Dziwna relacja mojego faceta z byłą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziwna relacja mojego faceta z byłą

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 39 ]

Temat: Dziwna relacja mojego faceta z byłą

Cześć.
Postanowiłam napisać bo już nie wiem jak mam sobie poradzić w takiej sytuacji.
Otóż mam faceta od 5 miesięcy, on bardzo się starał od początku, zadeklarował że mu bardzo zależy, planuje przyszłość, bardzo dba o mnie, chce się widywać codziennie, zapoznał ze swoimi znajomymi.
Nawet swoje spotkania przekłada tak aby mieć jak najwięcej czasu dla mnie.
Wszystko dobrze prawda?
Tylko ze jest jeszcze jego była z którą był X lat i na dodatek go zdradziła. Po tym próbowali przez kilka lat być razem ale doszli do wniosku że nie potrafią że sobą być. Rozstali się w zgodzie. Z jego strony wybrzmiało to że było tak źle że nie chciało mu się do domu wracać (mieli wspólny dom).
Po tym miał jeszcze jeden zwiazek, kilkuletni.
Ja nie mam problemów z tym że może utrzymywać z nią kontakt bo długo ze sobą byli, napewno wiele wspólnych spraw. Ale od ich związku minęło 5 lat a ona ciagle jest w jego życiu. Dzwoni do niego i słychaćz rozmowy że to nie jest rozmowa raz na jakis czas tylko jakby codziennie była w temacie co on robi itp. Podejrzewam że piszą codziennie. W sumie od początku lubił przesiadywać z telefonem w toalecie ale teraz robi to nagminnie. Przy mnie praktycznie nie rusza telefonu. Ale jak tylko wyjdę do drugiego pokoju to bierze telefon i jak wracam to szybko odkłada.
Wiem że może tak robić bo zwróciłam na to uwagę i jeszcxe bardziej chroni swoją prywatność. Wszystko ok ale ile prościej by bylo gdyby powiedzial prawdę a nie to ukrywa.
Wyjaśnił mi tylko że ona nie zagraża naszej relacji, mają jakieś tam swoje wspolne sprawy. I moze w sumie nawet mnie z nią zapoznac.
Ale serio? Po 5 latach i gadanie codziennie?
Co prawda nie zauważyłam jakiegoś wpływu na niego zeby np był inny w stosunku do mnie po tych rozmowach (chociaż wczoraj był dziwny, zamyślony jak nigdy i twierdził że jest ok, ale to nieprawda).

Proszę doradźcie co z tym zrobić bo myślę ze on mnie oszukuje ..a ja się ciągle łudzę że jest inaczej sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziwna relacja mojego faceta z byłą

Hej,

podobny wątek już jest - "Facet i jego była" (czy jakoś tak)
Jesteś w związku od 5 miesięcy i już masz sporo wątpliwości...
Powiem tak, nie za fajnie to wróży Waszej relacji. Ukrywanie się w toalecie by pisać z byłą jest bardzo słabe.
Ja (na Twoim miejscu) zaufałabym intuicji.
Nikt z nas tego nie widzi, nie zna całej sytuacji i nie powinnaś oczekiwać, że ktoś Ci wskaże jak masz postępować.
Jeśli nie czujesz się komfortowo, powiedz to głośno!
Może postaw ultimatum - albo Ty albo ona.
Nie wiem, czy to jest dobre rozwiązanie bo podobno jeśli facetowi zależy na związku to ukrywa drobne grzeszki i traktuje je, jako nieważne ale z drugiej strony... Czy wiązać się z kimś, kto nie jest szczery?!?! Czy już na początku związku wybaczać, tłumaczyć jego zachowania?!?!?
To jest dopiero 5 miesięcy, więc czy chcesz w to dalej iść?
Sprawa jest z pewnością do przemyślenia, gdyż domyślam się, że jesteś zaangażowana emocjonalnie w ten związek.

3

Tak, jestem zaangażowana. Bardzo się przed tym broniłam a on tak skakał koło mnie aż wyskakał...

