam, że to niedługo minie, ale niestety moje upodobania do teraz nie słabną, a wręcz przeciwnie — mam wrażenie, że z każdym miesiącem przybierają na sile, utrudniając życie. Głównie dlatego, że interesują mnie tylko i wyłącznie starsi (30-45). Gdybym jeszcze miała po prostu skłonności do owych i potrafiła umawiać się także z rówieśnikami... Nie byłoby problemu!
Niestety.
Nie dogaduję się z mężczyznami w wieku 18-25. Nie przez to, że uważam się za dojrzalszą, brońcie bogowie, nie mamy po prostu wspólnych tematów. Moje życiowe pasje to m.in. historia, politologia, teologia itd., przez co, niestety, bardziej odnajduję się w rozmowie ze starszym facetem. Poza tym pociąga mnie to, że takowy ma już częściej stały światopogląd, pewne przekonania i ,,swój" sposób patrzenia na życie.
Gdyby chodziło tylko o to, także nie byłoby problemu. Nie generalizuję i wiem, że znajdą się równolatkowie, podzielający moje zainteresowania, ale tu dopiero zaczynają się schody.
Nie jestem w stanie podniecić się żadnym mężczyzną przed trzydziestką. Nie wiem dlaczego tak jest, ale nie wyobrażam sobie seksu z kimś poniżej tego 30 r.ż., sama wizja kontaktu fizycznego mnie odpycha, obojętnie jakby ów wyglądał. Mógłby nawet przypominać tzw. ,,ciacha" z magazynów, ale nie zmusiłabym się do zbliżenia. Raz próbowałam, ale odpuściłam. To nie dla mnie, czuję wyłącznie obrzydzenie. Myślałam, że może jestem po prostu oziębła, jednak, niestety, potrafię się niesamowicie podniecić na widok chociażby zadbanego, estetycznie wyglądającego czterdziestolatka.
Nawet nie próbuję tego wytłumaczyć, bo nie potrafię.
Mnie kręci sama świadomość, że mężczyzna jest ode mnie starszy (najlepiej ok. 12-25 lat) hmm To już z pewnością nie jest normalne.

Myślałam, że w sumie mogłabym się wybrać z tym do jakiegoś psychologa. Chciałabym się w końcu zakochać, czuć do kogoś pociąg, chodzić na randki z kolegami... Dodam, że nie zamierzam się rzucać na szyję żadnemu pierwszemu lepszemu, starszemu mężczyźnie, rozbijać niczyjej rodziny (posiadanie takowej całkowicie dyskwalifikuje faceta w moich oczach już na starcie), nie pociągają mnie materialnie (głównie przez mój wypaczony sposób patrzenia na świat), trudny kontakt z ojcem? Też nie... Tak naprawdę nie wiem, gdzie leży problem i co jest ze mną nie tak, ale mam tego dosyć.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pociągają mnie wyłącznie(!) starsi mężczyźni

eeeee, dlaczego uwazasz to za problem? naprawde nie ma obowiazku umawiania sie i tworzenia zwiazku z rowiesnikami wink moze Ci sie podobac kto chce, dopoki nie robisz nikomu krzywdy, to naprawde nie ma problemu.
postanowilam odpowiedziec, gdyz czytajac Twoj watek, mialam wrazenie, ze czytam o sobie. no, przynajmniej czesciowo. mnie tez od zawsze fascynowali starsi ode mnie mezczyzni: intelektualnie, seksualnie, ale rowniez pod katem kandydatow na znajomych, kolegow, przyjaciol. nigdy nie potrafilam dogadac sie z rowiesnikami, wielu mezczyzn przed 35. rokiem zycia jest dla mnie infantylnych. tylko roznica miedzy mna, a Toba, autorko, jest taka, ze ja nigdy nie postrzegalam tego jako problemu. tylko ze ja jakos nigdy nie mialam problemow z akceptacja swoich pragniec, czy ogolnie rzecz mowiac siebie. choc pewnie w moim przypadku psycholog by powiedzial, ze to skutek zaburzonych relacji z ojcem, braku bezpieczenstwa w dziecinstwie i tak dalej. Bla bla wink
coz mozna Tobie poradzic? masz do wyboru dwie drogi. albo z tym walczyc, tylko ze wtedy licz sie z tym, ze bedziesz zwyczajnie nieszczesliwa i niespelniona. albo, tak jak ja, mozesz dojsc do wniosku, ze skoro nie robisz nikomu krzywdy, to nie ma najmniejszego powodu, zebys nie akceptowala swoich pragnien.
"pociesze" Cie, ze z wraz z Twoim wiekiem, pragnienie duzej roznicy wieku bedzie raczej spadac wink ja raczej nie planuje spotykac sie z szescdziesieciolatkami czy jeszcze starszymi panami. nadal jednak mam slabosc do panow po czterdziestce.
po pocieszeniu jeszcze moze lekkie wystraszenie: wydaje mi sie, ze takie podejscie do sprawy jak Twoje czy moje, ociera sie juz lekko o fetyszyzm wink ale jak powiedzialam juz kilkakrotnie (i bede powtarzac az do smierci): jesli nikt nikomu nie robi krzywdy, to w czym problem? wink

