Lewica - obsesje seksualne - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Lewica - obsesje seksualne

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

1

Temat: Lewica - obsesje seksualne

Jak obserwuje obecną lewicę - a przynajmniej jej część, że tak się wyrażę, niepostkomunistyczną - dostrzegam kilka faktów, których zakres wspólny świadczyć może o seksualnych obsesjach:

1. Poruszany przeze mnie wielokrotnie argument incela - każde męskie narzekanie sprowadzane jest do domniemanego braku udanego życia seksualnego. Osoba, stosująca ów argument zdaje się wierzyć, że jedynym problemem na świecie jest brak seksu, nie uznaje istnienia innych problemów niż te seksualne
2. Obsesyjne prorokowanie koalicji PiS i Konfederacji - partie, które różnią się niemalże wszystkim, od struktury elektoratu po filozofię zarządzania państwem mają rzekomo zawiązać sojusz tylko w oparciu o drobne podobieństwa w sferach okołoseksualnych (aborcja, LGBT) - tak więc według wieszczyciela takiej koalicji, nieistotne są olbrzymie różnice między tymi stronnictwami; wieszczyciel ów jednak uważa niewielki czynnik seksualny za podstawowego układacza politycznej szachownicy;
3. Kazus Biedronia - mężczyzna z wyrokiem za znęcanie się nad matką zostaje przewodniczącym feministycznej komisji w UE. Można więc założyć, że według unijnych feministek, przemoc wobec kobiet jest zła tylko wtedy, kiedy skierowana jest wobec partnerki seksualnej. Tak więc czynnik seksualny rozstrzyga, jak traktujemy zjawisko, z którym chcemy walczyć.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Lewica - obsesje seksualne

1) Nope. Kompletnie tak nie jest. Aspekt seksu i seksualności to tylko jeden z wielu, ale najbardziej dmuchany medialnie.

2) Tak robią jedynie aktywiści. Większość chce po prostu spokojnie żyć.

3) przy byle okazji przywołujesz Biedronia. Podoba ci się, czy coś?

3

Grasse napisał/a:

1. Poruszany przeze mnie wielokrotnie argument incela - każde męskie narzekanie sprowadzane jest do domniemanego braku udanego życia seksualnego. Osoba, stosująca ów argument zdaje się wierzyć, że jedynym problemem na świecie jest brak seksu, nie uznaje istnienia innych problemów niż te seksualne

Wg mnie bez sensu łączyć to z polityką. Ten tekst słyszy się również w odniesieniu do kobiet, szczególnie nieatrakcyjnych i/lub głośnych (rozwrzeszczanych, apodyktycznych, surowych itp.). Pamiętam, że takie komentarze pojawiały się już na etapie podstawówki w odniesieniu do mniej przyjemnych wink nauczycielek: "o, tej to nikt dobrze nie bzyknął". Od dawna też funkcjonuje tekst: "kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień". Ot, zwykła niespecjalnie wyrafinowana obelga, dostępna w wersji dla każdej płci i tyle.

4 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-07-18 12:52:15)

Na PO glosuja takie srodowiska jak:
-srodowiska LGBT wszelkie rodzaje i gatunki lesby, geje,bi,trans i wszystkie te dziwolagi, ktorzy mysla, ze na swiecie jest 50 plci
-rozne subkulltury punki, metale,jakies emo itd
-ateisci
-feministki i incele
-osoby zbyt tolerancyjne, ktore uwazaja,ze kazdego imigranta nalezy wpuscic do kraju
-zwolennicy aborcji na zyczenie

Jak tusk wygra wybory to bedzie hotel transylwania i rodzina adamsow chodzic po Polsce plus tysiace nielegalnych imigrantow

5

Napisała Julka, kąkubina muslima na zasiłku w UK.

Wiesz jak absurdalnie niedorzecznie brzmisz hipokrytko?

6

Jack Sparrow napisał/a:

Wiesz,ze pisze prawde zapytaj sie ludzi z tych srodowisk na kogo glosuja 99% powie, ze na PO. Ty zapewne nalezysz do jednej z tych wyzej przeze mnie wymienionych grup

7 Ostatnio edytowany przez Dracarys (2023-07-18 13:06:34)

JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Wiesz,ze pisze prawde zapytaj sie ludzi z tych srodowisk na kogo glosuja 99% powie, ze na PO. Ty zapewne nalezysz do jednej z tych wyzej przeze mnie wymienionych grup

Jakie możesz mieć pojęcie o tym, kto na kogo głosuje, skoro siedzisz od lat w uk?
Dodatkowo, ty sama, jak i twoj kąkubent również należycie do jednej z potępianych przez ciebie grup big_smile wie o tym, jakim obrzydzeniem i odrazą go darzysz smile ?

8 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-07-18 13:13:27)

Dracarys napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Jakie możesz mieć pojęcie o tym, kto na kogo głosuje, skoro siedzisz od lat w uk?
Dodatkowo, ty sama, jak i twoj kąkubent również należycie do jednej z potępianych przez ciebie grup big_smile wie o tym, jakim obrzydzeniem i odrazą go darzysz smile ?