Wiem że to dopiero początek znajomości i każdy jest inny. Pewne zachowania też nie muszą oznaczać tego samego ale tak bardzo bym chciała się mylić.. tylko jak wyjaśnić taki ciągły ich kontakt  sad

4 Ostatnio edytowany przez wieka (2025-04-22 17:32:15)

Nawet jakby to był obojętny ten kontakt, choć nie jest, to życie jej życiem, na pewno wpłynie negatywnie na na każdy jego ten czy następny związek. Między nimi musi być nadal uzależnienie, choć mogą to nazywać jako bardzo dobrą przyjaźń, co zawsze będzie kosztem jego związku. Może też w nich jeszcze drzemać uczucie tego się nie dowiesz.
Dlatego jak chcesz z nim być, to musisz zaakceptować, bo to się nie zmieni, ona równie dobrze może się do niego zwracać o pomoc fizyczna, on przecież nie będzie potrafił odmówić. Takie przypadki niejednokrotnie się zdarzają i nie wróżą powodzenia związkowi.

5

Dla mnie to byłoby nie do przyjęcia.

Samo to, że on olewa Twój niepokój, stawiając wyżej swoją potrzebę rozmów z nią, albo jej komfort (żeby za długo nie czekała aż on odpisze) jest dziwny.

Na 100% on nie tolerowałby Twojego codziennego gruchania z ex. No raczej mało kto by tolerował takie przyjaźnie. Jak to znosiła jego ostatnia ex, wiesz może?

6

madoja napisał/a:

Dla mnie to byłoby nie do przyjęcia.

Samo to, że on olewa Twój niepokój, stawiając wyżej swoją potrzebę rozmów z nią, albo jej komfort (żeby za długo nie czekała aż on odpisze) jest dziwny.

Bo on myśli że jak będzie to ukrywał to ja nie zauważę. A mówiłam mu ze jestem spostrzegawcza i dużo widzę..  nie powiedziałam wprost zeby ograniczył kontakt z nią, on sam na głos rozważał że "może moglby ją zablokować zeby nie dzwonila ale w sumie jaki to mialo by sens".

Na 100% on nie tolerowałby Twojego codziennego gruchania z ex. No raczej mało kto by tolerował takie przyjaźnie. Jak to znosiła jego ostatnia ex, wiesz może?

Pytałam się czy jemu by nie przeszkadzało jak bym pisała z kolegą... nie powiedziałam ze eks. To stwierdził że nie może mi zabraniać kontaktów z ludźmi i że mi ufa.
Nie wiem jak jego ostatnia była to znosiła, mialam zapytać ale obawiam się że się wkurzy. I tak dziwię się że jeszcxe spokojnie to znosi jak ciagle przewija się ten temat.

Natomiast wiem że ta była z którą ma kontakt podobno ma faceta.

7 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2025-04-22 19:25:04)

W życiu masz to, na co się godzisz.
Jeśli nie akceptujesz tego, to masz dwa wyjścia:
1. Postawić facetowi ultimatum
2. Robić dobrą minę do złej gry...
Co do punktu 2, to zrozumiałabym, gdybyś była od faceta jakoś zależna, niepełnosprawna i skazana na jego pomoc na kilku frontach, ale jeśli jest inaczej, to patrz pkt.1.

To jest dopiero 5 miesięcy i jesli nic z tym  nie zrobisz, to lepiej nie będzie.

Może to jednak nie TEN facet i trzeba spojrzeć prawdzie w oczy?

8

MaGik777 napisał/a:

Hej,

Powiem tak, nie za fajnie to wróży Waszej relacji. Ukrywanie się w toalecie by pisać z byłą jest bardzo słabe.
Nikt z nas tego nie widzi, nie zna całej sytuacji i nie powinnaś oczekiwać, że ktoś Ci wskaże jak masz postępować.
Nie wiem, czy to jest dobre rozwiązanie bo podobno jeśli facetowi zależy na związku to ukrywa drobne grzeszki i traktuje je, jako nieważne ale z drugiej strony... Czy wiązać się z kimś, kto nie jest szczery?!?! Czy już na początku związku wybaczać, tłumaczyć jego zachowania?!?!?
Sprawa jest z pewnością do przemyślenia, gdyż domyślam się, że jesteś zaangażowana emocjonalnie w ten związek.

