Wesele w pałacu czy w remizie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Wesele w pałacu czy w remizie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 30 ]

1

Temat: Wesele w pałacu czy w remizie?

Jakie macie doświadczenia związane z organizacją wesela? Niedługo muszę zdecydować się na konkretne miejsce, ale im dłużej o tym myślę, tym mniej jestem pewna. Chcę od razu zaznaczyć, że nie ograniczają mnie fundusze, więc nie chodzi mi o zaoszczędzenie (co nie oznacza, że chciałoby mi się wydać 200 tys.). Zawsze sądziłam, że idealnym miejscem na moje wesele będzie jakiś pałac albo dworek, ale teraz konkretnie zaczęłam się im przyglądać i jestem bardzo rozczarowana. Miejsca są piękne, ale mam wrażenie, że płaciłabym grube pieniądze jedynie za to. Ceny za jedzenie i alkohol są absurdalne. One miałyby swoje uzasadnienie, gdyby menu było bogate i dobre. Niestety w każdym z oglądanych miejsc pozostawia ono wiele do życzenia. Tak więc prysło moje marzenie o ślubie w pałacu. Chodzi mi tutaj ogólnie o hotele, pałace, dworki, zwykłe domy weselne itp. Po prostu w miejscach, gdzie wszystko jest wliczone w cenę, zawsze mi coś nie pasuje. Zaczynam poważnie zastanawiać się nad tym, czy nie wynająć po prostu remizy. Jedzenie i zespół byłyby świetne, bo nie zamierzam na tym oszczędzać. Sali oczywiście też poszukam takiej, która będzie wyremontowana i dostosowana do tego typu wydarzeń. Nie taka biedna rodem z PRLu. Mam wrażenie, że moim gościom to by bardziej odpowiadało niż piękne sale balowe ze słabym jedzeniem. Co o tym sądzicie? Nawet niekoniecznie pytam o Wasze wesela, ale na pewno każdy był na różnych weselach jako gość i ma jakieś doświadczenia, uwagi itp.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wesele w pałacu czy w remizie?

Szczerze powiem ze nawet nie wiedziałam ze ludzie jeszcze robia wesela w remizach;) najwazniejsze by tobie i twojemu mezowi miejsce odpowiadalo, ja biore w maju cywilny i bedziemy mieli mala imprezke na 25 osob w restauracji z dj-em i bedziemy tez rezerwowac sale na wesele po slubie koscielnym ( niestety terminy sa na 2-3 lata do przodu...) wole wesele w restauracji (domu weselnym) ze wzgledu na wystruj, dobre jedzenie a szczegoly ustalasz, mowisz co ci odpowiada a co nie, kwestia dobrego dogadania sie smile

3

Nie byłam na wielu weselach, ale te najlepsze były w remizie smile Ale dużo zależy od środowiska z jakiego pochodzisz Ty i Twoi goście. W małych miejscowościach czy na wsiach goście w pałacu mogą się czuć niezręcznie (a jeszcze jak będą musieli do tego pałacu daleko jechać to już całkiem...). Z kolei goście, którzy dotychczas bywali wyłącznie na weselach w typowych restauracjach mogą czuć się dziwnie w remizie smile
Remiza to remiza. Wolność i swoboda smile  Dobre kucharki = dobre jedzenie, w dodatku praktycznie bez ograniczeń. Jest swojsko, dużo miejsca (wokół remizy zwykle też smile ) i nie trzeba się przejmować, że goście, którzy przesadzą z alkoholem zdemolują ekskluzywny wystrój pałacu smile

4

vinnga napisał/a:

