Brak nadziei na zwiazek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

1

Temat: Brak nadziei na zwiazek

Witam

Moj problem polega na tym, ze nigdy nie mialem dziewczyny a mam juz 28 lat.
Ja sie pewnie wiekrzosc odrazu domysli to jest bardzo trudne tak bez baby. Lzy same leca nicami
Zal do samego siebie. Wiecznie nie rozladowane napiecie.
Moja historia zaczela sie od pierwszego kosza juz w szkole podstawowej
W tedy jak przegralem walke o dziewczyne w sumie sie poddalem, to teraz zawsze czuje sie jako ten gorszy
Ostatnio mowie sobie potrzebuje jakiegos wszczasu zeby ruszyc z tematem. Silownia dobre odrzywianie
Ubiór zmuenilem na sile probuje napawac sie optymizmem. Co zaskutkowalo w leprze postrzeganie mnie
Przez płeć piekna. Kontynlujac to uleprzanie siebie zauwazylem ze to co mnie spodkalo w dziecinstwie
wraca jak bumerang nie daje mi spokoju. Jeszcze pare miesiecy i stne sie zgoszknialy i kupie sobie kota na starosc.

Co robic?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak nadziei na zwiazek

Odrzuć stare wspomnienia i przestać żyć w takim ciśnieniu. W taki sposób nikogo nie znajdziesz. Trzeba się otworzyć na miłość. Spokojnie i na Ciebie przyjdzie czas:)

Przede wszystkim, to musisz zmienic tok myslenia i polubic siebie, zaakceptowac. Pamietaj, ze tak jak my widzimy siebie, tak widza nas inni.
Nie uzalaj sie i nie badz taki przygnebiony, bo niczego dobrego to faktycznie nie przyniesie.
Ale nie rob tego na sile i powierzchownie. To musi byc prawdziwe i szczere.

4

To sie potwierdza. Teraz jestem umówiony z dziewczyna z portalu randkowe. Tylko ona jest caly czas zalogowana na tym portalu. I nie wiem czy traktuje mnie jak numerek. Numerek ktory przegra. Na facebooku rzadko odpisuje ale pisze ze chce sie spodkac. I sam nie wiem. Raz juz przełożyła spodkanie.

5

Rozwazales czasem możliwość użycia słownika?

allama napisał/a:

Tez mnie to razi w oczy.

Ale chwila, to ze sie z Toba umowila oznacza, ze ma od razu usunac profil z portalu randkowego? Dobrze rozumiem? Brzmisz troche jak desperat. Nie nastawiaj sie tak bardzo, bo szkoda pozniej sie rozczarowac. Podchodz do tego na luzie i nie miej takiego parcia i cisnienia.

7

Dziękuję wszystkim za pomoc. I przepraszam za błędy słownikowe.
Nastepnym razem poprawie to.

8

luka napisał/a:

to jest bardzo trudne tak bez baby. (...) Wiecznie nie rozladowane napiecie

Szukasz miłości i partnerki, z którą z radością będziesz szedł przez życie czy "baby", która będzie Ci służyła do "rozładowania napięcia"? Bo brzmisz, jakbyś szukał kogokolwiek, kto z kształtu przypomina kobietę. W takiej sytuacji szukasz w złym miejscu.

9

Zgadzam się z pop_corn. Szukanie kogo kol wiek to nie cel na pewno który byś chciał osiągnąć.
Kiedyś byłam na portalu randkowym o ku rad ja nie miałam szczęścia znalezienia chłopaka którym mogła bym się zaprzyjaźnić, a nawet przeżyć resztę życia. W necie możesz bardzo dużo dostać koszy, mam wrzenie dużo osób się tam ''bawi".
Najlepiej w rzeczywistości kogoś poznać, po prostu kręć się tam co Cię interesuje, nawet w sklepie możesz spotkać tą jedyną. Najważniejsze musisz w siebie wierzyć i być najlepiej wesoły.

10

Pop_corn oczywiście kobietę z którą mozna iść przez życie. A co do tej randki to w przyszlym tygodniu ide. Jak kobieta ma 60 tys. Polubien to nie wiem czego sie spodziewać.

11

luka28 ja bym na portale nie liczyła. Naprawdę, szkoda czasu. Powinieneś rozejrzeć się "w realu" za jakąś fajną dziewczyną.
Pomyśl - jakiej kobiety szukasz i w jakich miejscach taka kobieta może bywać. No i sam tam bywaj smile Co Ty na to?

