Brak ochoty na sex partnerki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Brak ochoty na sex partnerki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Brak ochoty na sex partnerki

Witam,

Po krotce mam 28 lat, moja kobieta 23. Na poczatku sex byl ok i bylo go w wystarczajacej ilosci 2-3 razy w tygodniu, po okolo 6 miesiacach coraz mniej, tak stoponiowo az do tego momentu 1 raz na miesiac i mam wrazenie ze bedzie go coraz mniej. rozmowy spelzl na niczym. Bierze tabletki mowi ze przez nie libido ma niskie ale nie chce ich zmienic, druga sprawa zrezygnowac z nich tez nie chce bo boi sie ciazy a prezerwatywom nie ufa.

seks uprawiamy kiedy ona chce nigdy kiedy ja.

od jakiegos czasu wogole zaprzestalem inicjatywy bo nic z tego nie wychodzilo 10% skutecznosci.

niedawno mielismy sytuacje w ktorej ona zaczela sie bawic moim malym i po chwili jak juz sie nakrecilem przestala i powiedziala ze idziemy spac.

po tym wszystkim ja zaczalem stronic od kontaktow z nia, wczoraj widzialem ze ma chec ale ja sie odwrocilem plecami i spac poszedlem.

Generalnie nasze zycie lozkowe umiera. Mowi ze jej jest dobrze itp. niby ma orgazmy raz silniejsze raz mniej.

Czuje sie troche wykorzystywany w sprawie seksu, wiec zakladam ze sluzej jej w tej kwesti do zaspokojenia jej i nie mysli o mnie. Zdazylo mi sie udawac orgazm bo odechcialo m sie w polowie.

Rozmowy, proby czego kolwiek nic nie daja, wciaz mowi ze za duza presje na nia wywieram.

Co sadzicie o takim pomysle, ze jak ona bedzie chciala to ja ja zaspokoje reka i pojde sobie spac, tak bez penetrcji? myslicie ze da jej to cos do myslenia?

Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :
Odp: Brak ochoty na sex partnerki

Po pierwsze - myślę, że to nie tabletki. A w każdym razie nie wyłącznie. Jak kobieta ma dobry seks, to go chce - jak tabletki obniżają jej libido, to próbuje je zmienić, bo na rynku jest mnóstwo preparatów i można coś dobrać większości z nas.

Najgorszy wariant - ona cię próbuje seksem kontrolować, wydzielać jak nagrodę. Jeśli o manipulację tu chodzi, to nic nie ugrasz.

Ale oprócz tabletek i bycia manipulantką, jest jeszcze sporo innych problemów, które mogą powodować brak ochoty na seks.

Może to stres/problemy emocjonalne. Zastanów się dobrze, czy twoja dziewczyna nie odsunęła się ostanio od ciebie. Niekoniecznie całkowicie - ale może ostatnimi czasy o czymś przestała ci mówić albo nie chce na jakiś temat rozmawiać. Poza seksem. Rozumiem, że znasz dobrze jej sytuację rodzinną, koleżeńską, co się dzieje na uczelni czy też w pracy - tam może być źródło problemu.

Może ten seks jednak nie jest taki super z jej perspektywy. Generalnie, jak ktoś lubi czekoladę, to jej sobie nie odmawia (chyba, że mu strasznie idzie w biodra - ale od seksu tyłek nie rośnie). A kobiety naprawdę lubią seks - nie robimy tego z obowiązku, żeby partnerowi było miło. Robimy to, bo to fajne. Ona oczywiście może ci tego wprost nie powiedzieć - bo nie chce cię zranić, albo jest niedoświadczona i nawet nie wie, jak dobrze mogłoby być. Pokaż jej coś nowego. Czy wy w ogóle rozmawialiście kiedykolwiek (zanim pojawiły się problemy) o swoich seksualnych fantazjach, potrzebach, o tym, co lubicie, a czego nie?

Skoro rozmowy nic nie dają, to ja bym postawiła na totalną abstynencję. Z wyraźnym komunikatem, że nie będzie seksu, póki ona nie przemyśli i nie powie szczerze w czym problem. Zaspokajanie jej ręką nic tu nie da - bo jeśli jej chodzi o orgazm, to drugorzędne znaczenie ma, jak go osiągnie.

Natomiast zdecydowanie powinieneś jej zakomunikować, że pobudzanie cię a później olewanie jest mocno niehalo. Jak nie dotrze, to coś takiego możesz jej zafundować - czasem człowiek pewne sprawy rozumie dopiero, jak poczuje na własnej skórze. Bo oczywiście każdy ma prawo stracić ochotę w pół drogi (tobie też się zdarzało), ale trzeba też brać pod uwagę, co czuje partner.

3

Jeżeli rozmowy nic nie dają, to zacznij grać w jej grę. Pobudzaj i zostawiaj samej sobie, olewaj jak jej się chce.
Sam byłem kiedyś w takiej sytuacji i wiem jedno, jeżeli dziewczyna nie chce z Tobą seksu i nie chce o tym rozmawiać, to po prostu jej nie pociągasz. Takie tematy się tu przewijają co chwila

musisz zrozumiec partnerke, tabletki antykoncepcyjne rzeczywiscie moga powodowac problemy z libido, sa jednak sposoby zeby sobie z tym poradzic, poczytaj o tym tutaj: http://kobiecosc.info/obniza-bo-wysusza … rmonalnej/ czasem wystarczy dodatkowe nawilzenie, lubrykatami albo lepiej specjalnymi globulkami jak Hydrovag, romantyczna atmosfera czy krotki urlop

5

temat powtarza sie permanentnie, wiec w skrocie:

1.moze jej sie nie chce przez tabletki
2.moze ma problemy natury emocjonalnej
3.moze ma problemy natury somatycznej
3.moze juz jej spowszedniales

Nie wiem jak przebiegaly wasze rozmowy bo to zalezy od poziomu komunikacji, moze byc tak, ze mowicie do siebie a nie sluchacie siebie. Zamiast bawic sie w zlosliwosci, porozmawiaj z nia tak od serca, bez pretensji i presji. Niech poczuje, ze nie zalezy Ci tylko na seksie a przede wszystkim na niej.

6

Jak dla mnie dawanie sobie i odbieranie w cudzysłowie seksu jest głupotą. To po to się ma kobietę / mężczyznę żeby po kontach się zaspokajać? Jeśli kobieta ma niskie libido to do seksu jej nie zmusisz. Tabletki powodują, podobno obniżenie chęci na seks. Z własnego doświadczenia jednak tego nie wiem. Jestem w sytuacji takiej, że ja mogę zawsze a partner czasem ma już dość hahah big_smile. Ale i ja potrafię zrozumieć, że nie jest maszyną i może nie chcieć smile. Jak już tu setki razy pisałam rozmowa jest najważniejsza. Musisz zrozumieć co w kobiecie ,, siedzi'' żeby to rozwiązać. Może kompleksy, strach przed ciążą, niskie libido, strach, brak już pożądania i miłości bo coś się wypaliło?. Nie ma rozmów nie ma związku. Ludzie bądźcie dorośli smile. Pozdrawiam

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Brak ochoty na sex partnerki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024