Nie byłam na wielu weselach, ale te najlepsze były w remizie smile Ale dużo zależy od środowiska z jakiego pochodzisz Ty i Twoi goście. W małych miejscowościach czy na wsiach goście w pałacu mogą się czuć niezręcznie (a jeszcze jak będą musieli do tego pałacu daleko jechać to już całkiem...). Z kolei goście, którzy dotychczas bywali wyłącznie na weselach w typowych restauracjach mogą czuć się dziwnie w remizie smile
Remiza to remiza. Wolność i swoboda smile  Dobre kucharki = dobre jedzenie, w dodatku praktycznie bez ograniczeń. Jest swojsko, dużo miejsca (wokół remizy zwykle też smile ) i nie trzeba się przejmować, że goście, którzy przesadzą z alkoholem zdemolują ekskluzywny wystrój pałacu smile

Właśnie moi goście chyba lepiej czuliby się w remizie. Może na części z nich pałac zrobiłby wrażenie, ale z tego co zdążyłam zauważyć, to wszyscy zgodnie twierdzą, że najważniejsze jest jedzenie i zespół. Moi znajomi często bywali na weselach w restauracjach i pałacach i zawsze narzekali na jedzenie. Nikt potem nie chwalił, że sala piękna i ogród cudny. Do tej pory nawet nie rozważałam remizy, ale może rzeczywiście to będzie dobre rozwiązanie. Byłam na słabych weselach w remizach, ale one były słabe właśnie przez kiepski zespół lub zimne jedzenie, które stało pół nocy na stole, a nie przez samo miejsce. Nie ukrywam, że o finansach też myślałam, bo wyrzucanie min. 60-70 tys. na pałace jakoś nie jest w moim stylu. Jeszcze gdyby to rzeczywiście było idealne pod każdym względem, ale nie jest. Mimo, że na jedzeniu i zespole nie będę oszczędzać, to i tak mi wyjdzie dużo, dużo taniej. Wtedy kwotę z kopert po prostu przeznaczylibyśmy dla bezdomnych zwierząt i potrzebujących rodzin z naszej okolicy. To chyba rozsądniejsze wyjście niż branie na siłę pałacu, żeby było bardziej classy.

U mnie pod Legionowem można znaleźć salę dobra i naprawdę tanią. Taką gdzie jest dużo dobrego jedzenia.
Ale co ważne nie w każdym lokalu tak jest. Czasami mam  wrażenie że właśnie im drożej tym gorzej.

To na co musisz uważać to po pierwsze klima. To najważniejsze. Dobre jedzenie bez klimy będzie nie świeże. Goście będą spoceni i dobra orkiestra nie pomoże.
Co do jedzenia ważne by by było dobre i proste. W wielu lokalach jadłam przekombinowane wręcz telewizyjne popisy które powinny być podawane w restauracjach a nie lokalach gdzie jest pełen przekrój ludzi.
Dobrą praktyka ą dania półmiskowe lub serwowane (pałac w Jabłonnej). Wtedy można wybrać mięso lub rybę czy wieprzowe lub wołowe. Bufet na drugie danie też jest ok.
tongue Powodzenia:P

6

To jesli wiesz ze nie ma zadnej fajnej restauracji z dobrym jedzeniem w okolicy i goscie lepiej czuliby sie w remizie to mysle ze sprawa jest jasna:)) jesli mialabys na sile robic wesele w palacu i mialabys byc niezadowolona to bez sensu, nic na sile:)) a kiedy wychodzusz za maz?:)

7 Ostatnio edytowany przez cslady (2015-03-29 22:58:01)

Dziękuję wszystkim za cenne uwagi. O klimatyzacji rzeczywiście nie pomyślałam. Znam w sumie ze 2 remizy, gdzie jest klimatyzacja, więc to dobrze. Chociaż nie wiem czy ona będzie konieczna, bo chciałabym wziąć ślub pod koniec maja albo na początku września. Odnośnie tych popisowych dań, to właśnie się zgadza. Takie pałace i wystawne miejsca często zatrudniają jakichś profesjonalnych szefów kuchni, a ja tam smakoszem chyba nie jestem, bo nie lubię różnych udziwnień, które są serwowane w wykwintnych restauracjach. Idealnie byłoby, gdybym mogła wynająć piękną salę, ale jednocześnie mieć własny catering.

