Gdzie poznawać kobiety 30+ - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Gdzie poznawać kobiety 30+

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 63 ]

1

Temat: Gdzie poznawać kobiety 30+

Kilka miesięcy temu zakończył się mój długoletni związek (miłość z czasów studenckich), pracuję w firmie gdzie ponad 90% ekipy to mężczyźni, mam raczej męskie hobby (gram w piłkę, trenuję kick-boxing i lubię majsterkowanie przy motocyklach - sam jeżdżę i czasami reperuję znajomym), w żadnym z tych miejsc nie uświadczy się zbyt wielu kobiet.
Z drugiej strony jestem raczej spokojnym człowiekiem, nie chodzę po dyskotekach i klubach, grono znajomych też jest już raczej na innym etapie życia i poznanie kogoś przez znajomych coraz trudniejsze. 2 tygodnie temu kolega z żoną robili imprezę na którą zaprosili kilka osób, próbowali mnie wyswatać z wolną koleżanką ale totalny niewypał, nie mamy praktycznie nic wspólnego i nie zaiskrzyło ;-) Innych okazji póki co brak...

Macie jakiś pomysł gdzie poza klubami można poznać fajne, wolne dziewczyny? Gdzie te wszystkie fajne laski spędzają swój wolny czas?
Nie jestem typem faceta, który będzie do obcych kobiet na ulicy podbijał, ale jak jest okazja i jakiś wspólny temat to nie mam problemu z nawiązaniem rozmowy. Problem w tym, że tych okazji coraz mniej hmm
Myślałem nad jakąś podyplomówką ale to co mnie interesuje (mechatronika, robotyka) zapewne nie interesuje kobiet i szansa, że kogoś spotkam na takim kierunku jest marna, a z drugiej strony iść np; na jakąś psychologię, gdzie kobiet pewnie będzie większość trochę w moim przypadku mija się z celem, bo wolałbym studiować to co mnie interesuje.
Dlatego szukam czegoś prostszego, tańszego i szybszego. Jak macie jakieś pomysły to śmiało piszcie, jestem otwarty na wszystkie rozsądne propozycje smile

PS
Tindera próbowałem, przez 2 miesiące 1 nieudana randka i 1 gdzie mnie dziewczyna wystawiła, więc dałem sobie spokój. Wolałbym chyba jedna w realu nawiązać jakieś znajomości.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Gdzie poznawać kobiety 30+
kowam napisał/a:

Macie jakiś pomysł gdzie poza klubami można poznać fajne, wolne dziewczyny? Gdzie te wszystkie fajne laski spędzają swój wolny czas?

Zależy czego szukasz - po prostu jakiejś znajomości, przygody czy czegoś bardziej na stałe.

Nie wiem skąd pomysł, że babki nie interesują się motocyklami. Znam kilka fanek motoryzacji.

Raczej nie sezon na to, ale jest sporo grup dot. wspólnych wyjazdów, gdzie mniej lub bardziej obcy dla siebie ludzie umawiają się na jakiś wspólny wyjazd. Przez biura podróży też są organizowane wycieczki grupowe więc też można kogoś poznać.

Inne miejsca to takie oczywiste - wspomniane przez ciebie apki i portale randkowe. Ale tu konkurencja jest duża i warto zainwestować w dobre zdjęcia - czy to pooglądanie tutoriali o autoprezentacji czy profesjonalną sesje foto. Są też jakieś grupy wsparcia dla rozwodników obojga płci, są też grupy sąsiedzkie, które czasem organizują jakieś spotkania 'poznajmy się sąsiedzi' (u mnie na osiedlu jest duża rotacja ludzi i takie spotkania mają miejsce dość regularnie, choć raczej nie pod kątem matrymonialnym, a sąsiedzkiej samopomocy), są grupy i miejsca jednoczące np biegaczy, rowerzystów i tak dalej - w takich miejscach też warto się udzielać.

Z innych - nauka tańca czy inne pierdoły tego typu.

Znajomych bym nie skreślał. To, ze raz im się nie udało, to nie stoi na przeszkodzie, żeby rozpuścić wici, ze chętnie poznasz jakąś sympatyczną i ogarniętą babkę.

3 Ostatnio edytowany przez ANB85 (2023-11-26 19:20:26)

Zależy od wieku w jaki się celuje. Znam sporo samotnych kobiet zaraz po trzydziestce, ale przed czterdziestką już zdecydowanie mniej.
Najlepiej jednak przez znajomych, jakieś wcześniejsze środowiska szkolno-koleżeńskie, znajomych znajomych itd. Podyplomówka to raczej mało trafiony pomysł.
Zależy choćby od miejsca zamieszkania, kogo szukasz itp.

4

Niektóre radia prowadzą kąciki samotnych serc.
Na siłowni.

Takie są regionalne/rejonowe portale w celu poznania się, gdzie określa się kogo szukamy.

Nic więcej nie przychodzi mi do głowy.

Poznać to poznać, gorzej z tą chemią smile

Łooo chłopie. Masz problem. Jak chcesz przynudzać tylko o swoim hobby i tym co cię interesuje to tylko doktorantki politechniki ci zostają(a to i tak nie ze wszystkich wydziałów) XD
No niestety umiejętności miękkie się kłaniają.
No i trochę widze sprzecznośc, z jednej strony ty nie masz problemu żeby nawiązać rozmowe jak są wspólne tematy, ale jednocześnie nie umiesz poznać kogokolwiek z kim miałbys wspólne tematy. Czyli co twoja zdolność prowadzenia rozmowy z kobietami to tylko teoria, tak? Bo z żadnymi nie gadasz ani w pracy ani w hobby? XD no, no. kolejny bajkopisarz fantasta na forum XD

Powiedz szczerze, jesteś nudziarzem, tak? I chciałbyś poznać super laske metodą "na małomównego sawanta majsterkowicza/komputerowca"? No to sie nie da. sorki.

6

SmutnaDziewczyna007 napisał/a:

Powiedz szczerze, jesteś nudziarzem, tak? I chciałbyś poznać super laske metodą "na małomównego sawanta majsterkowicza/komputerowca"? No to sie nie da. sorki.

