Najlepsza miejscowosc nad polskim morzem? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Najlepsza miejscowosc nad polskim morzem?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 64 ]

Temat: Najlepsza miejscowosc nad polskim morzem?

Wiem,ze podobne tematy juz byly,ale mam bardziej konkretne pytania.
Wybieram sie z kolezankami nad morze i  zastanawiamy sie nad miejscowoscia. Najlepiej gdyby byly w miare przyzwoite ceny, sporo imprez,ale jednoczesnie malo ludzi big_smile,w miare czysto.
1.Jakie miasto polecacie?(sporo osob mowi o Lebie- czy ktoras z Was tam byla?).
2. Domek czy pokoj w hotelu?
3.Fajne puby,bary,kluby
4.Fajne szmteksy big_smile
ITP ITD wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Najlepsza miejscowosc nad polskim morzem?

Ja byłam w Dziwnówku, Pobierowie i w Ustce.Polecałabym dla Was Pobierowo z tych miejscowości.Najwięcej imprez, najwiecej młodzieży świetny klimat.

3

Mało ludzi w sezonie to raczej niemożliwe wink Jeżeli chodzi o polskie morze jak chce się pobawić i poszaleć wybieram Międzyzdroje, albo Mielno smile W Łebie byłam kilka razy, nie było źle, jak jedziesz z fajnymi ludźmi to wszędzie jest fajnie smile
Jeżeli chodzi o domek czy pokój w hotelu - zdecydowanie pierwsza opcja, zawsze wynajmuję domek, po pierwsze bardziej się opłaca (jak jedziesz w kilka osób), po drugie masz pełną swobodę.

4

JAROSLAWIEC.

5

Łeba jest fantastyczna pod jednym warunkiem - jeśli nie przeszkadza Ci tłum ludzi w każdym możliwym miejscu. tongue Mi przeszkadza więc wole mniejsze miejscowości. Wspominane Pobierowo zachwalali moi znajomi. Grunt to pojechać z kimś z kim w nawet w najgorszą pogodę będzie można fajnie spędzić czas smile

6

Dzieki za rady,ostatecznie wybralysmy Gdansk big_smile

7

Gdańsk jest rewelacyjny. Ale to duże miasto ...
Ja wolę Międzyzdroje smile

8

Mamy w planach pojechac jeszcze do Sopotu i Gdyni,mam tylko nadzieje,ze bedzie ladna pogoda,bo nad morzem to bywa roznie..

9

Każda miejscowość nad polskim morzem jest piękna! smile jesli macie czas to zwiedzajcie całe wybrzeże, nie ma nic fajniejszego jak sea trip ;P

10

Kołobrzeg:D Znajdziesz i spokój (na plażach na obrzeżu miasta) i tłumy w centrum:)

11

Jastarnia, Władysławowo, Ustronie Morskie, Stegna, w tych miejscowościach byłam i mi się bardzo podobało, taki misz masz, trochę spokoju i trochę młodzieży i imprez.
Mielno jak dla mnie za gwarne, Trójmiasto dobre na wycieczkę ale nie na odpoczynek, o ile Gdańsk jest piękny to całe trójmiejskie plaże to totalna porażka, syf, kiła i mogiła tongue
Hel jest fajny, w sumie na odpoczynek też by się nadawał, chociaż ja go również traktuje wycieczkowo.

12

Gdańsk- świetne rozwiązanie, stamtąd już tylko kilka kroków do imprezowej stolicy Trójmiasta - Sopotu oraz Gdyni mojej oazy spokoju (plaża w Orłowie).
Z tego co pamiętam z Gdyni kursuje tramwaj wodny do Jastarni, Władysławowa i na Hel, tak więc wycieczki można sobie zorganizować. Miłego wypoczynku.

13

W tym roku na pierwszy miesiąc wysłaliśmy synka z babcią do Rowów. Wg mnie bardzo fajne miejsce, ceny jak u mnie w mieście a nawet mniejsze więc ok, plaża też ok, jedyne co jest kłopotliwe to tylko jeden bankomat.