Kasia2303 zależy na jaki termin uda się salę zarezerwować. Jeśli zdecydujemy się na jakąś remizę, to pewnie za rok. Jeżeli jednak jakaś restauracja czy pałac, to pewnie dwa lata czeka się na termin. Chciałabym już w ciągu miesiąca znaleźć ostateczny lokal i to ustalić, bo za bardzo się grzebię z tymi przygotowaniami. big_smile

8

cslady napisał/a:

Dziękuję wszystkim za cenne uwagi. O klimatyzacji rzeczywiście nie pomyślałam. Znam w sumie ze 2 remizy, gdzie jest klimatyzacja, więc to dobrze. Chociaż nie wiem czy ona będzie konieczna, bo chciałabym wziąć ślub pod koniec maja albo na początku września. Odnośnie tych popisowych dań, to właśnie się zgadza. Takie pałace i wystawne miejsca często zatrudniają jakichś profesjonalnych szefów kuchni, a ja tam smakoszem chyba nie jestem, bo nie lubię różnych udziwnień, które są serwowane w wykwintnych restauracjach. Idealnie byłoby, gdybym mogła wynająć piękną salę, ale jednocześnie mieć własny catering.

Kasia2303 zależy na jaki termin uda się salę zarezerwować. Jeśli zdecydujemy się na jakąś remizę, to pewnie za rok. Jeżeli jednak jakaś restauracja czy pałac, to pewnie dwa lata czeka się na termin. Chciałabym już w ciągu miesiąca znaleźć ostateczny lokal i to ustalić, bo za bardzo się grzebię z tymi przygotowaniami. big_smile

Fakt, zalatwiania jest sporo ale mysle ze bedzie sie to bardzo milo wspominac:) zycze szczescia na nowe drodze zycia:)

9

Nie wazne gdzie będzie wesele pałac /remiza/dom weselny czy nawet podwórko (kiedyś imprezy weselne odbywały sie na podwórku pana młodego / pani młodej ) ważna jest orkiestra i jedzenie.

Ja wolałabym siedziec nawet w remizie ale żeby nogi rwały sie do tańca niż siedziec w pałacu i oglądać ściany. Tak samo i z jedzeniem czy to remiza czy to pałac bez różnicy byle tylko jedzenie mi smakowało.

My mamy w planach wesele w tym roku raczej sie nie uda wiec będzie za rok. Ale u nas liczy sie kasa i będziemy starac sie oszczędnie je zrobić. Jedynie na czym nie będę oszczędzać to muzyka i jedzenie.

10

Kasia2303 Dziękuję. smile

Cisowianko, zgadzam się z Tobą. Mam w sumie bardzo podobne doświadczenia.  Chyba już udało mi się znaleźć idealną salę, którą wynajmuje moje dawne liceum (znajduje się w tym samym kompleksie, co liceum). To w sumie taka sala konferencyjno-weselna, ale najczęściej wynajmowano ją na śluby. Jest duża, ładna, ma klimatyzację, obok jest parking podziemny i przede wszystkim można mieć własny catering. Mieliśmy w tej sali wszystkie imprezy w liceum, więc też z doświadczenia wiem, że bardzo fajnie to wychodziło. No i niesamowity sentyment mam do liceum, więc taki walor emocjonalny też będzie świetny. W sumie aż się dziwię, że wcześniej o niej nie pomyślałam. Jutro idę dogadać szczegóły i mam nadzieję, że już jedna rzecz z głowy.

11

Byłam na weselu w remizie i to było najlepsze wesele na jakim byłam smile

12

A co sądzicie o teledyskach ślubnych? Teledyski z przygotowań do ślubu są trochę nudne, ale widziałam też takie bardzo profesjonalne, przeplatane wywiadami z parą młodą, gdzie opowiadają np. jak się poznali. Czasami pojawiały się też wywiady z rodziną i znajomymi. Sądzę, że to mogłaby być fajna pamiątka. Jestem ciekawa czy teraz robienie takich teledysków jest popularne, bo często o tym słyszę i na youtube też jest ich pełno.

