Zaburzony cykl przez tabletki czy ciaza? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Zaburzony cykl przez tabletki czy ciaza?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Zaburzony cykl przez tabletki czy ciaza?

Witam

Dwa miesiące temu przestałam brać tabletki antykoncepcyjne które brałam ok. 2 ,5 roku. Po pierwszym miesiącu krwawienie wystąpiło kalendarzowo, czyli po 22 dniach, tak jak wtedy kiedy zażywałam tabletki. W kolejnym miesiącu mniej więcej tydzień po miesiączce kochałam się z narzeczonym bez zabezpieczenia. Może to za dużo powiedziane, ponieważ trwało to może 3 minuty po czym wyszedł i nie chciałam kontynuować stosunku bez prezerwatywy. Nie doszedl we mnie. W tym cyklu okres nie przyszedł tak jak wcześniej, spóźnia się 4 dzień, nie widzę zmian piersi ( nigdy przed okresem mnie nie bolały) brzuch za to pobolewa, czuje jakbym za chwilę miała dostać, dosłownie takie uczucie jakby już coś miało "wypłynąć" a tu oprócz białego śluzu w znikomych ilościach nic....brzuch standardowo jak przed okresem mam jak balon,chodzę rozdrażniona, stresuję się całą sytuacją, i tak,wiem, powinnam zrobić test co chcę zrobić za 2 dni, jak TZ wróci zza granicy. Nie chce być z tym sama. Słyszałam,ze pierwsze krwawienie jest z odstawienia i kolejne może nie wystąpić gdyż cykl się zaburza i organizm musi dojśc do siebie, staram się tym pocieszać. Potrzebuję porady i pomocy sad  siedzę cały dzień w domu i jeszcze bardziej się nakręcam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zaburzony cykl przez tabletki czy ciaza?

Moim zdaniem to nie ciąża. Ja brałam tabletki 3 lata, pierwszy okres też kalendarzowo, następne już rozregulowane tak jak przed tabletkami.

3

olivka00 napisał/a:

Moim zdaniem to nie ciąża. Ja brałam tabletki 3 lata, pierwszy okres też kalendarzowo, następne już rozregulowane tak jak przed tabletkami.

Nie wyraziłam się konkretnie,pierwszy okres wiadomo, miałam zaraz po odstawieniu tabletek. Drugi( po pierwszym miesiącu) był terminowo i od tej pory nic, dlatego się martwię czy to po prostu rozregulowanie czy powod do niepokoju

4

Być może nie masz okresu właśnie przez to nakręcenie się. Z twojej wypowiedzi rozumiem ze ciąża nie jest zbyt wyczekiwana w takim razie czy warto było odstawić anty?

5

esperanzaa napisał/a:
olivka00 napisał/a:

Nie wyraziłam się konkretnie,pierwszy okres wiadomo, miałam zaraz po odstawieniu tabletek. Drugi( po pierwszym miesiącu) był terminowo i od tej pory nic, dlatego się martwię czy to po prostu rozregulowanie czy powod do niepokoju

Spoko, zrozumiałam. Uważam, że to przez odstawienie tabletek. Brałas je długo więc ich brak to pewien szok dla organizmu i tak to się może objawiać. Zawsze możesz test zrobić, ale to raczej zaburzenie hormonalne.

6

Przyjmuje się, że po odstawieniu tabletek ogranizm wraca do równowagi przez około 3 cykle. Szanse na ciąże masz niewielkie sposobem, który opisałaś ( smile ).
Przed przyjmowaniem tabletek miałaś regularne cykle?

7

Polecam tanie ZIOLOWE tbl castagnus swietnie reguluja cykl, sa bez recepty duzo ginekologow je poleca, sprawdzily sie i na mnie i na kilku mooich kolezankach, jesli nie bd sie zabezpieczac to mozesz szybciej zajsc na castagnusie bo ma wlasnie takie pomocnicze wlasciwosci

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Zaburzony cykl przez tabletki czy ciaza?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024