14

Gdansk  mi sie spodobal,ale nie pamietam miasta, w ktorym tak za wszystko trzeba placic.Na kazdym kroku!
Sopot spodobal mi sie jeszcze bardziej,tylko bramki przy wejsciu na molo i oplata,odbieraja urok tego miejsca.
Nie zgodze sie z tym,ze plaze w Gdansku sa beznadziejne,ja znalazlam taka,na ktorej nie bylo nikogo,a widoki takie,ze nie sadzilam,ze sa jeszcze takie miejsca w Polsce! Cudo.

15

Zainspirowana tym tematem, we wtorek w nocy jadę do Gdyni na jeden dzień smile

16 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2012-08-12 20:19:32)

Napisz co ciekawego w Gdyni mozna zobaczyc poza morzem wink ja bylam tam tylko na obrzezach,wiec nic ciekawego nie zdazylam zobaczyc wink

17 Ostatnio edytowany przez Olena1990 (2012-08-12 21:02:46)

W Gdyni jest piękny Klif w Orłowie oraz plaża, z której już tylko kilka kroków dzieli nas od Sopotu. W centrum znajdziemy port i przystań jachtów a tam okręt Błyskawica, który można zwiedzać oraz knajpka na barce.
Zawsze, gdy jestem w Gdyni to obowiązkowo zachodzę do barku "kontrast" posłuchać szantów ( bar przy plaży w centrum),a wieczorem polecam imprezę w klubie "Pokład" smile
W wakacje kursuje też tramwaj wodny z Gdyni na Hel, do Jastarni i Władysławowa.

A ja jednak zmieniam plany i lecę do Jastarni. Wyjazd na spontanie to jest to big_smile

18

Jastarni jest bardzo fajna, ale pamietam ją kiedy byał jeszcze maleńkim miasteczkiem, nawet w czasie wakacji nie było tam dzikich tłumów. Ja wolę miejscowości o których mówi się " o matko, ale zadupie" smile

19

Traszka napisał/a:

Ja wolę miejscowości o których mówi się " o matko, ale zadupie" smile

A co to za miejscowości? Chętnie bym je poznała smile

20

Polecam Łebę!!! Będę tam wracać, na pewno smile Mieszkałam w pokoju w domku Feniks, Wszedzie blisko, po drugiej str ulicy dwa kluby, pamiętam nazwę jednego - Mozart. Jak na imprezy to też polecam Mielno. Jastarnia również mi się podoba, ale nie ma tylu imprez,za to ładnie i czysto smile

21

Warto też zajrzeć na Hel. Byłam w tym roku i nie żałuję. smile super ścieżki rowerowe i spacerowe. smile

22

Wszystko zależy czego kto szuka. smile

Jeżeli chcemy się Bawić (tak, przez duże B) to wyłącznie Sopot wink
Nie, nie tylko dlatego że to moje miasto tongue

Jest plaża, są bary, restauracje... ogromny wybór wszystkiego.
Chcesz zwiedzać? No to są zabytki... dwa kroki i jest Gdynia lub Gdańsk gdzie jeszcze więcej zabytków, barów, restauracji... itd. itp.

Spanie, jedzenie i Bawienie się? Tego jest mnóstwo. Na każdą kieszeń. No i sushi!! W Sopocie jest kilka. Na dziś chyba 5 lokali. big_smile

Zapraszam! smile

23

My zawsze jeździmy do Międzyzdroji. Świetne miejsce, świetny klimat, imprezy pod molo, koncerty w sezonie, dużo knajpek, barów, kebabów, zapiekanek, lodów i super bazarek niedaleko koło molo gdzie da sie kupić naprawdę fajne rzeczy jakich w sklepie się nie znajdzie. Ceny też przystępne jak na polskie morze, a ostatnio wybudowali 2 markety więc zakupy można zrobić takie jak u nas w sklepie. Ponad to Park Narodowy niedaleko, muzeum figur woskowych, mini oceanarium, salony gier no i statek wikingów który wypływa w morze kilka razy dziennie (takie niby byle co ale radochy z tym tyle ile na imprezie), ładna plaża, blisko do Świnoujścia gdzie można pozwiedzać latarnie i niemieckie bunkry smile przy odrobinie szczęścia trafi się na przewodnika Rafała który potrafi urozmaicić zwiedzanie smile Dla każdego coś się znajdzie smile

24

Pogorzelica, Dzwirzyno i ostatnimi czasy Darlowo, Darlowek i okolice. big_smile

25

Mam pytanie, czy wszystkie lokale nad morzem to muzyka klubowa i techno? Chcę się wybrać ze znajomymi nad morze, odpocząć, pozwiedzać, poszaleć trochę - ogólnie fajnie spędzić czas. smile Tylko ja osobiście i oni też nie przepadamy za techniawą, spotkaliście się w jakiejś miejscowości z lokalem gdzie można sobie potańczyć do fajnej muzyki? Jakieś latynoamerykańskie rytmy coś tego typu, no wiecie, taka impreza gdzie spotkasz fajnych, kulturalnych ludzi...