Intuicja mówi mi że on mnie kocha tylko jest zbyt dobry i nie potrafi od tak urwać kontaktu jesli kogos lubi. On ma bardzo dużo znajomych koleżanek, z którymi też pisze... ale już to przerobiłam i wiem że o koleżanki martwić się nie muszę. Jednak była to była.

9

Salomonka napisał/a:

Postawić facetowi ultimatum

I sprawa załatwiona. smile Przecież to bardzo naiwne myślenie. Wiadomo, że z tych kontaktów nie zreygnuje. To nie jest tak prosto.

10

Legat napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Postawić facetowi ultimatum

I sprawa załatwiona. smile Przecież to bardzo naiwne myślenie. Wiadomo, że z tych kontaktów nie zreygnuje. To nie jest tak prosto.

Właśnie o to chodzi. Albo wóz albo przewóz, przecież się tak nie będą szarpać w nieskończoność.

11 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2025-04-22 20:24:57)

TakaJa12 napisał/a:

Intuicja mówi mi że on mnie kocha tylko jest zbyt dobry i nie potrafi od tak urwać kontaktu jesli kogos lubi. On ma bardzo dużo znajomych koleżanek, z którymi też pisze... ale już to przerobiłam i wiem że o koleżanki martwić się nie muszę. Jednak była to była.

Tak kocha ciebie i jednocześnie ciągnie za sobą ogon w postaci jakiś niedokończonych spraw z byłą.

Dla mnie ktoś taki nie dojrzał do nowego związku.
Rozumiałabym jakieś życzenia świąteczne, ale codzienne pisanie? To on jest w związku z nia czy z tobą?

Facet ma serce jak autobus i znajdzie się w nim miejsce dla każdej.

12

TakaJa12 napisał/a:

Tak, jestem zaangażowana. Bardzo się przed tym broniłam a on tak skakał koło mnie aż wyskakał...

Wiem że to dopiero początek znajomości i każdy jest inny. Pewne zachowania też nie muszą oznaczać tego samego ale tak bardzo bym chciała się mylić.. tylko jak wyjaśnić taki ciągły ich kontakt  sad

Ty masz wyjaśniać? Dziwne. Jak dla mnie jesteś opcją numer dwa.

13

TakaJa12 napisał/a:

On ma bardzo dużo znajomych koleżanek, z którymi też pisze... ale już to przerobiłam i wiem że o koleżanki martwić się nie muszę. Jednak była to była.

Tamiraa napisał/a:

Ty masz wyjaśniać? Dziwne. Jak dla mnie jesteś opcją numer dwa.

Raczej numer pięć, lub sześć.

Kolejne związki to plasterki.

14

Gość ma najwyraźniej spory problem z asertywnością i przepracowaniem emocji, związanych z byłą, skoro nie jest w stanie zamknąć za sobą pewnego rozdziału w życiu. Tego typu kontakty z byłą mogą jedynie podkopywać coraz głębiej poczucie bezpieczeństwa i zaufania. Ewidentnie potrzebna tu jest otwarta rozmowa i postawienie sprawy jasno: wóz albo przewóz. Jeśli on kompletnie lekceważy Twoje odczucia związane z jego zachowaniem, to może warto pomyśleć, czy jest sens dalej w tym tkwić..?

15

TakaJa12 napisał/a:
MaGik777 napisał/a:

Hej,

W pierwszym poście napisałaś "Proszę doradźcie co z tym zrobić bo myślę ze on mnie oszukuje ..a ja się ciągle łudzę że jest inaczej".
Domyślasz się, że jesteś oszukiwana i łudzisz się że jest inaczej - myślę, że właśnie to podpowiada Twoja intuicja. Pierwszego posta pisałaś zapewne pod wpływem dużych emocji, szukając odpowiedzi na forum - od obcych ludzi.

