Nie jestem gotowa na związek. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Nie jestem gotowa na związek.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Nie jestem gotowa na związek.

Cześć dziewczyny :-)

Proszę o poradę i wasze doświadczenia.

Mam 22 lata. Od liceum do prawie końca studiów spotykałam się z chłopakiem, w sumie 5 lat. Było między nami coraz gorzej, facet miał kilka innych na boku, w dodatku ograniczał mnie w każdej dziedzinie mojego życia- przeszkadzało mu to że chce iść do pracy i uczyć się dalej. Oczywiste jest to, że go zostawiłam, bo był dla mnie zbyt męczący.

Od prawie pół roku mam dobrą pracę, zaczęłam magisterkę i ogólnie bardzo dobrze mi się układa. Natomiast jeśli chodzi o miłość, no cóż. Nie sądziłam że kiedyś tak będzie, ale ja kompletnie nie mam ochoty na randki. Ostatnio poznałam miłego chłopaka, jest w moim wieku, początkowo mi się spodobał- ale teraz coraz cześciej nie mam ochoty na spotkania z nim. Czy Wam też kiedyś się tak zdarzyło że po rozstaniu, nie chciałyście się z nikim wiązać? Teraz w końcu czuję po tych 5 latach że mam czas dla siebie, mogę się rozwijać. Zauważyłam, że przeszkadza mi to że muszę gdzieś wyjść np. Z tym kolegą, a tym czasie mogłabym poświęcić czas dla siebie. Czuję się przez to egoistką. Chcę się rozwijać, uczyć języków, osiągnąć coś. W sprawach sercowych czuję się wypalona. Czy to dobrze? Rozstanie z poprzednim chłopakiem bardzo przeżywałam a teraz z dnia na dzień czuję, że to serce regeneruje się i chyba dochodzi do siebie.

Drugie pytanie,

Kiedy przyszła do Was miłość po rozstaniu? Chciałabym kiedyś kogoś poznać, ale teraz czuję że to nie mój czas. Pracuję z kimś, jest 9 lat starszy, czuję do niego jakiś dziwny "pociąg" ale peszy mnie to, że to facet sporo starszy. Coraz częściej sam mnie zagaduje i nie ukrywam, że w tym przypadku serce mi bije mocniej :-) czy to możliwe aby taki związek się udał?jak wy zapatrujecie się na związki ze starszym facetami?

Doradźcie mi dziewczyny.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Nie jestem gotowa na związek.

Witaj. Wydaje mi się, że dlatego teraz chcesz mieć tak bardzo czas dla siebie i dobrze się wtedy czujesz i nie chcesz tego zmieniać, bo w tym 5-letnim związku nie miałaś swobody i nie mogłaś mieć wtedy czasu dla siebie, nie mogłaś też się rozwijać. A ważne jest byś zrozumiała, że jeśli wejdziesz w normalny związek, to jednocześnie możesz czuć swobodę, wolność i być z tą drugą osobą.

Jeżeli czujesz coś do tego faceta, to czemu masz nie spróbować? Jeżeli serce Ci podpowiada, by pójść w tym kierunku, to tak zrób. Nie analizuj, co jest możliwe, a co nie, tylko po prostu żyj. smile

3

9 lat to nie jest znowu tak dużo,możesz sprobować.

4

Napisz co Cię interesuje
J

Ja też tak mam, tylko sprawa wygląda nieco inaczej. Odkąd rozstałam się z moim chłopakiem (byliśmy razem 6 lat) też nie mam ochoty na randki. Szczerze mówiąc nawet mnie to przeraża. Tylko, że ja wcale nie chcę tego czasu poświęcać dla siebie... i tak dużo dla siebie robię, skończyłam studia, rozwijam się, mam pracę, dbam o siebie, ale wieczorami brakuje mi tej drugiej osoby. Brakuje mi też zainteresowania ze strony kogoś. Zaraz po rozstaniu próbowałam chodzić na randki, jednak strasznie się rozczarowałam. Być może było to za szybko, ale okazało się, że żaden z mężczyzn nie spełnia moich oczekiwań, bo nie jest taki jak "on". Nie wiem co robić. Nie chcę poznawać nikogo nowego i zaczynać od początku, a jednocześnie chciałabym być w normalnym związku. Dodam, że ciągle mam kontakt z byłym

6

No i super. Ważne jest, aby robić to, na co masz ochotę. Nic na siłę to zasada nr 1 smile
Ja po rozstaniu ze swoim poprzednim partnerem byłam sama około roku, poznałam kogoś i ... poszły konie po betonie, chociaż w sumie też nie w głowie mi były związki.
Po prostu zakochałam się bardzo.

Myślę, że powinnaś po prostu żyć i robić to, co aktualnie sprawia Ci przyjemność. Nie przejmuj się tym, że coś powinnaś, czy musisz. Bo niby czemu? smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Nie jestem gotowa na związek.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024