13

Widzialam kilka kiepskich ale tez kilka naprawde fajnych teledysków slubnych wszystko zalezy od kamerzysty, panstwa mlodych no i oczywiscie musi byc jakis ciekawy pomysl na taki filmik:))

Wolę teledyski od filmów które są dla mnie nie do przejścia.

15

Co prawda wszystko idzie w dobrym kierunku, choćby dlatego, że konkurencja robi swoje, ale wciąż widziałam naprawdę niewiele relacji ze ślubów i wesel (może ze dwie), które były ciekawe dla osób z zewnątrz, czyli w żaden sposób niezaangażowanych. Niemniej tego dnia nie powtórzycie, dlatego warto go uwiecznić, a co z tym potem zrobicie i jak całość zostanie zmontowana, to już kwestia do przemyślenia.

16 Ostatnio edytowany przez cslady (2015-08-01 20:35:40)

Ogólnie bardzo spodobał mi się pomysł z teledyskami. Chciałabym zrobić m.in. teledysk z podziękowaniami dla rodziców, który byłby puszczony w trakcie wesela (potem oczywiście rodzice dostaliby go na pamiątkę). Wciąż jednak myślę nad koncepcją, bo filmiki z Youtube o ile rzeczywiście są fajne, to jednak nie w moim guście. Źle bym się czuła np. przebierając za dziecko i pajacując, bo to nie mój charakter. A równocześnie nie chcę, by to wyglądało drętwo, tylko jak najlepiej nas odzwierciedlało. No ale sam pomysł jest świetny, bo mamy za co dziękować rodzicom, a jakaś oklepana piosenka im tego nie powie. Samemu też trudno takie rzeczy powiedzieć prosto w oczy poza jakimiś banałami. Sądzę, że rodzice mają świadomość tej wdzięczności, ale na pewno będzie im bardzo miło zobaczyć taki teledysk. A nie wątpię, że niektóre powody wdzięczności mogą ich zaskoczyć, bo nie sądzą, że coś takiego w ogóle pamiętamy.

17

Tam gdzie taniej tongue

18

U mnie w większości restauracji można samemu ustalać menu tzn. wybierasz z listy to co ci pasuje lub dajesz swoje propozycje. Wszystko jest do negocjacji. Czym się różni "talerzyk" w restauracji od cateringu zewnętrznego? (który zapewne jest organizowany przez jakąś restaurację w której równie dobrze mogłaś zorganizować wesele) Pytam z ciekawości skąd taki a nie inny wybór.

19

MoniaZurek napisał/a:

U mnie w większości restauracji można samemu ustalać menu tzn. wybierasz z listy to co ci pasuje lub dajesz swoje propozycje. Wszystko jest do negocjacji. Czym się różni "talerzyk" w restauracji od cateringu zewnętrznego? (który zapewne jest organizowany przez jakąś restaurację w której równie dobrze mogłaś zorganizować wesele) Pytam z ciekawości skąd taki a nie inny wybór.

