Przeprosiny dla Rity i Istotki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Przeprosiny dla Rity i Istotki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

1 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-10-08 22:46:40)

Temat: Przeprosiny dla Rity i Istotki

W temacie: https://www.netkobiety.pl/t132152.html zasugerowalem, ze Rita i Istotka to ta sama osoba.

Na moja opinie zbieglo sie wiele faktow: rozmowa Rity z Ozgurem, post MezaRity o rzekomej smierci Rity, podobienstwo dynamik w zwiazkach i zwiazanych z nimi problemach Rity i Istotki i jednoczesnie ekstremalne roznice w pewnych detalach w polaczeniu z postem, ktory tutaj ktos opublikowal pol roku temu, ze Rita inaczej opowiada o swoim zyciu na grupie wsparcia a inaczej (ubarwia) na forum.

W zwiazku na powyzsze doszedlem do wniosku, ze Rita i Istotka to ta sama osoba, ktorej prawdziwe zycie jest przedstawione na koncie Istotki a zycie takie jak chcialaby aby wygladalo na koncie Rity.
Bylem co do tego przekonany 100%.

I mylilem sie.

Podczas czatu glosowego z Rita, Istotka oraz kilkoma innymi stalymi bywalcami forum, zadalem pytania Ricie i Istotce o szczegoly dotyczace ich zycia (wiele z nich dotyczyly ponad roku wstecz).
Zarowno Istotka jak i Rita odpowiedzialy na te pytania calkowicie spojnie, bez zadnego zawahania.
Nie pozostawily w mojej glowie zadnej watpliwosci, ze Rita i Istotka to dwie rozne osoby.

Rita w moim odczuciu brzmiala bardzo autentycznie i to byl pierwszy moment, w ktorym odczulem, ze zarzuty dotyczace jej pisania z roznych kont (ktore w czesci wychodzily ode mnie) autentycznie, emocjonalnie ją krzywdza.
Nie mialem tej swiadomosci wczesniej i to jest nauka dla mnie aby byc bardziej wrazliwym zwlaszcza przez internet i zwlaszcza w slowie pisanym.

Chcialbym w tym miejscu przeprosic za ten brak wyczucia, ktory doprowadzil do niepotrzebnej krzywdy.
Przepraszam was Rita i Istotka - zawsze uwazalem was za bardzo pozytywne i cieple - widocznie nie wystarczylo mi optymizmu na to aby uwazac, ze tak cieple i wrazliwe osoby moga byc tutaj az dwie smile

No i dziekuje wszystkim za mily czat glosowy dzisiaj - byl moment, w ktorym uwazam, ze atak na mnie byl przesadzony i pewne osoby same nie wykazaly sie wrazliwoscia - ale ostatecznie mysle, ze dla kazdego bylo to mile wydarzenie i nikt (w tym ja) go nie zaluje smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przeprosiny dla Rity i Istotki

O matko, ale Wy tak serio?? Ten czat głosowy, żeby wyjaśnić forumowe nieporozumienie??
Świat się kończy...

Generalnie, z Twojej, JohnyBravo, strony to miły gest, że potrafisz publicznie i w tak wyważony sposób przeprosić obydwie dziewczyny. Wbrew pozorom ludzie mają z takimi rzeczami wielki problem.

3 Ostatnio edytowany przez wieka (2023-10-08 23:21:34)

Taaaaa...czyli JB to Rita i Istotka big_smile big_smile big_smile
A ten czat, to chyba Chad big_smile

4

Dziękuję za te słowa, za post i przeprosiny. Tak jak mówiłam,nie gniewam się,nie chowam tym bardziej do Ciebie urazy.

Mimo wszystko, pozytywnie Cię odebrałam. Oprócz tego co Ci powiedziałam (odnośnie refleksji nad sobą), uważam Cie za osobę bystrą,z poczuciem humoru i ..  pozytywnym głosie smile

Post zamieszcze też w swoim temacie. Dzięki smile

5

Jejku, ale jaja normalnie telenowela bede czytac wszystkie odcinki

6 Ostatnio edytowany przez madoja (2023-10-09 11:17:38)

JohnyBravo777 napisał/a:

Podczas czatu glosowego z Rita, Istotka oraz kilkoma innymi stalymi bywalcami forum)

mad
Dlaczego mnie tam nie było?!
Świnie! tongue

7

Priscilla napisał/a:

O matko, ale Wy tak serio?? Ten czat głosowy, żeby wyjaśnić forumowe nieporozumienie??
Świat się kończy...