3 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2016-06-12 08:14:30)

Starsi mężczyźni maja w sobie coś, czego brakuje mi w panach młodszych o 4, 5 lat (choć wyjątki od reguły są w obu przypadkach). Przede wszystkim nie kręci im się wszystko wokół jednego, są bardziej zrównoważeni, bardziej zdystansowani wobec życia i róznych spraw. Mają ten spokój w sobie. Nie kręcą mnie tacy, dla których bycie razem to wyłacznie zabawa, seks i gadki o d...e Marynie. A taki zadbany nawet i 50 latek zdecydowanie może być pociągający. Koleżanki mąż jest w tym "podeszłym" wieku, a należy do wysportowanych osób, jest szczupły wysoki i moim zdaniem zachował jakiś chłopięcy wdzięk. A siwe włosy tylko dodają mu uroku. Ogromnie podoba mi się, że jest to człowiek wciąż ciekawy świata i o licznych zainteresowaniach. Wczoraj znowu spotkałam się z koleżanką, która ma dużo starszego męża, facet ma już 60 lat. Ten akurat aparycją nie powala, ale pogadać z nim to prawdziwa przyjemność.
Nie widzę więc problemu w sprawie poruszonej przez Autorkę wątku. Tak masz, taka jesteś, więc szanuj własne potrzeby i nie staraj się na siłę dostosowywać do jakichś umownych standardów.

4

A, czyli nie muszę się martwić 8) Widzę, że są młode kobiety pragnące starych dziadków wink

5 Ostatnio edytowany przez RavenKnight (2016-06-12 09:11:48)

Facet 30 lat, piszący o sobie jak o starym dziadku.

Ty to młoda dupa jesteś big_smile

Rozumiem autorkę, ja sam często czuję pociąg do starszych kobiet(ale bez przesady wink), z prostego powodu, nie mają tak pusto w głowie.
Inteligencja też jest sexy.

6

RavenKnight napisał/a:

Facet 30 lat, piszący o sobie jak o starym dziadku.

Ty to młoda dupa jesteś big_smile

Najpierw trzeba ją mieć wink Koniec offtopu.

7

Brainless napisał/a:

A, czyli nie muszę się martwić 8) Widzę, że są młode kobiety pragnące starych dziadków wink

hmm jesli czterdziestopiecioletniego mezczyzne uwazasz za starego dziadka, to pamietaj, ze za 12 lat bedziesz wlasnie takim starym dziadkiem.
moj ostatni partner mial 50 lat, ale w kwestiach np. lozkowych raczej zdecydowana wiekszosc trzydziesto- a nawet dwudziestolatkow nie dotrzymalaby mu tempa wink

8 Ostatnio edytowany przez Brainless (2016-06-12 12:48:31)

_v_ napisał/a:
Brainless napisał/a:

hmm jesli czterdziestopiecioletniego mezczyzne uwazasz za starego dziadka, to pamietaj, ze za 12 lat bedziesz wlasnie takim starym dziadkiem.
moj ostatni partner mial 50 lat, ale w kwestiach np. lozkowych raczej zdecydowana wiekszosc trzydziesto- a nawet dwudziestolatkow nie dotrzymalaby mu tempa wink

Cóż. Autorka podała przedział 30-45. Ja ze swoim wiekiem łapię się pod ten przedział.
Nazwałem więc "dziadkiem" siebie. Ironicznie. Naprawdę.
Polecam więcej dystansu na przyszłość.

9

Witaj, ja mam podobny "problem". Jeśli chciałabyś pogadać, to zapraszam. Ja mam 33 lata, ale nie potrafie sie dogadać z rówieśniczkami. Od zawsze interesowały mnie tylko dużo młodsze dziewczyny, z nimi też dużo lepiej sie dogaduje. Mam już określony sposób widzenia świata, który nie jest optymistyczny, przez co ludzie często plują na mnie jadem. Świat jest jaki jest, a nie taki jaki chcielibyśmy aby był...

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Pociągają mnie wyłącznie(!) starsi mężczyźni

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024