Problem z bólem dołu pleców podczas miesiączki od 12 roku życia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Problem z bólem dołu pleców podczas miesiączki od 12 roku życia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Problem z bólem dołu pleców podczas miesiączki od 12 roku życia

Od 12. roku życia (teraz mam 22) podczas okresu miewam okropny ból w dole pleców, w kości ogonowej i głęboko w odbycie. Ból jest okropny i paraliżuje całe moje ciało. Jeśli nie posiedzę, ugniatając kość ogonową na łóżko przez dwie godziny bez przerwy, ból nie przejdzie. Dzieje się tak od 12. roku życia bez przerwy, przez. Kilka dni. Nie pomagają żadne leki przeciwbólowe.

Nigdy nie bolało nic z przodu, zawsze jest to tylko i wyłącznie z tyłu. To samo przy biegunce, zatwardzeniu czy czymkolwiek innym. Nikt nie jest w stanie zrozumieć co czuje, ponieważ zamiast czuć to tam, gdzie powinno być, czuję to głęboko w kości ogonowej. To nie jest ból kości ani mięśni, to boli, jakby zrywał się jakiś nerw.

Aktualnie od dwóch lat przyjmuje Zafrillę od ginekologa z Krynicy-Zdroju, ale on sam nie wie, co mi dolega. Podał mi ten lek, podejrzewając, że jest to endometrioza, ale tak naprawdę nigdy jej nie wykrył. To już drugi lekarz, który nie wie, co mi dolega, tylko przepisuje losowe leki, mając nadzieję, że to zadziała. Byłam już na dwóch rezonansach, kolonoskopii i sprawdzeniu, czy nie są to czasami hemoroidy. Wszystko wyszło negatywnie, oprócz jednego badania rezonansu, które wykryło skoliozę.

Nie wiem, co mam robić. Po lekach, które mam od dwóch lat już nie boli, ale za to od sierpnia cierpię na nieustanne pieczenie w lewym dole pleców i pośladka. Jest tak nieustannie, Przez kilka miesięcy. Zaczyna, kiedy się budę i kończy, kiedy idę spać. Piecze bez przerwy, nieustannie.

Nie wiem, co mam robić, każdy lekarz rozkład ręce. Jeden nawet kazał mi pójść na rezonans głowy, mówiąc, że ja sobie to po prostu wmawiam.

Mieszkam w małej wsi, najbliżej są Gorlice, Nowy Sącz i Krynica Zdrój. Kraków jest oddalony o cztery godziny drogi i nie jestem pewna czy mogę tam pojechać

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-05-06 06:24:57)

Odp: Problem z bólem dołu pleców podczas miesiączki od 12 roku życia
Gr37267 napisał/a:

Od 12. roku życia (teraz mam 22) podczas okresu miewam okropny ból w dole pleców, w kości ogonowej i głęboko w odbycie. Ból jest okropny i paraliżuje całe moje ciało. Jeśli nie posiedzę, ugniatając kość ogonową na łóżko przez dwie godziny bez przerwy, ból nie przejdzie. Dzieje się tak od 12. roku życia bez przerwy, przez. Kilka dni. Nie pomagają żadne leki przeciwbólowe.

Nigdy nie bolało nic z przodu, zawsze jest to tylko i wyłącznie z tyłu. To samo przy biegunce, zatwardzeniu czy czymkolwiek innym. Nikt nie jest w stanie zrozumieć co czuje, ponieważ zamiast czuć to tam, gdzie powinno być, czuję to głęboko w kości ogonowej. To nie jest ból kości ani mięśni, to boli, jakby zrywał się jakiś nerw.

Aktualnie od dwóch lat przyjmuje Zafrillę od ginekologa z Krynicy-Zdroju, ale on sam nie wie, co mi dolega. Podał mi ten lek, podejrzewając, że jest to endometrioza, ale tak naprawdę nigdy jej nie wykrył. To już drugi lekarz, który nie wie, co mi dolega, tylko przepisuje losowe leki, mając nadzieję, że to zadziała. Byłam już na dwóch rezonansach, kolonoskopii i sprawdzeniu, czy nie są to czasami hemoroidy. Wszystko wyszło negatywnie, oprócz jednego badania rezonansu, które wykryło skoliozę.

Nie wiem, co mam robić. Po lekach, które mam od dwóch lat już nie boli, ale za to od sierpnia cierpię na nieustanne pieczenie w lewym dole pleców i pośladka. Jest tak nieustannie, Przez kilka miesięcy. Zaczyna, kiedy się budę i kończy, kiedy idę spać. Piecze bez przerwy, nieustannie.

Nie wiem, co mam robić, każdy lekarz rozkład ręce. Jeden nawet kazał mi pójść na rezonans głowy, mówiąc, że ja sobie to po prostu wmawiam.

