Może jakieś sposoby na naturalne maseczki albo dobre kosmetyki na problem przedstawiony w temacie?? Mam farbowane włosy, które zaczęły się łamac i wypadac po farbowaniu.
Mi nigdy nie pomogły jeszcze te sklepowe odżywki ! Ale mam inny, babciny jeszcze sposób, który mi zawsze pomaga w takich okresach przejściowych czyli jesień - wiosna , kiedy włosy są niedożywione i przesuszone.
Najpierw więc je odżywmy - na to najlepsza czarna rzepa a raczej sok z niej. I nie mówcie mi ,ze śmierdzi bo wiem ,ze śmierdzi - ale chyba chodzi o efekty, no nie ?:) Kuracja czarną rzepą powinna trwać minimum 3 tygodnie - miesiąc. Przed każdym myciem włosów wyciskamy sok z czarnej rzepy i wklepujemy jo w skórę i włosy. Owijamy się folią , nie tylko co by nie smierdziało tak bardzo ,ale też żeby był lepszy efekt. Po godzinie zdejmujemy folię delikatnie i ...
odżywianie czas zacząć. Do tego najlepsze będą : pół szklanki jasnego piwa , żółtko i kilka kropli rycyny. To zmieszać i taką papkę dać na włosy na 15 minut. Następnie umyć włosy łagodnym szamponem. U mnie daje to rewelacyjne rezultaty. Wymaga trochę pacy ,ale stosuję to dwa razy w roku po dwa tygodnie regularnie i mam świetne włosy.
Oczywiście wiadomo - witaminki od środka też zażywać trzeba jakieś ...
Oj, wiem, takie włoski to tragedia, zwłaszcza kiedy na domiar wszystkiego zaczynają się łamać końcówki. Dobrze jest wówczas na kilka godzin przed ich myciem posmarować końcówki olejkiem rycynowym ( w aptece mała buteleczka kosztuje około 2 zl). Z racji tego, iż jest gęsty, lepiej nagrzać dłonie i wystarczy naprawdę niewielka jego ilość. Jeśli masz długie włosy, możesz zapleść potem warkoczyk, nie poplamisz niczego. Odradzam nakładanie tego na całą głowę, ponieważ dosyć trudno szampon się od niego pieni i trzeba go nałożyć trochę więcej. Najlepiej potraktować olejkiem włosy od wysokości ramion. Po kilku takich zabiegach na pewno zauważysz różnicę.
Jeżeli natomiast zależy ci na szybkim rezultacie i w związku z tym gotowa jesteś na większe wydatki, szczególnie polecam maseczkę do włosów bardzo suchych i zniszczonych Avonu, z serii Advance Technicques, jest tam wersja też dla włosów farbowanych. Maseczkę nakłada się na 10 minut na umyte włosy (ja ją trzymam nawet pół godziny) i spłukuje. Efekt piorunujący już po pierwszym zastosowaniu. Cena około 20 zł w zależności od aktualnej oferty, ale nigdy nie przekracza tej sumy.
mam taki sam problem ale ja mam rozjasniane włosy.. i po ostatniej wizycie u fryzjera ,przestały mi rosnąć chyba ;( za bardzo mi zcieniowała włosy i mam za krótkie .. suche ,łamiące i zniszczone..
twoim włosom przyda się porządna kuracja.kup sobie maskę do włosów Thann. .jest to naturalny kosmetyk na bazie otąb ryżowych,bogaty w ekstrakty z wielu ziół i roślin.bogata jest w proteiny i ceramidy,w szybkim tępie odybudowuje włosy,nadaje im ładnego wyglądu,bo włosy szbko nabierają blasku,świeżościi nawilżenia.jak będziesz regularnie stosowała tą maskę bardzo szybko uzyskasz efekt.Mozesz też kupić odżywki do włosów THANN,które mają formuły nawilżające lub nabłyszczające.są swietne,bardzo ładnie pachną. gwarantuję,że będziesz zadowolona.sama stosuję te kosmetyki i jestem wniebowzięta smile
no to musze spróbować.. bo zawsze miałam piękne i długie włosy a teraz.. ehh szkoda gadać;( czmu moje włosy teraz tak wolno rosną?
Lolcia, mi tez włosy rosna ostatnio bardzo wolno i nie wiem czemu.