Ostatecznie udało mi się dogadać z tym pałacem i tam będę miała wesele. Catering będę miała własny, niestety musiałam do tego dopłacić. Zdecydowałam się na takie rozwiązanie głównie dlatego, że nie odpowiada mi menu w takich "pałacowych" restauracjach. Jest udziwnione i chyba na siłę ma być luksusowe. A ja chcę normalne, dobre jedzenie, które wszystkim będzie smakować, zamiast jakichś snobistycznych dań. Prościej będzie zamówić sprawdzony (to bardzo, bardzo ważne) catering niż kazać im robić menu kompletnie od nowa. Tym bardziej, że wtedy nie mam żadnej gwarancji jak im to wyjdzie. Zatem tak, mnie to robi różnicę i to ogromną. O dobry catering nie jest tak łatwo. Bywałam głównie na takich typowo "luksusowych" weselach i zawsze wracałam głodna, bo nie lubię tych wszystkich rzekomych rarytasów. A ten "mój" catering jest sprawdzony, bo brat cioteczny wynajął go, gdy robił imprezę rodzinną u siebie w domu. Jedzenie było co chwilę zmieniane (mięs chyba było aż 15 różnych), ciągle donoszono nowe ryby, sałatki, na przekąskę jakieś tortille z różnymi dipami, paszteciki z nadzieniami do wyboru, roladki z ciasta francuskiego z różnym farszem itp. Na deser lody, kilka rodzajów ciast, babeczki, desery z galaretką i bitą śmietaną itp. Jeśli ktoś nie jadł mięsa lub był na jakiejś diecie, to bez problemu znalazł coś dla siebie i to całkiem sporo tego. A w tych pałacowych menu jest głównie mięso i to jakieś dziwne, typu przepiórcze, królicze, gęsi, kaczki, węgorze i bóg wie co jeszcze. Brrr. U mnie będzie tylko drobiowe, wieprzowe i wołowe. Klasycznie, tradycyjnie, bez udziwnień i kawiorów. I tak nikt by tego nie jadł. Natomiast jeśli ktoś ma gości, którzy lubią takie wyszukane menu, to pewnie będzie zadowolony.

20 Ostatnio edytowany przez Eileen (2015-08-18 18:26:41)

Nie wiem, co bym wybrała sama, jako panna młoda, natomiast jeśli chodzi o to, co woleliby goście... Wydaje mi się, że piękna sala, widoki, och i ach - cieszą przede wszystkim państwa młodych. No i ładnie wychodzą na zdjęciach. big_smile Natomiast goście wejdą, zachwycą się, pochwalą i tyle. Nie wydaje mi się, żeby miało to specjalnie wpływać na ich zabawę. Zwłaszcza, że - jak piszesz - salę też wybierzesz ładną. Więc o ile, wiadomo, brud, brzydki wystrój i ogólnie wygląd-na-nie robiłby sporą różnicę i wpływałby na mój odbiór imprezy, to "piękna sala" a "piękny pałac" - wcale. Przy tym drugim może bym rzuciła jakieś "och, jak tu pięknie" i nic więcej, przecież nie idzie się na wesele zwiedzać. I rzeczywiście, stawiam, że goście o wiele bardziej docenią dobre jedzenie i muzykę, niż wystrój.

[edit] Oczywiście nie doczytałam tematu do końca, więc wyżej nieaktualne. ;_; Ale skoro masz własny catering, to w sumie wyjdzie na to samo, co z jedzeniem w remizie, więc chyba dobrze. big_smile

21 Ostatnio edytowany przez cslady (2015-08-18 19:07:47)

Eileen napisał/a:

Nie wiem, co bym wybrała sama, jako panna młoda, natomiast jeśli chodzi o to, co woleliby goście... Wydaje mi się, że piękna sala, widoki, och i ach - cieszą przede wszystkim państwa młodych. No i ładnie wychodzą na zdjęciach. big_smile Natomiast goście wejdą, zachwycą się, pochwalą i tyle. Nie wydaje mi się, żeby miało to specjalnie wpływać na ich zabawę. Zwłaszcza, że - jak piszesz - salę też wybierzesz ładną. Więc o ile, wiadomo, brud, brzydki wystrój i ogólnie wygląd-na-nie robiłby sporą różnicę i wpływałby na mój odbiór imprezy, to "piękna sala" a "piękny pałac" - wcale. Przy tym drugim może bym rzuciła jakieś "och, jak tu pięknie" i nic więcej, przecież nie idzie się na wesele zwiedzać. I rzeczywiście, stawiam, że goście o wiele bardziej docenią dobre jedzenie i muzykę, niż wystrój.

