Witajcie Mam brązowe włosy ( trochę jasny brąz ), które jeszcze nigdy nie były farbowane. Zimą nakładałam na nie odżywkę hennę co dawało faajny ciemny brąz. Super się czułam w tym kolorze i podobno wyglądałam korzystniej niż w tych moich naturalnych. Niestety kolor stosunkowo szybko się spłukiwał a mokre włosy brudziły zarówno ręcznik jak i bluzki. Chciałabym żeby moje włosy byly ciemniejsze ale podobno latem nie używa się henny ( a ją już mam sprawdzoną) . Farbowanie odpada bo mam cienkie proste włosy które niszczą się nawet kiedy ich nie suszę więc myślę,że farba byłaby 'samobójstwem'. Znacie może jakieś domowe sposoby na przyciemnienie włosów? Chodzi mi o taki ciemny brąz. I najlepiej gdyby efekty były szybko widoczne:) Próbowałam już kiedyś płukania włosów w kawie ale niestety za wiele to nie dało
Bardzo proszę o rady ...:)
legenda głosi że płukanka z ziela szałwii lub pokrzywy przyciemnia włosy, ale sama szukam odpowiedzi na ten temat:)
olejek rycynowy przyciemnia włosy, tzn jest to efekt uboczny bo olejek służy do poprawy kondycji włosów także 2 w 1 jeśli mówisz że masz słabe i cienkie. poczytaj o tym na necie, osobiście polecam bo używałam
Dokładnie- olejek rycynowy oraz plukanki z ziół - rozmaryn, szałwia, czarna herbata Pokrzywa nie przyciemnia- wzmacnia więc też polecam
A teraz wstań i walcz o następny dzień...
płukanki z ziół są dobre oraz olejek rycynowy.
A najważniejsze jest to że nie zniszy Ci włosów a w minimalnym stopniu nawet może polepszy kondycję włosów
http://www.youtube.com/watch?v=HL9yjD8hrw0
olejek rycynowy przyciemnia włosy, tzn jest to efekt uboczny bo olejek służy do poprawy kondycji włosów
także 2 w 1 jeśli mówisz że masz słabe i cienkie. poczytaj o tym na necie, osobiście polecam bo używałam
Jak trzeba używać olejku rycynowego aby widać było że włosy są ciemniejsze? Czy np. używając go 2 razy w tygodniu, po miesiącu można mieć ciemniejsze włosy o ton? Czy odrosty widać ?:)
I w jakim czasie następuje poprawa kondycji?
musisz uważac, bo olejek rycynowy mimo ,ze poprawia kondycję włosów i je przyciemnia, to na dłuższą metę może spowodować wysuszenie, bo takowe też ma działanie.

Mnie zastanawia jedna rzecz odnośnie oleju rycynowego, bo czytałam gdzieś, że olejek rycynowy nie przyciemnia włosów, tylko wygładza je, przez co wyglądają na ciemniejsze, a inna opinia to taka, że jednak przyciemnia, więc w końcu jak to jest z tym przyciemnianiem?
Mnie zastanawia jedna rzecz odnośnie oleju rycynowego, bo czytałam gdzieś, że olejek rycynowy nie przyciemnia włosów, tylko wygładza je, przez co wyglądają na ciemniejsze, a inna opinia to taka, że jednak przyciemnia, więc w końcu jak to jest z tym przyciemnianiem?
Jakby nie patrzeć, to tak czy tak przyciemnia włosy
Mogę potwierdzić, że działa, w sumie nakładałam go na skórę głowy, żeby przyspieszyć wzrost włosów (w sumie nie wiem, czy to mi pomogło). Potwierdzam, że płukanki ziołowe także w sposób naturalny zmieniają kolor naszych włosów. Ja stosuję płukankę skrzyp+pokrzywa+ocet jabłkowy. Tylko na dłuższą metę trzeba uważać, bo mieszanka ma również działanie wysuszające.
10 2015-02-03 00:20:24 Ostatnio edytowany przez kasha151288 (2015-02-03 00:26:30)
Ja słyszałam, że kora dębu przyciemnia włosy. Mam kupione, ale jeszcze nie próbowałam, więc ciężko mi stwierdzić. A no i orzechy włoskie: tutaj znalazłam sposób jak przygotować:
Rozłup kilka orzechów włoskich i wrzuć je do wrzącej wody (całość - skorupki, łupki i miąższ) i gotuj przez 15-25 minut. Poproś kogoś, aby polewał ci tym wywarem włosy (ostrożnie, ponieważ orzech bardzo farbuje - najlepiej jest to robić w rękawiczkach). Po około 30 minutach, jak włosy będą już suche, możesz je opłukać.
Polecam stosowanie szamponu firmy Fitomed do ciemnych włosów, w składzie są zioła powodujące właśnie przyciemnianie włosków
Ugotuj skorupki orzecha wloskiego i jak ostygnie,mocz w nim wlosy, tylko zabezpiecz skore rak i wszystko dookola bo bardzo farbuje, poczytaj o tym w necie