Naprawdę masywne uda - porady? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Naprawdę masywne uda - porady?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: Naprawdę masywne uda - porady?

Czesc babeczki c: na wstepie napisze, iz od zawsze mialam problem z masywnymi udami.
Mam 165 cm wzrostu i wazę około 72 kg (ale jestem dopiero 1,5 miesiaca po porodzie i ogolnie nie bede miala problemu z zrzuceniem kg'mów c:)
Jednakze sprawa dotyczy moich nog. przed ciaza wazylam okolo 63 kg (i bylo wedlug mnie okej), ale te nogi...

Mam 65 cm w udach, gdzie kobietki mojego wzrostu maja po 50. Mam plaski brzuch, mocne wciecie w talli, szerokie ramiona, wydatne piersi i.. masywne uda. To jak polaczenie klepsydry z gruszką.

Czy jest tutaj moze jakas netkobietka, ktora takze miala problem z masywnymi udami i udalo jej sie zgubic troche cm? Dodam, iz niegdys zrzucilam 15 kg, a z ud zniknelo niesamowite 2 cm.. tongue

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez kammiś (2016-04-10 16:32:00)

Odp: Naprawdę masywne uda - porady?

Mi sie wydawało, albo i nie (wg mnie nie, wg innych tak), że miałam masywne uda.
Mam 163 cm wzrostu, miałam wówczas 49 kilo wagi.
Więc moim zdaniem - nie chcę Cię obrazić - ale 63 kilo to jednak nie jest mało przy tak niskim wzroście, więc miało prawo pójść trochę w uda.
Dziś ważę mniej, uda też schudły - nie miały wyjścia. Może tak spróbuj? Ja połączyłam hard diet z mocnymi ćwiczeniami - zaawansowane programy Chodakowskiej, step u wymagającej instruktorki. I wyszło smile

Polecam aeroby i cardio - nie rozbudujesz mięśni wink

3

aqua areobic fajnie działa

4

kammiś dlaczego ważysz mniej? Nie sądzisz, że to przesada? c:

Może i nie było mało, jednak wyglądałam dobrze, nie narzekałam w sumie na nic oprócz nóg, ale tak czy siak w spódniczkach chodziłam i wyglądałam kobieco (co mówiły i okazywały mi inne osoby c:).

Na razie nie mogę ćwiczyć z Chodakowską, jedynie jakieś rozciąganie i spacerki, no ale zobaczymy c:

Aqua aerobik też sprawdzę c:

5 Ostatnio edytowany przez kammiś (2016-04-12 01:10:58)

Akaya napisał/a:

kammiś dlaczego ważysz mniej? Nie sądzisz, że to przesada? c:

Może i nie było mało, jednak wyglądałam dobrze, nie narzekałam w sumie na nic oprócz nóg, ale tak czy siak w spódniczkach chodziłam i wyglądałam kobieco (co mówiły i okazywały mi inne osoby c:).

Na razie nie mogę ćwiczyć z Chodakowską, jedynie jakieś rozciąganie i spacerki, no ale zobaczymy c:

Aqua aerobik też sprawdzę c:

Tak się lepiej czuję smile
Ja też nie narzekałam na nic oprócz nóg - to przy tych 49. Nie chcę namawiać, bo wiem że to nie jest do końca zdrowe, tylko tak z mojego doświadczenia wyszło, że nogi po prostu nie miały wyjścia big_smile
Spróbuj stepu, mi daje frajdę, może też polubisz.
O ile lubisz skakanie w rytm takich prymitywnych rytmów: https://www.youtube.com/watch?v=4WHtKjx3Jsw
Ja to dzisiaj miałam na zajęciach big_smile big_smile big_smile Niektóre dziewczyny się wypisały bo im nie pasował 1) wycisk 2) zbyt "prymitywna" ich zdaniem muzyka (inteligentki do stepu się znalazły big_smile ). Ale wychodzę tak zmęczona, spocona, a jednocześnie naładowana pozytywną energią że szok big_smile
Przyjemne (fun + mega pozytywna prowadząca) z pożytecznym (zmęczone uda)

Eee, spojrzałam na wiek - młoda jesteś, to nie powinnaś być sztywniarą i powinno Ci się spodobać na takich zajęciach.
Głównie się starsze sporo od nas wypisywały, bo prowadząca młoda i darła się (w pozytywnym słowa znaczeniu) co zajęcia: "macie być seksi", "pracujemy na tyłeczki" big_smile : D big_smile panie się chyba zgorszyły albo jak.
ale po zajęciach - zwłaszcza pierwszych - uda bolą tongue że ledwo chodzisz tongue tylko wymagającą trza wybierać prowadzącą! wink

6

Akaya napisał/a:

Mam 65 cm w udach, gdzie kobietki mojego wzrostu maja po 50. Mam plaski brzuch, mocne wciecie w talli, szerokie ramiona, wydatne piersi i.. masywne uda. To jak polaczenie klepsydry z gruszką.

Jeśli to prawda to wygrałaś los na loterii. Masz kompa to poszukaj sobie pojęć: SQUAT, STIFF LEGGED DEAD LIFT, LUNGES. Potem znajdź sobie siłownie a nie żaden fitness club, poproś prowadzących o pomoc na początku - zresztą na siłowni każdy ci pomoże. Wytrwałości i konsekwencji życzę.

Za rok będziesz mi dziękować. smile

7 Ostatnio edytowany przez JuliaKaa (2016-04-12 09:59:07)

Ja polecam Ci też spinning - po 3 miesiącach treningu 1-2 razy w tygodniu 4 cm mniej w udzie - u mnie.

8

Droga autorko postu witaj w klubie:)Ja tez mam podobny problem do twojego.Najlepszym wyjsciem jest chyba tylko bieganie.To najlepiej modeluje uda i nogi.Dużo chodzenia,przysiady.Innego sposobu nie widze.Cwiczyłam na orbitreku ale to jeszcze bardziej rozbudowało mi uda-stały sie masywne-tragedia.Rowerek stacjonarny tez jest ok.Sklapel Chodakowskiej jest tez fajny bo tam jest duzo pracy na nogi a przy regularnym cwiczeniu sa efekty.Skakanka.To w zasadzie tyle co mogę polecić,zeby coś z problemem zrobic.

9

Wydaje mi się, że mogła byś spróbować trampoliny.

10

Dobra, dzięki wszystkim c:

Na razie i tak jedyne co robię, to przysiady (w ogóle nie powinnam ich robić, ale wolałam wziąć się za to wcześniej) i długie spacery 3 razy w tygodniu (przez tę pogodę. Gdyby była lepsza, wychodziłabym z małym częściej c:)

Z siłownią na ten czas może być ciężko, bo niestety do miasta mam 20 km, a w domu dwumiesięczniaka... (:

kammiś już byłam raz na takich ćwiczeniach. Nie jestem fanką tego typu zajęć, ale masz rację, są całkiem fajne. Szczególnie kiedy ma się charyzmatyczną prowadzącą c:

Il Condottiero dlaczego wygralam los na loterii? tongue

On-WuWuA-83 matko, trochę boję się trampoliny. Chociaż brzmi świetnie c:

DORIS608 ehh te bieganie. Ile o nim się naczytałam.. jak bobo podrośnie pewnie się za to wezmę c:

11

Akaya napisał/a:

Il Condottiero dlaczego wygralam los na loterii? tongue

Bo masz dobrą bazę startową. Innymi słowy masz co i w czym modelować. 10 lat temu moja Żona miała podobny "problem" dziś wygląda tak jak co poniektóre z tych kanałów fitness motivation wink

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Naprawdę masywne uda - porady?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024