Ja pamiętam, że szalałam za Zbuntowanym Aniołem, Słonecznym Patrolem i Światem Według Bundych
A Wy macie seriale, które utkwiły Wam w pamięci z dzieciństwa?
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Macie ulubiony serial z dzieciństwa, z młodości? ;)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja pamiętam, że szalałam za Zbuntowanym Aniołem, Słonecznym Patrolem i Światem Według Bundych
A Wy macie seriale, które utkwiły Wam w pamięci z dzieciństwa?
Klinika pod kangurem oraz Czterej pancerni i pies
Bezkonkurencyjna Drużyna A I MacGyver. Była jeszcze taka bajka, "Tajemnicze złote miasta", uwielbiałam ją, choć teraz niewiele z niej pamiętam. Jeśli chodzi o inne bajki: Yataman, Bia, Sally czarodziejka, na pewno też je pamiętacie (przynajmniej te z Was, które są w podobnym wieku do mojego)
"Allo, Allo". Do tej pory jest to mój ulubiony serial. Tylko jako dziecko inaczej odbierałam ten serial, z czasem polubiłam go coraz bardziej .
"Allo Allo", "Tajemnica sagali", "WOW", "Maszyna zmian"
Wstyd się przyznać, ale jako dziecko byłam fanką brazylijskich telenoweli haha, "Cena marzeń" , "Zbuntowany anioł" ;D
-Laboratorium Dextera zawsze!
-Jaś Fasola.
Tajemnica Sagali, Maszyna Zmian, Słoneczna włócznia, Trzy szalone zera, Gwiezdny pirat, Adam i Ewa - oglądało się pozniej zagraniczne : Fiorella, Zbuntowany Anioł, Marimar, Amor Latino, Krople milosci, Serce Clarity itp
Tajemnicze złote miasta, Klinika uniwersytecka, Siódme poty, Słodka dolina, Dziewczyna z komputera, W labiryncie, Maria z przedmieścia... A była też Dynastia
"Cudowne lata" zdecydowanie
"Tajemnica Sagali", "Drużyna A", "Zbuntowany Anioł", "Fiorella", "Milagros", "Luz Maria"
Niewolnica Isaura
Ale wtedy to dzieciakiem małym byłam.
A nieco później..?
Był taki serial o Robin Hoodzie - "Robin of Sherwood"
Byłam nim zupełnie oczarowana, wszystkim - klimatem, kostiumami, głównym bohaterem, scenariuszem, muzyką... Do tej pory jest to jeden z moich ulubionych seriali ever.
Był taki serial o Robin Hoodzie - "Robin of Sherwood"
http://3.bp.blogspot.com/-nVz9DA12xDk/T … rial_5.jpg
Byłam nim zupełnie oczarowana, wszystkim - klimatem, kostiumami, głównym bohaterem, scenariuszem, muzyką... Do tej pory jest to jeden z moich ulubionych seriali ever.
Popieram
plus: "Policjanci z Miami", "Alf" (do dziś kocham ) "Allo,Allo" (znów oglądam...jak cudownie, że jest internet:D).
"Allo,Allo" (znów oglądam...jak cudownie, że jest internet:D).
To akurat często leci wieczorami na BBC Entertainment i na Comedy Central Też uwielbiam
A ja nie mam telewizora Dlatego jak mam ochotę, robie seanse przez znane portale
A ja nie mam telewizora
Dlatego jak mam ochotę, robie seanse przez znane portale
Nie tylko Ty. ;-)
Bez telewizji żyję 8 lat, ale bez internetu byłoby marnie...
najlepszy serial a raczej telenowela z mojego dzieciństwa to Zbuntowany Anioł!!!!