26

Jestem miastowa bardziej, cenie sobie wszystkie plusy miast - polecam Trójmiasto.

Knajp dużo, w Sopocie się wybawisz, na plaże do Sobieszewa (jest dzika), a w Gdyni mają najlepsze szmateksy - dostawy prosto z promu tongue.

Polecam!

27 Ostatnio edytowany przez Olinka (2014-03-31 19:50:32)

Ostatnim razem byłam w dąbkach smile polecam stronę spam można na niej wyszukać fajne ośrodki do zatrzymania się smile

28

Hej! Z czystym sercem mogę polecić Łebę. Dużo atrakcji, fajne plaże, tylko uwaga... w sezonie ceny jak z kosmosu.

Polecam też Kopalino - na plażę 30 minut piechotą przez las, można wynająć tanio pokój, albo cały domek. Tylko, że... zero atrakcji smile
Zależy, co kto lubi. Ja wybieram zawsze tę opcję. Mniej ludzi, tylko morze i plaża. Do kina czy do szmateksu mogę iść u siebie w miejscowości.

29

Pogorzelica/Niechorze,Rewal

30

a ja bardzo lubię Rowy smile

31

Łeba! <3
I te wydmy smile
Aczkolwiek teraz chyba zimno sad

32

Ja mogę ewentualnie polecić moje własne miasto Świnoujście mamy bardzo ładną i czystą plaże wink puby i cluby są w porządku każdy na pewno znajdzie coś dla siebie.

33

Nir byłam jeszcze w bardzo wielu miejscowościach nad morzem, ale z tego co byłam na razie podobał mi się najbardziej pobyt w Łebie. Na razie byłam tylko raz, ale faktycznie atrakcji jest bardzo dużo : wydmy, park dinozaurów, sea park w pobliskim Sarbsku (byliśmy, fajnie, oczywiście park dinozaurów lepszy, ale to też ok jak dla mnie), ładne miasto ogólnie, rewelacyjne muzeum motyli (jest też we Władysławowie główny oddział, ale w tym byliśmy akurat i zachwyciło nas). Wada to, że było bardzo dużo ludzi, co mi tak nie przeszkadza akurat bardzo, z tym, że w Łebie te uliczki są wąskie np w porównaniu do Władysławowa, więc chodzić po mieście było naprawdę ciężko. We Władysławowie jak byłam to też było dużo ludzi, ale szerokie są chodniki, inne to miasto, jest inaczej i dzięki temu nie było problemu, by przejść itp. No to taka wada. Na drugim miejscu podobała mi się Jastarnia, jest taka urocza, byliśmy na razie 2 razy i będziemy na pewno wracać. Dobra też jako baza wypadowa, bo na Hel już bliziutko i byliśmy smile Potem Władysławowo, też sporo atrakcji, sporo młodzieży, czasem jakieś krzyki itp, ale da się przeżyć smile Wspaniały port, dużo fajnych knajpek, bardzo ładna aleja Gwiazd Sportu itp.. smile Nie byliśmy w ocean parku co tak reklamują, bo podobno słabiutki. Tak na ostatnim miejscu z tych wszystkich Krynica Morska, byłam raz, ale nie ujęła mnie. Było dobrze, ale jakoś bez szału wink

34

Ja uwielbiam Ustkę- za wyjątkowy klimat i piękną plażę, Ustronie Morskie (zwłaszcza po sezonie)- za spokój i piękno, Gdańsk- za zabytki i klimat, Kołobrzeg- za urokliwe miejsca.
W Rowach byłam bodaj trzydzieści lat temu, hmm... Warto byłoby tam kiedyś powrócić i zobaczyć, jak się zmieniło. smile

35

Jeżeli chodzi o imprezowe klimaty to dużo dzieję się we władysławowie oraz jastrzębiej górze. ale moim zdaniem największym urok posiada rewal.

