Netkafejka 35 + plus - babskie pogaduszki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 35 + plus - babskie pogaduszki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 41 ]

1

Temat: Netkafejka 35 + plus - babskie pogaduszki

Nowa netkafejka dla wszystkich chętnych dziewczyn po trzydziestce smile

PS Posty nt starej netkafejki będą przenoszone do Złotej Loży - proszę, aby w tej netkafejce na ten temat już nie pisać. Jeżeli ktoś czuje potrzebę dalszego drążenia tego tematu - zapraszam do Złotej Loży. Dziękuję.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Netkafejka 35 + plus - babskie pogaduszki

witam wszystkich w nowej kafejce myślę że będzie nas więcej .Czekam na miłe ,wesołe i chętne do rozmowy osoby.Dzisiaj mówię dobranoc miłych snów.

3

Tylko czy nowa kafejka coś zmieni? Ne sądzę....

4

Foggia - myślę , że wszystko w Waszych rękach i zależy to tylko i wyłącznie od Was smile

5 Ostatnio edytowany przez atina (2009-11-14 13:00:48)

Vausti napisał/a:

Dziękujemy bardzo.....

Weszłam dzisiaj na forum i własnym oczom nie mogłam uwierzyć jak nas potraktowano,bez żadnego wyjasnienia,wytłumaczenia zamknięto naszą Kafejkę tą którą tworzyłyśmy przeszło rok-tak się chyba nie traktuje dorosłych kobiet.
Tak potraktowano dziewczyny które tworzyły to forum,były na nim wiele miesięcy,wiele wniosły do niego.....
Domyślam się kto za tym stoi,jedna nie zrównoważona dziewczyna która plącze się w swoich wypowiedziach,często pisze nie przemyślane posty i robi najwięcej zamieszania a często sama nie wie czego chce(wystarczy prześledzić posty tej osoby od razu wiadomo że ma coś z psychiką).Jeżeli forum ma opierać się na ta takich osobach no to bardzo mi przykro,nie bedzie tu już na nim dla mnie miejsca.
Pisząc w kafejce bardzo dużo zmieniło się w moim życiu,poznałam wspaniałe osoby z którymi zaprzyjaźniłam się,dzieliłam troskami dnia codziennego i nie tylko ja,większość z nas która się tam zadomowiła a tak bez wyjaśnienia,bez jednego słowa zabrano nam to.
Myślę że ktoś łaskawie mi to wyjaśni.......

Jak gdyby nigdy nic,tworzy się nowy wątek dla trzydziestolatek z informacją że teraz możemy pisać tutaj,tak się nie da-niestety.
Kafejka była tworzona spontanicznie,pojawiały się nowe osoby,poznawałyśmy się nawzajem a teraz dostałyśmy nową i i mamy sobie tutaj pisać-to chyba nie jest w porzadku.
Czy ktoś zapytał się nas czy my tego chcemy.....

6

Atina, zwróć proszę uwagę, że strona redakcyjna próbowała nawiązać współpracę już od dłuższego czasu. Bardzo wiele dał nam do myślenia jeden z ostatnich postów umieszczonych w kafejce, post Oliwki. Świetnie wyjaśnia, dlaczego zamknięta netkafejka stała się bardziej miejscem toksycznym niż przyjaznym, a kłótnie pomiędzy niektórymi udzielającymi się tam paniami toczyły się od pewnego czasu.
Zdajemy sobie sprawę z tego, że ucierpiały użytkowniczki, które nie siały zamętu i dla których tamta kafejka była "ich" miejscem, ale niestety po zbilansowaniu zysków i strat doszłyśmy do przykrego wniosku, że miarka się przebrała.

