Minga pisz kiedy bedziesz w Piotrkowie, to moze tez wpadne, jak bedzie kaska
green.butterfly67 to sa jednak 4 tysiace metrow nad ziemia, wiec zimno jest, ale wcale nie tak bardzo, jak to sie wydaje Zalezy tez oczywiscie kiedy skaczesz, bo ja akurat zawsze skakalam kiedy bylo cieplo a wiadomo, ze jest roznica miedzy np. czerwcem a pazdziernikiem Jezeli chodzi o wiatr, to zalezy od pogody,ale kiedy lecisz z predkoscia ponad 200 km/h to oczywiste jest, ze czujesz wiatr, nawet jesli na ziemi go nie ma. To tak jakbys jechala autem z taka predkoscia i wystawila reke za szybe Sa rozne techniki skokow, ta najpopularniejsza, to skoki z samolotu, ale kiedy skaczesz juz profesjonalnie, to skoki z samolotu zaczynaja Cie nudzic i zaczynasz trenowac np. B.A.S.E czyli skoki z czegokolwiek np. z wiezowcow, ze szczytow gorskich itd. (wpisz sobie np. na youtube haslo B.A.S.E to zobaczysz na czym to polega) .Halas oczywiscie jest,ale tez porownywalny z tym kiedy jechalabys autem i wystawila glowe za szybe A uczuc zwiazanych ze skokiem nie da sie opisac...to jest cos niesamowitego czujesz sie wolna,wszystkie problemy przestaja miec znaczenie. Ale niestety wraz z kolejnymi skokami emocje zaczynaja byc coraz mniejsze, az w koncu skok jest dla Ciebie niczym nadzwyczajnym ( ja naszczescie emocji jeszcze nie opanowalam, ale mowia mi to koledzy-profesjonalisci). Jezeli skaczesz w tandemie- czyli nie sama, a z pilotem, do ktorego jestes podpieta specjalna uprzeza, to nie musisz przechodzic badan, dopiero kiedy robisz kurs samodzielnego skoczka badania sa wymagane.
asiulka090 nie do konca wiem o co pytasz. Czy chodzi Ci o to ile bys placila,jakbys skakala Ty i Twoj chlopak? Jezeli o to chodzi, to placisz tak jak wczesniej pisalam ok.800 zl z kamerzysta, bez kamerzysty ok.600 zl razy 2 czyli 1200-1600 zl a jezeli pytasz o skok w tandemie (czyli Ty skaczaca z profesjonalista, do ktorego jestes przypieta), to placisz rowniez tak jak wyzej napisalam (600-800 zl)