Jeśli biore antybiotyk który powoduje mniejsze działanie antykoncepcji to tylko podczas kuracji antybiotykowej powinnam uważać czy także tydzień po?
(wiedziałam to ale jakoś wypadło mi z pamięci bo dawno chora nie byłam )
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Pigułki antykoncepcyjne a antybiotyki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeśli biore antybiotyk który powoduje mniejsze działanie antykoncepcji to tylko podczas kuracji antybiotykowej powinnam uważać czy także tydzień po?
(wiedziałam to ale jakoś wypadło mi z pamięci bo dawno chora nie byłam )
Myślę, że jeszcze po. Logika by na to wskazywała o tyle, że lepiej jak się w organizmie jednak ten poziom hormonu wyrówna. Nie zaszkodzi przeczekać tydzień. Ani ulotka ani ginekolog dzieci Ci niańczyć nie będą
Noo... To razem daje dwa tygodnie mój chłop chyba zwariuje, ale to mu dobrze zrobi
Tydzień po- i co ważne antybiotyki nie działają wstecz
nawet do dwóch tygodni - tyle może antybiotyk półtrwać w krwii. W jaki to antybiotyk?
Noo... To razem daje dwa tygodnie
mój chłop chyba zwariuje, ale to mu dobrze zrobi
Pewnie XD Dobrze mu tak Potem umrze z zachwytu =P
Mcrka napisał/a:Noo... To razem daje dwa tygodnie
mój chłop chyba zwariuje, ale to mu dobrze zrobi
Pewnie XD Dobrze mu tak
Potem umrze z zachwytu =P
Tiaa i się zatrzepie biedak na śmierć hehe
Nazwa antybiotyku -azitrox. Nie wiem czy szkodzi ale wolę uważać. Wiecie coś na Jego temat?
azitrox nie wplywa na antykoncepcje :)
Jeżeli chodzi o antybiotyki to nie wszystkie mają wpływ na antykoncepcje jest to tylko wybrana grupa o szerokim spektrum działania i wszystkie te antybiotyki które odniżają slkutecznośc pigułek mają to napisane w ulotce. Jeżeli sprawa została w niej przemilczona tzn. że nie wpływają
sluchajcie, mam taką sprawę. biorę hormony od 1,5 roku. mam jakies zapalenie i lekarz rodzinny przepisał mi antybiotyk. w ulotce przeczytalam, ze może zmniejszyc skutecznosc antykoncepji doustnej. a kochaliśmy się dzisiaj. kiedy mogę wziąć ten antybiotyk?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Pigułki antykoncepcyjne a antybiotyki
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2021