Myślę, że każdy jest zmęczony ilością przykrych zajść czy zdarzeń w życiu prywatnym, Forum nie miało służyć wykłócaniu się i wprowadzaniu agresywnej, nieprzyjaznej atmosfery również w internecie.
Sytuacja z zamkniętą kafejką nie jest dla nas łatwa i przyjemna, długo dyskutowałyśmy, co z nią zrobić. Mamy nadzieję, że nową kafejkę bądź już istniejące aktywują kobietki, które szukają tutaj przyjaźni, a nie kłótni, pretensji i obrażania siebie nawzajem.
Zwróć proszę uwagę, że na szczęście pojawiły się osoby - Greta, dziękuję - które są pozytywnie nastawione do rozpoczęcia "od nowa", bez dawnych sporów i "smrodku", którego narobiła tamta kafejka smile I oby takich pań było jak najwięcej smile

7

Vausti napisał/a:

Witaj,Vausti są juz 3 kafejki dla 30 letnich  "po30" "30 +" teraz "35+" jest tyle dla każdego ,że nie wiem czy to ma sens ale Ty tu rządzisz -pozdrawiam

8 Ostatnio edytowany przez Rafik (2009-11-14 14:18:49)

Puk Puk

Dzień dobry

ja z krótkim pytaniem, czy mężczyźni po 30 też są tu chętnie widziani? wink

Pooooozdrowionka wink

9

atina napisał/a:
Vausti napisał/a:

Dziękujemy bardzo.....

Weszłam dzisiaj na forum i własnym oczom nie mogłam uwierzyć jak nas potraktowano,bez żadnego wyjasnienia,wytłumaczenia zamknięto naszą Kafejkę tą którą tworzyłyśmy przeszło rok-tak się chyba nie traktuje dorosłych kobiet.
Tak potraktowano dziewczyny które tworzyły to forum,były na nim wiele miesięcy,wiele wniosły do niego.....
Domyślam się kto za tym stoi,jedna nie zrównoważona dziewczyna która plącze się w swoich wypowiedziach,często pisze nie przemyślane posty i robi najwięcej zamieszania a często sama nie wie czego chce(wystarczy prześledzić posty tej osoby od razu wiadomo że ma coś z psychiką).Jeżeli forum ma opierać się na ta takich osobach no to bardzo mi przykro,nie bedzie tu już na nim dla mnie miejsca.
Pisząc w kafejce bardzo dużo zmieniło się w moim życiu,poznałam wspaniałe osoby z którymi zaprzyjaźniłam się,dzieliłam troskami dnia codziennego i nie tylko ja,większość z nas która się tam zadomowiła a tak bez wyjaśnienia,bez jednego słowa zabrano nam to.
Myślę że ktoś łaskawie mi to wyjaśni.....

Atina, myślę, że doskonale wiesz dlaczego się tak stało. Kafejka fajne miejsce tylko rzeczywiście dość trudno się dostać do niego. Powiedziano mi kiedyś, że traktuję ją zbyt poważnie, może to i racja ale inaczej nie umiem... każdy ma problem z nowym miejscem czy to szkołą czy nową pracą i trzeba przez to przejść. Logujemy się na forum szukamy miejsca i wydaje się nam trafione... niestety jest ktoś kto narzuca reguły i "urabia' po swojemu. Dlaczego komuś przeszkadzało kilka postów Żaka? Jeśli coś mnie nie interesuje nie czytam tego, wogóle nie zwracałam uwagi na jego dyskusje. Przecież nie zabierał mi ani tlenu ani miejsca. Idea kafejek to luźna rozmowa...
Nikt nie ma przymusu by tu być lub nie. Wchodzi i wychodzi kiedy ma ochotę, nie pojawia się jakiś czas i żaden problem... Po co załatwianie większości spraw za naszymi plecami. Właśnie to mnie denerwuje najbardziej. Wybucha bomba z góry ukartowana pod stołem a my mamy to poprostu przyjąć i nie zadawać pytań.  Ktoś ma mieć mniejsze prawa bo jest krócej, a dłuższe staże mają  przywileje.
Nie wiem, czy można oceniać ludzi w kwestii psychiki na podstawie postów? Myślę, że to bardzo krzywdzące i może wyrządzić wielką szkodę tej osobie, tym bardziej, że wcześniej okazuje się jej wsparcie. Ty tylko masz odwagę powiedzieć to na forum, a niestety inne koleżanki wolą obrzucać błotem innych prywatnie, a na forum są aniołami... jak słusznie zauważyła Oliwka zagrywki rodem z podstawowki. Niestety na lojalność jest duży deficyt....

