Z brodą czy bez? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: Z brodą czy bez?

Waszym zdaniem - czy faceci z brodą są bardziej atrakcyjni od tych ogolonych?

Bo...

Naukowcy przebadali ponad 8000 kobiet. Pokazali im zdjęcia mężczyzn z zarostem i bez niego i poprosili o ocenę ich atrakcyjności pod kątem tworzenia długoletniego związku.

Wszystkie uznały mężczyzn z jakimkolwiek zarostem za bardziej atrakcyjnych, jeśli chodzi o budowanie stałej relacji. W porównaniu do tych ogolonych panowie z zarostem otrzymali wyższe wyniki pod kątem cech tradycyjnie przypisywanych "samcom alfa" - respondentki uznały ich za bardziej męskich, dominujących (pewnych siebie) i o drapieżnym wyglądzie.

Broda może być atrakcyjna pod kątem budowania stałego związku, jako sygnał wewnętrznej seksualnej siły i potencjału zapewnienia kobietom bezpośrednich korzyści
- wyjaśnili naukowcy.

Pewnie też tak myślicie hehe smile

A ja się golę codziennie od zawsze i tego się trzymam...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Z brodą czy bez?

Są kobiety, które wolą mężczyzn z zarostem, są i takie, które wolą bez.
U mnie nie ma reguły, bo zauważam, że jednym panom lepiej jest z brodą, innym bez. Na przykład mam wśród znajomych mężczyzn, którzy kiedy się ogolą, to wyglądają znacząco mniej atrakcyjnie niż z zarostem i odwrotnie.
Pamiętajmy przy tym, że jeśli ktoś decyduje się na zarost, to musi o niego dbać, w przeciwnym razie najczęściej wygląda po prostu niechlujnie i byle jak.

3 Ostatnio edytowany przez Marthe (2025-01-02 05:18:12)

Zrobili symulację zdjęcia Marka Zuckenberga z zarostem i wyglądał znacznie atrakcyjniej. Jak rozmawiam z mężczyznami o tym to niektórzy nie lubią zarostu bo swędzi ich twarz a pewnie fajnie by z nim wyglądali.
Aby uzyskać estetyczny efekt pewnie należałoby skorzystać z usług barbera.

4

Zalezy z jaka broda jak u krasnala do samej podlogi to napewno nie albo jak u tych terrorystow co jak lesne skrzaty wygladaja to tez nie. Jak krotka broda to moze pasowac nawet bardziej czasami niz brak brody

5

Nie każdemu pasuje broda, ale wielu na to nie patrzy. Poza tym taki zarost postarza.

6

Alessandro napisał/a:

Nie każdemu pasuje broda, ale wielu na to nie patrzy. Poza tym taki zarost postarza.

U panów, którzy mają tzw. baby face, takie postarzenie jest jak najbardziej pożądane.

7 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-01-02 19:11:22)

To prawda. Zgadzam się z tym. Jednak takich facetów jest niewielu. Jest także spora grupa takich mężczyzn, którym ta broda kompletnie nie pasuje, ale z różnych powodów ją posiadają. Również nie każda kobieta toleruje zarost u mężczyzny, także z różnych przyczyn.

8

Student23 napisał/a:

Waszym zdaniem - czy faceci z brodą są bardziej atrakcyjni od tych ogolonych?

Bo...

Naukowcy przebadali ponad 8000 kobiet. Pokazali im zdjęcia mężczyzn z zarostem i bez niego i poprosili o ocenę ich atrakcyjności pod kątem tworzenia długoletniego związku.

Wszystkie uznały mężczyzn z jakimkolwiek zarostem za bardziej atrakcyjnych, jeśli chodzi o budowanie stałej relacji. W porównaniu do tych ogolonych panowie z zarostem otrzymali wyższe wyniki pod kątem cech tradycyjnie przypisywanych "samcom alfa" - respondentki uznały ich za bardziej męskich, dominujących (pewnych siebie) i o drapieżnym wyglądzie.

Broda może być atrakcyjna pod kątem budowania stałego związku, jako sygnał wewnętrznej seksualnej siły i potencjału zapewnienia kobietom bezpośrednich korzyści
- wyjaśnili naukowcy.

Pewnie też tak myślicie hehe smile

A ja się golę codziennie od zawsze i tego się trzymam...

Wszystko zależy na jaką kobietę trafisz. Ale ogólnie kobiety lubią u nas facetów 3 dniowy zarost podnieca je to.Ja na 4 lat mam brodę systematycznie ją trymuje i znajome kobiety mówią że z brodą wyglądam bardziej przystojnie.W dodatku jestem łysy i broda mi pasuję lubię siebie w takiej wersji niż miałem włosy i bez brody. Najważniejsze jest jak Ty będziesz się z tym czuł.Mi akurat pasuje broda bo widze w lustrze takze na próbę sobie zapuść ale musisz mieć gęsty zarost bo tak to lipa.

9

Marthe napisał/a:

Jak rozmawiam z mężczyznami o tym to niektórzy nie lubią zarostu bo swędzi ich twarz

No właśnie... i to jest naprawdę spory problem , jakaś dermatolog w tv powiedziała że powodem swędzenia jest mikro stan zapalny pod skórą. Mikro, ale jednak i żeby w takiej sytuacji zrezygnować z brody i utrzymywać tylko 3-4 dniowy zarost. Po 5 dniach jej zdaniem już u większości zaczyna się swędzenie.

10

It’s fascinating how something as simple as facial hair can trigger such deep-rooted perceptions of masculinity and long-term potential. I guess it taps into some primal instincts we all still carry, even in the modern world. That said, not everyone wants to look like a rugged survivor straight out of a post-apocalyptic setting — unless we’re talking about a character from Bloodmoney, where that kind of look might just save your life.

11

Zadbana broda jest ok. Jakieś zarośla na twarzy niekoniecznie wink

Solaris napisał/a:

Zadbana broda jest ok. Jakieś zarośla na twarzy niekoniecznie wink

Albo jak wygląda ktoś jak talib z broda po same kolana  big_smile

13

Nieee nooo broda po kolana odpada, zaplątałabym się w taką w łóżku big_smile

14

Solaris napisał/a:

Nieee nooo broda po kolana odpada, zaplątałabym się w taką w łóżku big_smile

Kiedyś taki kawał usłyszałem:

Dlaczego faceci z brodą są najlepsi w łóżku?
- bo robiąc kobiecie dobrze ustami, to przy okazji dupę jej wyszorują

xD

15

Znam to w wersji rymowanej wink

16

Solaris napisał/a:

Znam to w wersji rymowanej wink

Dawaj, może będzie lesza big_smile

17

Facet z brodą - dwie korzyści - cipę liże, dupę czyści big_smile

18

Solaris napisał/a:

Facet z brodą - dwie korzyści - cipę liże, dupę czyści big_smile

PIĘKNE xD

19

Student23, preferuję zarost i brodę. Ogoleni faceci kojarzą mi się z nieco mniej męskimi.

20

Zależy od brody i trochę zależy od faceta. Brody od barbera mnie odrzucają. Tygodniowy zarost i gładkie ogolenie są jednakowo ok wink

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024