Bardzo mocno nietypowa sytuacja z nazwiskiem ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Bardzo mocno nietypowa sytuacja z nazwiskiem ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 40 ]

1

Temat: Bardzo mocno nietypowa sytuacja z nazwiskiem ?

Nie wiem, czy któraś z was spotkała się z podobną sytuacją, ale kilka dni temu mój narzeczony wyszedł z naprawdę nietypową propozycją. Otóż zapytał, czy to on mógłby przyjąć moje nazwisko po ślubie. Nie odwrotnie, nie nazwisko podwójne — tylko właśnie moje.

Szczerze mówiąc, czuję się z tym trochę dziwnie i nie do końca wiem, co o tym myśleć. Zawsze wydawało mi się, że takie sytuacje zdarzają się bardzo rzadko, a jednak… tutaj jestem.

Kiedy zapytałam go o powody, odpowiedział tylko, że swojego nazwiska „nigdy nie lubił”, a moje „brzmi ładnie”. I niby rozumiem — nie każdy lubi swoje nazwisko — ale mam wrażenie, że coś w tym może być głębszego. Moje nazwisko jest stosunkowo znane; można powiedzieć, że praktycznie każdy w szkole na lekcji historii o nim słyszał. Zastanawiam się więc, czy to rzeczywiście chodzi tylko o brzmienie, czy może o jakiś prestiż, symbolikę, albo coś, o czym mi nie mówi.

Nie ukrywam, że mam mieszane odczucia. Z jednej strony czuję się wyróżniona, bo to pokazuje, że nie ma problemu z przełamaniem tradycji. Z drugiej — zastanawiam się, czy nie będę czuła się z tym dziwnie w przyszłości, albo jak zareaguje rodzina i otoczenie. Nie chcę też, żeby wyglądało to tak, jakby on próbował się podpiąć pod „znane nazwisko”, choć może po prostu przesadzam i doszukuję się czegoś, czego tam nie ma.

Dlatego jestem ciekawa waszej perspektywy:

Czy któraś z was była w takiej sytuacji?

Jak to według was wygląda — normalnie, dziwnie, neutralnie?

Czy przyjęcie nazwiska żony przez mężczyznę mogłoby dla was oznaczać coś więcej niż tylko formalność?

No i jak byście się czuły na moim miejscu?

Chętnie poczytam wasze opinie i doświadczenia, bo naprawdę nie wiem, czy przesadzam, czy wręcz przeciwnie — powinnam coś dostrzec, zanim tę decyzję podejmiemy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Bardzo mocno nietypowa sytuacja z nazwiskiem ?

Jeśli czujesz, że to dziwne, to się nie zgadzaj. Czy on ma nazwisko ośmieszające?

3

Tamiraa napisał/a:

Jeśli czujesz, że to dziwne, to się nie zgadzaj. Czy on ma nazwisko ośmieszające?

Nazwisko ośmieszające nie jest, osobiście mogłabym je nawet przyjąć zostawiając jednocześnie swoje.

4

Trudno wyrokować jak nie jest się w tej sytuacji.
Ale nie widzę problemu, tym bardziej jak nie bardzo podoba mu się swoje nazwisko, nawet jak twoje jest czy nie kojarzone ze znanym nazwiskiem. Na pewno takich nazwisk jest więcej w kraju.
Po drugie nazwisko dwuczłonowe jest kłopotliwe, a jak będziecie mieli jedno nazwisko, bez znaczenia czyje, dzieci też będą miały takie samo. A chyba też byś wolała, żeby wasze dzieci nosiły ładniejsze i „znane”nazwisko.
Niepotrzebnie szukasz drugiego dna.

5

wieka napisał/a:

Trudno wyrokować jak nie jest się w tej sytuacji.
Ale nie widzę problemu, tym bardziej jak nie bardzo podoba mu się swoje nazwisko, nawet jak twoje jest czy nie kojarzone ze znanym nazwiskiem. Na pewno takich nazwisk jest więcej w kraju.
Po drugie nazwisko dwuczłonowe jest kłopotliwe, a jak będziecie mieli jedno nazwisko, bez znaczenia czyje, dzieci też będą miały takie samo. A chyba też byś wolała, żeby wasze dzieci nosiły ładniejsze i „znane”nazwisko.
Niepotrzebnie szukasz drugiego dna.

