Czy taki facet nadaje się do życia? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy taki facet nadaje się do życia?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1 Ostatnio edytowany przez MajAnna (2016-03-18 10:34:37)

Temat: Czy taki facet nadaje się do życia?

Cześć smile

Jakiś czas temu poznałam faceta - lat 35, mieszka z rodzicami, pracuje, ale zarabia niewiele, ma prawie 20 letni samochód. Nie chcę wyjść na materialistkę ale patrząc po sobie czy znajomych to praktycznie każdy już dom rodzinny opuścił. Ja mam 29 lat, wynajmuję mieszkanie, mam coś odłożone, samochód kupiłam sobie z zarobionych ciężko pieniędzy.
Wracając do faceta to trochę widać brak ambicji, bo narzeka na zarobki, ale siedzi w tej firmie już 7 lat. Pytam czy rozgląda się za czymś, ale odpowiada że znalezienie dobrej pracy to nie jest takie proste, ale podobno szuka czegoś.
Lubi też opowiadać o innych. Ostatnio opowiadał o sąsiedzie, który ma firmę przejętą po ojcu i ten to się nie musi niczym martwić, bo kasy ma jak lodu. Mówię mu, że prowadzenie firmy to nie jest taka prosta sprawa na co odpowiada, że niektórzy to mają łatwy start i szczęście w życiu.
Innym razem znowu o jakiejś koleżance, która spotyka się z jego innym sąsiadem, ale ta poleciała chyba na kasę, bo on wyglądem nie grzeszy a ona taka laska.
Powiem szczerze, że trochę takie gadki są dla mnie irytujące, no ale tak nasze rozmowy nie wyglądają, czasem tylko coś podobnego wtrąci.
Fajnie można z nim spędzić czas i fajnie porozmawiać, spotykamy się od kilku tygodni także wiem o nim tyle co mówi. To jak na razie luźna znajomość, ale tak jak w tytule zastanawiam się czy taki facet nadaje się do życia. Potraktujcie to  pytanie bardziej na luzie, desperatką jakąś nie jestem, po prostu chciałam poznać opinię innych ludzi. Może któraś z Was spotkała na swojej drodze podobnego faceta wink

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez oliwia9195 (2016-03-18 11:01:57)

Odp: Czy taki facet nadaje się do życia?

To zalezy od tego, jaki on jest także pod innym względem. Czy jest to porządny facet, czy pustak. Jesli jest porządny, jako człowiek, to lepiej z mądrym zgubić, niz z głupim znaleźć. Gdyby między wami sie dobrze układało, to razem w końcu doszlibyście do czegoś- jesli związesz się z idiotą, to bedziesz stała w miejscu i zamiast cieszyć się życiem ty zamienisz się w śledczą non stop wyławiającą jakies boczne albo bedziesz borykała się z jego chamstwem. Nie zrażaj się do tego faceta za szybko- najpierw sprawdź sobie, co on ma w głowie, jak on się prowadzi i prowadził do tej pory i jakim jest człowiekiem. Tym, że on ma mniej niz jego kumple na razie się nie przejmuj- nie wiadomo bowiem czy to taki typowy niezaradny minimalista, czy może jednak nie miał do tej pory wystarczającego bodźca, by z rozmachem ruszyć z miejsca. Związek z mądrą kobietą może sprawić cuda w życiu mężczyzny, ale musi być spelniony tez warunek, by i facet był mądry. Sprawdź więc najpierw wartość tego faceta pod kątem jego moralnosci, sposobu prowadzenia się- tego typu sprawy.

3 Ostatnio edytowany przez JuliaKaa (2016-03-18 11:25:18)

Tak jak w tytule - nadaje się do życia ale nie jestem pewna czy dla Ciebie ;-)

4 Ostatnio edytowany przez oliwia9195 (2016-03-18 11:54:19)

A ja myslę, że autorka ma dobrze poukładane w głowie i nie sądzę, by leciała tylko na nadzianego faceta- ona boi się po prostu, że trafiła na nieudacznika, który żeruje na rodzicach i jest leniem oraz minimalistą. Sądzi tak po pozorach- to swieża znajomosć, więc ona go jeszcze dobrze nie zna.
Autorko, spokojnie- na razie obserwuj, a czas pokaze, kogo to wyłowiłaś. Najważniejszą sprawa jest, by był to porządny facet. A z zakochiwaniem się w nim jeszcze zdazysz.