http://www.facebook.com/pages/Zbuntowany-Anio%C5%82-Mu%C3%B1eca-Brava/104268789748524?ref=hl
Arabela
Pamiętam Lubiłam to wtedy choć dziś jednak zdjęcia by mnie nie przekonały
A ja oglądałam:
- "Zbuntowany Anioł"
- "Fiorella"
- "Kaczorrra to ja"
- "Adam i Ewa"
- "Czarodziejki"
A dzisiaj podobnie jak Catwoman nie posiadam w swoim dobytku telewizora Jak popołudniami mi się nudzi to na komputerze coś oglądam lub wpraszam się do Mamy
Przypomniałam sobie jeszcze:
Maria z Przedmieścia
Luz Clarita '' Serce Klarity''
Bajkę Czarodziejki z Księżyca
Alf
'Adam i Ewa', 'WOW', 'Matki, żony i kochanki', 'Ostry dyżur'. Część z nich oglądała Mama i ja tak sobie 'podglądałam'.
'Zbuntowany Anioł' oczywiście też
Pełna chata!:)
Pełna chata!:)
o! też pamiętam.... fakt... bliźniaczki wyrosły
#1 "07 zgłoś się"
#2 "La piovra"
#3 "?????????? ?????????"
MacGyver! Anderson
MacGyver! Anderson
Podpisuję się pod tym Richard D.Anderson był dla mnie ideałem, faceta
Oprócz kilku wymienionych bardzo lubiłam oglądać animowany serial "Było sobie życie" oraz serial edukacyjny "Przybysze z Matplanety".
Jezioro marzeń...
Jezioro marzeń...
Pamiętam!! Joey jeszcze wtedy taka niewinna, nie "zniu-ejdż-owana" (patrz: New Age;)) No i te ich dłuuuugie, filozoficzne rozważania
Dla mnie rządziło "Allo Allo", "Alf", "Janka", "Beverly Hills 90210", "Ich pięcioro", "Matki, żony i kochanki". U mnie w domu nie oglądało się latynoskich telenowel, chociaż amerykańskie tasiemce w stylu "Dynastii" wciągaliśmy z zapartym tchem .
Przy "Dynastii" to się cała rodzina zbierała
Jezu ... Co Wy za seriale podajecie ... wygląda na to ,że stara jestem
Ja podałabym raczej na przykład takie pierwsze dwa,które mi się nasuwają...
Biały Delfin Um i Pippi
Seriali było całe mnóstwo, do wyboru do koloru
Dla mnie rządziło "Allo Allo", "Alf", "Janka", "Beverly Hills 90210", "Ich pięcioro", "Matki, żony i kochanki". U mnie w domu nie oglądało się latynoskich telenowel.
W moim domu także nie oglądało się latynoskich telenowel.
Ale kiedyś na kanale Silesia trafiłam na serial "Niewolnica Isaura" po śląsku .
"Allo, Allo" rządzi .
Też uwielbiamy z mężem "Allo, allo" i do teraz, zawsze w weekendy do śniadania oglądamy powtórki
U mnie miłość do Allo allo wyparła miłość do Co ludzie powiedzą ^^
http://www.filmweb.pl/serial/Co+ludzie+powiedz%C4%85%3F-1990-95836
http://www.filmweb.pl/serial/Co+ludzie+powiedz%C4%85%3F-1990-95836
Też uwielbiam
Ooo, o tym zapomniałam. Hiacynta bawiła mnie do łez
"Co ludzie powiedzą?" też świetny serial. Hiacynta była świetna .
A oglądaliście "Latający cyrk Monty Pythona" albo "Hotel Zacisze"?
Monty Pythona oglądałam i oglądam do dziś. Jak byłam mała byłam jedyną osobą w mojej rodzinie, którą ten serial śmieszył. Rany, jak ja przy tym rżałam!