Mi nigdy nie pomogły jeszcze te sklepowe odżywki ! Ale mam inny, babciny jeszcze sposób, który mi zawsze pomaga w takich okresach przejściowych czyli jesień - wiosna , kiedy włosy są niedożywione i przesuszone.
Najpierw więc je odżywmy - na to najlepsza czarna rzepa a raczej sok z niej. I nie mówcie mi ,ze śmierdzi bo wiem ,ze śmierdzi - ale chyba chodzi o efekty, no nie ?:) Kuracja czarną rzepą powinna trwać minimum 3 tygodnie - miesiąc. Przed każdym myciem włosów wyciskamy sok z czarnej rzepy i wklepujemy jo w skórę i włosy. Owijamy się folią , nie tylko co by nie smierdziało tak bardzo ,ale też żeby był lepszy efekt. Po godzinie zdejmujemy folię delikatnie i ...
odżywianie czas zacząć. Do tego najlepsze będą : pół szklanki jasnego piwa , żółtko i kilka kropli rycyny. To zmieszać i taką papkę dać na włosy na 15 minut. Następnie umyć włosy łagodnym szamponem. U mnie daje to rewelacyjne rezultaty. Wymaga trochę pacy ,ale stosuję to dwa razy w roku po dwa tygodnie regularnie i mam świetne włosy.
Oczywiście wiadomo - witaminki od środka też zażywać trzeba jakieś ...
Na pewno spróbuję Twojego sposobu. Od siebie polecam odżywkę Dove Therapy, mnie już długo służy i jest niedroga
ehh kupiłam sobie taką fajną maseczke odbudowującą z avonu i widze efekty po pierwszym umyciu kupiłam sobei też witaminki,żeby wzmocnić włosy i skóre od środka i mam nadziieje ,że włosy beda szybciej rosły i staną się jak dawniej piękne
Przeniesiony post toja_
To mój pierwszy post, także proszę o wyrozumiałość.
Mam długie włosy, ale niestety są bardzo zniszczone i wypadają. Wiem, że będę musiała je obciąć, ale nie mam pojęcia jak o nie dbać. Brałam tabletki "Skrzypowita", ale pomogły mi raczej nieznacznie. Słyszałąm, że najlepszymi i najtańszymi sposobami są domowe zabiegi. Także proszę o podanie przepisów na maseczki na zniszczone i wypadające włosy.
Mam jeszcze jeden problem dotyczący włosów. Są z natury lekko pokręcone, ale nieregularnie, a do tego fryzjer obciął mi je tak, że wyglądają jeszcze gorzej. Górna warstwa jest prosta, a ta od spodu pokręcona. Także, aby ładnie wyglądały muszę używać prostownicy lub lokówki, co je dodtakowo niszczy. Jak mogę je obciąć, aby ładnie wyglądały, jak je pielęgnować i układać, aby nie niszczyć?
Walka z przesuszonymi włosami to jest masakra, widziałam po swojej siostrze jak się umęczyla Ale najlepsze jest to że dużo z tych ?nawilżających? kosmetyków jeszcze bardziej włosy wysuszało !
Zamiast w to pakować fortune to już lepiej zrobić jakiś zabieg na włosy, np. w Spa Ce-Ce takie są, właśnie z tego korzystała siostra i była zadowolona. To co ona miała nazywa się ?blask jedwabiu? ale wiem że są też różne inne. No i poprawa jest, to trzeba przyznać.
Ja na swoje włosy, które przeżyły już niejedną katorgę, używam olejku kokosowego, Parachute się nazywa.Kosztuje z 20zl. Zostawia się go na minimum 1h ( bądź najlepiej na noc ), bardzo dobrze odżywia włosy, regeneruje, nadaje połysk.
W ogóle olej kokosowy jest dobry na wszystko.
twoim włosom przyda się porządna kuracja.kup sobie maskę do włosów Thann. .jest to naturalny kosmetyk na bazie otąb ryżowych,bogaty w ekstrakty z wielu ziół i roślin.bogata jest w proteiny i ceramidy,w szybkim tępie odybudowuje włosy,nadaje im ładnego wyglądu,bo włosy szbko nabierają blasku,świeżościi nawilżenia.jak będziesz regularnie stosowała tą maskę bardzo szybko uzyskasz efekt.Mozesz też kupić odżywki do włosów THANN,które mają formuły nawilżające lub nabłyszczające.są swietne,bardzo ładnie pachną. gwarantuję,że będziesz zadowolona.sama stosuję te kosmetyki i jestem wniebowzięta smile
A gdzie te kosmetyki można kupić??????