10

Foggia, Zak został zbanowany, ponieważ kilkakrotnie złamał regulamin forum.

11 Ostatnio edytowany przez foggia (2009-11-15 10:10:11)

....

12

Drogie koleżanki tyle jest na świecie zła,nienawiści i obłudy po co sobie nerwy szarpać takimi bzdetami .Kafejka ta czy inna to taki szczegół .bądźmy dorośli co za różnica.Ja jak chcę pisać to wchodzę i piszę ,widzę znajome osoby ,cieszy mnie to i nie zawracam sobie głowy tym kto co sobie tam ubzdurał.Zacznijmy pisać z sobą jak by nic się nie stało ,Zapomnijmy o tym bo taką niechęcią i ciągłym marudzeniem odstraszamy się na wzajem .A WIĘC WITAM WAS GORĄCO JAK WAM MINĄŁ DZIEŃ JA LUBIĘ SOBOTĘ BO PO MIMO OBOWIĄZKÓW DOMOWYCH CIESZY MNIE TO ŻE JEST CAŁA RODZINA W DOMU .ZARAZ BIEGNĘ POD PRYSZNIC I PLANUJĘ WIECZÓR Z MĘŻEM ,DOBRY FILM NO I MOŻE DOBRZE SCHŁODZONE PIWKO (BO TAKIE LUBIĘ).A JESZCZE MUSZĘ UPIEC CIASTO BO MOJE ŁAKOMCZUCHY TYLKO CZEKAJĄ NA COŚ SŁODKIEGO.:Di=D

13

Dobry wieczór- pozwólcie,że z uwagi na niemożność wypowiedzenia się w kafejce,założonej przez Hanę ,która dla mnie była miejscem  spotkań przez długi okres -właśnie tutaj-podziękuję za możliwość bycia i dzielenia się radościami i smutkami życia codzienngo. Dziękuję,że choć wiekiem "odbiegam" od Was - dawno temu skończyłam trzydziestkę -"przygarnęłyście" mnie do siebie.Znalazłam się tu w trudnym dla mnie okresie życia- mój syn ożenił się,wyprowadził z domu- i zostałam w nim zupełnie sama.Netkafejka była dla mnie odskocznią od tej mojej samotności..... chociaż nie stała się jedyną treścią mojego życia.Dzięki niej poznałam szereg wartościowych dla mnie  osób ,które jak na swój wiek / prawie taki jak moich dzieci/ ... okazały się niezwykle dojrzałe. Nie zapomnę przepisów,dzięki którym moja piwnica powiększyła swoje zasoby o  prawdziwe skarby,poczucia humoru ,rozsądku i rozwagi Waszej moi mili bywalcy.Ja nie wnikam w szczegóły ani nie analizuję tego co się tu stało- internet jest tylko  fajnym spędzaniem czasu - i po to tu wchodzę.Życie jest zbyt krótkie a problemy ,które niesie często tak przytłaczające,że nie warto "bić pianę" a tym są dla mnie wszelkie pyskówki -mające tu miejsce.Nie przypominam sobie bym Kogoś z Was obraziła,czy dotknęła w taki czy inny sposób- jednak jeśli tak było- ze swojej strony - bardzo przepraszam.

14 Ostatnio edytowany przez Greta (2009-11-19 14:18:20)

wink

15

Greto nie ma nikogo bo weekend mało kto siedzi na kompie , każdy zajmuje sie rodziną .

16

Cześć dziewczyny witam , z braku czasu nie zaglądałam ostatnio do kafejki 30+ ... zbyt często , aż tu dziś włączam kompa i co? kafejki nie ma . Z tego co przeczytałam wnioskuję że ktoś coś namieszał . Nie zgadzam się z opinią że grono kafejki było ''zamknięte'' dziewczyny chętnie i miło przyjmowały ''nowe'' (czego jestem przykładem) , każdy mógł się przyłączyć jeśli miał na to ochotę.  -   Atina, Roxana, Oliwka, Danusia oraz pozostałe dziewczyny  pozdrawiam i nie zrażajcie się piszcie tutaj , ja też czasem wtrącę swoje 3 grosze , teraz zmykam bo synuś się już obudził, jeszcze raz pozdrawiam , życzę wszystkim miłej niedzieli.