Powiem tak, być może są to niewinne rozmowy ale zapytam... PO CO?? Jaki jest powód rozmów z ex?? Czy z Tobą nie może porozmawiać o swoich np. kłopotach w pracy? Czy Ty nie chcesz z nim rozmawiać??
Ja bym nie chciała by mój partner rozmawiał codziennie ze swoją ex.
Rozumiem życzenia na święta, imieniny czy urodziny i tyle! Wszystko ponad to, w momencie, gdy nie ma dzieci, jest nie na miejscu.

16

MaGik777 napisał/a:
TakaJa12 napisał/a:
MaGik777 napisał/a:

Hej,

W pierwszym poście napisałaś "Proszę doradźcie co z tym zrobić bo myślę ze on mnie oszukuje ..a ja się ciągle łudzę że jest inaczej".
Domyślasz się, że jesteś oszukiwana i łudzisz się że jest inaczej - myślę, że właśnie to podpowiada Twoja intuicja. Pierwszego posta pisałaś zapewne pod wpływem dużych emocji, szukając odpowiedzi na forum - od obcych ludzi.

Powiem tak, być może są to niewinne rozmowy ale zapytam... PO CO?? Jaki jest powód rozmów z ex?? Czy z Tobą nie może porozmawiać o swoich np. kłopotach w pracy? Czy Ty nie chcesz z nim rozmawiać??
Rozumiem życzenia na święta, imieniny czy urodziny i tyle! Wszystko ponad to, w momencie, gdy nie ma dzieci, jest nie na miejscu.

No właśnie po co... też chciałabym to wiedzieć. I tu chyba nie ma odpowiedzi ktora przyniosła by mi spokój  sad
Rozmawiam z nim jak się widzimy, ale w ciagu dnia piszemy mało. Raczej krotkie wiadomości. Dzisiaj mamy się spotkać i porozmawiać.

17

TakaJa12 napisał/a:

Dzisiaj mamy się spotkać i porozmawiać.

Taka rozmowa nic nie da. Jesteś elementem wygodnego dla niego układu. Ty masz problem nie on.

18

TakaJa12 napisał/a:
MaGik777 napisał/a:
TakaJa12 napisał/a:

No właśnie po co... też chciałabym to wiedzieć. I tu chyba nie ma odpowiedzi ktora przyniosła by mi spokój  sad
Rozmawiam z nim jak się widzimy, ale w ciagu dnia piszemy mało. Raczej krotkie wiadomości. Dzisiaj mamy się spotkać i porozmawiać.

Możesz dostać taką odpowiedź, która niby przyniesie ci spokój, ale nigdy nie będziesz wiedziała czy to jest prawda, bo prawda też nie byłaby w stanie ci przynieść spokoju, wręcz odwrotnie.

19

jak wygląda wasz związek? mieszkacie razem?
czy spotykacie się tylko na randkach i była codziennie dzwoni?
albo On przychodzi do Ciebie do domu i wtedy wychodzi do łazienki i dzwoni
nie bardzo zrozumiałam, bo zwiążek krótki, a obserwacje masz jak przy romansie i mieszkaniu ze sobą.
czy Oni mają dzieci, albo wspólny biznes?
bo temat wygląda mi na trollowy..Nie bardzo wyobrażam sobie taki temat gdy ludzie spotykają się po pracy na randki i On ucieka gdzieś.

20

wieka napisał/a:

Możesz dostać taką odpowiedź, która niby przyniesie ci spokój.

A ja myślę ze takiej odpowiedzi nie dostanie, tylko on się zdenerwuje i całkiem możliwe że powie, że skoro to ona ma problem, to niech odejdzie, a ex zostaje.
Jaki w ogóle trzeba mieć tupet, żeby się wkurzać  bo dziewczyna ma coś przeciw rozmowom z ex.

A Ty, autorko, tez go tak nie usprawiedliwiaj że biedny żuczek, ma dobre serduszko i nie potrafi odmówić swojej byłej.
Jeśli to niewinne rozmowy, to dlaczego aż tak ich broni, nawet kosztem obecnego związku?

