Dziewczyny, niedługo kończy mi się umowa z obecnym operatorem... Gdzie najlepiej wziąć sobie tel i internet? Macie coś godnego polecenia? - bez zdzierstwa?
Musisz porównać oferty. Czasem ten dostawca u którego miałaś internet lub telefon wcześniej daje jakieś rabaty, żeby przytrzymać klienta. Ale czasem korzystniej jest zawrzeć nową umowę. Możesz skorzystać też z porównywarki (np https://panwybierak.pl/) - za darmo porównasz usługi telekomunikacyjne w Twojej okolicy. Pamiętaj, że nie zawsze to co tańsze jest lepsze
Nowy starter przenieś na abonament u innego operatora
Z tym dostawcą, którego miałam do tej pory to już nie chcę mieć więcej nic wspólnego Dlatego szukam czegoś lepszego. A Minky - ta porównywarka to dobra jest? Korzystałaś z niej?
Allied - Czemu na abonament? Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi - dlatego z uwagi na późną porę - wytłumacz mi to powoli i wyraźnie - jeszcze raz
Korzystałam, tzn porównywałam oferty. Nie zawierałam za ich pośrednictwem umowy, chociaż mogłam, a potem żałowałam, bo po fakcie doczytałam, że fajna promocja była. W każdym razie to jest bezpłatna wyszukiwarka i pośrednictwo w zawieraniu umowy też.
A co Ci zrobił poprzedni dostawca?
ta porównywarka to reklama
Nie, tam nic nie jest narzucane, po prostu wpisujesz lokalizację, wyświetlają się informacje co jest w zasięgu i sama wybierasz.
Kilka dni temu miałam niefajną sytuację. Dziecko ma od niedawna telefon, numer dostaliśmy przy abonamencie. I dziecko mi mówi, że po kilkanaście razy dziennie dzwonią jacyś ludzie, są bardzo niemili i pytają o jakąś panią. No to kazałam dziecku oddać na chwilę telefon. Wieczorem nic się nie działo, rano jakby telefon wpadł w szał : na zmianę dzwonił urząd skarbowy z drugiego krańca Polski, ZUS, firmy windykacyjne (mam wrażenie że legalne i nielegalne), banki itd. Okazało się, że numer ten należał do jakiejś pani, która prowadziła działalność gospodarczą i chyba niezbyt dobrze jej się wiodło, bo pozaciągała kredytów i pożyczek. Telefon przez jakiś czas był wyłączony, a jak numer został ponownie włączony, to się wszyscy ucieszyli i rozdzwonili. Oczywiście moje tłumaczenia na nic się zdały, musiałam iść do BOK po zmianę numeru, numer został zmieniony, ale niestety musiałam zapłacić za taką usługę
Nie bierz abonamentu... Kup sobie internet na kartę w virgin . Mają bardzo dobre i tanie oferty.
Telefon natomiast proponuję kupić sobie w rtv Euro agd bo można tam brać sobie sprzęty na raty. Wiele telefonów jest do kupienia na raty do 50 0%. Brałam tam w takki sposób swój telefon. Są to realne raty 0% bez koniecznych ubezpieczeń tak wiec możesz takie ubezpieczenie brać albo nie ( w wielu sklepach jest to obowiązkowe). Dzięki temu spokojnie sobie teraz to spłacam i praktycznie nie odczuwam problemów finansowych.
Podpisuję się pod postem wyżej.
Kupiłam Samsunga Galaxy Note 4 w RTV AGD, na raty. Jest to smartfon, który dokładnie zaspokaja moje potrzeby, jeśli o telefon chodzi.
A abonament mam od lat w Play. Płacę 49,90 miesięcznie (smsy, mmsy i rozmowy do wszystkich za darmo) + 10 zł pakiet internetowy. Jestem b. zadowolona.
10 2016-03-14 20:38:29 Ostatnio edytowany przez Maugosias (2016-03-14 20:39:45)
Nie, tam nic nie jest narzucane, po prostu wpisujesz lokalizację, wyświetlają się informacje co jest w zasięgu i sama wybierasz.
Kilka dni temu miałam niefajną sytuację. Dziecko ma od niedawna telefon, numer dostaliśmy przy abonamencie. I dziecko mi mówi, że po kilkanaście razy dziennie dzwonią jacyś ludzie, są bardzo niemili i pytają o jakąś panią. No to kazałam dziecku oddać na chwilę telefon. Wieczorem nic się nie działo, rano jakby telefon wpadł w szał : na zmianę dzwonił urząd skarbowy z drugiego krańca Polski, ZUS, firmy windykacyjne (mam wrażenie że legalne i nielegalne), banki itd. Okazało się, że numer ten należał do jakiejś pani, która prowadziła działalność gospodarczą i chyba niezbyt dobrze jej się wiodło, bo pozaciągała kredytów i pożyczek. Telefon przez jakiś czas był wyłączony, a jak numer został ponownie włączony, to się wszyscy ucieszyli i rozdzwonili. Oczywiście moje tłumaczenia na nic się zdały, musiałam iść do BOK po zmianę numeru, numer został zmieniony, ale niestety musiałam zapłacić za taką usługę
To nie wiem, jak to załatwiałaś. Moja siostra też jak brała abonament, dostała numer po jakimś dłużniku. Telefony ze skarbówki, banków i innych zbirów: ostrzeżenia, groźby (chodziło o zwrot kasy). Poszła do salonu i powiedziała, że jest wręcz nękana takimi a takimi telefonami; numer zmieniono jej bezpłatnie, bo nie chodziło o jakieś widzi mi się, tylko o dyskomfort
Dziewczyny, niedługo kończy mi się umowa z obecnym operatorem... Gdzie najlepiej wziąć sobie tel i internet? Macie coś godnego polecenia? - bez zdzierstwa?
Po pierwsze, musisz zdać sobie sprawę, jakie masz oczekiwania.
Na przykładzie mojej mamy: chce mieć internet, ale korzysta sporadycznie, więc zawsze wybieram abonament najtańszy, nawet z zaledwie kilkoma gigabajtami do pobrania w okresie rozliczeniowym.
Ja z kolei najczęściej kontaktuję się z rodziną, a wszyscy mają numery w jednej sieci, wiec biorę najtańszy abonament w tej sieci z darmowymi rozmowami i smsami w tej jednej sieci.
Musze też brać pod uwagę, że mieszkam na zapadłej wiosze, gdzie (jeśli chodzi o telefon komórkowy), w miarę dobry zasięg ma tylko dwóch operatorów (a zasięg internetowy ma tez dwóch innych)
Minky napisał/a:Nie, tam nic nie jest narzucane, po prostu wpisujesz lokalizację, wyświetlają się informacje co jest w zasięgu i sama wybierasz.
To nie wiem, jak to załatwiałaś. Moja siostra też jak brała abonament, dostała numer po jakimś dłużniku. Telefony ze skarbówki, banków i innych zbirów: ostrzeżenia, groźby (chodziło o zwrot kasy). Poszła do salonu i powiedziała, że jest wręcz nękana takimi a takimi telefonami; numer zmieniono jej bezpłatnie, bo nie chodziło o jakieś widzi mi się, tylko o dyskomfort
Normalnie. Tez poszłam do salonu i napisałam prośbę o zmianę numeru i anulowanie opłaty za zmianę, bo przecież to nie z mojej winy. Widać siostra miała abonament u innego dostawcy