Brak seksu w związku po powrocie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Brak seksu w związku po powrocie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Brak seksu w związku po powrocie

Witajcie,

Mamy po 25 lat, a problem dotyczy seksu w związku. Początki były standardowe, dużo miłości, seksu. Wszędzie, przy każdej okazji - wieczorem, rano, w nocy. Po około roku, po dłuższym okresie brania tabletek antykoncepcyjnych mojej kobiecie bardzo spadło libido. Miewałem też problemy z impotencją (nie osiągałem 100% pełnego wzwodu). Kochalismy się coraz rzadziej. W pewnym momencie w wyniku niezbyt dobrej sytuacji dla związku - rozstaliśmy się dosyć nagle. Po niecałych 6 miesiącach wróciliśmy do siebie. W między czasie spotykaliśmy się, kochaliśmy. Na początku powrotu do siebie również kochaliśmy się trzykrotnie jednak, ani razu po powrocie nie doszedłem. W tej chwili mija około 3 miesiąc kiedy się nie kochamy. Prawda jest taka, że nie wiem co czuje moja kobieta, bo od tego czasu również nie usłyszałem żadnego wyznania miłości z jej strony.

Tematu unika, mówi, że często męczy ją bardzo myślenie o tym, że płakała wielokrotnie, że nie lubi siebie za to i nie potrafi powiedzieć dlaczego tak jest. Gdy tylko zaczynam rozmowę z nią na ten temat od razu się denerwuje, nie chce rozmawiać itd. Również istotną kwestią w sprawie jest to, że często mówi o tym, że nie czuje się pewna siebie, że czuje się brzydka, że coś jest z nią nie tak.

Zastanawiam się jak mam do tego tematu podejść? Rozstaliśmy się z mojej winy, w pewnym momencie urwałem kontakt, jednak wróciliśmy do siebie. Wiem, że muszę odbudować zaufanie (nie, nie zdradziłem ani nie chodzi o żadną inną kobietę) i że to wszystko będzie trwało. Ale czy seks nie powinien być elementem spajającym nas?

I myślę też nad wieloma powodami tej sytuacji - nie akceptuje swojego wyglądu, moja sytuacja finansowa obecnie również może wpływać na to że nie czuje się bezpiecznie przez co nie ma ochoty się ze mną kochać, może najzwyczajniej w świecie nie kocha mnie - tylko dlaczego chciałaby do mnie wrócić, może to mój problem z impotencją - czasem niezaspakajaniem jej i siebie jest istotnym problemem?

Dużo pytań. Nie mam z kim porozmawiać i nie wiem co zrobić by pobudzić jej chęć i rozpalić na nowo...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak seksu w związku po powrocie

Bardziej kobiecy punkt widzenia przydalby się, ale jest środek nocy i na forum tylko ja:)

Mysle, ze dla kobiety seks zaczyna się dużo poźniej niż u faceta...musi czuć się bezpieczna, mieć do CIebie zaufanie. Dla faceta związek - seks, dla kobiety wczesniej musi nastąpić szereg zdarzeń, o ktorych nie będę pisał bo dla Ciebie i dla mnie jako przedstawicieli męskiego rodu nie są one zrozumiałe:)

3 Ostatnio edytowany przez gagatka0075 (2016-03-04 09:48:12)

Dla mnie jako kobiety ten "szereg zdarzeń" też nie jest zrozumiały, chętnie się dowiem smile
Czasem się czyta o jakichś masażach, kwiatach, romantycznej kolacyjce,  byciu przez cały dzień  "grzecznym "( czytaj: nie wkurzaniu jej), ale nie ze wszystkimi "te numery" są konieczne.
Moim zdaniem często  nie jest to bardziej skomplikowane niż u facetów - albo jest "chemia", pasuje mi całokształt, chcę właśnie jego, jest pożądanie i wtedy nie ma problemu z seksem, albo coś mi przeszkadza, jest jakiś żal, uraza, nieprzyjemne wydarzenie między Wami, czy zwyczajnie okazało się, że"to nie to".  Choć wiadomo, że początki są najgorętsze, potem jednak troszkę sobie powszedniejemy.
Odgrzaliscie związek, być może przy zerwaniu i potem były zgrzyty, nie zostały przepracowane i wiszą między Wami, powodując wzajemny dystans i problemy.
Nie jestem fanką poważnych dyskusji,  wywalanie wszystkiego, zwłaszcza pretensji,  odbiera mi apetyt na mężczyznę,  ale może spróbuj. Urządzcie sobie miły wieczór, spokojnie, bez ciśnienia na seks, napijcie się winka - rozluźni i rozwiąże języki,  może włączcie jakąś dobrą komedię,  a najlepiej coś o podobnej do Waszej sytuacji,  o rozstaniu i powrocie, łatwiej będzie  nawiązać do związku i kłopotów. I zapytaj, co ona o tym myśli, albo najpierw Ty powiedz,  czego chcesz, czy Tobie zależy na niej. Bo może ten powrót nie spełnił Waszych oczekiwań. Niektóre się udają, ale w większości przypadków to już nie działa tak, jakby się chciało. Czasem te wzajemnie żale są zbyt głębokie,  by się udało.
A a'propos spraw "technicznych ", konsultowales juz swoje kłopoty z potencją?  Nie zaniedbaj tego, nie licz na to,  że samo przejdzie. Może to tylko kwestia psychiki,  stresu, a może nie. A jej podsuń myśl, by porozmawiala z ginem o zmianie antytabsów, nie wszystkie obniżają libido.

