Zmniejszenie biustu, czy się zdecydować? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Zmniejszenie biustu, czy się zdecydować?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Zmniejszenie biustu, czy się zdecydować?

Mam 18 lat i dosłownie ogromny problem z biustem ale może przedstawię wszystko po kolei smile

W podstawówce bardzo chciałam mieć piersi ze względu na to że koleżanki już miały a ja cały czas byłam "płaską deską".
Wreszcie w 6 klasie piersi zaczęły mi rosnąć byłam szczęśliwa ale szczęście trwało krótko bo piersi zaczęły rosnąć w zawrotnym tempie, co trochę stanik był za mały.
Na szczęście rok temu  przestały rosnąć ale to marne pocieszenie mam rozmiar 70K!
Jestem osobą szczupłą (62kg, 175cm wzrostu) i z tymi piersiami wyglądam komicznie, ciężko mi uprawiać sport, nawet zwykłe wchodzenie pod schodach to problem bo piersi skaczą, co gorsza  mimo młodego wieku mam prawie codziennie ból kręgosłupa właśnie od ogromnych piersi.
Nie wspomnę jeszcze o reakcji otoczenia o spojrzeniach często głupich uwagach (raz nawet zauważyłam że ktoś zrobił mi zdjęcie w autobusie!), dogryzaniu itd.
Myślę nad zmniejszeniem piersi ale trochę się waham. Z jednej strony cierpi kręgosłup i moja psychika (głównie przez reakcję otoczenia) z drugiej zaś strony to jakby nie patrzeć ingerencja w organizm, poza tym to operacja różnie może się skończyć.
Co zrobiłybyście na moim miejscu, poddałybyście się operacji czy raczej nie?
Sama już nie wiem co robić sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zmniejszenie biustu, czy się zdecydować?

Kamka, skonsultuj sie ze specjalistą. Jeśli potwierdzi, że problemy z kręgosłupem wynikają z rozmiaru Twojego biustu - decyduj się na zmniejszenie. O ile "podskakiwanie" można nieco niwelować odpowiednimi stanikami, dyskomfort psychiczny może Ci z wiekiem się zmienić - jeśli już teraz boli Cię kręgosłup to co będzie za kilka lat? Tak, to jest ingerencja w organizm, ale ludzie z konieczności miewają większe. Jeśli rozmiar biustu jest przyczyną dolegliwości to u Ciebie również zachodzi konieczność takiej ingerencji. Ale to już oceniają specjaliści.

3

w takiej sytuacji jak twoja poddalabym sie operacji

4 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-03-20 12:07:36)

Przede wszystkim konsultacja że specjalista - unika się zmniejszania piersi u kobiet młodych, przed ciąża. w ciąży piersi mogą zacząć rosnąć ponownie co może zniweczyc rezultaty operacji ponadto zdeformować kształt zmniejszony piersi.

5

Iceni napisał/a:

Przede wszystkim konsultacja że specjalista - unika się zmniejszania piersi u kobiet młodych, przed ciąża. w ciąży piersi mogą zacząć rosnąć ponownie co może zniweczyc rezultaty operacji ponadto zdeformować kształt zmniejszony piersi.

U ortopedy już byłam powiedział mi że przy moim rozmiarze spokojnie załapałbym się na zabieg, tylko właśnie mam wątpliwości takie jak wyżej, ale chyba jednak coraz bardziej  skłaniam się ku operacji.

6

Nie bój się zabiegu ,ja jestem obecnie także po zabiegu ale innym ryzyko było ale jak mam żyć z bólem to się poddałem i czekam na poprawę.Medycyna jest na wysokim poziomie ryzyko zawsze jest ale jak mówią jak nie zaryzykujesz to nic się nie zmieni...
Jeżeli Tobie to utrudnia życie tym bardziej.

7

Byłaś na operacji

8 Ostatnio edytowany przez ewam (2016-07-15 14:52:24)

"Co zrobiłybyście na moim miejscu, poddałybyście się operacji czy raczej nie?
Sama już nie wiem co robić"

Nie, nie poddalabym sie operacji. I mowie to jako osoba z duzym biustem jak Ty, a do tego jeszcze ja mam zaledwie 165 wzrostu.
Na kregoslup dobre jest plywanie i staraj sie nie garbic. Musisz dobrze dobierac staniki i olac glupie komentarze.

9

wspołczuję, to jest klęska urodzaju i nie dziwię Ci się, że jest problemem dla Ciebie. Ja mam E i niezbyt szczęsliwa jestem z tego powodu, ale K to nawet nie wyobrażam sobie. Jak z tym chodzić, biegać, leżeć i oddychać... Operacja jak najbardziej wskazana, z tym, że jak napisała Iceni, lepiej byłoby po urodzeniu dziecka/dzieci.

10

Przede wszystkim zawsze twierdzę, że temat należy skonsultować z co najmniej dwoma specjalistami, jeśli każdy z nich niezależnie potwierdzi, że w Twojej sytuacji operacja jest właściwym rozwiązaniem, to warto to poważnie przemyśleć. Wieloletnie obciążanie kręgosłupa może doprowadzić do tego, że w przyszłości będziesz musiała operować zarówno biust, jak i kręgosłup. Ponadto dyskomfort jaki już dziś odczuwasz też wskazuje, że warto wziąć to pod uwagę.
Niemniej tak jak napisały poprzedniczki - być może lepsze będzie odsunięcie operacji w czasie. Porozmawiaj, zapytaj, skonsultuj się z fachowcami.

