Mój nic śmiesznego ![]()
2 2024-12-30 01:46:56 Ostatnio edytowany przez Bouguereau (2024-12-30 02:11:59)
1. U progu sławy. 2. Piękne dziewczyny 1996 3. Niewinni czarodzieje. 4. John Carter 5. Cała ona 1999 6. Gran Torino 7. Na skraju jutra 8. Sekretne życie Waltera Mitty 9. Nad Niemnem 10. Między ustami a brzegiem pucharu 11. Pluton 12. Miejski kowboj 13. Rambo 1 13. Córka górnika 14. Okno na podwórze 1954 15. Co gryzie Gilberta G. 16. Willow 17. Znachor 18. Rozmowy nocą 19. Psy 3
To są moje pewniaki. Mogę oglądać je non-stop. Może coś dopiszę jak sobie przypomnę.
3 2024-12-30 08:47:43 Ostatnio edytowany przez Marthe (2024-12-30 08:49:16)
Spotkania na krańcach świata - Werner Herzog
tez mi sie Mikło podbał ten co Tobie
ale jeszcze wlasnie przerobka okna na podwórze czyli --niepokój 2007 i Bandyta , polecam każdemu .
Bandyta to ten z muzyką Lorenca? Jeśli ten, to też mi się podoba.
Mój ulubiony pierwszy który przyszedł mi do głowy to stary brytyjski film 'Irina Palm''
Mój ulubiony pierwszy który przyszedł mi do głowy to stary brytyjski film 'Irina Palm''
To fajny film.
Mieciaa napisał/a:Mój ulubiony pierwszy który przyszedł mi do głowy to stary brytyjski film 'Irina Palm''
To fajny film.
Tak, chociaż nie do końca odbieram go w kategorii dramatu.
Oglądałaś?
Marthe napisał/a:Mieciaa napisał/a:Mój ulubiony pierwszy który przyszedł mi do głowy to stary brytyjski film 'Irina Palm''
To fajny film.
Oglądałaś?
Tak, ogladałam jest bardzo specyficzny, inny, niekonwencjonalny.
Mieciaa napisał/a:Marthe napisał/a:To fajny film.
Oglądałaś?Tak, ogladałam jest bardzo specyficzny, inny, niekonwencjonalny.
Lubię takie kino ale jest go coraz mniej, komercja zjadła dobry obraz.
Ostatnio oglądałam ''Na rauszu'' też dobry. Porusza temat wypalenia zawodowego, osobistego i alkoholizmu.
Ostatnio oglądałam ''Na rauszu'' też dobry. Porusza temat wypalenia zawodowego, osobistego i alkoholizmu.
Teź chcę obejrzeć. Ale ostanio wkręciłam się w seriale raczej.
Marthe napisał/a:Mieciaa napisał/a:Tak, chociaż nie do końca odbieram go w kategorii dramatu.
Oglądałaś?Tak, ogladałam jest bardzo specyficzny, inny, niekonwencjonalny.
Lubię takie kino ale jest go coraz mniej, komercja zjadła dobry obraz.
Kiedyś bardzo dużo filmów niezależnych oglądałam. Byłam nałogowcem.
Mieciaa napisał/a:Ostatnio oglądałam ''Na rauszu'' też dobry. Porusza temat wypalenia zawodowego, osobistego i alkoholizmu.
Uważam że to pożeracze czasu. Naciągana fabuła.
Marthe napisał/a:Mieciaa napisał/a:Ostatnio oglądałam ''Na rauszu'' też dobry. Porusza temat wypalenia zawodowego, osobistego i alkoholizmu.
Uważam że to pożeracze czasu. Naciągana fabuła.
Dużo jest lepszych niz filmy. Np Czarne lustro na Netflixie.
Ulubiony film? Ok. Z Komedii -Lody na Patyku, Naga Broń z Leslie Nielsenem, Jestem nieśmiały z Pierre Richardem, Pechowiec z Pierre Richardem
Horrory- Zemsta po Latach, Coś, Obcy ósmy pasażer No Stromo
Inne filmy- Misja, "Po godzinach" z roku 1985, Gladiator, Mad Max III, Działa Navarony
Dark City jest zajebiste i nastrojowe. Tylko trzeba oglądać NIE wersję kinową, bo podobno spojleruje, tylko reżyserską.
Oblivion zawsze mnie wzrusza.
Conan Barbarzyńca (ten z Thulsą Doom'em, pierwszy, nie sequel) ma zajebistą muzykę, zdjęcia i przesłanie.
To chyba te trzy. Można jeszcze dorzucić Aliena (świetny potwór i "wystrój" statku) oraz Primer (ciekawy i zaskakujący).