Mieszkam w małej wsi, najbliżej są Gorlice, Nowy Sącz i Krynica Zdrój. Kraków jest oddalony o cztery godziny drogi i nie jestem pewna czy mogę tam pojechać

Na twoim miejscu zrobiłabym najpierw ogólne badanie krwi. Może się okazać, że przyczyna jest całkiem inna niż ta, na którą się leczyłaś do tej pory. Jest taka opcja na NFZ „Moje zdrowie – bilans zdrowia osoby dorosłej” . Poza tym zniesiono rejonizację i możesz sobie wybrać lekarza. Najlepiej cię zdiagnozują na oddziale szpitalnym. Co do wmawiania chorób to się nie przejmuj. Ja tak miałam dopóki komuś nie wpadło do głowy zlecić szczegółowych badań. Mogę tylko doradzić, żebyś nie zwlekała z tą dolegliwością i nie poddawała się w poszukiwaniach dobrego lekarza.

Takie objawy rozne sa normalne. Jezeli bol mija po miesiaczce to jest ok. Ja z kolei mam kazdego 3-go dnia okresu bol glowy i to tak mnie boli jakbym.miala chore zatoki, ale na szczęście jeden dzien tak tylko mam i tez nie zawsze

4

Skoro pomaga ci lek na endometriozę to widocznie ją masz, jest generalnie trudno wykrywalna.
Co do tego pieczenia, to może mieć związek z kręgosłupem, lekarz mógłby dać ci skierowanie na rehabilitację/zabiegi. Często metodą prób i błędów dochodzimy do przyczyny dolegliwości.

5 Ostatnio edytowany przez Animus (2025-05-06 10:08:40)

Gr, poszukaj specjalisty. Najlepiej takiego, który leczy przyczynowo, a nie objawowo. 

Leki, skoro nie działają na objawy, to warto pamiętać o działaniu ubocznym.

Jeśli jednak te bóle pojawiły się od pierwszej menstruacji to warto poszukać nie tylko w ciele, ale także w psychice.

Czy znasz historię swojego poczęcia? W jaki sposób pojawiłaś się na tym świecie?

Więcej mogę Ci napisać tylko na PW. Skorzystaj, jeśli zechcesz.

Ostatnio (w miniony piątek) usłyszałem o lekarzu z okolic Limanowej, który lubi trudne przypadki, ale tu nie podam do Niego kontaktu.

6

Gr37267 napisał/a:

Idź do lekarza specjalizującego się w diagnostyce endometriozy, można iść na Kopernika w Krakowie na nfz czeka się długo ale czasem zwalniają się miejsca. Jest dwóch gości w miarę sprawdzonych we wrocku i Krakowie.
Kolejna rzecz idź do dobrego fizjo, zabrzmi to dziwnie ale możesz mieć zwichnięta kość ogonowa albo coś jej się pomyliło i źle się ustawiła i powoduje to różne dolegliwości. Albo typo ci nakręci ten ogon albo gimnastyka,postawa i ćwiczenia.
Generalnie czaje bo z ogonem to właśnie się wydaje że to Endo a często nie jest tylko trzeba to ogarnąć i nie jest powiedziane że to nie będzie się czasem odzywać w najgłupszych momentach nawet jak zrobisz nieodpowiednie ćwiczenia.
Ginekolodzy to głąby w 99 procentach dla niech większość dolegliwości to albo taka pani natura albo tabletki (no bo taka pani natura)

7

Karmaniewraca napisał/a:

Kolejna rzecz idź do dobrego fizjo, zabrzmi to dziwnie ale możesz mieć zwichnięta kość ogonowa albo coś jej się pomyliło i źle się ustawiła i powoduje to różne dolegliwości. Albo typo ci nakręci ten ogon albo gimnastyka,postawa i ćwiczenia.
Generalnie czaje bo z ogonem to właśnie się wydaje że to Endo a często nie jest tylko trzeba to ogarnąć i nie jest powiedziane że to nie będzie się czasem odzywać w najgłupszych momentach nawet jak zrobisz nieodpowiednie ćwiczenia.

Z tym fizjoterapeutą to cenna uwaga. Wtedy należałoby szukać konkretnego czynnika mechanicznego, który wystąpił i został przypadkowo skorelowany z menstruacją. Ciekawe. smile

8

miałam tak niestety,  dopóki nie urodziłam dziecka.
leki przeciwbólowe nie pomagały, trochę rozkurczowe i ciepłe okłady na kręgosłup lędzwiowy.
no i ćwiczenia relaksujące mięsnie tam.
do lekarza oczywiscie idż, może to być coś innego.
to dosyć częste niestety.
może masz dostęp do jakiegość rehabilitanta w Nowym Sączu na pewno są, ja bym od rozruszania tej dolnej częśco zaczęła.

9

Jak fizjo to tylko uroginekologiczny, ale żaden się szanujący nie weźmie się za pracę bez wcześniejszych badań, które może zlecić tylko ginekolog lub inny lekarz (jeśli będzie potrzebne to MRI odcinka lędźwiowego i krzyżowego).

10

Ela210 napisał/a:

może masz dostęp do jakiegość rehabilitanta w Nowym Sączu na pewno są, ja bym od rozruszania tej dolnej częśco zaczęła.

Jest znany i doświadczony fizjoterapeuta koło Paleśnicy.

Korzystałem i ze spokojem polecam. Jak coś to służę kontaktem na PW.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Problem z bólem dołu pleców podczas miesiączki od 12 roku życia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024