Blogi, filmy, tutoriale - czyli sieć dla naszej urody - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Blogi, filmy, tutoriale - czyli sieć dla naszej urody

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1

Temat: Blogi, filmy, tutoriale - czyli sieć dla naszej urody

W sieci lawinowo rośnie ilość blogów, kanałów na YT, różnego rodzaju serwisów i poradników. Sieć kreuje to, co potem  możemy oglądać na ulicy - to zostało już dawno stwierdzone.
A czy Wy same wzorujecie się na szafiarkach, korzystacie z tutoriali pokazujących jak wykonać dobry makijaż, dbać o urodę i ciało, regularnie obserwujecie jakieś modowo-urodowe blogi? Jak duży wpływ na Wasz wizerunek ma sieć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Blogi, filmy, tutoriale - czyli sieć dla naszej urody

Swego czasu regularnie korzystałam z tutoriali makijażowych na YouTube - w zasadzie dzięki nim się nauczyłam malować (mam na myśli makijaż nieco bardziej skomplikowany niż kreska i tusz) smile Uważam, że świetne tutoriale ma niejaka panacea81 - zaczęłam ją oglądać kiedy jeszcze nie była jakoś ogromnie znana na YT, wkrótce potem dziewczyna stała się na tyle rozpoznawalna, że otworzyła własną linię kosmetyków do makijażu i raz nawet była artykuł o niej w jakiejś polskiej gazecie.

W sumie z takich typowo babskich spraw to tylko makijażem się żywo interesuję, modą już niekoniecznie. Nie zaglądam na blogi modowe, bo abstrahując już od tego, że "feszyn" mnie nie interesuje, to po prostu wiele znanych "szafiarek" prezentuje tak żenujący poziom intelektualny (bo niestety nie wystarczy założyć na siebie fatałaszków i ładnie wyglądać), że aż przykro patrzeć.

3

Blogow modowych nievtrawie. Jak czasem gdzies smignie mi stylizacja Macadamiangirl albo Mercedes to sie zastanawiam gdzie ludzie maja oczy by cos takiego promowac. Poza tym nie lubie proznych osob a te szafiarki mi na takie wygladaja.
Z makijazem to czasami cos tam obejrze ale nikogo konkretnego.
Lubie natomiast blogi urodowe gdzie znajde recezje kosmetykow czy porady jak dbac o cos tam:-)  Szczegolnie chwale sobie blog Pani kosmostolog na blogspot.

Jakiś czas temu trafiłam na kanał na youtube, którego autorka mieszkająca od kilku lat w Singapurze postanowiła podzielić się makijażowymi i fryzurowymi niuansami a także kwestiami obczyczajowymi. Kanał nazywa się Azjatycki cukier, autorka pokazuje jak się umalować by wyglądać bardziej azjatycko, jak uczesać etc. Jest też kilka filmików w których mówi o mentalności azjatów. Bardzo ciekawe smile Jako fanka wszystkiego co azjatyckie, z radością obejrzałam te filmiki smile

5

mysterious_chocolate napisał/a:

Jakiś czas temu trafiłam na kanał na youtube, którego autorka mieszkająca od kilku lat w Singapurze postanowiła podzielić się makijażowymi i fryzurowymi niuansami a także kwestiami obczyczajowymi. Kanał nazywa się Azjatycki cukier, autorka pokazuje jak się umalować by wyglądać bardziej azjatycko, jak uczesać etc. Jest też kilka filmików w których mówi o mentalności azjatów. Bardzo ciekawe smile Jako fanka wszystkiego co azjatyckie, z radością obejrzałam te filmiki smile

Widziałam, ciekawy smile

Ja lubię też ostatnio kanał na youtube szusz1313- fajnie mówi, widać, że ma wiedzę na ten temat, ogólnie pozytywna dziewczyna. Ogólnie od niedawna zaczęłam takie oglądać, faktycznie to skarbnica pomysłów, słabo umiem się malować i rzadko to robię, może podpatrzę, wtedy będę wiedziała jak to zrobić lepiej na większe wyjście. No i ogólnie wiele tych dziewczyn ma taką pozytywną energię w sobie, ja właśnie najbardziej to widzę teraz u szusz1313, jest dla mnie dzięki tej pozytywnej energii taka motywująca, fajna dziewczyna widać smile Mówi i o modzie, i o kosmetykach, choć fakt o kosmetykach bardziej i fajnie, bo fajnie o nich też mówi smile  Lubię jej słuchać, oglądać na jej kanale. Inne też często są ciekawe, ale tutaj na razie zawitałam na dłużej. Blogi modowe też czasem przejrzę, ale chyba bardziej te o kosmetykach tutaj.

6

A nie odnosicie przypadkiem wrażenia, że większość autorek kanałów urodowych swoje kolejne filmiki tworzy jakby na siłę, czyli nie bardzo mają coś mądrego do powiedzenia, ale... filmik musi być! big_smile Osobiście strasznie nie lubię bezproduktywnego gadulstwa. Co przez to rozumiem? Filmik trwa na przykład 20 minut, ale konkrety można byłoby zamknąć w trzech i w zasadzie tylko te trzy minuty przedstawiają jakąkolwiek wartość.
Jednym słowem dziewczyny przynudzają, silą się na mądrości, ale im to niespecjalnie wychodzi, więc zanim dojdą do sedna, to ja zdążę się na tyle zniecierpliwić, że zaczynam szukać czegoś innego.