To nie jest tak, że szukam drugiego dna, po prostu sytuacja jest nietypowa i nigdy u nikogo się z nią nie spotkałam.

6 Ostatnio edytowany przez Palec Boga (2025-12-01 00:03:01)

Sławosz Uznański, który po ślubie stał się Uznańskim-Wiśniewskim.

Z mojego otoczenia znam też jeden przypadek, gdy ktoś przyjął nazwisko żony.
Nikt nie robił z tego problemów.

7

Ja znam kilka takich przypadków.
Pierwszy to dziewczyna nalegała aby przyjął jej bo jego było trochę ośmieszające według niej; Flak.
Drugi przypadek to on chciał zmienić na jej bo było właśnie takie historyczne i jeszcze na dodatek pisane przez "Y'' a nie przez "J"
W obu przypadkach do zamiany doszło bo oboje chcieli mieć takie same nazwiska oraz aby ewentualne dzieci też nosiły nazwisko jak rodzice.
Trzeci przypadek to on nalegał aby zmienić na jej, ona nie chciała bo będzie jej wstyd przed koleżankami, że nie wyszła za mąż skoro nie ma zmienionego nazwiska. Skończyło się na tym, ze obydwoje i ich dzieci mają podwójne nazwiska.
Podwójne nazwiska/ swoje i żony/ ma sporo celebrytów, aktor.
Nic w tym dziwnego, nikogo to nie zbulwersuje

8 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-12-01 03:48:24)

GloriaSoul napisał/a:

Trzeci przypadek to on nalegał aby zmienić na jej, ona nie chciała bo będzie jej wstyd przed koleżankami, że nie wyszła za mąż skoro nie ma zmienionego nazwiska.

Dla mnie to chyba najbardziej absurdalny powód, jaki mogła sobie wymyślić. Moja przyjaciółka została przy swoim nazwisku, a jej mąż przy swoim i nikt jakoś nie podważał faktu zawarcia przez nich małżeństwa.

Osobiście nie widzę problemu w tym, aby mąż miał przyjąć nazwisko żony, tym bardziej jeśli podaje jakiś racjonalny powód. Ewentualna dodatkowa motywacja, że nazwisko jest znane, niczego tutaj nie zmienia.

9

Nawet jeśli, chociaż wątpię, jego prawdziwą intencją jest "podpięcie się pod znane nazwisko" (cokolwiek może to oznaczać, nazwisko to tylko nazwisko, nikt nie zwraca na to uwagi) to w czym leży problem, bo chociaż staram się jak mogę, to nie dostrzegam w tym żadnych wymiernych korzyści dla samego zainteresowanego jak i ewentualnych niekorzyści wynikających z tego faktu w przyszłości dla Ciebie.
Moja była żona nosi tylko moje nazwisko, chociaż jesteśmy osiem lat po rozwodzie, serio mi to wisi kalafiorem oraz powiewa serdecznie i koło dupy lata, że moje nazwisko wykorzystuje w interesach, bo stanowi ono główny człon nazwy jej firmy i jest marką powszechnie znaną w branży, gdzie moja eks działa, zarabiając na tym kupę kasy i to również obchodzi mnie tyle co zeszłoroczne liście, niech sobie zarabia.
Chyba naprawdę szukasz dziury w stogu siana, to tylko nazwisko, nawet jeśli "prestiżowe" to nadal jest tylko nazwiskiem, adnotacją urzędową w dowodzie osobistym i ewentualnie można je sobie ustawić na fejsbuku, nic więcej dla nikogo nie znaczy smile

10 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-12-01 09:54:20)

Autorka zna najlepiej swojego partnera; jeśli ona ma wątpliwości, to może słusznie? Sama zmiana nazwiska męża na nazwisko żony to rzadka praktyka, ale bywa, powody są różne, nie tylko niechęć do własnego.

11 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2025-12-01 10:15:46)

Tyle się widziało rozmaitych rzeczy, ale nadal nie mogę się nadziwić, jakimi drobnostkami się ludzie przejmują.. Albo szukanie na siłę drugiego dna w przypadku oczywistych spraw albo dopadają ich rozterki czy wątpliwości przy najbardziej błahych kwestiach..