21 Ostatnio edytowany przez jea1 (2025-04-23 10:10:22)

Daj znać,po. rozmowie

22 Ostatnio edytowany przez wieka (2025-04-23 11:27:34)

Po rozmowie to jedynie może zejść do podziemia, związek to nie nakazy czy zakazy.
Jak ma walnąć to lepiej teraz.
To, że jest taki cukierkowy o niczym nie świadczy, tym bardziej o miłości, wręcz odwrotnie, może być przykrywką do jego kontaktów z ex.

23

madoja napisał/a:
wieka napisał/a:

Możesz dostać taką odpowiedź, która niby przyniesie ci spokój.

A ja myślę ze takiej odpowiedzi nie dostanie, tylko on się zdenerwuje i całkiem możliwe że powie, że skoro to ona ma problem, to niech odejdzie, a ex zostaje.
Jaki w ogóle trzeba mieć tupet, żeby się wkurzać  bo dziewczyna ma coś przeciw rozmowom z ex.

A Ty, autorko, tez go tak nie usprawiedliwiaj że biedny żuczek, ma dobre serduszko i nie potrafi odmówić swojej byłej.
Jeśli to niewinne rozmowy, to dlaczego aż tak ich broni, nawet kosztem obecnego związku?

Jeżeli on się zdenerwuje na swoją obecną partnerkę i powie, że to jej problem to w tym momencie wywal dziada za drzwi!!!! To zwykła manipulacja i próba przerzucenia na Ciebie odpowiedzialności za rozstanie, bo to wg. niego Ty będziesz winna.
Nie daj się dziewczyno!!!!
Wywal dziada jak tylko zacznie na Ciebie winę przerzucać!

I faktycznie, nie ma co go po główce głaskać, że taki biedny i dobry! Manipulant, krętacz i do tego słabiak bo nie umie sam się określić gdzie "jajeczka" posadzić.

Mam nadzieję, że napiszesz nam kilka słów po rozmowie.

24

Ela210 napisał/a:

nie bardzo zrozumiałam, bo zwiążek krótki, a obserwacje masz jak przy romansie i mieszkaniu ze sobą.
bo temat wygląda mi na trollowy..Nie bardzo wyobrażam sobie taki temat gdy ludzie spotykają się po pracy na randki i On ucieka gdzieś.

Oficjalnie nie mieszkamy ale jestem u niego praktycznie codziennie do późna i to on sam często proponuje zeby się tyle widywać. Nawet w ciągu dnia potrafimy sie spotkac. I nie nie są to spotkanie w celach intymnych. Nie zauwazylam zeby jakos specjalnie na to nalegał. Zostaje tez u niego na noc na weekendy stąd te obserwacje. Ona czasem dzwoni jak jest ze mną ale wiem ze pisze codziennie. Dzieci nie mają, podobno wspolny biznes ale ona tylko figuruje jako wspólnik.. nie sądzisz chyba że to jest powodem ciągłego pisania że trzeba to ukrywać?

25

W poście powyżej trochę pomieszałam osoby smile
Teraz będzie git!

Jeżeli on się na Ciebie zdenerwuje i powie, że to Twój problem to w tym momencie wywal dziada za drzwi!!!! To zwykła manipulacja i próba przerzucenia na Ciebie odpowiedzialności za Wasze rozstanie, bo to wg. niego Ty będziesz winna, to Tobie coś przeszkadza.
Nie daj się dziewczyno!!!!
Wywal dziada jak tylko zacznie na Ciebie winę przerzucać!

I faktycznie, nie ma co go po główce głaskać, że taki biedny i dobry! Manipulant, krętacz i do tego słabiak bo nie umie sam się określić gdzie "jajeczka" posadzić.

Mam nadzieję, że napiszesz nam kilka słów po rozmowie.