Światem Według Bundych,
Co ludzie powiedzą,
Esmeralda
Światem Według Bundych,
jakże mogłam o tym zapomnieć nagrywałam każdy odcinek na video
A nikt nie oglądał Dr Quinn? Jejku, ja musiałam w każdą niedzielę dowiedzieć się co u nich słychać! Przeżywałam każdą historię, a Sally był moim ideałem przez wiele wiele lat ;p
Dziwne, że nikt nie wymienił Siódmego nieba - kolejny serial familijny
Oprócz tych wyżej oglądałam też Co ludzie powiedzą, ale to już trochę później, jak byłam w podstawówce
Ja dużo lubiłam seriali zwłaszcze te telenowele Brazylijskie i Wenezuelskie . Lubiłam też takie seriale jak ; Sloneczny patrol Beverly hils 90210 zwłaszcza aktora Luke Pery który mi się w tym serialu bardzo podobał ,Drużyna A , Pełna chata , Sawanah , Jaś fasola , Benny hill , 13 posterunek , Żar tropików , Brygada acapulco , Tulipan , Matki , żony i kochanki.Adam i Ewa bardzo lubiłam ten serial szkoda , że Waldemar Goszcz musiał tak młodo umrzeć za pewne nie jeden film lub serial był by nakręcony z jego udziałem... 2 światy i jeszcze jeden podobny do tego był serial ale nie pamiętam tytułu .
"gęsia skórka" "opowieści z krypty" "czy boisz się ciemności?" to moje 3 ulubione balam sie pozniej jak cholera ale bylo fajnie
"La femme Nikita" (1997-2001) z Petą Wilson w roli głównej. Niestety nigdzie nie mogę tego obejrzeć, a chciałabym powrócić do tego serialu
Oj tak Cat, świetny serial
Oglądałam wszystkie odcinki.
Zachwycałam się wtedy nie tyle samą "Nikitą", co Royem Dupuis
Ano tak.... sexy Michael Fajny był.
Ja pamiętam jeszcze serial, w którym grała młodziutka wtedy Kylie Minogue "Sąsiedzi".
Leciało to bodajże na RTL 7
To było wieki temu, ale lubiłam ten serial i namiętnie oglądałam wszystkie odcinki
Też pamiętam. Z Jasonem Donovanem jako partnerem filmowym
Przypomniał mi się jeszcze jeden serial "Ziemia 2" (1994-1995)
Przytoczę opis z serwisu filmowego, może ktoś pamięta...
"XXIII wiek. Ziemia, zanieczyszczana przez lata, przeludniona i zniszczona, stała się w końcu niezdolna do zamieszkania. Ludność masowo zaczęła przenosić się na stacje kosmiczne. Jednak życie w sztucznym i sterylnym klimacie stało się niemożliwe. Dzieci padły ofiarami rzadkiej i śmiertelnej choroby zwanej Syndromem, która powodowana jest brakiem naturalnego środowiska. Jednym z chorych jest ośmioletni syn Devon, Ulysses. Aby go ratować jak i setki innych dzieci, Devon staje na czele ekspedycji, której celem jest kolonizacja odległej planety: G-889. Pomimo przeszkód ze strony komórek rządowych, statek transportujący kolonistów, osiąga cel. Lądowanie nie kończy się jednak szczęśliwie. W wyniku sabotażowej akcji, transportowiec zostaje uszkodzony. Garstka ocalałych ląduje na planecie jedynie z pozostałościami sprzętu. Mają dwa lata, aby dotrzeć do Nowej Pacyfiki, miejsca gdzie miała powstać kolonia. Rozpoczyna się wędrówka przez kontynent, szybko jednak okazuje się, że planeta wcale nie jest opuszczona, jak z początku sądzono... "
Serial był na prawdę rewelacyjny. Od zawsze uwielbiałam takie bajki s-f.
No i oczywiście wszelkie seriale kryminalne:
"Miami Vice" (1984-1989) Don Johnson i Philip Michael Thomas
"Kojak" (1973-1978) z Telly Savalas
"Gliniarz i prokurator" (1987-1992) Joe Penny i William Conrad
Ahhhh... dużo można by wymieniać
Jak już "Czarodziejka z księżyca" Sally Yataman, Bia dodam jeszcze z królestwa kalendarza, Yatodetaman, gigi to nie są bajki, baśnie a anime. Niepotrzebnie założyłem nowy temat
Choć w moim temacie są też filmy
ooo, ja do tej pory mam w sobie dużo z dziecka i oglądam seriale i bajki :-)
Kiedyś nie mogłam doczekać się kolejnego odcinka Tajemniczych złotych miast czy białego delfina Uma O pszczółce Mai nie wspominając. Swego czasu oglądalam namiętnie z dzieciakami wszystkie odcinki Smerfow i bawiłam się nie gorzej, niż one. Podobnie z Muminkami.
