Oczywiście najważniejsze dla mnie to to by fryzjer dobrze obcinał włosy, ale lubię też komunikatywność. Jasne, ja nie jestem na tyle śmiała, by dużo rozmawiać z obcymi, ale w tym przypadku rozmowa umila sytuację (moim zdaniem) i milej mi się wraca do fryzjera, który jest uśmiechnięty/coś zagada. Wtedy widzę, że traktuje swoją pracę nie tylko jako odbębnienie godzin. Ostatnio np trafiłam na taką fryzjerkę, wesoła, można było z nią pogadać, z humorem, a można też było o coś zapytać. A trafiałam na fryzjerki wręcz nadąsane, które były wręcz zaskoczone, gdy o coś się je zapytało (np w ramach pielęgnacji włosów). No bo skoro już jestem u fryzjera, to myślę, że w miarę możliwości powinien mi powiedzieć jak powinnam dbać o tę fryzurę, jeżeli pytam np o stosowanie czegoś do włosów, to też, bo przecież zna się na tym i jako profesjonalista powinien (w mojej opinii doradzić). Wtedy czuję się profesjonalnie obsłużona i widać, że jest to fryzjer z pasją
No i wiadomo, fryzjer powinien słuchać życzeń klienta, ale też doradzić, co by pasowało do czyjej buzi, skoro obcinał już tylu ludzi, to jakiś zmysł się wyrabia i widać co komu by mogło pasować.
Higiena pracy to oczywiście dla mnie podstawa, tutaj nie spotkałam się z uchybieniami
To wszystko razem wzięte sprawia, że lubię do danego fryzjera wracać