7

Olinka, dokładnie. Często też widać, jak v-logerki wciskają na siłę produkt, bo... dostały za free od jakiejś firmy wink

Ja nagminnie oglądam tutoriale nt. robienia przeróżnych fryzur smile

8

No niektóre filmiki na youtube takie są. Takich raczej unikam. No, ale można oddzielić ziarna od plew, że tak powiem wink Czasem jest tak, że jakaś dziewczyna nagrywa 5 minutowy filmik, a mnie nudzi, a czasem jest tak, że filmik dość długi jak na film na youtube np o kosmetykach, trwa np 20 minut, a dziewczyna tak ciekawie mówi, że słucham z wielkim zainteresowaniem. W moim przypadku więc nie ma reguły. Wiele zależy od tego czy ona umie tym zainteresować, czy widać, że naprawdę tym się interesuje no i w ogóle niektóre z nich majką taką pozytywną energię, że ich mogłabym słuchać długo, a przy innych np zasypiam hehe wink

9 Ostatnio edytowany przez Olinka (2014-05-01 21:27:50)

Ja bardzo często odwiedzam strony o modzie, urodzie, poradach życiowych itp. Na prawdę można w niektórych przeczytać wile ciekawych i istotnych rzeczy, które można przenieść do swojego życia, a niektóre są nic nie warte...
[spam]

10 Ostatnio edytowany przez Olinka (2014-05-01 21:27:05)

dax cosmetics i jego beauty tv [niedozwolony link] lubię oglądać te krótkie filmiki, one są takie zwiewne smile

11

Wracam do tematu z nowym pytaniem: czego, Netkobietki, oczekujecie od dobrego bloga/vloga? Jakie tematy najbardziej Was przyciągają?

Ja sama bardzo lubię filmiki, które krok po kroku pokazują sztukę makijażu, czasem też technikę wykonania masażu, jakiejś potrawy albo dekoracji do domu. Zresztą blogów nie czytuję.
Dobry przekaz musi być dynamiczny i konkretny, vlogerka powinna posiadać wiedzę w danym temacie, potrafić mówić składnie i rzeczowo, nie biegać wzrokiem po całym pomieszczeniu, nie stroić irytujących min, a już na pewno nie mówić nie mając zbyt wiele do powiedzenia.

12

A ja uwielbiam vlogi, na których pokazywane są fryzury - jak krok po kroku zrobić np. pięknego warkocza smile Makijaż - tak! Ale pod warunkiem, że vloger ma dobrą kamerę wink

13

Olinka napisał/a:

A czy Wy same wzorujecie się na szafiarkach, korzystacie z tutoriali pokazujących jak wykonać dobry makijaż, dbać o urodę i ciało, regularnie obserwujecie jakieś modowo-urodowe blogi? Jak duży wpływ na Wasz wizerunek ma sieć?

Chyba dopiero od 2-3 miesięcy oglądam różne kanały na Youtube. Blogi oglądam rzadko, ponieważ przekaz video wydaje mi się ciekawszy. Kilka razy przydały mi się tutoriale dotyczące makijażu, a także pomogły mi recenzje produktów. Chociaż na to ostatnie biorę ogromną poprawkę, bo mam wrażenie, że rośnie liczba filmów sponsorowanych, więc niekoniecznie to, co zachwalane, musi być dobre.

Jeśli chodzi o modę, to wydaje mi się, że od blogerek i youtuberek czerpię niewiele inspiracji. Większość z nich musi mieć drogi zegarek, biżuterię z tych samych miejsc, torebkę Chanel, Louisa Vuittona lub Korsa, buty Meliski itp. Za to nieoceniony był blog z mnóstwem postów dotyczących analizy kolorystycznej. Dzięki niemu uzmysłowiłam sobie, które kolory do mnie pasują i robię zakupy w sposób świadomy. Już nie mam tego problemu, że różne rzeczy z mojej szafy nie pasują do siebie nawzajem.

Olinka napisał/a:

czego, Netkobietki, oczekujecie od dobrego bloga/vloga? Jakie tematy najbardziej Was przyciągają?

Hmm nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale nie przeszkadzają mi vlogi, które są przegadane. Słucham ich zwykle np. do prasowania czy do śniadania, więc 3-4minutowego bloga nie opłacałoby mi się włączać. Nie przepadam natomiast za tym, gdy vlogerki prowadzące kanał urodowo-modowy pokazują dla urozmaicenia jakieś relacje z podróży. Jeżdżą w te same miejsca, piją te same drinki, jedzą te same rzeczy itp. To już wolę gadanie o niczym niż po raz dziesiąty pokazywanie tej samej plaży albo tego samego stoku narciarskiego. Zdecydowanie bardziej wolałabym pooglądać sobie filmiki jakiegoś rzeczywistego pasjonata podróży.

Gdzieś wyczytałam, że największy procent widowni, która ogląda kanały popularnych vlogerek, stanowią dzieci chodzące do podstawówki i gimnazjum. Może dlatego te filmiki nie są zbyt wysokich lotów, bo są nastawione na konkretną grupę odbiorców. Jest trochę przemądrzania i truizmów, bo młodzież szuka sobie autorytetów i być może interesują ją takie tematy.

14

Polecam z całego serducha Raadzką, to wspaniała kobieta, która robi świetne filmiki na temat mody. Ja się o niej dowiedziałam stąd: https://www.kobietapewnasiebie.pl/magaz … sisz-znac/ i widzę, że jest tam też kilka innych ciekawych kobiecych blogów i kanałów na YT.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Blogi, filmy, tutoriale - czyli sieć dla naszej urody

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024