Potepiam nielegalnych imigrantow. Nie mam nic do osob,ktore legalnie przekraczaja granice jak cywilizowani ludzie niezaleznie od wyznania czy koloru skory. Potepiam nielegalnych imigrantow bez wzgledu na wyznanie, ktorzy jak jaskiniowcy rzucaja kamieniami w straz graniczna  by sie przedostac nielegalnie do Polski. Ja nie mam absolutnie nic przeciwko, by muzulmanin  hindus,czarny,czy ufoludek legalnie przekroczyli granice Polski,nie mieli problemow z prawem i w Polsce sobie spokojnie zyli... natomiast nie bede tolerowac bydla z czego polowa ma zapewne problemy z prawem w swoim kraju

9

JuliaUK33 napisał/a:
Dracarys napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Potepiam nielegalnych imigrantow. Nie mam nic do osob,ktore legalnie przekraczaja granice jak cywilizowani ludzie niezaleznie od wyznania czy koloru skory. Potepiam nielegalnych imigrantow bez wzgledu na wyznanie, ktorzy jak jaskiniowcy rzucaja kamieniami w straz graniczna  by sie przedostac nielegalnie do Polski. Ja nie mam absolutnie nic przeciwko, by muzulmanin  hindus,czarny,czy ufoludek legalnie przekroczyli granice Polski,nie mieli problemow z prawem i w Polsce sobie spokojnie zyli... natomiast nie bede tolerowac bydla z czego polowa ma zapewne problemy z prawem w swoim kraju

A od ilu lat rządzi w Polsce ta ohydna lewica, która pozwala tym nielegalnym swobodnie przekraczać nasze granice?

10

Dracarys napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Dracarys napisał/a:

A od ilu lat rządzi w Polsce ta ohydna lewica, która pozwala tym nielegalnym swobodnie przekraczać nasze granice?

Lewica rządzi w Polsce od II wojny światowej.

11

Od II wojny światowej rządzi w Polsce prawica i ultraprawica.

12

Poglądowa prawica o podejściu ekonomicznym lewicy. Częsty motyw. wink

13

Dracarys napisał/a:

Od II wojny światowej rządzi w Polsce prawica i ultraprawica.

xD

Nie, prawica nie rządziła od 1945 roku ani przez moment.

14 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-07-18 16:35:37)

Dracarys napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Dracarys napisał/a:

Teraz rzadzi prawica,lewica rzadzila wczesniej i oby nigdy wiecej nie rzadzila. Rzad nie wpuszcza nielegalnych imigrantow. Lewica za to zadaje takie durne pytania typu "a wy wiecie, ze za rzadow pis 50 tysiecy imigrantow przyszlo mieszkac do Polski" gdyby to mnie zapytali to bym odpowiedziala "a wiecie,ze te 50 tysiecy przekroczylo granice legalnie,nie maja problemow z prawem I wielu z nich pracuje, studiuje, maja swoje rodziny i zyje z kazdym w zgodzie. A wy matoly porownujecie 50 tysiecy normalnych imigrantow do dziczy na granicy z Bialorusia i sugerujecie, ze pis jest be,niedobry, bo jednych wpuszcza a drugich nie"

15

JuliaUK33 napisał/a:
Dracarys napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Teraz rzadzi prawica,lewica rzadzila wczesniej i oby nigdy wiecej nie rzadzila. Rzad nie wpuszcza nielegalnych imigrantow. Lewica za to zadaje takie durne pytania typu "a wy wiecie, ze za rzadow pis 50 tysiecy imigrantow przyszlo mieszkac do Polski" gdyby to mnie zapytali to bym odpowiedziala "a wiecie,ze te 50 tysiecy przekroczylo granice legalnie,nie maja problemow z prawem I wielu z nich pracuje, studiuje, maja swoje rodziny i zyje z kazdym w zgodzie. A wy matoly porownujecie 50 tysiecy normalnych imigrantow do dziczy na granicy z Bialorusia i sugerujecie, ze pis jest be,niedobry, bo jednych wpuszcza a drugich nie"

50 tyś? A te 10 milionów Ukraińców, się przewinęło, to co?

ZSSR atakował osoby LGBT światopoglądowo był ultra konserwatywny. To za PRL zlikwidowano feminatywy bardzo popularne za czasów II RP. Wymyślono karpia oj trochę tego było.

17 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-07-21 12:47:14)

Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Dracarys napisał/a:

50 tyś? A te 10 milionów Ukraińców, się przewinęło, to co?

I co z tego oni weszli tu legalnie. Juz powtarzam niech sobie nawet 100 milionow Azjatow i  z Afryki wejdzie do Polski, ale legalnie.. tu chodzi tylko o to,ze oni sie pchaja do Polski nielegalnie.

18

I nikt nielegalnych emigrantów nie przyjmował i nie przyjmuje. Gdzie ty widzisz problem?

19

Jack Sparrow napisał/a:

I nikt nielegalnych emigrantów nie przyjmował i nie przyjmuje. Gdzie ty widzisz problem?