4

gagatka0075 napisał/a:

Dla mnie jako kobiety ten "szereg zdarzeń" też nie jest zrozumiały, chętnie się dowiem smile
Czasem się czyta o jakichś masażach, kwiatach, romantycznej kolacyjce,  byciu przez cały dzień  "grzecznym "( czytaj: nie wkurzaniu jej), ale nie ze wszystkimi "te numery" są konieczne.
Moim zdaniem często  nie jest to bardziej skomplikowane niż u facetów - albo jest "chemia", pasuje mi całokształt, chcę właśnie jego, jest pożądanie i wtedy nie ma problemu z seksem, albo coś mi przeszkadza, jest jakiś żal, uraza, nieprzyjemne wydarzenie między Wami, ...

Ech, przez myśl nie przeszły mi wymienioe przez Ciebie elementy, myślalem raczej o kwestiach psychicznych:)

5

??
A potem mówicie, że to kobiety komplikują tongue

6

haha..nie to facet zastanawia się czy dmuchnąć:)

7

No właśnie... Dmucha się, a nie zastanawia smile

8

Co do odgrzanego związku, generalnie wszystko jest ok. W codziennych relacjach w ogóle nie da rady odczuć rzeczy, które działy się wcześniej. Co do bliskości - też jest, poza seksem wszystko jest 100% normalnie... Ona chce być blisko, chce się przytulać, całować, ale temat seksu to stało się w ogóle tabu! Tzn. dochodzi do tego, że sobie żartujemy, ona sama np. przy temacie mówi coś w stylu "taaa, ja i seks!" śmiejąc się z tego problemu. Ale kiedy próbuję w jakkolwiek poważnie porozmawiać i zacząć "wyciągać" informacje, to ona momentalnie się blokuje, albo się denersuje, unosi, że mam przestać, albo błyskawicznie i po mistrzowsku zmienia temat. Nawet kiedy mówię, że to zacyzna być duży problem i boje się, że przez to się rozstaniemy.

Mi się wydaje, że jest to jakis problem na tle psychologicznym... Ona też mówi ostatnio, że nie czuje się dobrze, że nie jest taka pewna siebie itd. W moich oczach jest bardzo piękna i mimo, że nie jest FIT chudzinką to staram się jej uświadomić, ze jest ładna, faceci się za nią oglądają itd. I czuje się z tym jakbym kłamał, bo ona kompletnie tego nie przyjmuje. Niby żartem mówi że jest gruba bla bla bla wink

Przez to też ja się czuję źle - bo brak seksu powoduje, że muszę się masturbować, przyzwyczajenie do masturbacji wpływa negatywnie na opisane przeze mnie problemy w pierwszyn poście i to takie kółko macieja... Brakuje mi też bardzo bliskości, cholernie czasem oglądam się za jakimiś innymi kobietami  i przez to też mam wyrzuty sumienia, ale czasem po prostu nie mogę się powstrzymać...

Jak jej pomóc?? I nam przy okazji?

9

Wcześniej stosowała antykoncepcję i spadło jej libido, więc podejrzewam, że z niej zrezygnowała. Czy stosowane obecnie metody antykoncepcji dają jej rzeczywiście poczucie bezpieczeństwa? Pisałeś, że sytuacja materialna jest nie najlepsza, a w dodatku miała okazję się przekonać, że związek nie jest zbudowany na bardzo trwałych podstawach. Być może obawia się zajścia w ciążę?
Kolejna sprawa to jej poczucie wartości. Praw jej komplementy, ale zawsze zgodne z rzeczywistością wink pomóż jej w odbudowaniu samooceny. Rozmawiajcie o tym jak siebie widzicie, jak wiele dla siebie znaczycie, z czasem być może uwierzy (jeżeli rzeczywiście to stanowi największy problem).
Warto byłoby się wybrać do seksuologa, ty ze swoim problemem, ona ze swoim.