26

TakaJa12 napisał/a:

Cześć.
Postanowiłam napisać bo już nie wiem jak mam sobie poradzić w takiej sytuacji.
Otóż mam faceta od 5 miesięcy, on bardzo się starał od początku, zadeklarował że mu bardzo zależy, planuje przyszłość, bardzo dba o mnie, chce się widywać codziennie, zapoznał ze swoimi znajomymi.
Nawet swoje spotkania przekłada tak aby mieć jak najwięcej czasu dla mnie.
Wszystko dobrze prawda?
Tylko ze jest jeszcze jego była z którą był X lat i na dodatek go zdradziła. Po tym próbowali przez kilka lat być razem ale doszli do wniosku że nie potrafią że sobą być. Rozstali się w zgodzie. Z jego strony wybrzmiało to że było tak źle że nie chciało mu się do domu wracać (mieli wspólny dom).
Po tym miał jeszcze jeden zwiazek, kilkuletni.
Ja nie mam problemów z tym że może utrzymywać z nią kontakt bo długo ze sobą byli, napewno wiele wspólnych spraw. Ale od ich związku minęło 5 lat a ona ciagle jest w jego życiu. Dzwoni do niego i słychaćz rozmowy że to nie jest rozmowa raz na jakis czas tylko jakby codziennie była w temacie co on robi itp. Podejrzewam że piszą codziennie. W sumie od początku lubił przesiadywać z telefonem w toalecie ale teraz robi to nagminnie. Przy mnie praktycznie nie rusza telefonu. Ale jak tylko wyjdę do drugiego pokoju to bierze telefon i jak wracam to szybko odkłada.
Wiem że może tak robić bo zwróciłam na to uwagę i jeszcxe bardziej chroni swoją prywatność. Wszystko ok ale ile prościej by bylo gdyby powiedzial prawdę a nie to ukrywa.
Wyjaśnił mi tylko że ona nie zagraża naszej relacji, mają jakieś tam swoje wspolne sprawy. I moze w sumie nawet mnie z nią zapoznac.
Ale serio? Po 5 latach i gadanie codziennie?
Co prawda nie zauważyłam jakiegoś wpływu na niego zeby np był inny w stosunku do mnie po tych rozmowach (chociaż wczoraj był dziwny, zamyślony jak nigdy i twierdził że jest ok, ale to nieprawda).

Proszę doradźcie co z tym zrobić bo myślę ze on mnie oszukuje ..a ja się ciągle łudzę że jest inaczej sad

To tylko 5 miesięcy, a już Cię to uwiera. Ja bym pomyślała nad tym czy (jeżeli to będzie trwać na stałe) będę umiała to zaakceptować? Jeżeli "nie" to "do widzenia".
Swoją drogą, ja wierzę w intuicję i też lubię się oszukiwać. Zawsze wychodzę na tym najgorzej.

27 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-04-23 18:29:22)

wygląda ze wasza relacja jest zawieszona i raczej kumpelska.
więc może rozmawiać z kim chce. Nie wiać zainteresowania i skupienia na Tobie, raczej bym podziękowała.

28

TakaJa12 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Oficjalnie nie mieszkamy ale jestem u niego praktycznie codziennie do późna i to on sam często proponuje zeby się tyle widywać. Nawet w ciągu dnia potrafimy sie spotkac. I nie nie są to spotkanie w celach intymnych. Nie zauwazylam zeby jakos specjalnie na to nalegał. Zostaje tez u niego na noc na weekendy stąd te obserwacje. Ona czasem dzwoni jak jest ze mną ale wiem ze pisze codziennie. Dzieci nie mają, podobno wspolny biznes ale ona tylko figuruje jako wspólnik.. nie sądzisz chyba że to jest powodem ciągłego pisania że trzeba to ukrywać?

Co to znaczy, że ona tylko figuruje jako wspólnik? Skoro figuruje to wspólnikiem jest i ma swoje udziały. Jeśli tak jest, a fizycznie jej nie ma, nie zajmuje się firmą, to zyski do niej płyną. On zawsze może powiedzieć, że mu doradza, itp. więc zawsze będę w kontakcie.