14 2011-06-05 00:25:41 Ostatnio edytowany przez Mirabelka25 (2011-06-05 20:03:15)
Ja na swoje włosy, które przeżyły już niejedną katorgę, używam olejku kokosowego, Parachute się nazywa.Kosztuje z 20zl. Zostawia się go na minimum 1h ( bądź najlepiej na noc ), bardzo dobrze odżywia włosy, regeneruje, nadaje połysk.
W ogóle olej kokosowy jest dobry na wszystko.
Zgadzam się, olejek kokosowy, ale nierafinowany najlepiej.
15 2011-06-05 22:23:30 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2011-06-05 22:23:49)
Ja moze nie jestem ekspertem od tego , ale slyszalam,ze bardzo dobrym i skutecznym sposobem jest maseczka z zoltka ,nafty kosmetycznej i olejku rycynowego.
Albo sama nafta.Kosztuje malo , bo ok 6 zl , olejek ok 2 zl , a efekty moga byc niezle.
Z tego co czytalam na forum kosmetycznym, to wlasnie nafte najbardziej chwalono.
Ja zastosowalam 2 razy , bo wlosy mi wypadaja strasznie i koncowki mam suche no i moge z pewnoscia stwierdzic , ze efekt widac juz po 1 razie.
Tylko ja np mam czasem problemy z lupiezem , wiec u mnie wystapil,ale jak czytalam opinie na ten temat to u nikogo takiego problemu nie bylo.
Stary , domowy sposob.Podobno Villas uzywa , a jak wiadomo ma do czego
Jak Villas używa to masakra, bo ona ma chełm a nie włosy.
Polecam super odżywkę- K- PAK Deep Penetrating Reconstructor firmy Joico- świetnie odbudowuje zniszczone włosy, jest trochę droga ok.100zł, ale naprawdę warto! Włosy są lśniące, gładkie w dotyku:-) przeczytałam o niej na Biutiqa.pl
Ja już przestałam sama kombinować z włosami. Osobiście polecam udanie się do salonu Tamara we Wrocławiu tym wszystkim, którzy mają zniszczone włosy i chcą je ?naprawić?. Byłam tam w zeszłym tygodniu. Nie zapłaciłam dużo, a zajęli się moimi włosami bardzo profesjonalnie. Jestem naprawdę jestem zadowolona z efektów. Byłam u samej właścicieli tego salonu )) Tu można poczytać o zabiegach jakie wykonują http://www.salontamara.pl/oferta/rewitalizacja/ (o ile moderator nie usunie linka...)
Maseczka z jajka, oleju rycynowego i nafty - rewelacja. Stosuję od lat, włosy rosną około 2 cm na miesiąc, i do tego farbuję. Najlepsze efekty jak się ją robi raz w tygodniu, a ja czasami zapominam...
Ja daję całe jajko, z łyżkę oleju i z łyżkę nafty (na oko), czasami kilka kropel soku z cytryny, bo nadaje blask. Najlepiej DELIKATNIE to podgrzać, na włosy, pod torebkę i tak z pół godziny chodzić sobie. Dokładnie umyć bo olej to jednak olej.
Na intensywną regeneracje najlepszy jest Wax. Dokładniej Treatment Wax. Do kupienia w aptece, około 20zł. Duże opakowanie, starcza na bardzo długo. Cudownie pachnie. Jest do włosów jasnych i ogólny chyba. Wax lekarze polecają ludziom po chemioterapii, więc na pewno jest dobry
Na intensywną regeneracje najlepszy jest Wax. Dokładniej Treatment Wax. Do kupienia w aptece, około 20zł. Duże opakowanie, starcza na bardzo długo. Cudownie pachnie. Jest do włosów jasnych i ogólny chyba. Wax lekarze polecają ludziom po chemioterapii, więc na pewno jest dobry
Stosowałam kiedyś ten Wax, ale nie widziałam po nim jakichś specjalnych efektów. Natomiast teraz przerzuciłam się na Biovax i musze powiedzieć, że jest skuteczny. Ma lepszy skład, można tą maskę dostosować w zależności od rodzaju włosów (nie było wyboru przy tamtej odżywce), jest wydajny, włosy po nim są miękkie, śliskie, odżywione. Polecam
Ja wrzucam na włosy Amlę, ale pakistańską. Pomaga
Ja wrzucam na włosy Amlę, ale pakistańską. Pomaga
Napisz coś więcej o tej Amli bo się do niej przymierzam
Maski maja zdecydwanie mocniejsze i moim zdaniem szybsze dzialanie. Wyprobuj Paul Mitchell Moisture. Uzywam szamponu i intensywnej maski z tej serii.
