Samotność - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Samotność

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: Samotność

Tak patrzę ile jest tych wpisów o samotności to szok.
Ciekawe czy kiedyś też aż tak doskwierało to ludziom.
Teraz dużo wpływu ma elektronika, gdzie się nie spojrzy nikt ze sobą nie rozmawia.
Gdzie się człowiek nie obejrzy wszyscy w sklepie, u lekarza, w autobusie, wszyscy gapią się w swoje komórki.
Kiedyś ludzie ze sobą rozmawiali.

A druga rzecz to paradoks.
Z jednej strony osoby samotne.
A z drugiej strony osoby w związkach a "też samotne" i w sumie też najczęściej przez brak dialogu.

Życzę Wam dużo otwartości byście poznali fajnych ludzi.
Samotność jaka by nie była zabija ;(
(sorry że tak niemiłe podsumowanie na koniec)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Samotność

Masz rację ,dziś o prawdziwego przyjaciela trudno ,a i w związkach każdy inna drogą kroczy ,niby razem,  a jednak osobno.Jakby nie było komórek i świata internetu to relacje miedzy ludźmi bylyby napewno lepsze.

Życzę pogodnych dni i nocy,spokoju , miłosci , ciepła w sercu by uśmiech dawało oraz zdrowych Świat Wielkanocnych pelnych radości i miłości
Życzenia składam wszystkim czytającym

3

Zgadzam się, niestety. Mam zresztą w ostatnim czasie bardzo podobne obserwacje sad

4

tak samotnosc dotyka dzisiaj  wszystkich .
nie mamy z kim rozmawiac bo niema dialogu .
kazdy zaganiany i biegnie kazdy gdzies do przodu .

5 Ostatnio edytowany przez zagubionyjestem (2016-04-02 16:51:46)

Wiecie co to jest spotted? Z każdego miasta jest taka grupa na facebooku. Ostatnio przeczytałem tam pewny wpis na takiej grupie z mojego miasta...
Facet spotkał w sklepie z ciuchami jakaś kobietę która go zainteresowała. Pisał że kilka razy się do siebie uśmiechnęli itp. On bał się odezwać do niej... Więc na tej grupie zamieścił post że jej szuka z dokładnym opisem jej urody oraz ubioru. U admina są jego namiary i żeby się odezwała!

Szok po prostu. Gdyby 30 lat temu był internet i życie wyglądało tak jak teraz to obawiam się że większość z nas by się nie urodziła hehe smile

Przecież jeśli wymienili się spojrzeniami, uśmiechem mógł podejść i zagadać do niej, cokolwiek... Na pewno by go nie zjadła, nie wyśmiała i też nie obraziła ta kobieta, jeśli by nie była zainteresowana to by rzuciła hasłem "mam faceta" i po krzyku.

A wśród samotnych często można spotkać na prawdę bardzo ciekawe osoby, które chętnie by człowiek poznał nie koniecznie żeby tworzyć jakiś związek lecz dla samej przyjaźni.

6

Spotted jest właśnie takim symbolem naszego odczłowieczenia. Ludzie potrafią tej drugiej osoby nawet zrobić zdjęcie i dać do tego postu, a nie potrafią po prostu zagadać...

7

Do tego jest w ludziach jakaś niechęć do spotykania się, wychodzenia z domu itd...

8

Niestety macie rację, ja zdecydowanie wolałabym, jeżeli już żeby mężczyzna do mnie podszedł i zagadał niż szukał przez internet. W dodatku to o czym pisze rampampam, czasem wychodzę na taki samotny spacer i zdarzyło mi się już spotkać z dziwnymi komentarzami jakby to na prawdę było coś nienormalnego że ktoś jest sam, że chce wyjść, chce normalnie żyć. Lubię posiedzieć powiedźmy nad jeziorem i czy tylko dlatego, że jestem sama mam się zamknąć w domu nie wychodzić i siedzieć właśnie tylko przed kompem eh...

9

karoola napisał/a:

Niestety macie rację, ja zdecydowanie wolałabym, jeżeli już żeby mężczyzna do mnie podszedł i zagadał niż szukał przez internet. W dodatku to o czym pisze rampampam, czasem wychodzę na taki samotny spacer i zdarzyło mi się już spotkać z dziwnymi komentarzami jakby to na prawdę było coś nienormalnego że ktoś jest sam, że chce wyjść, chce normalnie żyć. Lubię posiedzieć powiedźmy nad jeziorem i czy tylko dlatego, że jestem sama mam się zamknąć w domu nie wychodzić i siedzieć właśnie tylko przed kompem eh...

Właśnie! Brawo!

10

Ja już dawno nauczyłam się wychodzić sama, czy to na spacer, czy do kina, na basen- jest to dla mnie tak naturalne, że nawet się nad tym nie zastanawiam. Mam siedzieć w domu TYLKO dlatego, że obecnie jestem bez partnera ??

11

Kaja74 napisał/a:

Ja już dawno nauczyłam się wychodzić sama, czy to na spacer, czy do kina, na basen- jest to dla mnie tak naturalne, że nawet się nad tym nie zastanawiam. Mam siedzieć w domu TYLKO dlatego, że obecnie jestem bez partnera ??

Oczywiście, że nie!!!
Też tak uważam. Też spędzam czas ze sobą: gdzieś przeczytałam kiedyś, że samotne przebywanie wcale jeszcze nie oznacza samotności...
Poza tym, mam dziecko, więc to też mocno określa moją codzienność...
Choć nie ukrywam, że różnego rodzaju towarzystwo w różnych sprawach i sytuacjach jednak by mi się bardzo przydało...

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Samotność

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024