Bliskosc co to tak naprawde jest? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Bliskosc co to tak naprawde jest?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Bliskosc co to tak naprawde jest?

Jestem ciekaw co panie maja na mysli mowiac slowo bliskosc, z czym sie to "je".
Bedac DDA jestem ciekaw czy kiedy kolwiek cos takiego osiagnalem, podobno to nasz najwiekszy problem bo nie potrafimy byc blisko.
Bardzo prosze o nie atakowanie mnie i nie zasmiecianie watku jesli nie ma sie do powiedzenia czegos zwiazanego z tematem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Bliskosc co to tak naprawde jest?

Bliskość:
1. Fizyczna - przytulanie, całowanie, czucie "ciepła ciała" drugiej osoby, seks
2. "Metafizyczna" - porozumienie, czucie wspólnoty, odpowiedzialność za drugą osobę, wspólne tematy, "wspólne myślenie" (czasem jest tak, że jak ludzie są "blisko" to wówczas jedno myśli w danej chwili dokładnie o tym samym co drugie).
Tak ja to widzę.

Ogólnie - zaj*bista sprawa ale bardzo ciężka do wypracowania - tak właściwie to musi się spotkać dwójka "odpowiednich dla siebie" ludzi smile

3

Bliskość dla mnie oznacza więź. Coś nas łączy, wspieramy się, ufamy sobie. Jesteśmy rodziną/przyjaciółmi.

4

Hah dla mnie bliskość określana jest jako seks. Zamiast mówić chce się z Tobą kochać mówię chciałabym być blisko. To też znaczy, że chciałabym czuć zapach swojego mężczyzny, ciepło, wtulić się w jego ramiona i rozmawiać o głupotach.

5

Bliskość można wyrazić poprzez wytworzenie specyficznej wiėzi na poziomie komunikacji i poziomie duchowym, ponadto oznacza kontakt z ciałem : przytulanie, dotykanie, sex... Poczucie jedności.

6

He he, a myslalem ze to jakies bardziej meta fizyczne zjawisko. Co do tego przytulania to z tym jest roznie z jedna mi sie chce a z druga jakos srednio wink.
Z ta komunikacja bedzie troche gorzej, ale zaczne nad tym pracowac.

7

Net-F@cet napisał/a:

He he, a myslalem ze to jakies bardziej meta fizyczne zjawisko. Co do tego przytulania to z tym jest roznie z jedna mi sie chce a z druga jakos srednio wink.
Z ta komunikacja bedzie troche gorzej, ale zaczne nad tym pracowac.

Otrzymasz różne odpowiedzi w zależności od działu, w jakim zamieścisz swój wątek. Pytanie dotyczące bliskości w dziale o seksie automatycznie nakierowuje odpowiedzi na tę niemetafizyczną stronę. Też stanowi część budująca bliskość, ale nie jest wszystkim.

8

Bliskosc to tez brak wstydu i tego psychicznego ( nie wstydzimy sie wzajemnie swoich problemow)jak i fizycznego (nje wstydzimy sie krzywych zebow, grubego tylka czy obwiskej skory).

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Bliskosc co to tak naprawde jest?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024