24 2011-08-22 02:25:49 Ostatnio edytowany przez Dominisia18 (2011-08-22 10:39:28)
ja znam mnóstwo sposobow na zniszczone wlosy, od miesiaca je stosuje i bardzo widac efekty, wlosy zaczely szybciej rosnac, zrobily sie mocniejsze i grubsze. + się błyszczą i są mięciutkie.
wymieniać wszystkie metody jakich używam ? ; )
Genialną kuracją do zniszczonych i przesuszonych włosów jest fiberceutic L'Oreal. Włosy są intensywnie odbudowane i grubsze na skutek działania cząsteczki Intra-CylaneTM, która wypełnia uszkodzoną lub osłabioną powłoczkę włosa. Kurację najlepiej wykonać w salonie piękności. Na pewno robią ją w sieci Denique. W salonie można też od razu nabyć produkty do pielęgnacji z tej serii, które pomogą podtrzymać efekty zabiegu na dłużej.
a_gatka napisał/a:Ja wrzucam na włosy Amlę, ale pakistańską. Pomaga
Jako pół-krwi Arabka mogę Ci ją polecić przetestowaną na tysiąc sposobów Można ją stosować na sucho/mokro jako odżywkę - ale w rozsądnej ilości, żeby nie mieć kluch na głowie lub jako kompres/odżywkę po umyciu i trzymać wówczas przynajmniej z godzinkę, po czym spłukać. Widziałam kilka rodzajów amli na rynku, ale radziłabym kupować w miarę możliwości oryginalną, najlepiej z Pakistanu. Lepiej ją sobie wcześniej obwąchaj, bo dość intensywnie pachnie
Nie każdemu odpowiada ten zapach.
Fajne jest to, że mogłam ją stosować razem z przeciwłupieżowym Pirolamem i nie osłabiała jego działania.
Dziewczyny,
ze swojej strony mogę polecić odżywki Pantene, i te do spłukiwania i bez... Są naprawdę świetne i ja juz po pierwszym użyciu zauważyłam że włosy są bardziej miękkie, gładkie i łatwiej się rozczesują
Polecam jedwab do włosów. Efekt po nim jest super
Olejki są dla mnie za tłuste a szkoda bo kokosowy musi ekstra ładnie pachnąć...
Mi bardzo łamały mi się końce, gdyż moje włosy były bardzo suche. Nie wiem czy to od niewłaściwego grzebienia czy też może po prostu zniszczyły się przez lato. Szukałam czegoś żeby je wzmocnić. Próbowałam różnych rzeczy, ale wszystkie lepsze produkty są bardzo drogie. Kupiłam krem do włosów z silikonem Health&Beauty z Morza martwego, sprzedaje to przez internet niejaki sklep Purity. Chyba mi trochę pomogło, włosy stały się mocniejsze i przestały się tak łamać. Mogę polecić, tylko i tak troche drogi 43 zł, no i nie widziałam w sklepach, pewnie można kupić tylko przez internet.
Polecalabym odzywki z kerastase, z tym ze sa dosc drogie, dobra alternatywa sa tez odzywki z gliskur, jesli wlosy ci wypadaja, to radzilabym tez lykanie jakies doustnego preparatu
Mirabelka25 napisał/a:a_gatka napisał/a:Ja wrzucam na włosy Amlę, ale pakistańską. Pomaga
Jako pół-krwi Arabka mogę Ci ją polecić przetestowaną na tysiąc sposobów
Można ją stosować na sucho/mokro jako odżywkę - ale w rozsądnej ilości, żeby nie mieć kluch na głowie lub jako kompres/odżywkę po umyciu i trzymać wówczas przynajmniej z godzinkę, po czym spłukać. Widziałam kilka rodzajów amli na rynku, ale radziłabym kupować w miarę możliwości oryginalną, najlepiej z Pakistanu. Lepiej ją sobie wcześniej obwąchaj, bo dość intensywnie pachnie
Nie każdemu odpowiada ten zapach.