Uwielbiam też Johnnego Bravo. I Włatców móch.
Świetna jest baja Roboty o Radku Dekielu, małym robocie, który nie bał się podążać za swoimi marzeniami, pomimo wielu przeciwności. Uwielbiam takie bajki z morałem, motywujące i pozytywne w przekazie. Obejrzałam ją przez przypadek, jako mocno dorosłe dziecko i oczy mi się spociły ;-)
Z nieanimowanych Domek na prerii, Arabela, Elza z afrykanskiego buszu...
Chyba najbardziej pamiętny do „ Z archiwum X”. niedawno natknęłam się na serial „ zar tropików’. Jestem ciekawa czy ktoś to jeszcze pamięta?
W dzieciństwie tylko bajki oglądałam: Smerfy, Muminki i Gumisie. Potem oglądałam seriale takie jak Gorzkie dziedzictwo, Maria z Przedmieścia, Marimar, Rosalinda, Maria Isabela, Paulina, Cristina, Angela, Daniela i przyjaciele, Porywy serca, Virginia, W niewoli uczuć, Miłość i nienawiść, Przyjaciółki i rywalki, Zbuntowany anioł, Kachorra to ja, Amanda O, Prawdziwa miłość, Esmeralda, Potęga miłości, Labirynt namiętności, Cud miłości, Maria Celeste, Alborada, Rubi, Amarte es mi pecado, Las vias del amor, Mariana de la noche, La madrastra, Mujer de madera, Biały welon, Pasion de gavilanes, La traicion, Bella Calamidades, Cuidado con el angel, La gata, Mój grzech, Moja Piękna Grubaska, Morze miłości, Miłość jak czekolada, Jezioro marzeń.
Zbuntowany Anioł, Serce Clarity, Jaś Fasola, ALF.
Jaki fajny wątek!
Mnóstwo serialów:
- WOW
- Siedem życzeń
- Rodzina zastępcza
- Władca zwierząt
- Roswell
- Anioł Ciemności
- Buffy
- Veritas (b. mało znany serial)
- Z archiwum X
- Nieustraszony (to ten z gadającym samochodem!)
- Legendy Kung-Fu
- MaCGyver
- Strażnik Teksasu
- Drużyna A
- 13 posterunek
- Renegat
Zdecydowanie "Sailor Moon" (wystarczy zresztą spojrzeć na mój nick).
moimi serialami z dzieciństwa jest Siódme niebo, Dr Queen i Pełna Chata
Najbardziej wryła mi się w pamięć "Sailor Moon" (czyli popularna "Czarodziejka z księżyca"), no i "Xena - wojownicza księżniczka").
Czarodziejkę z księżyca - oczywiście, że pamiętam - uwielbiałam. Teraz też lubię seriale typu walka dobra ze złem - jeśli można to tak nazwać. Zło i prawda czyli seriale kryminalne. Np w czwartki o 20:00 na puls2 - Agenci ncis LA
"Allo, Allo", "ALF", "Świat według Bundych", "Tajemnica Sagali", "Rodzina Adamsów".
Zbuntowany Anioł zdecydowanie Jeszcze był taki Czy boisz się ciemności? oraz Xena-Wojowinicza Księżniczka
Zbuntowany Anioł, Zagadki z przeszłości oraz Czarodziejki
Dr Quinn dla wzruszeń i niepodrabialna Hiancynta dla humoru (chociaż teściowa wydaje mi się czasami aż zbyt podobna do tej pani - i na żywo to wcale takie śmieszne już nie jest)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Macie ulubiony serial z dzieciństwa, z młodości? ;)
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2023