12

Na silowni jest w sumie taka. Uśmiechała sie do mnie. Tylko ona ma pierścionek ale mogę sie mylić. Teraz chłodniej do mnie podchodzi. Myślę że z grzecznosci sie usmiecha sam nie wiem.

13

Mój drogi!
Nie uwierzę w to że sytuacja która miała miejsce jakieś 10 lat temu (gdy byłeś dzieckiem!!) ma aż taki wpływ na to że nie umiesz znaleźć kobiety.
Z tego co piszesz to Ty nie umiesz "rozładować napięcia" - czy aby na pewno poszukujesz kobiety do kochania czy raczej chcesz ją traktować jako babę do łóżka?
Zmień tok myślenia bo chyba źle oceniasz nas - kobiety..

14

allama napisał/a:

Wbrew pozorom, choć pisownia "nadziei" jest obowiązującą normą językową, to "nadzieji" jest bardziej prawidłowe z czysto logicznego punktu widzenia ("nadziei" sugeruje, że mianownik brzmi "nadziea") i część językoznawców uważa, że to taką właśnie pisownię powinno się stosować.

To taka tam tylko drobna językowa dygresja, bo wiecie, ja po filologii i mam już takie zboczenie smile

15

sailor_mars napisał/a:
allama napisał/a:

Wbrew pozorom, choć pisownia "nadziei" jest obowiązującą normą językową, to "nadzieji" jest bardziej prawidłowe z czysto logicznego punktu widzenia ("nadziei" sugeruje, że mianownik brzmi "nadziea") i część językoznawców uważa, że to taką właśnie pisownię powinno się stosować.

To taka tam tylko drobna językowa dygresja, bo wiecie, ja po filologii i mam już takie zboczenie smile

Żeby tylko o wizytówkę byłego prezydenta-wąsacza chodziło, ale poczytaj sobie cały pierwszy post - oczy krwawią.

16

No właśnie, niestety nie chodzi tylko o pisownię "nadziei", ale też o inne wyrazy przez co ciężko się czyta. No i żeby nie było sama robię błędy, ale zawsze uważam, że uwagę zwrócić można.

17

wrozka8 napisał/a:

Mój drogi!
Nie uwierzę w to że sytuacja która miała miejsce jakieś 10 lat temu (gdy byłeś dzieckiem!!) ma aż taki wpływ na to że nie umiesz znaleźć kobiety.

Nie widziałabym w tym nic szczególnie dziwnego. Wiele osób zmaga się z jakimiś swoimi traumami z dzieciństwa, które rzutują później na całe życie. Nie wiem, czy jakaś terapia nie byłaby jakimś rozsądnym wyjściem, skoro to jest w Twojej ocenie, autorze tematu, aż tak dużym problemem. Jeśli uda Ci się z tego wyjść samemu - chwała Ci, ale nie ma nic złego w zwróceniu się o pomoc do kogoś kompetentnego.

18

Najważniejsze to się nie poddawać. Dziewczyna chciała się z Tobą umówić? Super, może rzeczywiście coś jej wypadło. Daj jej szansę. Swego czasu działałam na portalach randkowych i udało mi się poznać fajnych i uczciwych ludzi, z kilkoma z nich utrzymuję jakiś tam kontakt.

Spróbuj też więcej wychodzić, może pójdź na jakieś warsztaty/kurs/zlot miłośników/etc. czegoś tam, to co Cię interesuje, może tam uda się znaleźć bratnią duszę.

19

A czy próbowałeś na przykład jakiś konsultacji albo warsztatów wzmacniających pewność siebie?
Też tak miałam, poki nie uswiadomiono mi skad biora sie moje problemy i dlaczego taka jestem i boje sie zaufac drugiemu czlowiekowi.
Aktualnie koncze juz uczeszczac na warsztat, ktory nosi nazwe Pokochaj siebie, ktory dal mi bardzo wiele. Chodzilam raz w tygodniu na 2 godziny, placilam niewiele- a tez na tym mi zalezalo i widze duzy postep u siebie

20

A co nie ma takich którzy traktuj kobiety jak "baby do łóżka" ? Mało tego są oblegani przez kobiety i mają ich na pęczki. Chłopak pisze że ma potrzeby seksualne i czeka na kobietę żeby z nią uprawiać seks to chyba normalne zwłaszcza jak się nie masturbuje, nie znacie panie uczucia kiedy mężczyzna nie może rozładować napięcia typu rozkojarzenie, agresji czy problemy ze snem plus problemy z oddawaniem moczu. Można mu polecić prostytutke ale przecież nie będzie co trzy dni do niej chodził bo by mu pieniędzy nie starczyło.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024