Fajne jest to, że mogłam ją stosować razem z przeciwłupieżowym Pirolamem i nie osłabiała jego działania.
O super, dzięki za odpowiedź Poszukam w jakimś sklepie internetowym, no chyba, że masz sprawdzone miejsce gdzie warto kupić to proszę na PW
32 2011-09-22 11:07:41 Ostatnio edytowany przez alex20 (2011-09-22 11:10:35)
Od niedawna kupuje odżywkę placenta(z łożysk zwierzęcych). Śmierdzi, mało gdzie dostępna, tania i rewelacyjna. Litr kosztuje ok 20 zł w sklepach lub hurt. fryzjerskich, widzialam tez na allegro. Polecam
A także milam koszmarne wlosy, na glowie od kilku lat wszystkie chyba mozliwe kolory:), dzisiaj są długie w co sama nie wierze:)
I koniecznie jedwab!!!
Dominisia18 czekam na twoje metody:)
Ja też myślałam o tej masce z łożysk, chyba spróbuję
Ja myślałam o masce arganowej. Powiedzcie mi, jakie ma ona właściwości?
Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było - cierpię na absolutny brak czasu
Proszę Was o szybką opinię - mam zniszczone włosy po farbowaniu, sterczą jak pióra z głowy , czy myślicie, że Rytuały Kerastase mogą pomóc?
Na fejsie pokazała mi się w tym tygodniu taka oferta http://www.facebook.com/photo.php?fbid=313258178684901&set=a.195457717131615.52529.195452823798771&type=1 i zastanawiam się czy warto? Z tego co patrzyłam to dość tanio, nigdy rytuałów nie stosowałam więc nie wiem jak one do końca działają na włosy, a cena kusząca.. Proszę o szybką opinię bo jeśli warto to chcę zdążyć zanim promocja minie.
A jak nie dla mnie to może dla mamy na prezent mikołajklowy by się nadało? Mama to starsza Pani, która ze swojej gęstej czupryny niestety sporo włosów straciła , ale i tak wygląda pięknie
.
w tamtym roku po wakacjach w egipcie doprowadziłam włosy do czarnej rozpaczy przez słońce, lecz w tym roku już nie zrobiłam tego błędu. kupiłam zabezpieczający żel do włosów neoglisu, dzięki czemu nic im sie nie działo, a teraz na mrozy planuję dokończyć go na włosach, pod czapkę. świetnie nawilżył, a ja chyba od dawna nie miałam tak zdrowych i lśniących włosów
MOja znajoma ze studiów na zniszczone i łamliwe włosy farbowaniem zaczeła brac inneov widac, że działa, włosów jej przybyło i nie wypadają przy czesaniu itd
Z naturalnymi dal sobie spokój.
Przetestuj odżywki z różnych firm to znajdziesz tą odpowiednią dla siebie
A co do puszenia to jeszcze taka rada, susz włosy głową w dół
Ziołowy kompres
W garnku zagotuj wodę, następnie postaw na nim blaszaną miskę, wlej łyżkę soku z cytryny, łyżkę soku z gliceryny oraz dwie łyżki oleju rycynowego, wymieszaj, podgrzej na parze i nałóż na włosy na kilka minut, następnie umyj włosy szamponem.
Alkohol
Wymieszaj razem łyżkę oliwy z oliwek, żółtko, kilkanaście kropel witaminy A+E (do kupienia w aptece) i łyżeczkę mocnego alkoholu, nałóż na wilgotne włosy i spłucz po 15min. Stosuj raz w tygodniu przez dwa miesiące.
Żółtko
Wymieszaj: trzy łyżeczki przegotowanej wody i 10g gliceryny z żółtkiem. Nakładaj na włosy i skórę głowy na 30min, spłucz ciepłą wodą i umyj włosy. Stosuj raz na 10 dni przez trzy miesiące.
Siemię lniane
Wymieszaj: siemię lniane (łyżeczkę) z wodą (trzy łyżki) i gotuj 15min, przecedź, nałóż na włosy, stosuj raz na 10 dni.
Mleko
Najpierw umyj włosy, potem wcieraj w nie mleko, po 15 min spłucz, powtarzaj raz na tydzień.