36

Wybierając się nad morze najbardziej lubię mniejsze miejscowości, aczkolwiek w tym roku odwiedziłam Hel i jest tam pięknie. Co do rodzaju noclegu - zdecydowanie prywatny pensjonat:) Chyba że się lubi bardziej extremalnie to namiot:)

37

Łeba jest super, tylko tłoczno i ceny z kosmosu.
Osobiście wolę Kopalino. Blisko do morza i tanio.

38

My byliśmy w tym roku w Krynicy Morskiej w 4 motocykle. Było zimno, mokro i strasznie wiało. Nie mogliśmy nigdzie jechać bo nie wszyscy uczestnicy byli trzeźwi więc poszliśmy do Informacji Turystycznej z pytaniem "Czy są tu jakieś atrakcje, co tu można robić oprócz picia?" W odpowiedzi usłyszeliśmy: "nic".
I rzeczywiście nic tam innego nie da się robić.. smile

39

Biełogóra wink piękne rejony i cisza i spokój big_smile

40

Ja zawsze dobrze wspominam i będę dobrze wspominała Pogorzelicę smile

41

Zawsze miałam słabość do Ustki smile

42

Ja uwielbiam Kołobrzeg, ale ostatnio byłam w Karwi fajne miasteczko nad samym morzem, bardzo spokojne i piękna plaza , dużo kwater prywatnych całkiem w rozsądnych cenach, a jeszcze okazja bo nie daleko jest Władysławowo ...i tak dalej aż do Helu :-)

43

Ja spedzilam swieta Bozego Narodzenia w Grzybowie - na pewno ciekawe doswiadczenie. Można poznać polskie morze od innej strony, zima ma ono rowniez swoje uroki. Wraz z ciotka i narzeczonym wynajelismy sobie pokoj w hotelu, który takie swieta organizowal, do naszej dyspozycji byl basen, jacuzzi, w I swieto z rana poszlismy z instryktorem nordic walking na spacer smile Jesli nie macie pomyslu na swieta - polecam

44

Najlepsza miejscówka między 8, a 10 czerwca to na pewno Szczecin. W tym czasie odbywają sie Dni Morza, w których z mojego doświadczenia warto uczestniczyć.

45

My z mężem zawsze jedziemy do Międzyzdrojów. W sezonie jest sporo ludzi, ale i tak lubimy bardzo to miejsce.

46

Moje ulubione to Świnoujście, Kołobrzeg i Darłówko. Choć w tym roku wybieram plaże za granicą

47

a moje krynica morska, międzyzdroje

48

ktoś tu wspominał Krynicę, że kiepsko, a ja z kolei kocham tam ten spokój i mozliwosć odpoczyknku bez przesadnego zgiełku. ja z rodzinką od kilku sezonów jeżdzimy do Continentala, nie jest to przesadny wypdatek dla kieszeni, a standard naprawdę fajny smile)))

49

Jesteśmy zachwyceni. Rowy to spokojna i klimatyczna miejscowość. Z domków które odwiedziliśmy do plaży jest tylko 15 min spacerkiem. Tutaj byliśmy pierwszy raz i jesteśmy ogromnie zadowoleni. Wspaniałe miejsce na wypoczynek, wysoki standard, piękny, czyściutki, przytulny i jednocześnie przestronny domek, z własnym tarasem. Właściciele gościnni. Okolica cicha i spokojna. Na pewno jeszcze tam wrócimy. Sami sprawdźcie domki-rowy  na Różanej 8. Pozdrawiam

50 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-10-25 14:55:40)

Moja ukochana miejscowość, to Wicie. Dziura niesamowita, ale jakże piękna cicha i spokojna. Dla mojego autystycznego syna to ideał! Zawsze jak tam jedziemy z rodziną, to nocujemy w SPAM. tam są bardzo fajne warunki.

51

Mi sie najbardziej podoba Łeba

52

Rewal lubię bardzo. W tym roku też tam jedziemy. Blisko niego jest Trząsacz i jakbyście tam byli to do Labiryntu Luster polecam podjechać, sporo lepszy jest niż u mnie w mieście, osobiście byłam zachwycona i spędziłam miło i aktywnie czas z dziećmi. Trochę się pogłowić trzeba żeby znaleźć wyjście, nie ma mowy o nudzie.