5

MajAnna napisał/a:

Wracając do faceta to trochę widać brak ambicji, bo narzeka na zarobki, ale siedzi w tej firmie już 7 lat. Pytam czy rozgląda się za czymś, ale odpowiada że znalezienie dobrej pracy to nie jest takie proste, ale podobno szuka czegoś.
Lubi też opowiadać o innych. Ostatnio opowiadał o sąsiedzie, który ma firmę przejętą po ojcu i ten to się nie musi niczym martwić, bo kasy ma jak lodu. Mówię mu, że prowadzenie firmy to nie jest taka prosta sprawa na co odpowiada, że niektórzy to mają łatwy start i szczęście w życiu.
Innym razem znowu o jakiejś koleżance, która spotyka się z jego innym sąsiadem, ale ta poleciała chyba na kasę, bo on wyglądem nie grzeszy a ona taka laska.

Dla mnie dyskwalifikacja. Taki typ który nie chce wziąć odpowiedzialności za swoje życie i wszystkiemu winni są inni, rząd, trudne warunki... Przecież każdy wie że nie jest łatwo, ale to nie znaczy że można się tym usprawiedliwiać. I jeszcze to wytykanie materializmu u kobiet, chociaż to nawet nie jest jego związek. Ja bym z taką osobą nie wytrzymała (już raz nie wytrzymałam).

6 Ostatnio edytowany przez MajAnna (2016-03-18 13:14:18)

No właśnie dlatego chciałam znać poglądy innych na sprawę. Ja mam podobne podejście a narzekać czy zwalać winy na coś nie lubię, bo nikt za darmo nic nie da.
Faceta owszem muszę lepiej poznać i dowiedzieć się z czego wynika taki stan rzeczy, no bo w sumie trochę dziwna sytuacja, że 35 letni facet mieszka z rodzicami.

7 Ostatnio edytowany przez Madman88 (2016-03-18 13:52:44)

Ja od razu ucinam gadkę jak słyszę takie narzekanie i użalanie się nad sobą, a już nienawidzę tekstów w stylu, że ten tam ma firmę i ma kasy jak lodu a ja taki biedny i pokrzywdzony, bo muszę pracować za grosze. To Ci powinno najbardziej dać do myślenia, bo jak ktoś takie żale uskutecznia to zazwyczaj sam dupy nie ruszy by poprawić swój los.

Samo mieszkanie z rodzicami nie jest jeszcze takie złe, bo jeśli to dom na wsi czy w małym miasteczku gdzie nie ma niczego do wynajęcia, albo jest tyle roboty, że rodzice nie potrafią sami sobie poradzić to wiadomo, że ktoś jest potrzebny. Sam znam takie przypadki i na pewno nie są to ludzie niezaradni życiowo, w domach rodzinnych mają swoje piętro czy osobne wejście.

8

Ja bym z nim nie była.  Chcesz coś osiągnąć w zyciu- rozkręcić firmę itp to nie z takim panem. Dla mnie len i nieudacznik, do tego rozpieszczony i zwala winę na innych - narcyzm - klęska.

9

Pisalam kiedys tutaj o kims podobnym, którego również poznałam i który tez mimo 36 lat mieszka z rodzicami i nie chce tej sytuacji zmienić. Wstaje pozno, jakos nie ma planu na siebie i na zycie. Tzn on ciagle usilnie twierdzi, ze ma ten plan, ale nic a nic go jakos nie widać.
Jeśli jesteś osoba twardo stapajaca po ziemi, która chce cos w zyciu osiagnac to będzie Cie taka postawa irytować. Facet ma Cie ciagnac do góry, macie siebie ciagnac nawzajem,ma być Twoja ostoja. Żaden facet nie lubi jeśli kobieta zarabia więcej od niego dlatego tez dazy do tego sam  siebie (każdy w miare normalny) aby cos robic, aby dazyc do czegos, cos dzialac, piac się, osiagac nowe cele w zyciu. Jeśli stoi w miejscu, dużo gada, mało robi to jakos jest dziwnie podejrzane.
Na rynku jest ciężko, to jedno, ale kwestia tego czy będziemy narzekac na to i siedzieć z zalozonymi rekami czy spróbujemy cos zmienić.

10

Autorko wątku czy Ty pochodzisz z miasta, w którym obecnie wynajmujesz swoje mieszkanie? Wynajmujesz całe, czy pokój?

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy taki facet nadaje się do życia?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024