Ja tak
Czyli co pocałunek spojrzenie, przytulenie jak do babci, pocałunek w usta, zrobienie loda, stosunek z prezerwatywą czy że spustem w środku. Pisanie z innym na mess czy numer z dwoma facetami.
Rozpisałeś się tak że nie wiem od czego zacząć
Wybaczyla bym, ale bym juz nie byla z takim partnerem,bo wybaczenie zdrady nie rowna sie bycia w zwiazku z ta osoba. Po prostu rozstac sie na pokojowych warunkach, kazde idzie w swoja strone, jezeli jest mozliwosc mozna miec ze soba kontakt. Ja mam kontakt z ojcem corki, mamy kontakt dosc dobry ze soba, mimo, ze moj ex ma swoja partnerke. Z kolei z ostatnim ex mam prawie zerowy kontakt,ale tak wybaczylam im zdrade
Nie. I byłby to koniec związku.
Nie
Gdyby to była zdrada z drugą kobietą i dałyby się przyłączyć, to może
Nie wiem. To może dziwne, ale trudno mi sobie wyobrazić, jak bym się z tym czuła. Na pewno nie wybaczyłabym długotrwałego romansu czy czegoś tam, co wiązałoby się z angażowaniem uczuć, czasu, innych zasobów. No, gorszy wydaje mi się pocałunek z zauroczenia niż szybki numerek po alkoholu. Wybaczenie drugiego mogłabym rozważyć, gdybym miała pewność, że to tylko seks - ale jak można mieć tę pewność?
8 2023-12-09 16:49:47 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-12-09 16:51:29)
po co?
Bo jak sie kocha ta druga osobe, to powinno sie wybaczac.
Ja uwazam, ze jak partner zdradza, to znaczy, ze jakis blad popelnilismy gdzies, i powinnismy winic siebie, nie partnera.
Ja uwazam, ze jak partner zdradza, to znaczy, ze jakis blad popelnilismy gdzies, i powinnismy winic siebie, nie partnera.
Ha ha ha ha ha no to twoje sralne wywody
Taaa.. Psychoterapia się kłania i to bez żartów
Byt_Astralny napisał/a:Bo jak sie kocha ta druga osobe, to powinno sie wybaczac.
Ty chyba bys wszystkich na psychoterapie wysyłała
Salomonka napisał/a:Byt_Astralny napisał/a:Bo jak sie kocha ta druga osobe, to powinno sie wybaczac.
Nie wszystkich, tylko takich ktorzy są przekonani że wszystko zrobili źle i dlatego zostali zdradzeni.
To jest choroba psychiczna i to powinno się leczyć.
Mariusz 1984 napisał/a:Salomonka napisał/a:Taaa.. Psychoterapia się kłania i to bez żartów
Nie wszystkich, tylko takich ktorzy są przekonani że wszystko zrobili źle i dlatego zostali zdradzeni.
Zgadzam sie z tym. Zle zachowanie partnera/partnerki nie usprawiedliwia zdrady,bo skoro tym biedakom jest tak zle to dlaczego zamiast sie rozstac to zdradzaja nadal bedac z tymi niedobrymi zonami/mezami?
Mariusz 1984 napisał/a:Salomonka napisał/a:Taaa.. Psychoterapia się kłania i to bez żartów
Mowilem to troche ironicznie poniewaz w jakims innym poscie tez kogos wysylalas na terapie
ps; i zgadzam sie z Toba. Jesli ktos zostal zdradzony i uwaza ze to jego wina, to faktycznie.. nie ma nawet o czym rozmawiac.
Nie. Gdybym się dowiedziała to byłby to koniec. Nawet już nie chodzi o same seksy czy zaangażowanie ale o brak lojalności i szacunku.
Tego nie toleruje.
Jak się umawiamy na związek na wyłączności to ja noża w plecy nie wbije partnerowi choćby mi nagi harem tańcował przed nosem. Oczekuje tego samego.
17 2023-12-10 01:22:25 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-12-10 01:23:22)
tez nigdy nie zdradzilam, moze dlatego wymowki zdrad, ze alko, ze costam na mnie nie dzialaja. sama mialam okazje, i tez bywalam po alko, ale jak sie ma kregoslup moralny to sie nie robi tkich rzeczy i koniec.
tez nigdy nie zdradzilam, moze dlatego wymowki zdrad, ze alko, ze costam na mnie nie dzialaja. sama mialam okazje, i tez bywalam po alko, ale jak sie ma kregoslup moralny to sie nie robi tkich rzeczy i koniec.
Alkohol jest dla ludzi z rozumem, a nie bezmozgowcow co sie nachleja i nie wiedza co robia albo tez celowo chleja, zeby swoje sumienie usprawiedliwic dzialaniem alkoholu
To zależy. W mojej aktualnej sytuacji, jestem w szczęśliwym związku, więc nie wyobrażam sobie sytuacji, że partner mnie zdradzi, ale gdyby już uznać, że zdradzi, to na pewno bym się poważnie zastanowiła nad rozstaniem. Jednak z powodu takiego, że jednak bardzo go kocham to starałabym się nie skreślać tego wszystkiego przez to, że mnie tak bardzo zranił, ale jednak szukałabym po pierwsze rozwiązania w terapii dla par.
Nie. Kopnęłabym go w du.psko i patrzyła jak leci.
Głupotą jest wybaczać winy ostateczne. Kto raz zdradzi, ten zdradzi ponownie.