.

A dlaczego nie? Wszystko musi być śmiertelnie poważnie ?
Każda próba rozwiązania konfliktu czy poprawy atmosfery jest chyba czymś pozytywnym moim zdaniem oczywiście
a forma metoda sposób - nie takie istotne,bywa że na forum tylko robi się gorzej a nie lepiej
skutek będzie ważny być może
Nazbierało się sporo niechęci i kontrowersji, które zakłócają, zakłócały stosunki na  forum chyba dość oczywiste i jasne
więc taka sprawa jak ostatnio to może staranie o jakąś zmianę w dobrym pozytywnym kierunku
rozładowania napięć , nie mówią że idealna czy skuteczna w 100%, ale jednak jakaś inicjatywa
żeby nie robić jeszcze większego zamętu na forum, ponad miarę i nie jątrzyć, nie dzielić, nie mnożyć barier między ludźmi
A kto wie może to nie koniec a początek ? Kto wie ... ?

8

paslawek napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Świat się kończy...

.

Każda próba rozwiązania konfliktu czy poprawy atmosfery jest chyba czymś pozytywnym moim zdaniem oczywiście
a forma metoda sposób - nie takie istotne,bywa że na forum tylko robi się gorzej a nie lepiej
skutek będzie ważny być może
Nazbierało się sporo niechęci i kontrowersji, które zakłócają, zakłócały stosunki na  forum chyba dość oczywiste i jasne
więc taka sprawa jak ostatnio to może staranie o jakąś zmianę w dobrym pozytywnym kierunku
rozładowania napięć , nie mówią że idealna czy skuteczna w 100%, ale jednak jakaś inicjatywa
żeby nie robić jeszcze większego zamętu na forum, ponad miarę i nie jątrzyć, nie dzielić, nie mnożyć barier między ludźmi
A kto wie może to nie koniec a początek ? Kto wie ... ?

Poczatek czego? Boze ,ale sie zaczyna cos?

9

JuliaUK33 napisał/a:

Poczatek czego? Boze ,ale sie zaczyna cos?

Na przykład początek WNMŚUFNK tongue.

10

JuliaUK33 napisał/a:

Jejku, ale jaja normalnie telenowela bede czytac wszystkie odcinki

Dobre Julka:D

11

paslawek napisał/a:

Kiedy właśnie robienie z tego aż takiej dramy, żeby zwoływać wielką komisję śledczą, której celem jest udowodnienie JohnyBravo, że się pomylił, przedstawienie dowodów w postaci przesłuchania, potwierdzania prawdziwości zeznań i ukazania dowodów w przestrzeni czata w postaci dwóch różnych, a podejrzanych o jedną osób, wydaje mi się śmiertelnie poważnym podejściem do sprawy. Tak poważnym, że aż niewiarygodnym, jeśli wziąć pod uwagę miejsce i okoliczności.

paslawek napisał/a:

Tu akurat zgoda, konflikty w żadnym wydaniu nie są korzystne. No chyba, że zostają przeprowadzone w sposób konstruktywny, który ostatecznie prowadzi do czegoś dobrego.

12 Ostatnio edytowany przez paslawek (2023-10-09 15:31:51)

Możliwe że coś uszło mojej uwadze, ale jakiejś specjalnej wielkiej dramy na forum  nie widziałem z powodu czatu głosowego  big_smile
Widać było natomiast jakiś problem wcześniej trójki użytkowników

13 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2023-10-09 15:35:27)

paslawek napisał/a:

Możliwe że coś uszło mojej uwadze, ale jakiejś specjalnej wielkiej dramy na forum  nie widziałem z powodu czatu głosowego  big_smile

No, nie wiem, a jak ktoś nagrał? wink
I będzie udostępniał cyklicznie w odcinkach?  ;D

14

https://gifdb.com/images/high/kermit-nervous-oh-no-8ehcniuxbullxiqy.gif

15

paslawek napisał/a:

Ale to przecież samo zaistnienie tego czatu, wskazuje na zrobienie ze sprawy dramy big_smile

16

Priscilla napisał/a:
paslawek napisał/a:

Ale to przecież samo zaistnienie tego czatu, wskazuje na zrobienie ze sprawy dramy big_smile

Takie życie big_smile

17

Priscilla napisał/a:
paslawek napisał/a:

To ma głębszy sens niż myślisz, przeanalizuj sprawę dokładnie smile

Rozumieć nie musisz big_smile

18

Priscilla napisał/a:
paslawek napisał/a:

Priscillo, niektóre głosy męskie okazały się tak męskie, że do zakochania jeden krok, jeden jedyny i nic więcej i trzeba go zrobić jak najprędzej big_smile. Czyli, że warto było tongue.