[edit] Oczywiście nie doczytałam tematu do końca, więc wyżej nieaktualne. ;_; Ale skoro masz własny catering, to w sumie wyjdzie na to samo, co z jedzeniem w remizie, więc chyba dobrze. big_smile

Masz rację, salę wzięłam chyba głównie dla siebie, bo gościom to nie robi większej różnicy. Zresztą zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie krytykował. Ja się tym nie przejmuję. Tylko jednym obiektywnym wymogiem była dla nas konieczność istnienia ogrodu czy ogólnie jakiegoś miejsca, gdzie można wyjść i się przewietrzyć. Chciałam mieć jakieś lampiony w ogrodzie, by było romantycznie. Znam relację znajomych i rodziny z innych wesel oraz mam jakieś własne doświadczenia, więc wiem, że istnienie takiego ogrodu byłoby baardzo na plus. Przy remizach, które odwiedzałam tego nie było. Nie w takiej skali. Raczej beton i trochę trawki. Natomiast przestrzeń przy pałacu pozwoli ułożyć jeszcze fajniejszy plan zabaw dla dzieci (np. poszukiwanie skarbów), no i mają tam wydzielony teren na zabawy dla psów. Przy stosunkowo niskiej dopłacie mogę wynająć osobę, która przez cały nasz pobyt będzie się nimi opiekować. Dla mnie to ważne, bo nie miałabym ich z kim zostawić. Tak się składa, że na weselu będą wszyscy nasi znajomi i rodzina. A jednak nie uśmiecha mi się oddawać psów pod opiekę jakiejś koleżanki z którą rozmawiam raz na dwa tygodnie. Zresztą psy musiałyby pojechać z nami do mojej rodzinnej miejscowości, bo część zdjęć chcemy sobie zrobić z nimi. No i ostatnia rzecz - przed pałacem jest dziedziniec na którym będzie można zrobić pokaz fireshow albo puszczać lampiony. Moje koleżanki tym się zajmują i chcą mi zrobić taki prezent. Przy remizach, które oglądałam, to nie byłoby zbyt bezpieczne. Początkowo zapierałam się rękami i nogami przed takim obrzydliwie romantycznym ślubem, ale natury nie oszukam. big_smile Mózg mi się coraz bardziej rozmiękcza i wpadam na coraz bardziej "romantyczne" pomysły. Plus jest taki, że coraz więcej rzeczy udaje mi się załatwić "po znajomości", więc koszty znacząco spadają. Teraz muszę już tylko myśleć nad wystrojem, bo umówiłam się, że organizuję go sama (na tym też mi zależało). Ślub będzie jesienny, suknia też w jesiennym odcieniu, więc myślę, by dekoracje zrobić w takiej kolorystyce jak na zdjęciu poniżej.

http://wrzucaj.net/images/2015/08/18/8500.jpg
Źródło: Internet

22

W zeszłym roku byłam na weselu kuzyna i powiem, że możliwość wyjścia na zewnątrz to wielka zaleta, zwłaszcza, jeśli impreza odbywa się, kiedy jest w miarę ciepło. On miał w połowie sierpnia, w lesie. big_smile Znaczy, był niewielki hotel (a w nim sala na wesele/poprawiny), a dookoła kilkanaście (-dziesiąt?) domków; całość kompleksu w lesie. I bardzo sympatycznie, bo można było wyjść, były ścieżki (no, chodniczki), którymi można było po tymże lesie połazić, jak ktoś wychodził zapalić, to też nie na parking przy ruchliwej ulicy, od razu inaczej. Tam na zewnątrz zresztą było kilka drewnianych stołów, przy których ci, co wychodzili, mogli usiąść, pogadać. Tak że ten ogród na pewno jest do docenienia (bardziej niż piękny pałać big_smile). Ja teraz np. ledwo pamiętam, jak tam wyglądało, w sensie, jak było urządzone. Za to zostały mi w głowie domki, las, możliwość wyjścia gdzieś, gdzie jest cicho, spokojnie i takie tam. tongue

