Obrzydzenie do slodyczy w ciazy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Obrzydzenie do slodyczy w ciazy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-11 22:00:59)

Temat: Obrzydzenie do slodyczy w ciazy

Niedlugo koncze pierwszy trymestr. Mialam juz pierwsze USG i badania. W nastepnym tygodniu mam kolejna wizyte u lekarza. Ciaze znosze dobrze oprocz tego,ze czasem mam napady silnego zmeczenia i najchetniej przykleila bym sie do lozka i spala 20 godzin na dobe. To do tego mi od wczoraj doszla silna niechec na slodycze. Jak mi cukier spada to wezme glukoze, bo wiadomo musze. Natomiast jak widze w sklepie czekolady, jakies ciastka itp to mnie bierze na mdlosci.  Nie mam porannych mdlosci. To tak mam od dwoch dni na widok slodyczy i deserow mnie mdli. Dzis na przystanku jakies dziecko jadlo batona to musialam odejsc kawalek dalej, bo mnie bylo niedobrze od tego.. wy tez tak mialyscie w ciazy,ze na widok czegos mialyscie ochote sie zezygac?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Obrzydzenie do slodyczy w ciazy
JuliaUK33 napisał/a:

Niedlugo koncze pierwszy trymestr. Mialam juz pierwsze USG i badania. W nastepnym tygodniu mam kolejna wizyte u lekarza. Ciaze znosze dobrze oprocz tego,ze czasem mam napady silnego zmeczenia i najchetniej przykleila bym sie do lozka i spala 20 godzin na dobe. To do tego mi od wczoraj doszla silna niechec na slodycze. Jak mi cukier spada to wezme glukoze, bo wiadomo musze. Natomiast jak widze w sklepie czekolady, jakies ciastka itp to mnie bierze na mdlosci.  Nie mam porannych mdlosci. To tak mam od dwoch dni na widok slodyczy i deserow mnie mdli. Dzis na przystanku jakies dziecko jadlo batona to musialam odejsc kawalek dalej, bo mnie bylo niedobrze od tego.. wy tez tak mialyscie w ciazy,ze na widok czegos mialyscie ochote sie zezygac?

To nawet dobrze bo większość słodyczy to bezwartościowy a nawet szkodliwy pusty cukier + chemikalia, konserwanty.
Sporo kobiet ma właśnie odwrotnie, mają ogromny apetyt na słodycze i niepotrzebnie tyją.
A owoce chcesz jeść czy też Cię od nich odrzuca bo słodkie?

3

GloriaSoul napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

To nawet dobrze bo większość słodyczy to bezwartościowy a nawet szkodliwy pusty cukier + chemikalia, konserwanty.
Sporo kobiet ma właśnie odwrotnie, mają ogromny apetyt na słodycze i niepotrzebnie tyją.
A owoce chcesz jeść czy też Cię od nich odrzuca bo słodkie?

Owoce chce,ale te mniej slodkie od winogron mnie odrzuca a np pomarancze czy jablka juz moge jesc,bo nie sa za slodkie. Ja juz nawet nie moge sluchac o slodyczach dzis corka po szkole chciala kupic loda to poszla sama do sklepu. Dalam jej kase poszla do sklepu co jest 10 sekund drogi od mieszkania i mowie do niej "wez kup tego loda, tylko mnie nie pokazuj,bo matka nie moze na slodkie patrzec "  Teraz wszyscy wokol mnie przejda na zdrowa diete big_smile. No niewiem kiedy mnie ten objaw minie, ale na sam widok slodyczy chociazby w gazetce promocyjnej robi mnie sie niedobrze. Dzis bylam w supermarkecie to regaly ze slodyczami, deserami ominelam szerokim lukiem

4

JuliaUK33 napisał/a:

Dzis na przystanku jakies dziecko jadlo batona to musialam odejsc kawalek dalej, bo mnie bylo niedobrze od tego.. wy tez tak mialyscie w ciazy,ze na widok czegos mialyscie ochote sie zezygac?

I ten fakt oczywiście zasługiwał na oddzielny wątek? hmm

5

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Dzis na przystanku jakies dziecko jadlo batona to musialam odejsc kawalek dalej, bo mnie bylo niedobrze od tego.. wy tez tak mialyscie w ciazy,ze na widok czegos mialyscie ochote sie zezygac?

I ten fakt oczywiście zasługiwał na oddzielny wątek? hmm

Tak big_smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Obrzydzenie do slodyczy w ciazy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024