11

Odpisuję po dość długiej nieobecności na forum. Myślę poważnie nad zabiegiem w sumie już się zdecydowałam, niestety w tym roku wypadły mi pewne komplikacje i przymusowy wyjazd z dala od domu, tak więc za zmniejszanie piersi wezmę się "na poważnie" w przyszłym roku.

12

Współczuję- ja mam 70 F i mi już ciężko, a co dopiero ty... sad

13

Rzeczywiście współczuję ci, ja sama mam zaledwie 70B, ale koleżanka z pracy ma 65F i jej biust jest "pokaźny" a co dopiero ty skoro masz miseczkę K, nawet nie potrafię wyobrazić sobie takiego rozmiaru stanika. A jeśli mogę zapytać taki rozmiar biustu jest u ciebie rodzinny? Czy to wynika z genetyki, czy może ty tylko jesteś takim "rodzynkiem"?

14

Hej Newy 77, jasne że możesz się zapytać. Wiesz bardzo długo myślałam że rzeczywiście jestem wyjątkiem w swojej rodzinie. Jestem jedynaczką i mieszkam tylko z mamą (rodzice po rozwodzie) tak więc porównanie miałam tylko do kobiet od strony mamy, i przez wiele lat myślałam że tylko ja zostałam tak "hojnie" obdarzona przez matkę naturę, moja mama praktycznie nie ma biustu (70A), jej siostra ma  75B, również babcia miała małe piersi. Dopiero w tym roku przeglądając i segregując stare zdjęcia, znalazłam, zdjęcie swojej prababci jeszcze z przed wojny i już chyba wiem po kim taki biust odziedziczyłam...

15

Kurcze, współczuję. Takie duży biust, to już w pewnym sensie kalectwo. Ja na Twoim miejscu też pewnie zdecydowałabym się na zabieg.
Konsultowałaś się już z jakimiś specjalistami? Masz już jakiś wstępny termin? Czy taka operacja jest płatna?

16

Idź na tą operacje:-) będzie Ci łatwiej.

17 Ostatnio edytowany przez Ajko (2019-12-03 12:23:13)

Odkopuję ten temat, bo uważam go za bardzo ważny. Dziewczyny nie róbcie operacji pomniejszenia piersi!!! Moja koleżanka to zrobiła i z 1 strony się cieszy bo jest jej lekko, a z drugiej jest rozczarowana, ma pokiereszowane piersi, widać miejsca cięć, porobiły się bliznowce, 1 pierś jest zdeformowana po operacji. Zareklamowała to  i czeka ją druga operacja.
Kochane dziewczyny, kobiety jeśli macie bardzo duże piersi (bolą was przy chodzeniu bieganiu, boli was kręgosłup,jeśli macie po ciąży piersi puste, obwisłe, jeśli macie malutkie piersi zachęcam was do skorzystania z forum LOBBY BIUŚCIASTYCH, jest to forum założone przez kobiety, dla kobiet dotyczy wszystkiego co dotyczy piersi i dobrze dobranego biustonosza.
Ja trafiłam tam przez przypadek, po ciąży i karmieniu moje piersi były w złym stanie wizualnym. Myślałam, że wróca do swojego poprzedniego stanu, ale mijały lata i widok dalej mnie smucił. Szukałam informacji o operacji wypełnienia piersi. Tam trafiłam na posty jednej dziewczyny, która opisała podobną historię do mojej i to , że po dobraniu odpowiednich dla siebie biustonoszy, spaniu w biustonoszu bez fiszbin jej biust bardzo mocno się poprawił i (ponieważ miała duży biust) przestał ją boleć kręgosłup (bez operacji). Potwierdzam wszystkimi kończynami, że w moim przypadku to również zadziałało. Po wielu latach, po zastosowaniu jej porad, moje piersi wróciły do swoich kształtów. Oprócz tego oczywiście jest ważne żywienie, nawadnianie. Dołączenie do dotychczasowej diety soków głównie z warzyw, koktajli zielonych, większej ilości zielonych warzyw.
Na zrobienie sobie krzywdy zawsze mamy czas. Tam dzieją się cuda bo dziewczyny uczą się akceptacji swoich piersi, czy to malutkich, średnich, dużych.

18

Polecam. Jeżeli można sobie pomóc to dlaczego nie. Tylko wybierz dobrego chirurga. Powodzenia

19

Kamka98 napisał/a:

Na szczęście rok temu  przestały rosnąć ale to marne pocieszenie mam rozmiar 70K!
Jestem osobą szczupłą (62kg, 175cm wzrostu) i z tymi piersiami wyglądam komicznie, ciężko mi uprawiać sport, nawet zwykłe wchodzenie pod schodach to problem bo piersi skaczą, co gorsza  mimo młodego wieku mam prawie codziennie ból kręgosłupa właśnie od ogromnych piersi.
Nie wspomnę jeszcze o reakcji otoczenia o spojrzeniach często głupich uwagach (raz nawet zauważyłam że ktoś zrobił mi zdjęcie w autobusie!), dogryzaniu itd.
Myślę nad zmniejszeniem piersi ale trochę się waham. Z jednej strony cierpi kręgosłup i moja psychika (głównie przez reakcję otoczenia) z drugiej zaś strony to jakby nie patrzeć ingerencja w organizm, poza tym to operacja różnie może się skończyć.
Co zrobiłybyście na moim miejscu, poddałybyście się operacji czy raczej nie?
Sama już nie wiem co robić sad

Jeśli wyglądasz jakbyś pod bluzką miała dwie piłki, to pomysł zmniejszenia biustu jest dobry. Polepszysz sobie wygląd i zdrowie, winc jak najbardziej.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Zmniejszenie biustu, czy się zdecydować?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024