Oliwa
Wymieszaj: żółtko, witaminę A w ilości 2-3 krople (do kupienia w aptece), łyżeczkę oliwy z oliwek lub oleju rycynowego, nałóż na włosy, na to włóż czepek foliowy i owiń ręcznikiem. Po 30 min zmyj wodą z dodatkiem octu lub soku z cytryny.
@VoMaYpl, świetne zestawienie ! Muszę popróbować tych maseczek :>
Ja dodałabym od siebie również, od niedawna przeze mnie stosowaną,ale równie znaną, kurację z olejkiem rycynowym.
Bardzo podobna do tej 1szej propozycji.
1 żółtko
1 łyżka olejku rycynowego
1 łyżka oliwy z oliwek
To lekko podgrzane (ja mieszam to w miseczce ceramicznej i stawiam na kubek z gorącą wodą) nakładam na skórę głowy i włosy (polecam dodać do mieszanki trochę odżywki- ułatwi nakładanie), nakładam czepek, owijam ręcznikiem i po godzinie spłukuję. Czasami potrzeba nawet 4 myć szamponem z racji ciężkości olejku..
Myślę jednak,że efekt jest tego wart Cena olejku jest śmiesznie niska, bo 30g kosztuje ok 3 zł w każdej aptece.
Sama ten zabieg wykonałam dopiero 2 razy,ale na moich okropnie wyniszczonych i słabiutkich włosach, już zauważyłam lekką poprawę (czego nie mogłam osiągnąć żadną odżywką, maską, serum, Radicalem, Jantarem czy tabletkami ) !
Także kobietki, próbujcie Któraś metoda musi podziałać i na Wasze włoski.
A jak kupiłam sobie maseczkę i serum wzmacniające BIOWAX i różnicę czułam już po pierwszym użyciu. Zrobię sobie miesięczną kurację i zobaczę. Poza tym używam szamponów i odżywek Green Pharmacy. Od czasu do czasu olejek rycynowy z naftą i witaminki do łykania. Przestały mi wypadać włosy i się coraz mniej puszą, są gładsze. Chyba pozostanę przy tym, skoro pomaga.
A jak kupiłam sobie maseczkę i serum wzmacniające BIOWAX i różnicę czułam już po pierwszym użyciu. Zrobię sobie miesięczną kurację i zobaczę. Poza tym używam szamponów i odżywek Green Pharmacy. Od czasu do czasu olejek rycynowy z naftą i witaminki do łykania. Przestały mi wypadać włosy i się coraz mniej puszą, są gładsze. Chyba pozostanę przy tym, skoro pomaga.
A witaminki jakie bierzesz? Chciałabym też jakieś wprowadzić do swojej kuracji,ale większość dostępnych na rynku nic mi nie dawała.. Oczywiście ja mówię o tych "specyfikach" typu Skrzypowita. Aczkolwiek kusi mnie wypróbowanie Silica
Wiadomo, każda kobieta inaczej będzie reagowała. Ważne, by znaleźć swój złoty środek i się go trzymać
właśnie, ktoś stosował tabletki Silica ?
A co do puszenia to jeszcze taka rada, susz włosy głową w dół
a to coś daje? Zawsze tak suszę, a włosy i tak mi się puszą. Ale nie wiem czy gdybym suszyła z głową do góry to może puszyłyby się jeszcze bardziej
a co do moich sposobów sposobów na suche i zniszczone włosy to jak już pisałam, kupiłam sobie szampon i odżywkę toni&guy, po umyciu włosów, wcieram odżywkę, zawijam folią i tak z tym siedzę kilkanaście minut, dopiero potem spłukuję, a kiedy włosy sa już suche to jeszcze psikam sprayem nawilżającym i nabłyszczającym, póki co taki zestaw się sprawdza
Ja puszenie się włosów zlikwidowałam w zupełnie inny sposób..po prostu odstawiłam suszarkę dawno temu i zawsze czekam aż same wyschną
Ale moich to jest teraz z 5 na krzyż, to mało mi ta informacja przydatna.. ;P
ja uzywam odzywki z toni&guy, ktora jest naprawde rewelacyjna.
musze sprawdzic, bo mam wlasnie ostatnio problem z wlosami, suche siano;/
To profesjonalna firma wiec myślę że odżywka pomoże na suche siano:)
O niebo lepsze wyjście niż np maseczki z majonezu czy inne desperackie sposoby <buahaha>
Hej dziewczyny
Ja za to właśnie dostałam, zamówione niedawno, ampułki do kauteryzacji Midollo di bamboo.. ponoć rewelacja.