Kurcze, herbatą się oplułam big_smile Dobrze pojechałaś Smutna smile

7

Salomonka napisał/a:

Kurcze, herbatą się oplułam big_smile Dobrze pojechałaś Smutna smile

Przesada. Pary jakoś się dobierają, a większość osób jest przejmująco nudna.

8

Dzięki za odpowiedzi, ten kurs tańca to może nie jest taki zły pomysł. Pomijając może, że nie przepadam za tym, ale z drugiej strony jak mi nie przypasuje to się wypiszę z imprezy smile

Łooo chłopie. Masz problem. Jak chcesz przynudzać tylko o swoim hobby i tym co cię interesuje to tylko doktorantki politechniki ci zostają(a to i tak nie ze wszystkich wydziałów) XD
No niestety umiejętności miękkie się kłaniają.
No i trochę widze sprzecznośc, z jednej strony ty nie masz problemu żeby nawiązać rozmowe jak są wspólne tematy, ale jednocześnie nie umiesz poznać kogokolwiek z kim miałbys wspólne tematy. Czyli co twoja zdolność prowadzenia rozmowy z kobietami to tylko teoria, tak? Bo z żadnymi nie gadasz ani w pracy ani w hobby? XD no, no. kolejny bajkopisarz fantasta na forum XD

No umiejętności miękkie się kłaniają i nic na to nie poradzę. Ale sprzeczności w tym co napisałem nie widzę. Nie potrafię rozmawiać z kobietami o dupie Maryni, co nie oznacza, że mnie kobiety onieśmielają czy krępują i nie potrafię wcale z nimi rozmawiać. Chodzi tylko o to, że musi być jakiś konkretny temat czy cel, nie mam problemu porozmawiać z dekoratorką o tym jak chce zmienić mieszkanie, bo po prostu rozmawiamy o zmianie wystroju mieszkania, nie mam problemu porozmawiać ze sprzedawczynią o zakupie nowego garnituru bo po prostu rozmawiamy o garniturze dla mnie itd... Po prostu nie potrafię flirtować hmm

Co do bycia nudziarzem to z Twojego puntu widzenia zapewne tak i co gorsza niestety z wzajemnością smile Choćby 2 tygodnie temu jak mnie próbowali swatać, to dziewczyna przez 3 godziny nawijała o rehabilitacji, jakichś kursach, certyfikatach itd... (jest fizjoterapeutką) co mnie niemiłosiernie wynudziło, jak próbowałem zmienić temat na rzeczy, które mnie interesują to z kolei ją to nudziło. Mogliśmy sobie pogadać o pogodzie, wtedy oboje byśmy się nudzili ;-)

9

A skoro już o nudnych tematach to co Was drogie Pani interesuje, o czym z Wami rozmawiać?

10 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2023-11-26 23:33:38)

kowam napisał/a:

Co do bycia nudziarzem to z Twojego puntu widzenia zapewne tak i co gorsza niestety z wzajemnością smile Choćby 2 tygodnie temu jak mnie próbowali swatać, to dziewczyna przez 3 godziny nawijała o rehabilitacji, jakichś kursach, certyfikatach itd... (jest fizjoterapeutką) co mnie niemiłosiernie wynudziło, jak próbowałem zmienić temat na rzeczy, które mnie interesują to z kolei ją to nudziło. Mogliśmy sobie pogadać o pogodzie, wtedy oboje byśmy się nudzili ;-)

Fakt smile Jak nie zaiskrzy, to choćbyś człowieku z butów wyskoczył nic z tego nie będzie. A tak na marginesie, gdzieś przeczytałam że jak kobiecie facet się podoba, to choćby rozprawiał o budowie maszyn rolniczych na przestrzeni wieków, to będzie słuchać godzinami wpatrzona w niego jak w obraz smile

I odwrotnie z resztą też smile

11 Ostatnio edytowany przez SubaruBRZ (2023-11-26 23:39:45)

Polecam kurs tańca tylko nie popełniaj tego błędu co ja i nie zaczynaj od Salsy smile Aha, do mnie podbijała instruktorka... chyba z litości smile
Generalnie musisz wyjść do ludzi aby się pokazać i kogoś nowego poznać, nie ma innej drogi! Jeżeli mieszkasz w conajmniej średniej wielkości mieście i znasz angielski, to na pewno znajdziesz na FB kilka grup skierowanych w stronę obcokrajowców, tam przychodzą różni ludzie z moich doświadczeń bardzo fajni a atmosfera jest w miarę luźna. Może tam spróbuj..?

12

SubaruBRZ napisał/a:

Polecam kurs tańca tylko nie popełniaj tego błędu co ja i nie zaczynaj od Salsy smile Aha, do mnie podbijała instruktorka... chyba z litości smile
Generalnie musisz wyjść do ludzi aby się pokazać i kogoś nowego poznać, nie ma innej drogi! Jeżeli mieszkasz w conajmniej średniej wielkości mieście i znasz angielski, to na pewno znajdziesz na FB kilka grup skierowanych w stronę obcokrajowców, tam przychodzą różni ludzie z moich doświadczeń bardzo fajni a atmosfera jest w miarę luźna. Może tam spróbuj..?

No niby tak

13

kowam napisał/a:

A skoro już o nudnych tematach to co Was drogie Pani interesuje, o czym z Wami rozmawiać?

Na pewno lepiej mają ci, co potrafią nawijać makaron na uszy, komplementować, to większość kobiet lubi.

To raczej nie leży w Twojej naturze, ale musisz się zdecydować co jest Twoim priorytetem, czy to "coś" , co przyciągnie Twój wzrok, spodoba Ci się, czy na pierwszym miejscu jest wspólne zainteresowanie, co też nie gwarantuje powodzenia relacji.
Najlepiej jak można rozmawiać na każdy temat, ważniejsze wg mnie jest wyczucie czy dana osoba chce nas słuchać.
Tak samo, ta kobieta która będzie Tobie odpowiadała, niekoniecznie Ty do końca możesz jej się podobać.

Dlatego ważne jest wzajemne zakochanie i różowe okulary wink Choć wiem, że w Twojej sytuacji już się inaczej patrzy na związek, dlatego jest trudniej.

14

Eh... to jakis absurd, tak probowac sterowac, ukladac plan, tematy rozmowy...

