Czy potrzebuję faceta...? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy potrzebuję faceta...?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Czy potrzebuję faceta...?

Kochani miesiąc temu zmarł mój mąż.
Byliśmy parą 8 lat, po ślubie byliśmy 8 miesięcy (przypadek z tymi ósemkami...?)
I na chwilę obecną czuję się dość dziwnie nie mając jego wsparcia obok..
Czuję wewnętrznie że ogarnia mnie złość, gdy widzę że każdy facet ma jakąś kobietę, że każda koleżanka z pracy opowiada o swoim mężu i dzieciach a ja tylko stoję z boku i klnę pod nosem że jestem sama..
Nie potrafię Mu wybaczyć tego że mnie zostawił - a zostawił bardzo nagle i w bardzo niemiłych okolicznościach (okazało się że chorował a do tego się nie przyznawał..)
Jestem mega zła na pary które są szczęśliwe..

I tutaj pojawia się moje pytanie do was - czy waszym zdaniem ja jakoś podświadomie potrzebuję faceta?
Mnie nawet nie powinny takie myśli póki co przebiegać przez głowę..
Ale jestem osobą bardzo młodą która w ciągu kilku godzin musiała stać się dorosłą kobietą bez męża, bez perspektyw na przyszłość, bez naszego planowanego za jakiś czas dziecka...
Nie umie się pozbierać z myślami..
I wiem że będziecie mnie teraz próbować zrównywać z ziemią że mój mąż dopiero co ode mnie odszedł a ja rozglądam się za facetem - ale to nieprawda..
jeśli kobieta przez ostatnie 8 lat miała wsparcie we własnym facecie to po prostu teraz najzwyczajniej jej brakuje takiej silnej, męskiej ręki - dodam że mój tata też już nie żyje wobec czego czuję się całkowicie osamotniona pod względem "męskiej opieki"
Pomożecie? sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy potrzebuję faceta...?

Autorko, miesiąc to bardzo mało po prawie 9ciu latach znajomosci, poczekaj jeszcze przynajmniej pól roku - rok. Chyba nie chcesz skrzywdzić kogoś tym ze się zwiążesz z nowym facetem a będziesz myślała o mężu

3

absolutnie nikogo nie szukam - podkreślam po raz drugi!!
ale jakoś podświadomość moja działa bardzo wrogo w stosunku do par sad

4

To naturalne, że jesteś zła. Na cały świat. To normalny proces żałoby. Najpierw jesteś wściekła na Niego -> że odszedł, potem jesteś wściekła na resztę świata, że są szczęśliwi i nie samotni. Moim zdaniem szukasz nie tutaj gdzie trzeba. Popełniasz ogromny błąd idąc na taką łatwiznę -> to moja subiektywna ocena i opinia. Mówię tak, ponieważ uważam, że jesteś tego typu kobietą, która uważa, że bez faceta jest bezsilna, bez mocy i bez perspektyw. A to bardzo słabe myślenie o sobie samej, i do tego wszystkiego przedmiotowe traktowanie mężczyzn. Proponowałabym najpierw odnalezienie siebie i w pełni akceptacje siebie, a dopiero później wchodzenie w nowy związek. Stań sama na nogach i poznaj świat w okół.
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Nagłe odejście ukochanej osoby jest czymś strasznym, aczkolwiek masz jeszcze szanse na ułożenie swojego życia - zrób to tylko dobrze. Trzymam kciuki i życzę wszystkiego co najlepsze wink

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy potrzebuję faceta...?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024