Pomocy! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Pomocy!

Hej! Od razu mówię, jestem facetem, dość nie typowym ale to wyjdzie zaraz samo z siebie wink

Po kolejnej mocnej kłótni dziś z moją narzeczoną (chyba już ex) to wyjdzie z czasem - szukałem porady. Coś na zasadzie psychologa, coś takiego no - internetowego. Bo praca nie pozwala mi zbytnio a dla mnie to wstydliwy temat, a już pójście do psychologa to już dla mnie całkowity dramat. Ale opiszę całą historię już za moment wink

A więc, moją kochanice poznałem jakoś dwa lata temu, wtedy byłem w innym związku ona tez w innym i spotykaliśmy się wszyscy razem pięknie na stypach u znajomych.
W Czerwcu 2015 roku jednak nie wyszło mi i po prostu zająłem się tym co lubię - motoryzacją. Akurat któregoś dnia, moja obecna kobieta miała urodziny, więc złożyłem jej życzenia i po tam kilku dniach jak miałem doła, napisałem co porabia i zaprosiła mnie na kawę smile
Rozmawiając wyżaliłem jej się co mi się działo wcześniej, okazało się że ona tez zakończyła poprzedni związek i tak sobie zwierzaliśmy.
Ja powiedziałem czego oczekiwałem od swojej kobiety, zaś ona czego oczekiwała od niego. Dziwnym trafem wyszło że, to co oczekiwałem od kobiety, ona dawała w poprzednim związku ( zainteresowanie, uczciwość, komunikatywność, bez kłamstw ) zaś ona oczekiwała to co dawałem wcześniej ( kobieta na pierwszy miejscu, całkowite zaufanie, oddanie, szczerość)