Rob, to co cie interesuje, mow o tym co lubisz... ewentualnie moze w sposob, gdzie jest dostep do ludzi, nie wiem jakies spotkania/warsztaty/zajecia habbystyczne albo doszkalanie zawodowe. Jesli naprawde masz w sobie otwartosc na nowa relacje to przyciagniesz osobe o podobnej wibracji, a jesli to sie stanie w miejscu ktore wynika z twoich (zatem i jej) zainteresowac, to tematy pojawiaja sie naturalnie i nic nie trzeba aranżowac.

Dobra decyzja aby dac sobie spokoj z Tinderami w ogole wszelkim onlinem, to tylko wydluza realny czas poznania wlasciwej osoby.

Umiejetnosc flirtu czy jej brak w zadnym razie nie przeklada sie na budowanie zwiazku.

15

jolanka27 napisał/a:

Rob, to co cie interesuje, mow o tym co lubisz... ewentualnie moze w sposob, gdzie jest dostep do ludzi, nie wiem jakies spotkania/warsztaty/zajecia habbystyczne albo doszkalanie zawodowe. Jesli naprawde masz w sobie otwartosc na nowa relacje to przyciagniesz osobe o podobnej wibracji, a jesli to sie stanie w miejscu ktore wynika z twoich (zatem i jej) zainteresowac, to tematy pojawiaja sie naturalnie i nic nie trzeba aranżowac.

Obawiam się, że wtedy nigdy nikogo nie poznam :-) Interesuje się robotyką, mechaniką, szeroko pojętymi nowymi technologiami, automatyką, trochę futurologią, trochę historią - w szczególności historią I i II WŚ. Ile znasz kobiet, które mają podobne zainteresowania? wink Przypominają się czasy polibudy, dobrze, że na wydział pedagogiczny było blisko smile

jolanka27 napisał/a:

Umiejetnosc flirtu czy jej brak w zadnym razie nie przeklada sie na budowanie zwiazku.

Na budowanie związku nie, ale na nawiązanie znajomości myślę, że tak.

16 Ostatnio edytowany przez rakastankielia (2023-11-27 01:28:36)

wieka napisał/a:
kowam napisał/a:

Na pewno lepiej mają ci, co potrafią nawijać makaron na uszy, komplementować, to większość kobiet lubi.

To raczej nie leży w Twojej naturze, ale musisz się zdecydować co jest Twoim priorytetem, czy to "coś" , co przyciągnie Twój wzrok, spodoba Ci się, czy na pierwszym miejscu jest wspólne zainteresowanie, co też nie gwarantuje powodzenia relacji.
Najlepiej jak można rozmawiać na każdy temat, ważniejsze wg mnie jest wyczucie czy dana osoba chce nas słuchać.
Tak samo, ta kobieta która będzie Tobie odpowiadała, niekoniecznie Ty do końca możesz jej się podobać.

Dlatego ważne jest wzajemne zakochanie i różowe okulary wink Choć wiem, że w Twojej sytuacji już się inaczej patrzy na związek, dlatego jest trudniej.

Bo kobiety nie myślą logicznie, tylko emocjonalnie. Dlatego zamiast wybierać wartościowych facetów, wybierają przystojniaków albo obcokrajowców, którzy mówią to, co one chcą usłyszeć.

kowam napisał/a:

Niestety spora część kobiet nie ma żadnych zainteresowań... oh wait, mają: netflix (czyli samo oglądanie seriali, jak zapytasz taką, co jej się podobało, to powie "no fajny był", ale żadnych konkretów), podróże (czyli all inclusive raz do roku w jakiejś Turcji czy innym Egipcie, ewentualnie lot do Paryża, by szpanować na insta zdjęciami pod wieżą Eiffla), ploteczki i obgadywanie koleżanek.

jolanka27 napisał/a:

Eh... to jakis absurd, tak probowac sterowac, ukladac plan, tematy rozmowy...

Dobra decyzja aby dac sobie spokoj z Tinderami w ogole wszelkim onlinem, to tylko wydluza realny czas poznania wlasciwej osoby.

Bzdury totalne. Cały czas mówię o tym, co mnie interesuje, chodzę w miejsca łączące ludzi o podobnych zainteresowaniach, zagaduję do kobiet i jakoś żadna nie chce ze mną rozmawiać.

17

Dawniej to pasemka były modnym tematem, pazury i gwiazdy Big Brothera. Obecnie to nie wiem.

18

rakastankielia napisał/a:

Bla, bla, bla...

Czy możesz być tak uprzejmy i swoim defetyzmem nie zarażać kolejnego wątku??

Jeśli potrafisz, Autorze, opowiadać z pasją, to uwierz, że każdy temat jest dobry. Rzecz w tym, że trzeba potrafić nawiązać rozmowę (rozmowa = dialog), a przede wszystkim wykazać się wyczuciem, bo monologi są elementem energetycznego wampiryzmu i gwarantuję Ci, że zmęczą nawet najbardziej zainteresowaną Tobą kobietę.

19

Może jakaś fajna samotna mama się trafi: https://wawagra.com/atrakcje wink

20 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-11-27 11:51:58)

Bo kobiety nie myślą logicznie, tylko emocjonalnie. Dlatego zamiast wybierać wartościowych facetów, wybierają przystojniaków albo obcokrajowców, którzy mówią to, co one chcą usłyszeć.

Hahaha... Jprdl, równie dobrze mogę to samo napisać o wielu ciapach, -zero logiki, gubią się we własnych skarpetach, emołszyn jak podczas Polska 3:0 i skakanie z dachów z tej jakże wysokich lotów euforii.... big_smile

Niestety spora część kobiet nie ma żadnych zainteresowań... oh wait, mają: netflix (czyli samo oglądanie seriali, jak zapytasz taką, co jej się podobało, to powie "no fajny był", ale żadnych konkretów), podróże (czyli all inclusive raz do roku w jakiejś Turcji czy innym Egipcie, ewentualnie lot do Paryża, by szpanować na insta zdjęciami pod wieżą Eiffla), ploteczki i obgadywanie koleżanek.

xD Misiu big_smile
To samo tyczy się tej samej przeważającej części klejnotów- kiełbasiarzy, co to pierdzą w balonik i popijają piwkiem . Już nie wspomnę jakimi szpanują zdjęciami,- pokazać? xD

Bzdury totalne. Cały czas mówię o tym, co mnie interesuje, chodzę w miejsca łączące ludzi o podobnych zainteresowaniach, zagaduję do kobiet i jakoś żadna nie chce ze mną rozmawiać.

