moje dziecko ma miesiac. karmie piersia na przemian z mlekiem modyfikowanym. jestem teraz na weselu i zastanawiam sie czy moge wypic jeden lub max dwa drinki, oczywiscie zdrowie dziecka jest dla mnie najwazniejsze i moge zrezygnowac z zakrapianego wieczoru, ale fajnie by bylo sie w koncu napic i odstresowac. czy to prawda ze z mlekiem matki jest jak z krwią, ze alkohol znika z mleka po paru godzinach i nie trzeba tego mleka odciagac i przez kilka godzin nie karmic ?
Niewiem,bo nie karmiłam piersią,ale może na te 2 dni odciągnij sobie mleko zanim wypijesz alkohol i dopiero po 2 dniach karm znowu piersią wtedy już alkohol powinien zostać wydalony z organizmu
Ja tam się na tym nie znam, bo karmiłam mm ,a nie piersią. Pisze co mniej więcej pamiętam co czytałam jak moja córka była mała
(...) ale fajnie by bylo sie w koncu napic i odstresowac.
Ja nie tylko nie rozumiem takiego problemu, bo nie sięgam po alkohol w celu odstresowania się, ale jeszcze bardziej zastanawia mnie, co w tym czasie działo się z zaledwie miesięcznym dzieckiem?
Blanxa napisał/a:(...) ale fajnie by bylo sie w koncu napic i odstresowac.
Ja nie tylko nie rozumiem takiego problemu, bo nie sięgam po alkohol w celu odstresowania się, ale jeszcze bardziej zastanawia mnie, co w tym czasie działo się z zaledwie miesięcznym dzieckiem?
Jeżeli to wesele to mogło byc pod opieką ojca,nianki a nawet babci czy kogos z rodziny... plus ja tez od czasu ciazy nie pije alkoholu