19

dziekuje jako pełnomocnik Pani Rity
(pelnomocni ctwo z par  98 kc w rozumieniu prawa cywilnego)),przywracasz wiare w ludzi;]] dzieki

20

paslawek napisał/a:

https://gifdb.com/images/high/kermit-nervous-oh-no-8ehcniuxbullxiqy.gif

;D

21

R_ita2 napisał/a:

PS A czat istniał już wcześniej na discordzie i zrzeszał użytkowników. Po prostu... dołączyłysmy z Istotką ; )

Nazwijmy rzeczy po imieniu zostałyście złowione podstępnie w sidła big_smile big_smile big_smile spontanicznie i przy okazji big_smile big_smile big_smile

22

paslawek napisał/a:

Takie życie big_smile

Nooo... nie ma letko big_smile tongue

Istotka6 napisał/a:

To ma głębszy sens niż myślisz, przeanalizuj sprawę dokładnie smile

Rozumieć nie musisz big_smile

Przeanalizuj sprawę dokładnie, ale rozumieć nie musisz? To nie brzmi logicznie big_smile

KoralinaJones napisał/a:

Priscillo, niektóre głosy męskie okazały się tak męskie, że do zakochania jeden krok, jeden jedyny i nic więcej i trzeba go zrobić jak najprędzej big_smile. Czyli, że warto było tongue.

Okeeeej... rozumiem big_smile big_smile
To teraz szepnij na uszko, które to? Nikt nie będzie słyszeć cool

R_ita2 napisał/a:

Dla mnie Priscillo to była przede wszystkim okazja do "głębszej" integracji. Fajnie usłyszeć siebie. Fajny jest fakt, że z bycia "tylko literkami" staliśmy się... czymś więcej, że tak to patetycznie ujmę : D Miałam okazję wyjaśnić sobie z Johnym o wiele więcej, niż sprawę Istotki i myślę, że fajnie nam ta rozmowa zrobiła. Fajnie było poznać użytkowników, bo przecież było nas więcej, niż nasza trójka.

PS A czat istniał już wcześniej na discordzie i zrzeszał użytkowników. Po prostu... dołączyłysmy z Istotką ; )

Ale zaczynając temat nie mogliście z góry założyć, że sprawa zakończy się w tak pokojowy sposób. Niemniej cieszę się, że jest, jak jest, czyli konflikt zażegnany, przyjaźnie rozpoczęte, a i jesienne ma szansę stać się cieplejszym przytuliskiem.

Kojarzę, kiedyś pojawiło się zaproszenie na discord, grupa miała bardzo przyciągającą nazwę. Wrzucił je... chyba Paslawek?

23

JohnyBravo777 napisał/a:

Na moja opinie zbieglo sie wiele faktow: rozmowa Rity z Ozgurem, post MezaRity o rzekomej smierci Rity, podobienstwo dynamik w zwiazkach i zwiazanych z nimi problemach Rity i Istotki i jednoczesnie ekstremalne roznice w pewnych detalach w polaczeniu z postem, ktory tutaj ktos opublikowal pol roku temu, ze Rita inaczej opowiada o swoim zyciu na grupie wsparcia a inaczej (ubarwia) na forum.

Rozczaowanko Johny
Może one obie mają podobne zamiłowanie do dramy, ale styl zupełnie inny. Nie da się tego pomylić. Istotka trochę się wyrobiła, ale nadal ma braki stylistycznie oraz uboższe słownictwa w porównaniu do ritki.
Czasami jak ritka skraca wypowiedzi w swoich kolejnych bytach, to można się pomylić, ale nie jak rozbudowuje swoją postać. A Istotka ma rozinięcie.

24

Pisząc z doskoku na szybko i z telefonu,często skracam wypowiedź do tego co konieczne,nie bawiąc się w sprawy kosmetyczne:)

25

MagdaLena1111 napisał/a:
JohnyBravo777 napisał/a:

Rozczaowanko Johny

Do tego jak to można z dnia na dzień z narcyza zrobić z siebie  baranka big_smile

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Przeprosiny dla Rity i Istotki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024