17 Ostatnio edytowany przez Celia (2009-11-15 12:30:06)

Witam smile
Jestem zbyt zawiedziona i zniesmaczona, by rozdrabniać się tu na drobne.
Admin, dziękuję za maila. Nie będę tutaj powielać wszystkiego, co odpisałam Administratorce, ale jest mi po prostu przykro.
Bardzo podoba mi się post Danusi... Ja też zajrzałam do tzw. "starej" kafejki 30+, ponieważ brakowało mi osób, z którymi mogłabym porozmawiać, tak po prostu, o zwyczajnych i niezwyczajnych sprawach. Bez wymyślania tego, jaki temat poruszyć. Bo jeśli z kimś czuję się dobrze, to temat sam się nawinie. Chciałam nawiązać przyjazny kontakt z kobietami. Damsko-męskie flirty mnie nie interesują, dlatego wybrałam to forum.I  takie miejsce odnalazłam w 30+. Może niektóre/niektórych z Was to teraz rozśmieszy, ale obecnie w netkafejkach nie widzę dla siebie miejsca...
Niewiele osób wie, że to z Dziewczynami z 30+ spędzałam swoją 1. rocznicę ślubu, bo mój dom był pusty... To tylko jeden z przykładów... Wiele mi dało to forum, wiele się nauczyłam. Oczywiście zauważyłam, że nie wszyscy są tacy, jak starają się wykreować, lecz ośmielę się zauważyć, że najbardziej ucierpiały tutaj te dziewczyny, które regularnie ze sobą pisały, "piły" wirtualną kawkę, dzieliły się różnymi spostrzeżeniami, radami, jak i radościami... Z przyjemnością czytałam, o tym, co nowego u Dziewczyn, jak im idzie z dziećmi,czy wnuk Danusi już się narodził, jak idzie nauka tym, które jeszcze się uczą itd........
Myślę, że należało ukrócić niesnaski i nieprzyjemności między osobami, które wywołały burzę, a nie spychać nas do stworzonej na siłę, bez wyrazu i żadnego celu, kafejki...
Od 02.06. staram się udzielać w licznych wątkach, nikogo celowo nie obrażam i nie rzucam "mięsem", więc jest to dla mnie naprawdę niemiła sytuacja, że teraz wśród netkafejek nie ma dla mnie miejsca.
I nikt tu nie jest zawzięty.

18

Netkafejka - jest otwarta dla wszystkich, którzy będą chcieli tutaj zajrzeć. Osoby, które zżyły się w tamtej netkafejce - zostały osobiście przeze mnie przeproszone za całą niemiłą atmosferę oraz ostatnie zajścia. Mam nadzieję, że to symboliczne przejście - potraktujemy jako swoisty rytuał oczyszczenia z tego co było tam ,aby zacząć coś nowego tutaj. Tak jak Wam napisałam - to nie miejsca tworzą ludzi, ale ludzie miejsca smile Dajcie więc tej kafejce choć maleńką szansę smile

19 Ostatnio edytowany przez nancymw (2009-11-15 13:18:36)

Hmmm... nie ważne, nie chce mi się już na ten temat rozmawiać tych zmian w kafejkach ale jest jakoś "dziwnie" bez kafejki 30+, też jest mi cięzko się teraz tutaj odnaleźć sad

Będzie co ma być...