Zastanawia mnie tylko fakt w jaki sposób się to robi. A więc, na wilgotne włosy nakładamy to serum i od razu suszymy lub prostujemy (jeśli włosy są bardzo mocno zniszczone od razu prostownica).. później spłukujemy, choć na stronie producenta mówią,że nie trzeba.
Kurczę, brzmi zachęcająco, zwłaszcza cała ta historia z uzupełnianiem się struktury włosa poprzez działanie specyfiku i ciepła.
Ale tak sobie myślę i jednocześnie się obawiam- czy taki zabieg jeszcze bardziej mi nie popali włosów? Prostowanie mokrych włosów ?!
Dajcie znać jeśli wiecie cokolwiek bądź same stosowałyście, będę bardzo wdzięczna )!
smutna123 napisał/a:A jak kupiłam sobie maseczkę i serum wzmacniające BIOWAX i różnicę czułam już po pierwszym użyciu. Zrobię sobie miesięczną kurację i zobaczę. Poza tym używam szamponów i odżywek Green Pharmacy. Od czasu do czasu olejek rycynowy z naftą i witaminki do łykania. Przestały mi wypadać włosy i się coraz mniej puszą, są gładsze. Chyba pozostanę przy tym, skoro pomaga.
A witaminki jakie bierzesz?
Chciałabym też jakieś wprowadzić do swojej kuracji,ale większość dostępnych na rynku nic mi nie dawała.. Oczywiście ja mówię o tych "specyfikach" typu Skrzypowita. Aczkolwiek kusi mnie wypróbowanie Silica
Wiadomo, każda kobieta inaczej będzie reagowała. Ważne, by znaleźć swój złoty środek i się go trzymaćwłaśnie, ktoś stosował tabletki Silica
?
Skrzypowitę. Stosowałam też inne (nie pamiętam nazwy, chyba belissę, ale nie było efektów). Ze skrzypowity jestem zadowolona.
Ja miałam taki specjalistyczny szampon, elestabion r (regenerujący) polecony mi przez panią dermatolog i szczerze mówiąc (nie sądzę, żeby to była tylko siła sugestii ) pomógł mi o wiele bardziej niż wszystkie loreale i kerastassy.
no nie wiem, jak dla mnie ten cały floslek to jakaś ściema... Już więcej go nie kupię.
no nie wiem, jak dla mnie ten cały floslek to jakaś ściema... Już więcej go nie kupię.
Na moje włosy też nie działał.
Mam znajomą, która też ma kręcone włosy, a jak kupiłam to co ona używa to tak ładnie nie wyglądały.
Jak widać to zależy od włosów i organizmu. Trzeba szukać coś co podziała na nasze, a jak to zrobisz póki nie wypróbujesz różnych środków.
na przesuszone włosy świetnie działa maska do włosów z Rossmana firmy alterra z granatem nie zawiera silikonów, a włosy po użyciu są miękkie i nawilżone
bardzo polecam
plusem jest też to że jest niedroga- kosztuje coś koło 7-9 zł chyba
54 2013-02-15 12:54:58 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-02-26 14:19:10)
ja od dawna używam produktów z spam i jestem z nich w pełni zadowolona. Śietnie pomogły rozwiązać mio moje problemy z włosami . Mają świetne maski,szampony jak i odżywki. polecam w 100 %
Mi bardzo pomogl taki marokanski olejek arganowy do wlosow. po prostu cudo. wlosy po pierwszym razie byly miekkie i sprezyste, no, po prostu wygladaly na ZDROWE.
można spróbować zoptymalizować dietę, a do tego Merz Spezial z witaminami w ramach suplementacji
Apteczne kosmetyki wax pilomax. Nie ma się co załamywać one na pewno ci pomogą.
Może jakieś sposoby na naturalne maseczki albo dobre kosmetyki na problem przedstawiony w temacie?? Mam farbowane włosy, które zaczęły się łamac i wypadac po farbowaniu.
można spróbować zoptymalizować dietę, a do tego Merz Spezial z witaminami w ramach suplementacji
chyba nawet należy tę dietę utrzymywać, a dodatkowa suplementacja, czemu nie?!