Przewlekły kaszel - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Przewlekły kaszel

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Przewlekły kaszel

Witam co polecacie na przewlekły suchy kaszel? Z góry dziękuję

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przewlekły kaszel

Ile czasu juz trwa? Mnie pomaga sok z cytryny normalnie na lyzke wyciskam i kilka dni jestem zdrowa.

3

ewcia 80 napisał/a:

Lekarza.

4

KoralinaJones napisał/a:
ewcia 80 napisał/a:

Lekarza.

No byłam dostałam kapsulki do wdychania i niezbyt pomogly

5

New Me napisał/a:

Ile czasu juz trwa? Mnie pomaga sok z cytryny normalnie na lyzke wyciskam i kilka dni jestem zdrowa.

Od lekkiego przeziębienia we wrzesniu

6

Jaki jest ten kaszel, męczacy, duszący, z jaką czestotliwością? Miałaś rtg płuc?

7

wieka napisał/a:

Jaki jest ten kaszel, męczacy, duszący, z jaką czestotliwością? Miałaś rtg płuc?

Nie duszący w ciągu dnia w nocy nie nie miałam rtg osłuchowo czysto

8 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-11-25 12:08:48)

Jak nie jest męczący, pozostaje nawilżać gardło i czekać aż sam minie.

Jak się tym stresujesz to warto zrobić ob i crp, żeby wykluczyć stan zapalny.

Bez przecinków piszesz to do końca nie wiadomo czy miałaś rtg czy nie, jeśli nie, to powinnaś zrobić.

9

wieka napisał/a:

Bez przecinków piszesz to do końca nie wiadomo czy miałaś rtg czy nie, jeśli nie, to powinnaś zrobić.

A czym nawilżać?

10

Zrob sobie wywar z tymianku na kaszel jest dobry

11

ewcia 80 napisał/a:
wieka napisał/a:

A czym nawilżać?

Możesz ssać gardlox, są też inne preparaty nawilżające, zapytaj w aptece, Larimax w sprayu jest dobry na gardło, jeśli jest podrażnione.

12

Polecam Ci na noc coś co wyhamuje kaszel - są teraz dostępne tabletki z levodropropizyną (np. Sovletusan), i w przeciwieństwie do innych typu thicodin nie otępiają. Dodatkowo na nawilżenie sluzowki gardla gelovoxx do ssania (drogi ale serio dobry) + syrop z prawoślazu wink

13

Ja ze swojej strony proponuję syrop Supremin. Jest bardzo skuteczny.

14

Azawierucha1! napisał/a:

Polecam Ci na noc coś co wyhamuje kaszel - są teraz dostępne tabletki z levodropropizyną (np. Sovletusan), i w przeciwieństwie do innych typu thicodin nie otępiają. Dodatkowo na nawilżenie sluzowki gardla gelovoxx do ssania (drogi ale serio dobry) + syrop z prawoślazu wink

Nie mam kaszlu w nocy. To takie pokaszlyywanie w dzień

15 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-12-02 22:14:03)

ewcia 80 napisał/a:
Azawierucha1! napisał/a:

Ile czasu trwa kaszel? Ja tak kaszlalam dlugie tygodnie,  Pozniej wyszlo, ze przez refluks

16

New Me napisał/a:
ewcia 80 napisał/a:
Azawierucha1! napisał/a:

Ile czasu trwa kaszel? Ja tak kaszlalam dlugie tygodnie,  Pozniej wyszlo, ze przez refluks

No Tak od września,. A co ci pomogło jak przez refluks, czy jeszcze kaszlesz?

17 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-12-02 22:19:52)

ewcia 80 napisał/a:
New Me napisał/a:
ewcia 80 napisał/a:

Musze unikac pewnych pokarmow np pomidorow,  kawy,  miety,  cytrysow, czekolady i tlustych potraw

18

Zaczęłabym od inhalacji zwykłą solą fizjologiczną. U mnie w domu na kaszel, katar, górne i dolne drogi oddechowe zawsze stosujemy inhalacje. Bardzo łagodzą objawy i wspomagają leczenie nawet przy zapaleniu oskrzeli czy płuc. Jeśli nie masz inhalatora to polecam apteo pulmo care, sprawdzony z 4 trybami pracy (a to rzadkość) no i produkowany w UE a nie w Chinach. 
Dodatkowym sposobem, który czasem stosuję przy uporczywym kaszlu po jakiejś infekcji, to detusan (na kaszel dla palaczy) - wiem że brzmi dziwnie ale ktoś mi kiedyś polecił i działa:)

19

ewcia 80 napisał/a:
New Me napisał/a:
ewcia 80 napisał/a:

Co do refluksu, to u mnie dziwna sprawa, bo mam duży problem a na gastroskopii nie wyszło, że mam. Po jednej czekoladce musze brać 2 tabletki na zgagę, nieraz cofa mi się, czasem jak jem to czuję ucisk. Pilnuję diety ale czasem bezmyślnie coś zjem i cierpię. Nie wiedziałam, że przy refluksie jest kaszel...

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Przewlekły kaszel

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024