10

Klio napisał/a:

Wcześniej stosowała antykoncepcję i spadło jej libido, więc podejrzewam, że z niej zrezygnowała. Czy stosowane obecnie metody antykoncepcji dają jej rzeczywiście poczucie bezpieczeństwa? Pisałeś, że sytuacja materialna jest nie najlepsza, a w dodatku miała okazję się przekonać, że związek nie jest zbudowany na bardzo trwałych podstawach. Być może obawia się zajścia w ciążę?
Kolejna sprawa to jej poczucie wartości. Praw jej komplementy, ale zawsze zgodne z rzeczywistością wink pomóż jej w odbudowaniu samooceny. Rozmawiajcie o tym jak siebie widzicie, jak wiele dla siebie znaczycie, z czasem być może uwierzy (jeżeli rzeczywiście to stanowi największy problem).
Warto byłoby się wybrać do seksuologa, ty ze swoim problemem, ona ze swoim.

Zrezgnowała. Co do obecnej metody to prezerwatywy... Poczucie bezpieczeństwa może i jest, ale przyjemność... wiadomo jak to jest z prezerwatywami. A z tą sytuacją materialną jest tak, że mam własną spółkę, ale też trochę długów, zarabiam dobrze, ale też sporo pieniędzy oddaje. Nie wyjeżdżamy na drogie wakacje itp. Zatem też może nie jest to aż taki powód.

Ale może masz rację, może obawia się zajścia w ciążę. Tym bardziej, że na pewno minęło zbyt mało czasu żeby odbudować zaufanie itd... Myślę też może o samych hormonach? Może to jest problem. Mówi, że nawet się nie masturbuje. Nie ma po prostu ochoty, nawet o tym nie myśli, jedynie jak to negatywnie wpływa na nas i na nią.

Co do tego jak siebie widzimy... Chyba mamy zupełnie inne podejście do związków. Ja, typ niby romantyka, bez miłości dla mnie związek w ogóle nie jest nic warty. Dla niej z kolei uczucie musi istnieć, ale bardziej jest oschła w podejściu w stylu jest jak jest, narazie jest jej dobrze i fajnie itd.

I może rzeczywiście to czas na seksuologa.

11

Rzeczywiście powinna skontrolować hormony i powinniście poradzić się specjalisty. Chociaż każdy kolejny opis pokazuje coraz więcej rzeczy, które was dzielą i które świadczą raczej o generalnym niedopasowaniu. Może to wrażenie tylko, spotęgowane kryzysem, a być może to też jest opcja.

12 Ostatnio edytowany przez Facet26 (2016-03-15 02:16:26)

W razie czego dodam, że jest masa rzeczy, które nas łączy wink Ale z racji problematyki tematu skupiam się na tych, które nas dzielą. Poza problemem z seksem, poza zgrzytami w zeszłym roku, jesteśmy naprawdę fajną parą.

13

Facet26 napisał/a:

W razie czego dodam, że jest masa rzeczy, które nas łączy wink Ale z racji problematyki tematu skupiam się na tych, które nas dzielą. Poza problemem z seksem, poza zgrzytami w zeszłym roku, jesteśmy naprawdę fajną parą.

To może odpowiedzi należy szukać w polepszeniu jakości życia seksualnego? smile Czasami trzeba pomóc organizmowi, by czerpał większą radość. Można zmienić otoczenie, zrobić romantyczny nastrój, zaaranżować gadżety, dużo jest opcji. Dla poczucia pewności siebie warto zainwestować w jakieś tabletki. To też ważny element związku i warto go pielęgnować smile

14

Dziękuje Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi. Dochodzę do wniosku, że w każdej z nich odnajduję składową całości.
Powrócę do Was z informacją, gdy wszystko naprawimy smile

Jeszcze raz dziękuję.

15

A może jakieś gadżety erotyczne? My jakiś czas temu przetestowaliśmy sobie sex elixir. Jest to hiszpańska mucha i powiem CI,że działanie bardzo fajne. Podchodziłam do tego z dozą niepewności bo nie sądziłam,ze coś takiego może na mnie zadziałać ale jednak zadziałało i to bardzo skutecznie. Wystarczy kilka kropelek raz na jakiś czas. Poza tym wyluzujcie się, poczytajcie sobie jakieś książki erotyczne, może obejrzyjcie film. Ludzie to nie roboty , takie sytuacje jak Wasza mogą się zdarzać....

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Brak seksu w związku po powrocie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024