Jesteś nudny jak flaki z olejem i tyle styknie , żeby wszyscy wokoło się zawijali jak czerwone dywany po nieudanym sylwestrze big_smile

No to mamy fifti fifti, jeszcze jakieś pytania?
big_smile big_smile big_smile

21

kowam napisał/a:
jolanka27 napisał/a:

Obawiam się, że wtedy nigdy nikogo nie poznam :-) Interesuje się robotyką, mechaniką, szeroko pojętymi nowymi technologiami, automatyką, trochę futurologią, trochę historią - w szczególności historią I i II WŚ. Ile znasz kobiet, które mają podobne zainteresowania? wink Przypominają się czasy polibudy, dobrze, że na wydział pedagogiczny było blisko smile

jolanka27 napisał/a:

Na budowanie związku nie, ale na nawiązanie znajomości myślę, że tak.

A ale przecież kobieta nie musi podzielać Twoich specjalistycznych zainteresowań, jest o wiele ważniejszych spraw gdzie dobrze jest być zgranym.
Ważne, żeby była na podobnym poziomie intelektualnym i szerokich zainteresowaniach.
A o robotyce to możesz sobie z kumplem pogadać smile

22 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2023-11-27 20:02:19)

kowam napisał/a:

No umiejętności miękkie się kłaniają i nic na to nie poradzę. Ale sprzeczności w tym co napisałem nie widzę. Nie potrafię rozmawiać z kobietami o dupie Maryni

I w twoim poprzednim związku nie było to problemem? Takich bardzo konkretnych kobiet z umysłem ścisłym, które nie mają potrzeby "wygadania się" jest jakiś mikro procencik. Warto żebyś wypracował w sobie tego typu cierpliwość na pierdoły, szczególnie w okresie zakładania rodziny jest to bardzo ważne. kiedy babka siedzi sama całymi dniami w domu i jedynie może robić gugugaga do bobasa. Wielu laskom wtedy odbija przy takim oziębłym facecie jak ty w domu. Bo ani nia mają czasu na życie towarzyskie, ani partner nie raczy zniżyć się na ich poziom rozmowy o dupie maryni, tak dla podniesienia komfortu psychicznego partnerki.

Fajna historia jak 2 nudziarzy pracoholików zderzyło się ze sobą jak z tirem XD każdy w swoim specjalnym świecie wyjątkowych pasji i zainteresowań, ale bez umiejętności flirtu. no nerdy po prostu. Ale ta laska była chociaż ładna? wpadła ci w oko, czy tak gadałeś z nią dla fasonu?

23

kowam napisał/a:

No umiejętności miękkie się kłaniają i nic na to nie poradzę. Ale sprzeczności w tym co napisałem nie widzę. Nie potrafię rozmawiać z kobietami o dupie Maryni

I w twoim poprzednim związku nie było to problemem? Takich bardzo konkretnych kobiet z umysłem ścisłym, które nie mają potrzeby "wygadania się" jest jakiś mikro procencik. Warto żebyś wypracował w sobie tego typu cierpliwość na pierdoły, szczególnie w okresie zakładania rodziny jest to bardzo ważne. kiedy babka siedzi sama całymi dniami w domu i jedynie może robić gugugaga do bobasa. Wielu laskom wtedy odbija przy takim oziębłym facecie jak ty w domu. Bo ani nia mają czasu na życie towarzyskie, ani partner nie raczy zniżyć się na ich poziom rozmowy o dupie maryni, tak dla podniesienia komfortu psychicznego partnerki.

Tylko,ze duzo kobiet jak ma dzieci to rozmawia na rozne inne tematy, a nie na gugugu. Moja kolezanka ma roczne dziecko i na temat jej syna wchodzimy rzadko

24

2odiak napisał/a:

xD Misiu big_smile
To samo tyczy się tej samej przeważającej części klejnotów- kiełbasiarzy, co to pierdzą w balonik i popijają piwkiem . Już nie wspomnę jakimi szpanują zdjęciami,- pokazać? xD

Zdarzają się i tacy, ale znacznie rzadziej.

Jesteś nudny jak flaki z olejem i tyle styknie , żeby wszyscy wokoło się zawijali jak czerwone dywany po nieudanym sylwestrze big_smile

Nie jestem nudny, nie ma żadnego 50/50.

25 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2023-11-27 22:05:09)

Miałam się na ten temat nie odzywać, ale... okazało się to być zbyt dużym wyzwaniem hmm       big_smile:D

Powiedział ten, co myśli tak logicznie, że emocje to aż uszami mu wychodzą big_smile
Notabene każda rozsądnie myśląca kobieta od Ciebie powinna uciekać w popłochu, żeby sobie nie spartolić życia.
Raka, prawda jest taka, że gdybyś kierował się logiką, to już dawno połączyłbyś ze sobą te wszystkie kropki, których brak połączenia skutecznie blokuje jakiekolwiek pozytywne zmiany w Twoim życiu.
Zresztą nawet z Twoich postów aż nadto wyraźnie można wyczytać, że złość i frustracja przesłaniają Ci zdolność myślenia.

Ale wiesz, że to też o Tobie mówi, że na takie kobiety zwracasz uwagę, bo przecież gro jest naprawdę inteligentnych, oczytanych, z pasją do życia i ciekawymi zainteresowaniami. Jeśli zaś celujesz w pustaki, to nie rozumiem skąd to rozczarowanie??

Bo tak zagadujesz big_smile
Taaaak, jesteś tak bardzo interesujący, że NIKT nie chce z Tobą nawet rozmawiać big_smile big_smile Tu znowu brak logiki się kłania, bo łącząc te kropki umiałbyś znaleźć związek przyczynowo-skutkowy, przed czym tak zaciekle bronisz się rękami i nogami.