Nazwisko to niby tyko nazwisko, ale już bardziej zrozumiałym powodem do jego zmiany jest poczucie, że swoje własne brzmi dziwnie lub ośmieszająco, niż rozterki związane z faktem, że coś pójdzie niezgodnie z powszechnym schematem.

12

Tak, w bardzo zdecydowanej większości mężczyzna nie przyjmuje nazwiska żony, bo w jego mniemaniu to jakby uwłaczało dumie mężczyzny, taka tradycja wynikająca z patriarchatu, że facet to głowa rodziny i jego nazwisko to rzecz święta, przedłużenie rodu itp. itd..... Nawet Ty tak to odbierasz, jako niemęskie, że on chce się go "wyrzec" choć wprost tego nie napisałaś, ale nie możesz przejść nad tym do porządku dziennego, bo jak to tak? To dziwne i nienormalne, że chłop po babie chce nazwisko nosić i "co ludzie powiedzą" na to? Śmieszkować będą pod nosem, co za dziwak itp.;) 

Może ma przykre wspomnienia związane z nazwiskiem i jest to symboliczne odcięcie się od przeszłości. Dla jednych nazwisko to jak ich tożsamość, dla innych coś, z czym nie chcą mieć do czynienia. Nie roztrząsałabym tematu, chce, niech nosi Twoje. Jak nazwisko masz ładne to tym bardziej;))

13

Niekoniecznie uwłacza, samo przyjęcie nazwiska żony niekoniecznie musi dziwić. Przecież córka Wałęsy Magdalena wychodząc za mąż za właściciela pizzerii nie przyjęła jego nazwiska tylko mąż przyjął jej nazwisko. Ale to ona sama go o to poprosiła, a dla niego to był zaszczyt.

14 Ostatnio edytowany przez Samba (2025-12-01 11:13:14)

JT99 napisał/a:

Moje nazwisko jest stosunkowo znane; można powiedzieć, że praktycznie każdy w szkole na lekcji historii o nim słyszał. Zastanawiam się więc, czy to rzeczywiście chodzi tylko o brzmienie, czy może o jakiś prestiż, symbolikę, albo coś, o czym mi nie mówi.

Nie ukrywam, że mam mieszane odczucia. Z

Jeśli twoje nazwisko jest z przypadku takie samo jak nazwisko historyczne, ot zwykła koincydencja, to nie chodzi o żaden prestiż.
Cieszyłabym się, ze luby chce przejąć moje nazwisko, bardzo by mnie to cieszyło.

15

Priscilla napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:

Trzeci przypadek to on nalegał aby zmienić na jej, ona nie chciała bo będzie jej wstyd przed koleżankami, że nie wyszła za mąż skoro nie ma zmienionego nazwiska.

Dla mnie to chyba najbardziej absurdalny powód, jaki mogła sobie wymyślić. Moja przyjaciółka została przy swoim nazwisku, a jej mąż przy swoim i nikt jakoś nie podważał faktu zawarcia przez nich małżeństwa.

Osobiście nie widzę problemu w tym, aby mąż miał przyjąć nazwisko żony, tym bardziej jeśli podaje jakiś racjonalny powód. Ewentualna dodatkowa motywacja, że nazwisko jest znane, niczego tutaj nie zmienia.

Ja miałam taką ciotkę która uważała, że za mąż powinno się wychodzić głównie dla zmiany nazwiska big_smile

16

Samba napisał/a:

Cieszyłabym się, ze luby chce przejąć moje nazwisko, bardzo by mnie to cieszyło.

Obawiam sie, że jednak nie.
Wg mnie to zawsze oznaka braku męskości.
Tu był podany przykład kosmonauty Uznańskiego, to świetny przykład wżenienia się w bogatą rodzinę i przyjęcia nazwiska żony (po teściu) wprawdzie jako członu, ale zawsze. I z tego co wiem, to on tam nie odgrywa zbyt waznej roli.