No i tak suma sumarum, było super, zaprosiłem ją na rowery, wyjście na spacery, no po prostu! kwitło! w wakacje dostałem pracę, niedaleko nas ,bo mieszkaliśmy zaledwie 4 km od siebie, zaś pracę miałem w markecie na środku naszej trasy smile Gdy już się zeszliśmy, złożyłem jej obietnicę, że będę się spotykał z nią codziennie, nawet na 5 minut by ją przytulić. I potrafiłem nawet o 21-22 przyjechać, przytulić, dać małą różę i niestety pojechać do domu. Starałem się, naprawdę, robiłem co mogłem. I przez wakacje było super, wyjazdy w góry, w okoliczne jeziora - jak tylko czas miałem wolny, byłem z nią. Potem nadszedł czas edukacji. Trochę się nasz związek ochłoną. Przestała się według mnie starać, już wiedziała że przyjadę. "ona" jest osobą dość naiwną, ma lub miała dwie koleżanki, które lubiły je wykorzystać, wysługiwały się nią że <imię> pomoże mi tu i tu, zero sprzeciwu. Robiła to, bo jak mówiła nie chce stracić jedynych koleżanek.  Jak była zapraszana na imprezy, nie potrafiła zapytać czy weźmie mnie ze sobą, po prostu pytała mnie czy może - mówiłem ok, a czy ja mogę z nią i zawsze było Oj... bo ten no.  Mimo że ją ostrzegałem przed nimi to leciało jednym uchem wychodziło drugim a kobieta naprawdę mądra, najlepsza prawie średnia w szkole inteligenta. No ale nie ważne. Było kilka takich sytuacji. Raz chciała iść do klubu z koleżankami, ale wie że jestem przeciwny klubom. Zawsze była o to kłótnia i chyba będzie. To ja powiedziałem o tak o, że ok! ale ja tam będę z swoją ekipą ( zmyśliłem ) i jakoś nagle zmieniła zdanie i z mega łaską stwierdziła że to że pójdę z nią. No i poszliśmy, bawiliśmy się dla mnie było super. Ale nie puszczę jej samej do klubu z pseudo koleżankami, bo jak wiadomo różnie tam bywa ale też nie ukrywam zazdrosny jestem i będę wink Mimo że cholernie mnie bolały jej niektóre czyny, to jednak nie potrafiłem powiedzieć stop to koniec - bo ją cholernie kocham. Powiedziałem zaś w październiku że może jej się oświadczę. I robiłem sobie żarty, a to w sklepie szepnąłem do ucha czy zostanie moją żoną, a to gdzieś na zlocie ( motoryzacyjnym, bo jak się z nią wiązałem to obiecałem jej że pokaże jej swój świat) a to jeszcze gdzie indziej. No i przyszedł ten dzień okolice końca listopada. Trema, walka z myślami, strach, pojechaliśmy wieczorem do pewnego miasta. I miałem 2 podejścia i mówię no nie, zaraz idziemy do samochodu, do trzech razy sztuka. Weszliśmy na ratusz, ona oparła się o barierki i patrzyła w horyzont. Ja za nią stanąłem i mówię, czy zostaniesz moją żoną, ona odwrócona plecami mówi " znowu robisz sobie jaja " no ale odwróciła się no i mi prawie zemdlała. Przyjęła! Jezu! jakie to było uczucie, chyba najlepsze w moim życiu. Aż uroniłem wtedy łzę. Było super przez jakiś czas, potem znowu zaczęły się kłótnie, głównie z mojej strony bo zauważyłem ignorowanie mnie, nie chciała się spotykać bo albo zmęczona albo gdzieś musiała iść. Dlatego jak prosiłem o szczerą rozmowę, ona odbierała to jako kłótnie i twierdziła że potrzebuje chwilę czasu i nie chciała rozmawiać zamykała temat. Ale, starałem się porozmawiać. Oczywiście to ja musiałem do niej jeździć i stać pod domem i prosić przez telefon by do mnie wyszła. Czasami potrafiłem stać i godzinę.
Cholernie mi na niej nadal zależy, kocham ją chce z nią spędzać każdą wolną chwilę, dziewczyny się dziwią dlaczego ja tak się staram skoro tak mnie traktuje (nie wiem, ja tego nie widzie, po prostu chce i już) Ostatnio było ok, aż do jakiegoś czasu, ostro się pokłóciliśmy aż rzuciła mi pierścionkiem (a było to nie raz). Zapytałem się czy tego właśnie chce, odpowiedziała że tak. To dałem jej czas do wieczora by ochłonęła. I pojechałem pod jej dom i zadzwoniłem do niej. Wyszła. Ale, to nie była ta kobieta co kiedyś. Całkowicie lało ją to co się stało, mówiła że to nie ma sensu. Ale po rozmowie jednak, zrozumiała co może stracić i jak ja się czuje ,wyszło że -znowu byliśmy razem. Nie mniej jednak. Kontakt był na odwal się, był tylko gdy coś się działo albo jak miałem coś pomóc, dlatego rozmawiałem z nią, starałem się ją trochę rozruszać by znowu rozgrzać ten ogień. Skakałem jak ten głupi kundel by jej nic nie brakowało - jednak po czasie zrozumiałem że to jednak nic nie dawało. Jestem uczuciowym gościem i jak coś mnie boli to to mówie, nie ukrywam tego.
Jak się zeszliśmy było wszystko ok aż do dziś. Dziś już nie wytrzymałem, powiedziałem co czuje, co mnie boli, były krzyki i wrzaski. Dowiedziałem się od niej, że ona czuje się osaczona przeze mnie, że czuje się na monitoringu i że ona też chce mieć spokój, tylko szkoda że dowiaduje się w takiej a nie innej sytuacji. Tyle razy jej mówiłem, że związek stawiam na pierwszym miejscu, że dla niej mogę zrobić wszystko. A czuje się jak marionetka do zabawy, chłopak do pocieszania. Bo nawet gdy jesteśmy ze znajomymi, idę w odstawkę, jak piąte koło u wozu.. Nie pasuje jej że rozmawiam o ślubię, że chce ślubu, że chce mieszkać razem bo ona nie wie co będzie za rok. Ona unika tych tematów jak ognia. To pytanie, po co ja tak się staram? Ja ją kocham jak nikogo innego. Po kłótniach mamy coś takiego, że kłócimy się, mówimy sobie co nam nie pasuje i staramy się tego nie robić a za dwa dni ona znowu robi to samo. Twierdzi że się zmienia a ja tego niby nie dostrzegam.

Przepraszam, to tylko kropla w morzu to co napisałem, ale mnie aż skręca bo nie mogę przestać o niej myśleć. Ona jest dla mnie całą motywacją, moją przyszłością, muzą.
Czy to ze mną jest coś nie tak? Proszę o pomoc, poradę. Może mi jakoś pomożecie.
Trochę strasznie tutaj napisałem chaotycznie, ale jak mówiłem.. skręca mnie.
Wybaczcie, pomocy.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Niefart (2016-04-03 22:18:20)

Odp: Pomocy!

dodatkowo, starałem się ją zbierać na różne wycieczki by nie myślała o problemach, chciałem rozmów, dużo rozmów...

Brakuje mi tego zainteresowania co było kiedyś, tych głupich żartów, głupot.
Dodam że mam 21 lat, strasznie się zakochałem i myślę o niej poważnie, ale czy ona o mnie tak samo? Mówi że tak...
Czasami się czuje, jakbym to ja był kobietą a ona facetem. Moja składnia dziś jest naprawdę uboga... nic tylko krzyczeć.

