Życie erotyczne zanikło - przyczyna? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Życie erotyczne zanikło - przyczyna?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez kammia (2016-03-22 02:46:48)

Temat: Życie erotyczne zanikło - przyczyna?

Zaczne może od tego, że jestem ze swoja kobieta już prawie trzy lata.. (dokładnie trzy lata będą w maju)  Poznaliśmy się wpadając na siebie, może niezbyt przypadkowo, jednak jej siostra miała w tym udział. Bardzo się sobie spodobalismy i bardzo szybko zaczelismy ze soba wspolnie spedzac czas. Mozna powiedziec, ze do tej pory spedzamy kazda wolna chwile razem.  Po pol roku bycia zaczęliśmy ze soba wspolzyc. To byly piekne chwile, gdzie nie tylko ja inicjowalem takie rzeczy, ale rowniez i moja kobieta. I tak przez dwa lata, nigdy nie bylo nam malo, a na mysl, ze bedziemy mieli okazje wspolnie przezyc ulotne chwile - cieszylismy sie bardzo. Ze wzgledow bezpieczenstwa uprawialismy sex w prezerwatywie, nie konczylem nigdy w srodku, tylko zawsze poza nia (taka byla moja i jej wola). Od lutego tamtego roku cos zaczelo sie psuc, sexu bylo coraz mniej, a od pol roku nie ma go wcale. Juz wiele razy staralem sie poruszac ten temat, rozmawialismy - udalo mi sie dowiedziec, ze po prostu od pol roku nie ma na takie rzeczy ochoty. Boi sie, ze moze zajsc rowniez w ciaze. Mimo rozmow i przekonywania, ze kochamy sie na tyle bezpiecznie, ze szansa na zajscie w icaze jest mala. Kochalismy sie zawsze w dni nieplodne. Moja luba nie ma rozniez ochoty na zadne pieszczoty. Nie wiem juz co mam o tym myslec, czy ja cos robie zle? Czy po prostu cos z nia jest nie tak? Czym ta nagla zmiana moze byc spowodowana?

Dodam, ze ja mam 22 lata, zas moja kobieta 19..

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Gary (2016-03-23 00:45:09)

Odp: Życie erotyczne zanikło - przyczyna?

Standardowy małżeński problem... Niektórzy mężowie żyją tak całymi latami, a ich żonki myślą, że seks nie jest ważny, bo mamcie tych żonek udawały, że seksu nie ma...

Moja recepta -- nie zabiegać o seks... Związek umrze... Noooo... chyba, że Pani się zreflektuje, że umieracie.

PS. może ona jest chora? może hormony... ale najczęściej po prostu nie ma ochoty...

3

Odpowiedzi może być wiele. Ktoś inny w głowie, choroba, hormony...

4

Jestem tego pewien, że nie ma nikogo innego w głowie, sam już to podejrzewałem, ale każdy wolny czas spedzamy razem, ona zaś z nikim nie pisze. Gdy ja jestem w pracy to cały czas mamy kontakt, a ona wtedy siedzi w domu. Wykluczam to więc, sama mnie też zapewnia, że nikogo innego nie ma, bo już kiedys o to pytalem gdy były tego problemu początki.

Chora? Na co? Czy któraś choroba może mieć na takie rzeczy wplyw? Jeśli tak to jaka?

Hormony da sie w jakis sposob ustabilizowac, aby bylo lepiej?

5 Ostatnio edytowany przez ruda102 (2016-03-23 08:58:36)

Trzeba pójść do lekarza. Choćby wahania hormonów tarczycy mogą mieć na to wpływ. Depresja, przewlekły stres - wszelkiego rodzaju zaburzenia nastroju potrafią pozbawić ochoty na seks. Lęk przed ciążą może być blokerem - ale równie dobrze wygodnym alibi.

Poza tym kobietom seks się często nudzi. To na nas dużo bardziej zgubny wpływ ma nuda i rutyna - w sensie libido. Mężczyzna zwykle w takiej sytuacji przenosi uwagę na inną kochankę, bo nadal chce seksu - kobiecie całkiem się odechciewa. Ale tu już potrzebna jest szczera rozmowa i pełne zaufanie. Jeśli ty masz dobry obraz waszego pożycia (sprzed pół roku), a dla twojej dziewczyny tak idealnie nie było, to ona może unikać mówienia, co było według niej nie tak, czego jej brakowało albo czego nie chciała robić, bo nie chce cię ranić.

6 Ostatnio edytowany przez Gary (2016-03-23 18:52:41)

ruda102 napisał/a:

Poza tym kobietom seks się często nudzi. To na nas dużo bardziej zgubny wpływ ma nuda i rutyna - w sensie libido.

Ty mówisz "nudzi", a ja myślę, że natura Was nas stworzyła, aby mieć wielu kochanków. Seks z obcym facetem pewnie by spowodował lepszy seks z męzem.

7

No właśnie sęk w tym, że wielu kobietom seks w pewnym momencie może już nie być potrzebny do szczęścia. Szczególnie jak ich doświadczenia są w większości takie sobie, bylejakie.

Dla mnie to póki co kompletna abstrakcja, ale znam sporo kobiet, którym seks wydaje się zbędny bardziej niż 15 para czerwonych szpilek. Znam też takie, którym chce się bardziej niż ich partnerom. I jak porównam te sytuacje, to prawidłowość jest prosta. Jak kobieta ma super seks, to chce seksu. Jak jej się partner znudzi albo przestanie za nią nadążać, to faktycznie taka kobita szuka sobie kochanka (nie żeby to był jedyny powód). Ale jeśli seks jest w najlepszym wypadku nieszczególny, to jego brak kobieta wita z ulgą lub wręcz do takiego stanu dąży. Mam koleżankę, 23 lata, jeden związek od 5 lat - i w tym związku 0 seksu. Bo na początku było słabo, boleśnie, kompletny brak satysfakcji, brak zgrania i dążenia do poprawy sytuacji (z obu stron). Teraz już niby fizycznie lepiej (przyczyna bólu usunięta), ale ochoty nie ma żadnej.

Żeby była jasność - nie twierdzę, że tak jest u Autora wątku. Ale tak bywa.

8

To chyba takie podświadome wyparcie seksu, żeby nie stał się przyczyną konfliktów w związku, którą i tak się zazwyczaj staje.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Życie erotyczne zanikło - przyczyna?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024