2odiak napisał/a:

Ja to sobie nawet myślę, że facet, który sam nie myśli logicznie, jest nudny jak flaki z olejem (gdyby było inaczej, nie byłby w takiej czarnej towarzysko-związkowej d*pie, jak jest), do tego nie ma w sobie nawet cienia samokrytycyzmu, po prostu projektuje na innych swoje własne wady. Ot, taki mechanizm wyparcia z równoczesną potrzebą poprawu swojego samopoczucia myśleniem, że to inni mają problem, na pewno nie on sam. Cały niereformowalny Raka.

raka weź już nam daruj. Nie uważasz to za bezczelne? Na damskim forum obgadywac kobiety, że są nudne i nie mają żadnych zainteresowań? nie wolisz iść na netfaceci i tam pisać z super fajnymi i super ciekawymi facetami?  ty serio masz tak małe wyczucie że nie widzisz że robisz z siebie debila?

27

Priscilla napisał/a:

Miałam się na ten temat nie odzywać, ale... okazało się to być zbyt dużym wyzwaniem hmm       big_smile:D

Powiedział ten, co myśli tak logicznie, że emocje to aż uszami mu wychodzą big_smile

Tylko tu na forum.

Notabene każda rozsądnie myśląca kobieta od Ciebie powinna uciekać w popłochu, żeby sobie nie spartolić życia.

Nie, każda rozsądnie myśląca kobieta, gdyby poznała mnie bliżej, to zrobiłaby wszystko, żeby inne kobiety nie zabrały jej mnie sprzed nosa.

Ale wiesz, że to też o Tobie mówi, że na takie kobiety zwracasz uwagę, bo przecież gro jest naprawdę inteligentnych, oczytanych, z pasją do życia i ciekawymi zainteresowaniami. Jeśli zaś celujesz w pustaki, to nie rozumiem skąd to rozczarowanie??

Nie, ja na takie nie zwracam uwagi. Jeśli już przesuwam w prawo na tinderze, to tylko takie, które sprawiają wrażenie inteligentnych i z ciekawymi zainteresowaniami. Niestety nawet one nie potrafią o tych zainteresowaniach nic konkretnego powiedzieć, o ile w ogóle odpisują.

Bo tak zagadujesz big_smile

Zagaduję jak każdy inny, po prostu nie mam wymaganego wyglądu.

Taaaak, jesteś tak bardzo interesujący, że NIKT nie chce z Tobą nawet rozmawiać big_smile big_smile Tu znowu brak logiki się kłania, bo łącząc te kropki umiałbyś znaleźć związek przyczynowo-skutkowy, przed czym tak zaciekle bronisz się rękami i nogami.

Jak już ktoś ze mną zacznie rozmawiać, to orientuje się, że ma do czynienia z ciekawym człowiekiem, problem w tym, że rzadko chcą zacząć.

Ja to sobie nawet myślę, że facet, który sam nie myśli logicznie, jest nudny jak flaki z olejem (gdyby było inaczej, nie byłby w takiej czarnej towarzysko-związkowej d*pie, jak jest), do tego nie ma w sobie nawet cienia samokrytycyzmu, po prostu projektuje na innych swoje własne wady. Ot, taki mechanizm wyparcia z równoczesną potrzebą poprawu swojego samopoczucia myśleniem, że to inni mają problem, na pewno nie on sam. Cały niereformowalny Raka.

Nie jestem nudny, a jeśli chodzi o życie towarzyskie, to sytuacja się poprawiła. Związkowa natomiast nie, bo wolne kobiety nie są mną zainteresowane. A samokrytycyzmu mam w sobie aż nadto.

28

Tylko tu na forum.

A to coś zmienia? Przecież w życiu jesteś dokładnie taki sam, bo emocjami człowiek zwykle kieruje się bez obnoszenia się z nimi w towarzystwie.

Nie, każda rozsądnie myśląca kobieta, gdyby poznała mnie bliżej, to zrobiłaby wszystko, żeby inne kobiety nie zabrały jej mnie sprzed nosa.

Gdybyś mnie teraz mógł usłyszeć, to zabiłabym Cię śmiechem, ale... pomarzyć to przecież ludzka rzecz wink

Tak, tak, bo wszystkie osoby, do których zagadujesz szukają chłopaka, dlatego ten wygląd już na starcie Cię skreśla <sarkazm, ironia*>
Swoją drogą musisz być paskudny, jeśli Twój wygląd aż tak odstrasza.

Jak już ktoś ze mną zacznie rozmawiać, to orientuje się, że ma do czynienia z ciekawym człowiekiem, problem w tym, że rzadko chcą zacząć.

Ten temat też był już wałkowany. Miałeś swoje szanse, ale je koncertowo zmarnowałeś, więc przestań pie***yć i zacznij myśleć logicznie.

(...) samokrytycyzmu mam w sobie aż nadto.

Taaaa...
No to pogaworzyliśmy sobie, pośmialiśmy się, pora zejść na ziemię.

*wybierz dowolne

29

Priscilla napisał/a:

Tylko tu na forum.

A to coś zmienia? Przecież w życiu jesteś dokładnie taki sam, bo emocjami człowiek zwykle kieruje się bez obnoszenia się z nimi w towarzystwie.

No właśnie nie jestem. W towarzystwie jest zupełnie inaczej.

Gdybyś mnie teraz mógł usłyszeć, to zabiłabym Cię śmiechem, ale... pomarzyć to przecież ludzka rzecz wink

To nie marzenia, tylko świadomość własnej wartości wink

Tak, tak, bo wszystkie osoby, do których zagadujesz szukają chłopaka, dlatego ten wygląd już na starcie Cię skreśla <sarkazm, ironia*>
Swoją drogą musisz być paskudny, jeśli Twój wygląd aż tak odstrasza.

Wyglądam całkowicie normalnie. Nie muszą szukać chłopaka, żeby nie być zainteresowane.

Ten temat też był już wałkowany. Miałeś swoje szanse, ale je koncertowo zmarnowałeś, więc przestań pie***yć i zacznij myśleć logicznie.

Było wałkowane, że żadnych szans nie miałem, więc niczego nie mogłem zmarnować.

(...) samokrytycyzmu mam w sobie aż nadto.