29

Chory uklad. Woz albo przewoz

30

tu nawet nie chodzi o kontakt z byłą, bo wspólny biznes może wpływać na jakieś kontakty, ale na to kiedy się one odbywają.
że gość nie potrafi wygospodarować czasu dla swojej dziewczyny, takiego unikalnego czasu gdy nikt im nie przeszkadza.
i to że nie interesuje go seks z autorką, tez wydaje mi się dziwne, no chyba że w grę wchodzą jakieś inne sprawy, o których autorka nie chce pisać.
wydaje mi sie że trafiłaś na kogoś z zamieszaniem w życiu, i służysz za jakiś plaster i bardziej to czujesz niż wiesz.

31

Ela210 napisał/a:

tu nawet nie chodzi o kontakt z byłą, bo wspólny biznes może wpływać na jakieś kontakty, ale na to kiedy się one odbywają.
że gość nie potrafi wygospodarować czasu dla swojej dziewczyny, takiego unikalnego czasu gdy nikt im nie przeszkadza.
i to że nie interesuje go seks z autorką, tez wydaje mi się dziwne, no chyba że w grę wchodzą jakieś inne sprawy, o których autorka nie chce pisać.
wydaje mi sie że trafiłaś na kogoś z zamieszaniem w życiu, i służysz za jakiś plaster i bardziej to czujesz niż wiesz.

Nie wiem gdzie wyczytałeś, że nie interesuje go seks, jakby nie było z obecną dziewczyną.

32

Ela210 napisał/a:

Tak mają wspolny biznes i niestety muszą się spotykać bo ona podpisuje jakieś papiery. My spędzamy ze sobą dużo czasu ale ona też nie dzwoni za każdym razem, tylko pisze. Ale tak jak pisałam, ja jestem u niego praktycznie codziennie, czasem widzimy się 2 razy w ciągu dnia.
Co do seksu to może źle to sformułowałam. Chodziło mi o to że nasza relacja nie opiera się głównie na tym. Na jakos i częstotliwość sexu on nie narzekam, wręcz przeciwnie.

33 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-04-24 10:52:20)

wieka napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Nie wiem gdzie wyczytałeś, że nie interesuje go seks, jakby nie było z obecną dziewczyną.

Z tego co napisała autprka:
" I nie nie są to spotkanie w celach intymnych. Nie zauwazylam zeby jakos specjalnie na to nalegał "
zapytałam bo chciałam sobie jakoś zobrazować tę relację, która jest przecież świeża, a ponoć On siedzi często w toalecie i rozmawia z byłą.

przepraszam autorko, ale to co napisałaś w ostatnim poście i wcześniej jest sprzeczne. Więc ja pass, albo trollujesz, albo naciagasz rzeczywistość tak jak Ci w danym momencie pasuje, wiec szkoda się produkować, bo za 3 posty dodasz kolejne fakty, sącząć informacje. Ja niestety czytam każde słowo, wiec niech się inni bawią. smile

34

Wątek od początku wydawał się bardzo dziwny. Do tego zmieniasz opis rzeczywistości. Dopasowujesz go do komentarzy. Nie wiadomo czy on ukrywa kontakty biznesowe z byłą, bo jesteś przesadnie zazdrosna. Czy rzeczywiście jesteś tylko jego orbiterką.

35

Legat napisał/a:

Wątek od początku wydawał się bardzo dziwny. Do tego zmieniasz opis rzeczywistości. Dopasowujesz go do komentarzy. Nie wiadomo czy on ukrywa kontakty biznesowe z byłą, bo jesteś przesadnie zazdrosna. Czy rzeczywiście jesteś tylko jego orbiterką.

Po co miałabym kłamać?  Piszę bo mam problem. Może jest to zbyt chaotycznie ale dopisuje informacje które uważam za istotne i nawiązuje do rzeczy, które Wy poruszacie.

Kontakty biznesowe są dla mnie jasne,  ale jeżeli ktoś rozmawia o życiu codziennym i  spowiada się byłej z tego co robi to nie jest to już takie oczywiste. Zwłaszcza że po wczorajszej rozmowie powiedzial mi że ona nawet o mnie nie wie. I jak zwrócę mu uwagę że znowu z nią pisał to odpowiedź jest jedna " nie pamiętam czy pisałem. Muszę sprawdzić. "
Jakby to były kontakty tylko służbowe to by odpisywał w mojej obecności a nie uciekał do łazienki. Chyba że to jest normalne według Was??

