Nietypowe kosmetyki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Nietypowe kosmetyki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Nietypowe kosmetyki

hej. Jak kazda kobieta lubie swietnie wygladac i przyciagac spojrzenia;P a jak!. Uwielbiam stosowac roznorakie kosmetyki, a szczegolnie interesuja mnie nowinki w tej dziedzinie, bo tak już mam, ze to czego uzywam przez jakiś czas, potrafi mi się znudzic. Wtedy zaczynam smigac po rossmanach i innych sklepach z kosmetykami i szukac czegoś, co poprawi mi humor. Zncie może jakieś nowe nietypowe specyfiki do wlosow, albo ewentualnie do twarzy, które sprawdziliscie i mozecie cos o nich powiedziec?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nietypowe kosmetyki

Zależy jak rozumieć słowo "nietypowe"? Specjalistyczne, niszowe czy jakie? Dla niektórych niewtajemniczonych takimi nietypowymi kosmetykami mogą być Biovaxy L'Biotica. Nie każda kobieta je zna (dostępne w aptekach), nie każda o nich słyszała.. Są znane głównie dzięki słynnym maskom, ale warto zauważyć, że jest to całą seria kosmetyczna do różnych rodzajów włosów. Mi te kosmetyki bardzo poprawiły stan włosów, wtedy kiedy je ciągle rozjaśniałam i teraz kiedy mam ciemniejszy kolor. A co do twarzy, hmm.. ja odkryłam ostatnio nową serię Ziaji - Ziaja Med, kupiłam krem wybielający m.in na plamy słoneczne i jak dla mnie jest ok smile

3

w zeszłym tygodniu miałam wyjazd służbowy na konferencję w Bielsku ? Białej, a z racji, że wszystko miało zacząć się kolejnego dnia o 7mej rano, musiałam pojechać wcześniej i przenocować u koleżanki. Z rana, szykując się do wyjścia zauważyłam, że nie wzięłam ze sobą lakieru do włosów (moje włosy nijak się nie chcą trzymać tak jak je ułożę bez lakieru), do tego moje włosy po przebudzeniu wyglądały paskudnie (choć dzień wcześniej je układałam ale jakoś dziwnie spałam i sterczały mi na wszystkie strony,a na czubku były przyklepane) więc musiałam je umyć i ułożyć na szczotkę.... No nieźle myślałam co z tego, że je ułożę jak wyjdę na dwór i mi zaraz się wszystko rozwali... nie mogłabym się tam pokazać z takimi beznadziejnymi oklapniętymi włosami, każdy w inną stronę?nikt nie traktowałby mnie poważnie, pierwsze wrażenie jest bardzo ważne a juz szcególnie dla kobiety....na szczęście koleżanka poratowała mnie  swoim nowym nabytkiem pudrem do stylizacji włosów POWDER'ful got2b. Pokazała mi jak go się używa, wtarłam sobie we włosy i  momentalnie włosy zwiększyły swoją objętość. Można powiedzieć, że uratowała mi zycie, bo nie wiem jak mogłabym się pokazać taka potargana cały dzień miałabym zepsuty bo cały czas bym myślała że wszyscy się gapia na moje włosy.

4

Z fajnych kosmetyków do włosów bym polecała maski mleczne(naprawdę skuteczne), algi morskie czy z takich bardziej ekstrawaganckich metod: regeneracja włosów ultradźwiękami (kosztuje trochę więcej, ale efekty utrzymują się dłużej niż do pierwszego umycia włosów.
Wiele dobrych salonów także oferuje taką regenerację. polecam smile

5

sprawdz sobie takie nowinki jak żel teksturyzujący, krem dyscyplinujacy. Przyznam, ze o pudrze nie slyszalam, ale rozbudzil moja ciekawosc wink ano i moje włosy bez utrwalenia tez się nie trzymają standard:)

6

Chyba każda kobietka lubi być na bieżąco;). ja ostatnio zamówiłam sobie na beliso shop taki prostowacz do włosów z firmy cece....najpierw do końca nie wiedziałam jak to ugryźć, bo nigdy takiego kosmetyku nie miałam. ale z moimi puchowato - skręconymi włosami jakoś chciałam walczyć. I powiem wam, że bardzo fajny produkt, nakłada się odrobine... na włosy, tylko nie na skóre głowy. Pozwala je okiełznać, tzn. nie wywijają się we wszytskie mozliwe strony, a właśnie o coś takiego mi chodzilo.... no i do tego ślicznie grejfrutowo pachnie smile

7

myslę, że u mnie na jednym opakowaniu się nie skończy;) w przyszły weekend urządzam babski wieczorek, zawsze się wtedy stroimy i robimy zwariowane fryzury;) zbadamy dokładnie wszystkie możliwości pudru heh

8 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2011-06-23 20:34:29)

Ja zafundowałam sobie ostatnią nowinkę davinesa, co ciekawe jest to produkt do twarzy, ciała i włosów. To balsam o boskim, naturalnym składzie, pięknym zapachu i niesamowitych efektach. Może nawet służyć jako produkt do demakijażu. Doskonale sprawdza się podczas moich częstych podróży. A jeśli chodzi o produkty które mnie zaskoczyły to w sklepie internetowym w którym kupiłam swój balsam do wszystkiego link usunięty przez moderatora z powodu naruszenia regulaminu widziałam też szampon w kostce, czego to nie wymyślą:)

9

sheena napisał/a:

myslę, że u mnie na jednym opakowaniu się nie skończy;) w przyszły weekend urządzam babski wieczorek, zawsze się wtedy stroimy i robimy zwariowane fryzury;) zbadamy dokładnie wszystkie możliwości pudru heh

Szukałam tego pudru wczoraj ale niestety w moim Rossie go nie było hmm musze dziś ruszyc do superpharm

10

Ja używam olejku rycynowego do włosów (który normalnie jest na przeczyszczenie wink). Dodaje zawsze kilka kropel do maski do włosów. Świetnie odżywia i nadaje połysk.

11

Nietypowe to znaczy pod jakim kontem???

Używałaś oleju kokosowego ?

Świetnie działa na włosy wink

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Nietypowe kosmetyki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024