Taaaa...
No to pogaworzyliśmy sobie, pośmialiśmy się, pora zejść na ziemię.

Ja, w odróżnieniu od kobiet szukających księcia z bajki, twardo stąpam po ziemi.

30 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-11-28 14:04:38)

Priscilla napisał/a:
2odiak napisał/a:

No bo co ma taki ktoś do zaoferowania? Tylko kłopoty i zmarnowany czas na niańczenie. Niańka na etacie nawet wykituje smile
Poza tym tak. Nudny, bo o czym pogadasz?
A nawet gdyby coś, to za moment szach-mat i żenua smile
Rozwój cywilizacyjny i ludzkie lenistwo robi swoje. Proces odmóżdżania cały czas przebiega i łapią się na to  nawet ludzie z poprzedniego pokolenia, chcąc być insta, trendi, co sąsiedzi powiedzą.., a potem  "dlaczego ja" big_smile Jak dodać, bo "mamusia całe życie trzymała synusia pod spódnicą" , to masz wypisz wymaluj współczesnych bohaterów, bez znajomych, sztywnych jak palezjusz Vlada, bez własnego zadania, rozumowania, prawiczków w każdej możliwej okazałości smile

A za jego błędy, oberwiesz TY i Ty jesteś temu wszystkiemu winna, bo się kobieto z inteligentnym, zabawnym misiem, któremu nic nie brakuje nie chcesz umówić...

Nosz kur... smile

Jaja jak berety, aż się popłakać można smile

To zrobiłabyby sama sobie loda big_smile

O kurrrrze złotojajeczny, dziewico platynowych mądrości jedyny, piewco niepokonanego czerepu , rozchwytywany towarze za marki, a nie jakieś tam dewizy big_smile, prawda jest taka, że nawet najbardziej odporny skarb złotowłosy, po jednym tekście się zmęczy i zrobi wycof angielski w nielordowskim stylu, że sam kojot mógłby się uczyć big_smile
https://res.cloudinary.com/electronic-beats/w_960,h_500,c_crop,q_auto,f_auto,g_auto/stage/uploads/sites/5/2018/08/coyote.jpg

Takie mamy realia na dzień dzisiejszy big_smile

I nie ma jakiś tłumaczeń, że w realu , - w realu jesteś taki sam, bo to co wypowiadasz gdziekolwiek jest Twoim obrazem. smile

31

2odiak napisał/a:

No bo co ma taki ktoś do zaoferowania? Tylko kłopoty i zmarnowany czas na niańczenie. Niańka na etacie nawet wykituje smile

Nie potrzebuję niańczenia, a do zaoferowania mam sporo.

O wielu rzeczach.

No nie, kiedy już ktoś zamienił ze mną kilka słów, to zaczął uważać mnie za ciekawego rozmówcę.

Rozwój cywilizacyjny i ludzkie lenistwo robi swoje. Proces odmóżdżania cały czas przebiega i łapią się na to  nawet ludzie z poprzedniego pokolenia, chcąc być insta, trendi, co sąsiedzi powiedzą.., a potem  "dlaczego ja" big_smile Jak dodać, bo "mamusia całe życie trzymała synusia pod spódnicą" , to masz wypisz wymaluj współczesnych bohaterów, bez znajomych, sztywnych jak palezjusz Vlada, bez własnego zadania, rozumowania, prawiczków w każdej możliwej okazałości smile

Tu już całkiem kulą w płot. Nie interesuje mnie liczba obserwujących na instagramie, zresztą mam profil prywatny, nie podążam ślepo za modą, nie interesuje mnie, co powiedzą inni i mam własne zdanie.

I nie ma jakiś tłumaczeń, że w realu , - w realu jesteś taki sam, bo to co wypowiadasz gdziekolwiek jest Twoim obrazem. smile

Nie, ponieważ osoby, które znają mnie w realu, nie wiedzą, że rakastankielia to ja, więc nawet gdyby codziennie czytały forum, to nie utożsamiałyby tych wypowiedzi ze mną. A w realu jestem inny.

32 Ostatnio edytowany przez Herne (2023-11-28 15:47:32)

Raka, widać, że u Ciebie dalej nic się nie zmieniło.
No ciekawe dlaczego...no kto by pomyślał, że tak będzie... wink

33 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-11-28 16:40:31)

2odiak napisał/a:

Nie potrzebuję niańczenia, a do zaoferowania mam sporo.

O wielu rzeczach.

No nie, kiedy już ktoś zamienił ze mną kilka słów, to zaczął uważać mnie za ciekawego rozmówcę.

Tu już całkiem kulą w płot. Nie interesuje mnie liczba obserwujących na instagramie, zresztą mam profil prywatny, nie podążam ślepo za modą, nie interesuje mnie, co powiedzą inni i mam własne zdanie.

Nie, ponieważ osoby, które znają mnie w realu, nie wiedzą, że rakastankielia to ja, więc nawet gdyby codziennie czytały forum, to nie utożsamiałyby tych wypowiedzi ze mną. A w realu jestem inny.

Ale się pięknie wkomponowałeś, jak siodło do kadilaka, a pisałem sobie... pisałem sobie..pisałem.... do Proscilli w górnym narożniku . big_smile big_smile big_smile
W sklepie też tak wskakujesz komuś na lade jak  zamiast ogórków kupuje sendały do wódki? big_smile
Nie interesuje mnie co Ciebie interesuje, podaje tylko rozwój problemu globalnego big_smile
Natomiast to co się tyczy Ciebie, czyli wypowiedzi, a dokładnie sposób w jaki prowadzisz rozmowę to --> klasyka tematu ....
.
.
.
Nuuuuuuuda...

"Aaaa, liczyłam na jakiś powiew kaboom i fajerwerki big_smile

P.S.
To pisałam  ja, jego siostra Blondina, skarbuś nad złoto Salomona misiaczku" big_smile

34

2odiak napisał/a:

A jeśli już, to zapewne właśnie tutaj Raka jest prawdziwy. Tu jest sobą, bo jest anonimowy, nikogo nie musi udawać, a tam desperacko zabiega o uwagę innych, więc kreuje się na kogoś innego niż jest w rzeczywistości.