17 Ostatnio edytowany przez Legat (2025-12-01 11:36:44)

A tak przy okazji. Wczoraj ogladałem wesele w Somalii. Na "ślubie" byli głównie mężczyźni i o dziwo nie było tam panny młodej. Na scenie w głownym miejscu siedział pan młody, a obok niego po jednej stronie jego ojciec i męscy członkowie rodziny, a po drugiej przedstawiciele panny młodej z jej ojcem na czele.
Przez ojca, panna młoda komunikuje panu młodemu ile trzeba za nią zapłacić i jeszcze jedna ciekawostka pan młody płaci przybyłym gościom, oczywiscie mężczyznom. To wszystko ma pokazać, że jest to bogata rodzina, a na uroczystość są w stanie ściagnac duże grono znajomych (najcześciej przekupionych tymi pieniędzmi) i panna młoda idzie w dobre ręce.
Po ślubie odbywa sie wesele i tu kolejne zdziwienie. Uczestniczą w nim głównie kobiety, wraz z parą młodą.
Autor programu mówił, że gdy dziewczyna nie chce kandydata na męża i chce mu zrobic trochę wstydu, to podaje za siebie bardzo wysoka kwotę. Niestety działa to też w drugą stronę, więc numer do wykorzystania za często nie jest, bo nie ma brania. smile

Legat napisał/a:

A tak przy okazji. Wczoraj ogladałem wesele w Somalii. Na "ślubie" byli głównie mężczyźni i o dziwo nie było tam panny młodej. Na scenie w głownym miejscu siedział pan młody, a obok niego po jednej stronie jego ojciec i męscy członkowie rodziny, a po drugiej przedstawiciele panny młodej z jej ojcem na czele.
Przez ojca, panna młoda komunikuje panu młodemu ile trzeba za nią zapłacić i jeszcze jedna ciekawostka pan młody płaci przybyłym gościom, oczywiscie mężczyznom. To wszystko ma pokazać, że jest to bogata rodzina, a na uroczystość są w stanie ściagnac duże grono znajomych (najcześciej przekupionych tymi pieniędzmi) i panna młoda idzie w dobre ręce.
Po ślubie odbywa sie wesele i tu kolejne zdziwienie. Uczestniczą w nim głównie kobiety, wraz z parą młodą.
Autor programu mówił, że gdy dziewczyna nie chce kandydata na męża i chce mu zrobic trochę wstydu, to podaje za siebie bardzo wysoka kwotę. Niestety działa to też w drugą stronę, więc numer do wykorzystania za często nie jest, bo nie ma brania. smile

Tam rzadko kiedy panna mloda idzie w dobre rece, rodzice bezmozgowce naklepia sobie dzieci pomimo biedy, a pozniej je sprzedają starym oslom za koze lub pare baranow. A w Islamie kobieta zachowuje swoje nazwisko po ślubie jak juz o kulturowych ciekawostkach

19

Julia life in UK napisał/a:
Legat napisał/a:

Tam rzadko kiedy panna mloda idzie w dobre rece, rodzice bezmozgowce naklepia sobie dzieci pomimo biedy, a pozniej je sprzedają starym oslom za koze lub pare baranow. A w Islamie kobieta zachowuje swoje nazwisko po ślubie jak juz o kulturowych ciekawostkach

Albo za wielbłąda. W necie można znaleźc przelicznik xd

https://samequizy.pl/ile-wielbladow-jestes-warta/

Solaris napisał/a:
Legat napisał/a:

Albo za wielbłąda. W necie można znaleźc przelicznik xd

https://samequizy.pl/ile-wielbladow-jestes-warta/

O masakra takie przeliczniki 

Ja bym była warta 0 wielblada, bo ja nie jestem jak koza na sprzedaż... ciekawe co by faceci powiedzieli, gdyby tak ich się za osły robocze sprzedawano jakimś starym babom... jak zwykle niesprawiedliwosc spoleczna

. ciekawe co by faceci powiedzieli, gdyby tak ich się za osły robocze sprzedawano jakimś starym babom... jak zwykle niesprawiedliwosc spoleczna

To jest sprawiedliwosc spoleczna. Ja nie chce do starej baby za osła!

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:

. ciekawe co by faceci powiedzieli, gdyby tak ich się za osły robocze sprzedawano jakimś starym babom... jak zwykle niesprawiedliwosc spoleczna

To jest sprawiedliwosc spoleczna. Ja nie chce do starej baby za osła!