...ja mam teraz poważniejszy problem - wczoraj mojego synka zabrała karetka do szpitala i ma poparzenia II stopnia obu rączek a w zasadzie całych dłoni, chwycił biedaczek żelazko w obie rączki i miał już oznaki wstrząsu i nie dał się w żaden sposób uspokoić, krzyczał i płakał w niebo głosy więc nie było wyjścia i trzeba było dzwonić na pogotowie. Nawet nie wiadomo skąd się wziął przy tym żelazku, chwila nieuwagi i może dojść do tragedii!
Jedno szczęście w tym całym nieszczęściu to to że są to tylko (tylko i aż) rączki, aż strach pomyśleć co by było gdyby to była buzia lub inna część ciała.
W szpitalu powiedzieli że nieby nie jest tak źle i panowie z karetki ładnie się spisali i zdążyli w miarę szybko zaopatrzyć rany. Wypuścili nas do domu, przypisali maści i kazali robić opatrunki a jutro iść do lekarza rodzinnego. Po wyjściu ze szpitalnego oddziału ratunkowego nie miałam się jak dostać z dzieckiem do domu oddalonego o prawie 20km, bo jak część dziewczyn wie nie mam męża i nie miał kto po nas przyjechać, na szczęście kolega mógł po nas przyjechać.
Jak dzisiaj na to patrze to wcale nie wygląda to tak ładnie, porobiły się strasznie duże pęcherze na dłoniach i wszystkich paluszkach, najbardziej się boję że straci czucie.
Serce mi pęka jak na to patrzę, taki maluszek... Piątek 13-go dla mnie zdecydowanie się przeciągnął do teraz.

Jak coś się zaczyna walić to zawsze wszystko na kupę, to się faktycznie bardzo sprawdza.

20

Bardzo mi przykro nancymw - ale miejmy nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Tak jak piszesz szczęście w nieszczęściu , że tylko ręce. Poza tym skóra dzieci szybko i dużo lepiej się goi niż skóra dorosłych. Więc miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze !

21

Nancymw , naprawdę wspłczuję tobie i twojemu maleńswtu , wiem jak bardzo boli poparzenie !

22 Ostatnio edytowany przez Greta (2009-11-19 14:17:50)

wink

23 Ostatnio edytowany przez nancymw (2009-11-15 21:24:55)

Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy, on ma takie olbrzymie pęcherze na każdym paluszku i na spodach dłoni, jak długo to się goi?

Miałyście kiedyś z tym do czynienia? jak to wyglądało, zostały blizny?

24 Ostatnio edytowany przez Roxana (2009-11-15 22:04:04)

nancymw napisał/a:

Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy, on ma takie olbrzymie pęcherze na każdym paluszku i na spodach dłoni, jak długo to się goi?

Miałyście kiedyś z tym do czynienia? jak to wyglądało, zostały blizny?

On jest jeszcze malutki ,  powinno wszystko sie zagoić , wiem że trzeba często zmieniac opatrunki i usować martwą skorę jak pęcherze popękają , tylko że w jego wypadku to będzie trudne , bo bedzie się bał . Musisz zapytac lekarza czy możesz moczyć jego rączki np. w Riwanolu  ,w wodzie o odpowiedniej temperwturze , bo wiesz że poparzone reaguje na najmniejsze ciepło , jak wymoczy ,to skora powinna odkleić się od ciałka , zaschnie i wkońcu sama odpadnie , a rany się zagoją . Tylko wtedy smaroj maścią by nie doszło do wyschnięcia , bo popękają rany i bedzie bolało , możesz też smarowac wtedy oliwkką dla dzieci , też natłuszcza i szybko nie wysycha . Gdy synowi zapaliła się ręka podczas praktyk , tak właśnie robiłam , ale on był starszy , miał 16 lat więc zostały mu takie małe ślady .

25 Ostatnio edytowany przez Greta (2009-11-19 14:17:00)

wink

26

http://i38.tinypic.com/30b0oqg.jpg

27 Ostatnio edytowany przez yvette (2009-11-16 15:01:54)

Nancymw Jak czuje się twój synek? Pozdrawiam.

28 Ostatnio edytowany przez yvette (2009-11-16 15:01:02)

Mój synek odmawia przyjmowania leków i jedzenia, a jeśli chodzi o oparzenia to są duże pęcherze i zaraz idę z nim do lekarza na ocenę ran oparzeniowych.
Dziękuję że zapytałaś o pozdrawiam Cię cieplutko.

