Witam, moja dziewczyna dostała tabletki na uregulowanie okresu Asubtela ,ma zjesc 4 na msc ,czy one są też antykoncepcyjne ,i jak to działa , w tych 4 dniach nie może zajść w ciąże? Może głupie pytanie ale wole zapytać
4 tabletki na miesiąc? Nie słyszałam o takim sposobie regulowania okresu. Ale, zakładając, że dobrze usłyszałeś - tak przyjmowane tabletki nie mają żadnego działania antykoncepcyjnego.
I tak na logikę - nie ma możliwości, żeby kobieta nie mogła zajść w ciąże przez 4 wyrywkowe dni w miesiącu Plemniki żyją 3-4 dni, więc gdyby kobieta była "chroniona" przez jeden dzień, a dzień wcześniej i dzień później mogla zajść w ciążę
No masz na pewno rację ,też mi się to wydało dziwne regulowanie okresu ,ale tak jej zaleciła pani ginekolog
A jaki jest dobry sposób ,bo masakra z tym nierównym okresem co miesiąc się trzeba schizować ,wiadomo uważamy,i używamy prezerwatyw ale wiadomo nigdy tej 100% pewności nie ma a póki co dzieci nie chcemy mieć,więc regularny okres też by nam pomógł .
Prezerwatywa jest dobra jak nie znasz partnera, ale nadal jest ryzyko że pęknie. My stosujemy pigułkę, spokój i bez schizowania się na każdym kroku.