23

Też tak sądzę. big_smile Raz jako dziecko byłam na weselu koło lasu. Nie pamiętam niczego z tego wesela poza momentami chodzenia po lesie. Także ogród czysto obiektywnie był dla mnie obowiązkowy, a cała reszta to już dla mojej przyjemności. big_smile

24

Ja miałam wesele w remizie w minioną sobotę. Powiem jedno. Nie zamieniłabym tego na żaden pałac z najpiękniejszymi widokami. Goście mówili, że to jedne z najlepszych wesel na jakich byli. Wystrój zrobiliśmy sobie sami. Jeśli chcesz, możesz wynająć sobie firmę do wystroju i powiedzieć im co chcesz. Ja miałam bez przesadyzmu, kilka kolorów przewodnich, gustownie ale też nie aż tak skromnie. Bardzo wielką rolę odgrywa muzyka i prwadzący. My mieliśmy DJ-a, który miał świetny kontakt z gośćmi i super poprowadził nam imprezę. Dodatkowo sami wynajęlismy sobie kucharzy i obsługę. Mieliśmy mięso z własnych świnek a i masaż do nich trafił nam się super. Myśleliśmy, że będziemy mieli za mało czasu na te przygotowania i większość było na ostatnią chwilę, ale było to najlepsze wesele na jakim byłam big_smile (Bo moje to też hehe) Ale kluczową rolę chyba odegrały 2 rodzaje bimberku przy stole wiejskim, który był ciągle oblegany wink Prawda jest taka, że jeśli aństwo młodzi odpowiednie zadbają o gości zarówno siedzących jak i tańczących, będą z nimi dużo przebywać i prowadzić imprezę, to naprawdę wyjdzie super smile

25 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-10-03 21:47:26)

ja tez jestem zadania ze nie liczy się najbardziej elegancki lokal ale przede wszystkim atmosfera i to jak się goście bawia. Ostatnio byłam na weselu koleżanki, które tez było w miejscy tego typu a naprawde się wybawlismy. Mieli najlepszy tort  weselny jaki do tej pory jadłam. Takie słodkości można zamówić w [spam].

26

jeżeli jedynym kryterium są koszty to oczywiście remiza. Tylko tu nieco pracy z Waszej strony - wyszukanie kucharzy i obsługi sali, (czasem zakupy wg wytycznych usługodawców), sprzątanie przed i po przyjęciu, rozliczenie mediów z wynajmującym. Czasem wynajem brakującej zastawy, stołów, krzeseł, obrusów. No i wystrój florystyczny - najtaniej samemu, ale czasu mało. No i oczywiście alkohole, ale te najlepiej kupować w hurtowniach jak tutaj http://www.alkoparty.pl/

27

Byłem na weselu w pałacu - Pałac Alexandrinum -  i żadna remiza nie ma do tego podjazdu

28

W stodole najlepiej ja bylam z rodzicami i mam wspaniale doswiadczenia ubawilam sie ze hej wesele spiewalam cale miesiace po .

29

Teraz nawet nowoczesne domy wygladaja jak stodoly i koscioly a wiec zdecydowanie stodola .

30

Byliśmy na takim weselu gdzie tylko zupa była serwowana a reszta w bemarach i słodki stół i słony stół.
I to było świetne. Nie marnowało się jedzenie, każdy brał na co miał ochotę.
To w ogóle było jedno z najlepszych wesel na jakim byłam, państwo młodzi musieli wybierać i rezygnować z rzeczy, a takie rozwiązanie kosztowało tyle samo, ale jedzenie było po prostu lepsze. I to był strzał w dziesiątkę.
https://tomaszowinfo.pl/jak-wybrac-odpo … czystosci/

Posty [ 30 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Wesele w pałacu czy w remizie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024