3

Niefarcie, każdy kto przeczyta dojdzie do jedynego słusznego wniosku: Ty kochasz i chcesz wspólnej przyszłości, ona cośtam czuje (z pewnością nie miłość) i wspólnej przyszłości nie widzi. Sądzę, że nie tylko czytelnicy zdają sobie z tego sprawę, ale i ten kto to napisał. Teraz powstaje pytanie: czego chcesz od nas Niefarcie? Przecież sam to widzisz i czujesz. To o co chodzi? Lubisz się torturować? Masochista z Ciebie?

4

Drogi autorze, problem jest w tym, że pozwoliłeś na brak równowagi w zaangażowaniu, mało tego sam świadomie go pogłębiałeś. Im bardziej ona Ci pokazywała, że ma Cię gdzieś, tym bardziej Ty Jej nadskakiwałeś. To ogromny błąd, ale masz nauczkę na przyszłość. Tymczasem zbierz resztkę jaj i pożegnaj pannicę ozięble czym prędzej zanim zacznie Tobą wycierać podłogę.

5

A mnie przeraza taka postawa jak Twoja, dążenie do spędzania każdej chwili razy, czekanie pod domem(?)... Rozumiem ze sie zakochałeś ale rozumiem tez ją. Sama Ci powiedziała ze potrzebuje troche przestrzeni i nie dziwie jej sie. Nawet jakbym była zakochana, takie zachowanie jak Twoje by mnie zameczylo. Według mnie szansa dla Ciebie to wrzucić na luz i zajac sie troche własnym życiem. Nie mozna robic z partnera centrum wszechświata, moze na poczatku to fajne ale sądzę ze po czasie wiele osob by uciekało. Wycisz troche emocje i daj jej odpocząć, w tym widze szanse. Inaczej ją stracisz.

6

Kiedyś byłem strasznym facetem traktujacym kobiety przedmiotowo, ale zrozumiałem swoje błędy i postanowiłem się zmienić. Zmieniłem się całkowicie Ale jak widać, to jest jeszcze gorsze...

7

Słyszałeś o bluszczach? Właśnie tak się zachowałeś. Wszystko razem, wszędzie razem, ciągle razem. Dziewczyna ma po prostu dość. Zero swobody, zero przestrzeni, zero zaufania. Nie może wyjść sama do clubu bo? Bo jej nie ufasz, bo jesteś przeciwny, bo nie lubisz jej fałszywych koleżanek? Chłopie ogarnij się. Sam pewnie robisz dokładnie to samo co jej zarzucasz. Ona Ci wyrzuci w kłótni, że ma za mało przestrzeni, ty obiecujesz dać jej swobodę, a za dwa dni się obrażasz bo się z Tobą nie chce spotkać. Miłość miłością, ale Ty jesteś uzależniony. Musisz ją kontrolować, jesteś zaborczy i zazdrosny. W ten sposób nigdy nie stworzysz normalnego związku. Masz w ogóle jakieś swoje życie? Jak dla mnie dziewczyna zachowała się normalnie, po kilku próbach i obietnicach zmian wyszło, że jednak nie nadajecie na tej samej fali, macie rozbieżne oczekiwania i nie pogodzicie tego.

8

Ok, obiecywałem dac jej spokój i dawałem nie raz. Potem słyszałem czemu się dziwnie zachowuje, co mi jest, czy mam Focha itp. ja wiem ze nie jestem idealny i nie potrafie czytać jej w głowie

9

Zapewne popadałeś wtedy w skrajność. Jak dla mnie powinniście zdecydowanie od siebie odpocząć. Zastanowić się czy jest sens w tym tkwić, a co dopiero czy brać ślub. Zagłaskałeś ją. Teraz oboje musicie mieć chwilę oddechu żeby się zdystansować.

10

Z opisu wygląda, że zarówno on, jak i ona popadali w skrajności. Raz piękna, bajkowa miłość, a raz kłótnie, rzucanie pierścionkami itp. Taka szczeniacka miłość, która ze stąpaniem po ziemi nie ma wiele wspólnego i to w przypadku obydwojga. Jak dla mnie nie ma co się bawić w taką huśtawkę nastrojów, ale co kto lubi...

11

Niefart napisał/a:

Kiedyś byłem strasznym facetem traktujacym kobiety przedmiotowo, ale zrozumiałem swoje błędy i postanowiłem się zmienić. Zmieniłem się całkowicie Ale jak widać, to jest jeszcze gorsze...

Bo w normalnym życiu żadne skrajności nie są dobre. Zdecydowanie przeholowałeś z zaangażowaniem, zaborczością itd.

12

nieefarcie,ja mialam dokladnie tak samo jak Ty. Tylko,ze to ja miałam tak jak Ty a jestem kobieta i  zrozumialam swoj blad. daj jej sie stesknic za soba.. olej ,ignoruj to działa,a jak nie to znaczy ze nie była wart

13

Oho Kleo i Nefart powinni stworzyć parę. Ciekawe kto by pierwszy "zrozumiał" i skapitulował.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024