53

juria napisał/a:

Rewal lubię bardzo. W tym roku też tam jedziemy. Blisko niego jest Trząsacz i jakbyście tam byli to do Labiryntu Luster polecam podjechać, sporo lepszy jest niż u mnie w mieście, osobiście byłam zachwycona i spędziłam miło i aktywnie czas z dziećmi. Trochę się pogłowić trzeba żeby znaleźć wyjście, nie ma mowy o nudzie.

Krynica Morska. Tylko nie wiem czy przekop mierzei nie utrudnia przemieszczania się i pobytu.

54

Ja uwielbiam Karwie ze względu na piękne plaży i względny spokój smile Chociaż ostatnio byliśmy w Łebie, a właściwie na jej obrzeżach i tutaj było świetnie bo miejscówka była super, w sumie to wyżywienie ekstraklasa smile Tutaj najgorszy był tłok na plażach i w samej miejscowości.

55

Nie wiem czy znacie Sarbinowo ? Według mnie to miejsce wygrywa w rankingu na najlepszą nadmorską miejscowość. Spędzałam tam ostatnie wakacje w domu przy plaży. Co to był za wyjazd … słoneczko, plażowanie, deptaczek… jednym słowem ekstra.

56 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-08-16 22:31:49)

Dziwnie się czyta te propozycje, wiedząc,że człowiek jeździ nad Bałtyk od dobrych kilku lat wyłącznie w miesiącach zimowych smile, doceniając błogi spokój i ciszę nad morzem w tym czasie.
Jeśli już miałbym gdzieś jechać, to obowiązkowo nocleg jak nadalej od ludzi i w jak najcichszym miejscu. Wokół im mniej cywilizacji, tym lepiej. Grunt, to dużo terenu do chodzenia, mały kawałek plaży do kąpieli i jakiś przytulny pub/tawerna do posiedzenia. Kluby, tańce, hałas molo w Sopocie - całkowicie zbędne. Taki ideał :=)

A do większego miasta, tylko na krótką wycieczkę smile

57

Kiedyś bardzo ładnie było w Dziwnówku, ale byłam tam tyle lat temu, że nie wiem, czy jeszcze mogę polecać.

58

Na następny sezon polecam Karwie i Jastrzębia Górę, bo po regulacji plaże będą robić duże wrażenie. A tak to cała okolica jest jednakowo nudna.

59

Właśnie poszukuje ciekawych miejscówek. Moim zdaniem po waszych opisach robię listę i co weekend gdzie indziej! Zazwyczaj odwiedzałam tylko mazury, czas to zmienić.

60 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-08-30 21:22:10)

Burzowy napisał/a:

Na następny sezon polecam Karwie i Jastrzębia Górę, bo po regulacji plaże będą robić duże wrażenie. A tak to cała okolica jest jednakowo nudna.

Co do Jastrzębiej Góry, to okropny zapach i łzy z oparów gazu łzawiącego mi ona przywołuje.
W okresie tuż przed przemianami, poligonem doświadczalnym do rozpędzania tłumów na zapasowym lądowisku samolotów wojskowych była. A przy okazji, prawdziwy klif.
I zaraz, Zatoka Gdańska, że się wyrażę, "sto lat temu" do dawnych czasów się odnosząc, o rzut beretem,  w czasie sztormu w Sopocie i Gdyni, zaspokoiła moją ciekawość zbiornika większego od pobliskich mi glinianek i pokopalnianych leśnych jeziorek. A nawet szkwału na Jeziorze Otmuchowskim. smile

61

W Sarbinowie takim ośrodkiem z dużą ilością miejsc noclegowych a jednocześnie położony blisko morza jest Mauro – Białogon - www.bialogon.ta.pl. Mają domki drewniane, murowane, miejsca noclegowe w ośrodku wczasowymi i duży plus za lokalizację, która jest bardzo blisko plaży (120metrów !).

62

Ja polecam Łebę. Jest tam naprawdę ślicznie.

63

Dębki też wolę takie miejsca tongue super plaża z ujściem rzeczki w której można się zamoczyć bo z wejściem do Bałtyku różnie bywa

64

Darłowo, jeszcze nie ma dużo turystów wink

Posty [ 64 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Najlepsza miejscowosc nad polskim morzem?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024