Równocześnie samemu sobie wmawia, że jest kimś tak absolutnie wyjątkowym, że dziewczyny powinny ustawiać się do niego w kolejce. I tylko dziwnym trafem chętnych brak big_smile
Prosta, elementarna wręcz logika wskazuje, że gdzieś jest błąd systemu, ale Raka, z tą swoją rzekomą ponadprzeciętną inteligencją, nie jest w stanie tego pojąć.

Ale Ty wiesz, że poczucie własnej wartości może być zdrowe lub nie? Jeśli cały świat nie podziela tego co masz w głowie, to trudno uznać, że to cały świat się myli, a Ty jeden masz monopol na prawdę objawioną. Po prostu brak Ci obiektywizmu.
No cóż, żyj sobie dalej w przekonaniu o swojej zajebistości, co daje Ci usprawiedliwienie na to, by nic ze sobą nie robić, ale też nie jęcz, że jesteś sam.

35

2odiak napisał/a:

Ale się pięknie wkomponowałeś, jak siodło do kadilaka, a pisałem sobie... pisałem sobie..pisałem.... do Proscilli w górnym narożniku . big_smile big_smile big_smile
W sklepie też tak wskakujesz komuś na lade jak  zamiast ogórków kupuje sendały do wódki? big_smile
Nie interesuje mnie co Ciebie interesuje, podaje tylko rozwój problemu globalnego big_smile

Tylko że jej wpis dotyczył mnie, a co za tym idzie, twoja odpowiedź również odnosiła się do mnie, nawet jeśli nie zostało to wprost napisane.

36

2odiak napisał/a:

Tylko że jej wpis dotyczył mnie, a co za tym idzie, twoja odpowiedź również odnosiła się do mnie, nawet jeśli nie zostało to wprost napisane.

Ogółu, a że zostałeś dodany jako blak frajdaj w promocji to nic tylko się cieszyć. Ruch w sieci jest big_smile +100 do wieczorku też big_smile
Natomiast żeby nie było, to tutaj pozwoliłem sobie już totalnie uogólnić problem zamotów, bez podawania przykładów, aby uciąć pole kwitnącej atencji  big_smile big_smile big_smile

Priscilla napisał/a:
2odiak napisał/a:

A jeśli już, to zapewne właśnie tutaj Raka jest prawdziwy. Tu jest sobą, bo jest anonimowy, nikogo nie musi udawać, a tam desperacko zabiega o uwagę innych, więc kreuje się na kogoś innego niż jest w rzeczywistości.

Równocześnie samemu sobie wmawia, że jest kimś tak absolutnie wyjątkowym, że dziewczyny powinny ustawiać się do niego w kolejce. I tylko dziwnym trafem chętnych brak big_smile
Prosta, elementarna wręcz logika wskazuje, że gdzieś jest błąd systemu, ale Raka, z tą swoją rzekomą ponadprzeciętną inteligencją, nie jest w stanie tego pojąć.

Czekaj..., czekaj.... Według moich wyliczeń również się zgadza smile

37

Priscilla napisał/a:
2odiak napisał/a:

Mylisz się. Nie zabiegam o niczyją uwagę. Jak nie to nie, nic na siłę.

Wyjątkowy? Nie. Ale w kontekście związkowym lepszy niż przeciętny facet. Nic nie poradzę, że dla wspólczesnych kobiet najważniejszym kryterium wyboru partnera jest wygląd.

Bo problem tkwi w wyglądzie, przez który jestem odrzucany z góry. Nie po rozmowie, nie po bliższym poznaniu, tylko od razu na wstępie.

Ale Ty wiesz, że poczucie własnej wartości może być zdrowe lub nie? Jeśli cały świat nie podziela tego co masz w głowie, to trudno uznać, że to cały świat się myli, a Ty jeden masz monopol na prawdę objawioną. Po prostu brak Ci obiektywizmu.
No cóż, żyj sobie dalej w przekonaniu o swojej zajebistości, co daje Ci usprawiedliwienie na to, by nic ze sobą nie robić, ale też nie jęcz, że jesteś sam.

Nie uważam, że mam monopol na prawdę objawioną.

Czyli twoja fantazja jest taka, że wystarczy znaleźć panne która sie na tobie pozna i ona juz zajmie sie całą robotą w związku, bo ty sam w sobie stanowisz wartość? No i to jest klucz problemu: jestes księżniczka. Nawet jak poznasz super laske(chociaż wątpie, już za daleko poszedłes w pille) to dalej będziesz musiał o nią zabiegać, iśc na kompromis, budowac relacje. Ten tekst jest tak niesmaczny, że aż mam odruch wymiotny czytając takie narcystyczne uwagi, nawet w formie żartu. Ale ty jesteś za bardzo odklejony żeby wiedzieć, że jesteś obrzydliwy z takimi tekstami.

39

Czyli twoja fantazja jest taka, że wystarczy znaleźć panne która sie na tobie pozna i ona juz zajmie sie całą robotą w związku, bo ty sam w sobie stanowisz wartość? No i to jest klucz problemu: jestes księżniczka. Nawet jak poznasz super laske(chociaż wątpie, już za daleko poszedłes w pille) to dalej będziesz musiał o nią zabiegać, iśc na kompromis, budowac relacje. Ten tekst jest tak niesmaczny, że aż mam odruch wymiotny czytając takie narcystyczne uwagi, nawet w formie żartu. Ale ty jesteś za bardzo odklejony żeby wiedzieć, że jesteś obrzydliwy z takimi tekstami.

Nie rozumiesz. Oczywiście, że nadal będę budował relację, szedł na kompromis i dbał o nią i jej samopoczucie. Oczywiście, że ona nie będzie odwalać całej roboty, bo nie na tym to polega.

Oczywiscie nie rozumiem, że kolejny wątek jest do wywalenia bo przez nikogo nie proszony zaczales snuć swoje wywody o kobietach i pyskować. Wcale nie zachowujesz się jak mały dzieciaczek.

41 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2023-11-29 02:27:08)

Nie rozumiesz. Oczywiście, że nadal będę budował relację, szedł na kompromis i dbał o nią i jej samopoczucie. Oczywiście, że ona nie będzie odwalać całej roboty, bo nie na tym to polega.