No dobra to za koze niech będzie big_smile

23

wieka napisał/a:

Ja miałam taką ciotkę która uważała, że za mąż powinno się wychodzić głównie dla zmiany nazwiska big_smile

No cóż, jak widać ludzie mają różne priorytety i różne oczekiwania od małżeństwa big_smile
Swoją drogą przy takim myśleniu powinno wystarczyć ładne nazwisko, żeby mieć "branie" wink

24

Mężczyzna przyjmujący nazwisko żony nie jest czymś normalnym. Nie ma w tym niczego dziwnego czy niespotykanego. To się zdarza, jednakże takie sytuacje należą do rzadkości. O wiele częściej spotyka się sytuacje, że żona przyjmuje nazwisko męża jako jedyne bądź drugie, po swoim panieńskim. Zdarzają się także historie, że kobieta wychodząca po raz drugi za mąż przyjmuje nazwisko drugiego męża jako drugie, po nazwisku swego pierwszego męża.
Są także mężczyźni, którzy przechodzą na nazwisko żony, bowiem ich rodowe nazwisko jest powiązane z bogatą kartoteką karną. Natomiast przyjmując nazwisko żony chcą niejako zacząć z tzw. "czystą kartą", ale nie zawsze im to wychodzi.

25

Legat napisał/a:
Samba napisał/a:

Obawiam sie, że jednak nie.
Wg mnie to zawsze oznaka braku męskości.
Tu był podany przykład kosmonauty Uznańskiego, to świetny przykład wżenienia się w bogatą rodzinę i przyjęcia nazwiska żony (po teściu) wprawdzie jako członu, ale zawsze. I z tego co wiem, to on tam nie odgrywa zbyt waznej roli.

Według mnie nieee, Legat, fajnie by było. Męskość to kupa innych atrybutów. Chyba ze komuś ich brak, wtedy każdy pojedynczy jest na wagę złota.

26

Alessandro napisał/a:

Mężczyzna przyjmujący nazwisko żony nie jest czymś normalnym. Nie ma w tym niczego dziwnego czy niespotykanego. To się zdarza, jednakże takie sytuacje należą do rzadkości. O wiele częściej spotyka się sytuacje, że żona przyjmuje nazwisko męża jako jedyne bądź drugie, po swoim panieńskim. Zdarzają się także historie, że kobieta wychodząca po raz drugi za mąż przyjmuje nazwisko drugiego męża jako drugie, po nazwisku swego pierwszego męża.
Są także mężczyźni, którzy przechodzą na nazwisko żony, bowiem ich rodowe nazwisko jest powiązane z bogatą kartoteką karną. Natomiast przyjmując nazwisko żony chcą niejako zacząć z tzw. "czystą kartą", ale nie zawsze im to wychodzi.

Przestałbyś już wklejać non stop odpowiedzi z ChataGPT...

27 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-12-01 18:53:38)

Palec, Ty to sam jesteś jak ten chatGTP big_smile

Alessandro napisał/a:

Palec, Ty to sam jesteś jak ten chatGTP big_smile

A jest, jest tu masz racje kij tam wie moze ja z czatem se tu gadam big_smile

29 Ostatnio edytowany przez blueangel (2025-12-02 00:10:22)

Nie rozumiem, jaki masz problem. Niech przejdzie na twoje i po sprawie. Znam kilka takich par. Choc u nich chodzilo o papiery: obywatelstwo, te klimaty. Ale Co za roznica. Mozenaprawde nie lubi i nie czuje sie zwiazany. Po Co drazyc?

30

Alessandro napisał/a:

Mężczyzna przyjmujący nazwisko żony nie jest czymś normalnym.

vs

Alessandro napisał/a:

Nie ma w tym niczego dziwnego czy niespotykanego.

Coś mi się tutaj kupy nie trzyma wink
Chyba tej swojej wypowiedzi bardzo nie przemyślałeś big_smile

31 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-12-02 08:43:23)

Tak to jest jak pisze się szybko i nie przeczyta tekstu przed wysłaniem wink
Miałem na myśli to, że mężczyzna przyjmujący nazwisko żony to rzecz całkowicie normalna.

32 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2025-12-02 20:01:08)

.