36

Ela210 napisał/a:
wieka napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Z tego co napisała autprka:
" I nie nie są to spotkanie w celach intymnych. Nie zauwazylam zeby jakos specjalnie na to nalegał "
zapytałam bo chciałam sobie jakoś zobrazować tę relację, która jest przecież świeża, a ponoć On siedzi często w toalecie i rozmawia z byłą.

przepraszam autorko, ale to co napisałaś w ostatnim poście i wcześniej jest sprzeczne. Więc ja pass, albo trollujesz, albo naciagasz rzeczywistość tak jak Ci w danym momencie pasuje, wiec szkoda się produkować, bo za 3 posty dodasz kolejne fakty, sącząć informacje. Ja niestety czytam każde słowo, wiec niech się inni bawią. smile

Ale co dla Ciebie jest trollowaniem? Napisalam ze nie są to spotkania w celach intymnych, później uzupełniłam że nie spotykamy się tylko na seks. Co tu jest nie jasnego?

37

W pierwszym poście powinnaś napisać też o tym ich wspólnym biznesie.
Dopiero teraz ci powiedział, że ona o tobie nic nie wie, to nie ma się co dziwić, że rozmawia czy pisze z nim tak swobodnie.
To może jedynie świadczyć, że obydwoje liczą na powrót.
A co ty tak do niego latasz, a on do ciebie to nie?
Też jakaś podejrzana dla mnie jest ta historia ,nie bardzo trzyma się kupy.

38

5 miesięcy to dość żeby już poznać się z rodziną i znajomymi jeśli myśli się o kimś poważnie.
Wgl co to za tekst, że on się zdenerwuje jak zapytasz o była. Ja uważam,że to nie jest normalne tam coś jest nie do końca zamknięte, najgorsze że możesz być jakaś tam rozgrywka między nimi. Dla swojego dobra, higieny swojego komfortu i ewentualnie dalszego życia żeby nie marnować więcej czasu z nim ustal o co chodzi z tą była, przyciśnij go niech Ci powie konkretnie.

39

Witam Autorko. Ja po Twoim opisie sytuacji wyraźnie czuję, że kontakty Twojego chłopaka z byłą nie dają Ci spokoju, coś jest jednak nie tak skoro sama czujesz, że Ci to przeszkadza i raczej wolałabyś, żeby Twój chłopak zajmował się Tobą, a nie chował telefonu itd. Ja uważam, że jeśli tak chętnie i często rozmawia z byłą to po prostu ciągnie ich do siebie i jest to jakaś ważna relacja, choć nie są już parą. A takie relacje z doświadczenia wiem nigdy się nie kończą. I są bardzo niebezpieczne dla nowego związku, jeśli można to tak nazwać, bo według mnie tak naprawdę to On jest w emocjonalnym związku ze swoją byłą. Ja już dawno temu też tak miałam i wycofałam się całkowicie z tego układu i nie żałuję. Ja jak jestem z kimś w związku to raczej zależy mi na tym, żeby mój chłopak zajmował się mną i rozmawiał ze mną, a nie z jakąś byłą.Ja bym kogoś takiego zostawiła, bo jesteście ze sobą dopiero 5 miesięcy, a On już Ci pokazuje, że woli pogadać raczej z kim innym. I ta była jeśli zostaniesz to będzie zawsze , przygotuj się na to. Od czasu do czasu pewnie się spotkają. Rób jak chcesz, ale ja bym zerwała natychmiast. Rozmowa z nim na ten temat nic nie da, bo wyraźnie Ci pokazał, że woli swoją byłą.Co najwyżej zacznie to ukrywać. Także moja rada jest taka, zerwij z nim, szkoda czasu. W związku dwóch osób na poważnie nie ma miejsca na rozmowy z byłymi.Ja na coś takiego w życiu bym sobie nie pozwoliła. Ktoś woli byłą, droga wolna nie ma problemu.

Posty [ 39 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziwna relacja mojego faceta z byłą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024