Od trzech dni mam taki krwawy śluz : wygląda to tak ,że generalnie czuję dosyć krępującą dużą wilgoć w pochwie od kilku dni, a teraz od trzech mam jeszcze ten śluz krwawy czerwony lub taki śluz galaretowaty - jakby ta krew była w nim, w tym śluzie zawieszona i nie rozpuszczona. Przyznam, że mam to pierwszy raz i nie wiem zupełnie co to jest. Jestem po okresie jakieś dwa tygodnie, ciążę wykluczam. Co to może być ?
Toska28
Czy są inne objawy jak pieczenie,zapach,bóle,problemy z moczem?W różnicowaniu należy rozważyć stan zapalny lub zmiany nadżerkowe(nie wspominasz czy po stosunku,więc nie sądzę aby to był stan z tym związany)Tak czy tak objawy wskazują na konieczność udania się do gina.
Takie objawy mogą sugerować także owulację,która pojawia się właśnie w środku cyklu
miesiączkowego i charakteryzuje się właśnie objawami śluzu z niewielką domieszką krwi lub
niewielkim plamieniem co jest całkiem normalne u zdrowej kobiety chociaż nie u każdej są takie
objawy.Sama to kiedyś przerabiałam i zaniepokoiłam się tak samo jak TY.Tym bardziej że właśnie
wyleczyłam się ze stanu zapalnego,jednak lekarz wykluczył chorobę i wyjaśnił mi w czym rzecz.
Nie zaszkodzi jak się przebadasz nie ma co martwić się na zapas.Życzę zdrowia!
Dzięki Wam, teraz mam tak, że już krwawy śluz minął, ale serce mnie zaczęło kłuć trochę, kłuło już w czasie tego krwawego śluzu Ale może to z nerwów, udam, ze tak ? Dziwne to trochę. W sumie to jest takie ukłucie jedno - na parę godzin. I mam dalej pobolewanie lekkie w dole podbrzusza. Mam stres troszkę ostatnimi tygodniami -może to do tego ?
Witam,
Zaczynam sie bardzo niepokoic. Otóz dostalam miesiaczke tydzien po tym jak mi sie ona skonczyla.
Tlumacze sobie to tym , ze przez tydzien bylam na wakacjach-co wiaze sie ze zmiana klimatu, brak snu itp.
Jednak pierwszy raz w zyciu moja miesiaczka odbiega od tej co mam zawsze. Jest to lepki gesty czerwony sluz. a okres jest tak obfity ze co chwile musze ladowac w lazience...a do tego okropny bol.
Wspolzylam na tej wycieczce wielokrotnie, oczywiscie to byl jeden partner. Mam sie czegos obawiac?
Poki co moge poradzic sie was, ginekolog musi zaczekac do konca miesiaczki.
pozdrawiam i prosze o odpowiedz
mojej kuzynki kolezanka miała tak samo i nic jej teraz nie jest jednak miała to po 2 tygodniach miesiaczki z ta roznica ,nie miałam takiego przypadku wiec duzo nie pomoge ale wydaje mi sie ze to nic złego nie jest.
Tez jestem nieodpowiedzialna , poniewaz kocham sie bez zabezpieczenia, jednak teraz umawiajac sie na wizyte odrazu wezme tabletki . Bo trzeba byc naprawde glupim zeby ciagle to odkladac.
Jednak objaw ciazy to chyba nie jest? bo slyszalam ze kobietom zdaza sie krwawic do 2 miesiaca w czasie ciazy , jednak to przypomina bardziej plamienie niz okres
Witam skończyła mi się miesi?czka29 stycznia i jeden dzien po było wszystko w porządku a na drugi dzień za czełam miieć brązowo krwawy śluz a lekarza mam dopiero za 2 tygodnie niewiem co jest prosze o doradzenie
9 2015-02-05 12:08:29 Ostatnio edytowany przez Iceni (2015-02-05 12:10:16)
Ale co ci mamy doradzic? Czekaj na wizyte albo jak chcesz szybko to idz prywatnie.