Wyjazd za granicę, strach przed samotnością. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Wyjazd za granicę, strach przed samotnością.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Wyjazd za granicę, strach przed samotnością.

Witajcie,
postaram się jak najkrócej. Mój TATO pracuje za granicą od 15 lat, tam mieszka w bardzo małej wiosce. Ja jako młoda osoba (22lata) mieszkająca w bardzo małym mieście nie mogę znaleźć sobie żadnej normalnej pracy. Jest ciężko i beznadziejnie. Rodzice muszą mi pomagać. Od lutego siedzę w domu, starałam się o pracę i niestety, jeśli już jakaś była, to pomiatali mną, jak mogli. Skończyłam technikum.
Przechodząc do sedna: tam, gdzie pracuje mój tato, w tej wiosce jest restauracja, pracuje tam kilka polek i ZWOLNIŁO się jedno miejsce. W kuchni.
Nie boję się takiej pracy, bo jestem po szkole gastronomicznej. Bardzo chcę wyjechać, ale strasznie się boję, nie znam języka na tyle by rozmawiać w stopniu komunikatywnym, wiem, że są tam polacy i mój tato, więc nie będę całkiem samotna, ale bardzo się boję, że nie poznam tam nikogo więcej, że nie nauczę się języka, tak by sama pojechać nawet na wycieczkę i zapoznać chociaż koleżanki, czy kogoś z kim mogłabym gdziekolwiek wyjść.
Jestem młoda i boję się, że już może do Polski nigdy nie wrócę i zostanę sama jak palec, nawet bez męża. Rodzina jest dla mnie najważniejsza w życiu.
Chcę mieć męża, dzieci, ale jak ja mam tam kogoś poznać, to dla mnie niemożliwe ...
Nie chcę być sama jak palec, bo to jest okropne.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez zagubionyjestem (2016-04-07 23:59:59)

Odp: Wyjazd za granicę, strach przed samotnością.

Nie wiem dokąd jedziesz ale się domyślam smile jak już tam będziesz to zapisz się do szkoły na naukę języka. Nie kosztuje to dużo bo w większości to jest z projektu uni europejskiej. Z pewnością poznasz tam nowych ludzi. W zachodniej części europy ludzie są bardziej otwarci, łatwiej nawiązać rozmowę i nowe kontakty. Wiem to z własnego doświadczenia. Głowa do góry smile

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Wyjazd za granicę, strach przed samotnością.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024