Makijaż ślubny: jasna cera, ciemne włosy, niebieskie oczy. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Makijaż ślubny: jasna cera, ciemne włosy, niebieskie oczy.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Makijaż ślubny: jasna cera, ciemne włosy, niebieskie oczy.

Ślub tuż tuż, jestem przed próbnym makijażem i zastanawiam się, co by pasowało do mnie w ten dzień. Tak jak pisałam w temacie: jasna cera, ciemne włosy, niebieskie oczy i naturalnie czerwone usta. Poradniki mówią, że należy podkreślić jedną rzecz. Zastanawiałam się nad podkreśleniem oczu: kreska i kępki rzęs (ale nie wachlarze do brwi, lecz naturalne, gdyż moje własne są dość krótkie) i przydymione powieki w stylu smoky eyes (z umiarem, bez czerni) oraz bezbarwny błyszczyk na usta. Co o tym myślicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Makijaż ślubny: jasna cera, ciemne włosy, niebieskie oczy.

Jeśli wybierzesz dobrą makijażystkę to ona najlepiej doradzi Ci, co będzie paskowało.
Podkreślenie oczu to dobry wybór. Podczas ceremonii ślubu i wesela zmienia się oświetlenie, a fotograf krąży i pstryka foty. Ciemne oczy zawsze będzie widać wink

Ja mam jedną radę: zaszalej.
Może dłuższe/grubsze kreski, może nietypowy cień do powiek albo właśnie sztuczne rzęsy. To jedyny taki dzień w życiu.

Ja też mam krótkie rzęsy i za namową męża miałam doklejone sztuczne. Choć raz mogłam sobie połopotać rzęsami smile

Wszystko też zależy od całej Twojej stylizacji. Jaką masz sukienkę, welon, kolorystykę bukietu, dodatków.
Do fryzjerki i makijażystki najlepiej udać się ze zdjęciami swojej kreacji, aby make up dopełnił całości i nie wprowadził bałaganu.

3

Też sądzę, że podkreślenie oczu jest dobrym pomysłem. Zastanowię się jeszcze nad kolorystyką cieni, ale wstępnie zdecydowałam się na szarość łamaną takim brudnym, przydymionym fioletem.

4 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-03-18 18:02:27)

ja na swój ślub robiłam sobie przedłużanie rzęs 1:1 i byłam bardzo zadowolona, miałam bardzo dobrej jakości rzęsy, polecam ze strony spam, wszystko wyszło super.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Makijaż ślubny: jasna cera, ciemne włosy, niebieskie oczy.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024