29

No to maleństwo się nacierpi  bo wiadomo jak bolą oparzenia , a w jakim on jest wieku? Mój bratanek poparzył sobie nóżki wrzątkiem miał wtedy ok. 3 lata i bratowa włączała mu dmuchawę z nadmuchem zimnego powietrza , trochę to łagodziło ból , ale też się biedak nacierpiał.

30 Ostatnio edytowany przez nancymw (2009-11-16 14:04:21)

lady in black napisał/a:

No to maleństwo się nacierpi  bo wiadomo jak bolą oparzenia , a w jakim on jest wieku? Mój bratanek poparzył sobie nóżki wrzątkiem miał wtedy ok. 3 lata i bratowa włączała mu dmuchawę z nadmuchem zimnego powietrza , trochę to łagodziło ból , ale też się biedak nacierpiał.

a mój to jest maluszek 17 miesięcy, ale mam nadzieję że się zagoi bez znaczących blizn, jestem dobrej myśli, ale zobaczymy co powie lekarz.

........lekarz kazał tylko zmieniać opatrunki i smarować raz na dzień kremem, czas pokaże czy się ładnie zagoi.

Miłego dnia wszystkim życzę smile

31

http://i34.tinypic.com/168cxoz.jpg

32

Twój synek to maleństwo,biedactwo na pewno cierpi.Ja pamiętam że po oparzeniu to też dostałam szczepionkę od tężca .napisz co lekarz powiedział jak już wrócisz .A jeżeli chodzi o sprawę oskarżeń to nie mogę uwierzyć że można być tak nie dojrzałym i z byle pretekstu kogoś oskarżać o nie wiem co.Dziecinada.

33

Cześć Greta smile post wyżej napisałam jak po wizycie, jak to u lekarza, nic nowego się nie dowiedziałam

34 Ostatnio edytowany przez Greta (2009-11-19 14:15:14)

smile

35

hej wam wszystkim czy tu można się wyżalić  lub podzielić się radością!!!!!!   ja narazie chciałam się przywitać i zapoznać

36

Z tego co widzę to kafejka upadła i to bardzo bo dawno nikt tu nie zaglądał.

37

http://www.netkobiety.pl/t9685.html

Zapraszam na nowy wątek i pozdrawiam cieplutko Julka

38 Ostatnio edytowany przez Greta (2010-02-01 22:49:28)

stara nasza kafejka Roxana ,foggia ,oliwka ,Nency,Gorka jeżeli o kimś zapomniałam to sory co u was słychać .Pozdrawiam gorąco

39

Witajcie!
Zupełnie nie mam pojęcia o jakie spory Wam chodzi i pewnie dobrze bo dzięki temu, że nie jestem w temacie mogę mieć świeże spojrzenie na tę i inne kwestie. Prawdę powiedziawszy coraz trudniej odnaleźć znajome wypowiedzi. Skaczecie ( przepraszam za okreslenie) po kafejkach i forach jakrozbrykana gazela. Oczywiście wolna to robić tylko po co mieć do siebie pretensje? Prawdę powiedziawszy szkoda, że kafejek dotyczących 30sto i po30sto latek jest coraz więcej, bo to takie głupie rozdrabnianie się ale co tam ja na razie szukam miejsca dla siebie.......

40

czesc wszystkim jestem tu nowa i czytajac wasze posty na temat bylej kafejki niewiele z tego rozumiem ale chcialm przywitac sie z wami.Wyszukalam te stronke przypadkowo bez checi rejestrowania sie ale poczytawszy troche o tematach ktore wydawaly mi sie ciekawe bylam zachwycona jak sobie nawzajem pomagacie doradzacie itd. pomyslalam ze to jest wlasnie cos czego szukalam no i chce nawiazac z wami znajomosc tylko nie wiem czy mnie przyjmiecie? pozdrowienia pa

41

witam mam pytanie czy jest tu ktos kto chce pogadac wink pozdrawiam

Posty [ 41 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 35 + plus - babskie pogaduszki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024