33 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-12-02 13:54:53)

SmutnaDziewczyna007 napisał/a:
JT99 napisał/a:

Moje nazwisko jest stosunkowo znane; można powiedzieć, że praktycznie każdy w szkole na lekcji historii o nim słyszał.

Jeśli to Stalin albo Hitler to fajne. Niech ma. Co masz sama mieć. A jak inne to sobie zmieńcie na Hitler albo Stalin oboje. Albo combo Hotlin. 2 w jednym!!

Potocki, Leszczyński, Branicki, Czartoryski, Radziwiłł  - nic dziwnego, że chciałby nosić podobne nazwisko, a to niekoniecznie musi świadczyć o arystokratycznych konotacjach.
Hitler i Stalin to imiona wsiowych burków nadawane po wojnie.

Tamiraa napisał/a:
JT99 napisał/a:

Moje nazwisko jest stosunkowo znane; można powiedzieć, że praktycznie każdy w szkole na lekcji historii o nim słyszał.

Jeśli to Stalin albo Hitler to fajne. Niech ma. Co masz sama mieć. A jak inne to sobie zmieńcie na Hitler albo Stalin oboje. Albo combo Hotlin. 2 w jednym!!

Potocki, Leszczyński, Branicki, Czartoryski, Radziwiłł  - nic dziwnego, że chciałby nosić podobne nazwisko, a to niekoniecznie musi świadczyć o arystokratycznych konotacjach.
Hitler i Stalin to imiona wsiowych burków nadawane po wojnie.

Fajnie fajnie. A jak przyjdzie rewolucja to gilotynka. Bez sensu. Hitlin najlepsze.

35 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-12-02 15:56:50)

Hitlin najlepsze.

Ale bym się śmiała jakbym się dowiedziała, że naprawdę ktoś tak się nazywał  big_smile

36

Spotkałam się. 30 ponad lat temu. znajomy przyjął nazwisko żony i pretensje miała do niego jego rodzina, że się ich "wyrzekł".
świat się z tego powodu nie zawalił. Oczywiście nazwisko żony brzmiało lepiej.
sama bym sie swojego rodowego nazwiska nie wyrzekła na pewno, tak jakbym się odcinała od rodu. Gdyby to zrobił któryś z moich braci to nie rozumiałabym dlaczego.
sprawdz czy narzeczony nie jest poszukiwany listem gończym wink

37 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-12-02 19:05:47)

Ela210 napisał/a:

Kto wie? Może i jest wanted dead or live roll
Sądzę, że Autorka tematu nigdy wcześniej nie spotkała się z taką sytuacją i zapewne to jest powód Jej zdegustowania. Jeśli Ją to tak gnębi to przecież może zapytać wprost partnera dlaczego chciałby przyjąć Jej nazwisko, przy czym cała ta rozmowa winna odbyć się w spokojnej, swobodnej atmosferze.

38

Alessandro napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Kto wie? Może i jest wanted dead or live roll
Sądzę, że Autorka tematu nigdy wcześniej nie spotkała się z taką sytuacją i zapewne to jest powód Jej zdegustowania. Jeśli Ją to tak gnębi to przecież może zapytać wprost partnera dlaczego chciałby przyjąć Jej nazwisko, przy czym cała ta rozmowa winna odbyć się w spokojnej, swobodnej atmosferze.

Taka rozmowa już była.

39 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-12-02 19:41:15)

Masz rację.
Ciekawi mnie tylko co się stanie kiedy Autorka nie wyrazi zgody na to, aby partner przyjął Jej nazwisko. Co on wówczas zrobi, jak się zachowa?

40 Ostatnio edytowany przez blueangel (2025-12-03 01:01:56)

Alessandro napisał/a:

Masz rację.
Ciekawi mnie tylko co się stanie kiedy Autorka nie wyrazi zgody na to, aby partner przyjął Jej nazwisko. Co on wówczas zrobi, jak się zachowa?

Do glowy by mi nie przyszlo, ze mozna miec takie problemy z doopy. Jesli nie potrafia sie dogadac o takie pierdoly to tego slubu lepiej nie brac, bo i tak skonczy sie rozwodem.

Posty [ 40 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Bardzo mocno nietypowa sytuacja z nazwiskiem ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024