Będę brutalna - skąd wiesz, jeśli nie masz o tym bladego pojęcia? Twierdzisz, że będziesz budował relację, choć nie umiesz tego robić, a nie umiesz, bo nigdy w żadnej nie byłeś. Skąd zatem to przekonanie, że potrafisz? Mówisz o chodzeniu na kompromisy, ale czy na dobrą sprawę wiesz, na czym to polega w związku? Co rozumiesz pod pojęciem "będę dbał o nią i jej samopoczucie"? Pytam, bo kiedyś już przecież doszliśmy do tego, że masz wyraźne zadatki na toksyka i bluszcza.

W każdym razie ja jestem taką rozsądnie myślącą kobietą, co otwarcie głosi moje najbliższe otoczenie, a jednak absolutnie nie widzę w Tobie materiału na partnera, a przy tym przypomnę, że NIE mam pojęcia jak wyglądasz, więc Twoje teoria jakobyś był skreślany za wygląd właśnie poszła się paść.

Raka, zejdź na ziemię, w przeciwnym razie NIGDY nie dokonasz żadnej zmiany, która z kolei mogłaby dać Ci szansę na to czego przecież tak bardzo chcesz.

42

Priscilla napisał/a:

Będę brutalna - skąd wiesz, jeśli nie masz o tym bladego pojęcia? Twierdzisz, że będziesz budował relację, choć nie umiesz tego robić, a nie umiesz, bo nigdy w żadnej nie byłeś. Skąd zatem to przekonanie, że potrafisz? Mówisz o chodzeniu na kompromisy, ale czy na dobrą sprawę wiesz, na czym to polega w związku? Co rozumiesz pod pojęciem "będę dbał o nią i jej samopoczucie"? Pytam, bo kiedyś już przecież doszliśmy do tego, że masz wyraźne zadatki na toksyka i bluszcza.

Budować relację umiem, o ile druga strona jest choć odrobinę zainteresowana, przy odrzuceniu z góry nawet najbardziej towarzyskie osoby nie dałyby rady. Tak, wiem, na czym polega pójście na kompromis.

W każdym razie ja jestem taką rozsądnie myślącą kobietą, co otwarcie głosi moje najbliższe otoczenie, a jednak absolutnie nie widzę w Tobie materiału na partnera, a przy tym przypomnę, że NIE mam pojęcia jak wyglądasz, więc Twoje teoria jakobyś był skreślany za wygląd właśnie poszła się paść.

Tak, ale twoja opinia o mnie opiera się wyłącznie na tym, co piszę na forum, nie znasz mnie w realu i nie wiesz, jaki jestem.

Raka, zejdź na ziemię, w przeciwnym razie NIGDY nie dokonasz żadnej zmiany, która z kolei mogłaby dać Ci szansę na to czego przecież tak bardzo chcesz.

Nie potrzebuję zmiany, tylko kobiety, która da mi szansę.

43 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-11-29 12:16:46)

Budować relację umiem, o ile druga strona jest choć odrobinę zainteresowana, przy odrzuceniu z góry nawet najbardziej towarzyskie osoby nie dałyby rady.

Ten fragment tylko świadczy, że do wyjścia z kopalni  jeszcze wiele świec upłynie i dynastii faraonów minie smile

Jako osoba bardzo towarzyska napisze tak:

Nigdy nie zostałem odrzucony big_smile

Wygląd tutaj oczywiście pomijamy wink

Uświadomie Cie jeszcze, że akcje na "robola " też skutecznie przeprowadzałem big_smile big_smile big_smile

Jeszcze jakaś pula zaklęć?
big_smile

Nie potrzebuję zmiany, tylko kobiety, która da mi szansę.

Nie potrzebuje zmieniać skarpet, tylko kobiety która ten zapach zaakceptuje big_smile

Nooooo stary, pływasz jak triathlonista w ołowianych butach big_smile

44

2odiak co to są akcje 'na robola' ?

45

Jack Sparrow napisał/a:

2odiak co to są akcje 'na robola' ?

Trochę hardcore big_smile big_smile big_smile
https://i1.memy.pl/obrazki/cfda963215_robol_zrobil.jpg

Jak masz gadanę i błysk, to nikt w kiblu nie spuści wink Nieważne jak wyglądasz smile

46 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2023-11-29 12:41:34)

Tak jak nie da się nie być w typie nikogo, tak i nie da się być w typie każdego. Ale zasadniczo, jak masz gadane i szybko wyłapujesz flow, to tak - prędzej czy później dopniesz swego. wink big_smile

https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2023/07/EqYhZVVafeUGGRFu.jpg

47 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-11-29 12:54:44)

Oczywiście, że nikomu na start nie dogodzisz, bo każdy jest inny , sęk leży w odpowiednio naturalnym rozegraniu sytuacji poprzez czytanie drugiego człowieka. Przecież te wszystkie tulipany karole łącznie z tym krasnoludem w ten sposób działają. Nie dzisiaj, to jutro też jest dzień big_smile

Suma sumarum  wygrana cenniejsza jak niejeden garniec złota big_smile

48

Czytanie drugiego - to flow, o którym pisałem. smile

https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2023/09/nWHQjnvOjEjqRKKs.jpg

Swoją drogą myślałem, że popuszcze ze śmiechu:

49

Gdyby nie futro na plecach, to by było succesfully big_smile

Raka, jesteś obrzydliwy w swoim księżniczkowaniu. Pewnych zdolności po prostu nie da się posiadać teoretycznie. Nie możesz teoretycznie być kierowcą, ale jednocześnie ani razu nie siedzieć za kółkiem. Nawet jak jesteś inżynierem i masz mechanikę i budowę maszyn w małym paluszku, to i tak może się okazać, że przy pierwszym starcie na skrzyżowaniu auto ci zgaśnie. Z zerowej samooceny i narzekania wpadłeś w narcyzm.

51

Raka, jesteś obrzydliwy w swoim księżniczkowaniu.

Nie księżniczkuję.

Pewnych zdolności po prostu nie da się posiadać teoretycznie.

Da się, ale w moim przypadku nie mówimy o teoretycznych umiejętnościach, wszak każdy, kto mnie poznał bliżej, uznawał mnie za ciekawego rozmówcę.