I bardzo dobrze,ze nie... problem to ja widze w PO,ze chce ich nielegalnie tu wpuscic. Kto pamieta te akcje jak poslanki PO i ta aktorka kurdej czy jak jej tam bylo wyzywali straz "od mordercow itp" bo nie chcieli niewiniatek wpuscic do Polski?

20

Bo sposób w jaki to robili był po prostu zły. Takich ludzi się przyjmuje, udziela pierwszej pomocy, karmi i deportuje.

I nie - napływ Ukraińców po wojnie był prawie całkowicie nielegalny. Po prostu wpuszczaliśmy jak leci, a papiery (wizy turystyczne) dorabiane były później. Dopiero z czasem zostało to unormowane.

21

Jack Sparrow napisał/a:

Bo sposób w jaki to robili był po prostu zły. Takich ludzi się przyjmuje, udziela pierwszej pomocy, karmi i deportuje.

I nie - napływ Ukraińców po wojnie był prawie całkowicie nielegalny. Po prostu wpuszczaliśmy jak leci, a papiery (wizy turystyczne) dorabiane były później. Dopiero z czasem zostało to unormowane.

Bialorus zaprosila to niech ich teraz ugosci.  Polowa do lukaszenki a druga polowa do putina. I nie obowiazek przyjecia i wykarmienia imigrantow maja kraje sasiednie,gdzie nie ma wojny. Dlaczego nie poszli do bogatej Arabi Saudyjskiej? Albo Qataru? Tam jest tyle milionerow szejkow, ze bez problemow mogli by wykarmic i przyjac imigrantow tym bardziej, ze to sa ich bracia i siostry w wierze muzulmanskiej. Nie rozumiem dlaczego bogate kraje muzylmanskie nie pomagaja innym biednym muzulmanom?

22

Nie rozumiem dlaczego bogate kraje muzylmanskie nie pomagaja innym biednym muzulmanom?

Bo to jest element wojny gospodarczej, a często warunek pomocy międzynarodowej lub militarnej.

I nie obowiazek przyjecia i wykarmienia imigrantow

Po pierwsze - aspekt historyczny. Indie i kilka krajów muzułmańskich bardzo nam pomogło w czasie 2 wojny światowej, a długi moim zdaniem trzeba spłacać, bo tak się buduje wiarygodność i bezpieczeństwo na arenie międzynarodowej.

Po drugie - ze względów czysto humanitarnych i higienicznych. Duża ilość ludzi + głód + złe warunki sanitarne to wylęgarnia chorób wszelakich. Przyjąć, opatrzyć, nakarmić i deportować. Max w kilka dni.

23

Jack Sparrow napisał/a:

Nie rozumiem dlaczego bogate kraje muzylmanskie nie pomagaja innym biednym muzulmanom?

Bo to jest element wojny gospodarczej, a często warunek pomocy międzynarodowej lub militarnej.

I nie obowiazek przyjecia i wykarmienia imigrantow

Po pierwsze - aspekt historyczny. Indie i kilka krajów muzułmańskich bardzo nam pomogło w czasie 2 wojny światowej, a długi moim zdaniem trzeba spłacać, bo tak się buduje wiarygodność i bezpieczeństwo na arenie międzynarodowej.

Po drugie - ze względów czysto humanitarnych i higienicznych. Duża ilość ludzi + głód + złe warunki sanitarne to wylęgarnia chorób wszelakich. Przyjąć, opatrzyć, nakarmić i deportować. Max w kilka dni.

Zgadzam sie dlatego lukaszenka powinien ich sobie ugoscic. Skoro wyslal wszystkim zaproszenie to jako gospodarz bardzo zle traktuje swoich gosci

On to robił celowo ci imigranci z Białorusi nie mogą już wrócić są ponownie wypychani na polską granicę. JuliaUK za dużo naczytałaś się prawackiej prasy.

25

Socjallibertarianin napisał/a:

On to robił celowo ci imigranci z Białorusi nie mogą już wrócić są ponownie wypychani na polską granicę. JuliaUK za dużo naczytałaś się prawackiej prasy.

A co na to rzady krajow z ktorych przybywaja imigranci? Jakas reakcja na zle traktowanie ich obywateli? Bo nic nie slyszalam... a i to nie sa znowu takie niewiniatka ci imigranci

26

Nic. Bo to kraje w kompletnej rozsypce.

27

Jack Sparrow napisał/a:

Nic. Bo to kraje w kompletnej rozsypce.

A kto je rozsypal? Tamtejszy rzad wspolpracujacy z terrorystami, talibami

28

Znowu skucha. Najczęściej to podziały wewnętrzne, bo Afryka i Bliski Wschód to kompletnie inne zasady. Tam kraje składają się z różnych plemion, które non stop walczą ze sobą o podstawowe zasoby, a do tego międzynarodowe korporacje wchodzą po zasoby naturalne

> https://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly … fryka.html

29

JuliaUK33 napisał/a:

-rozne subkulltury punki, metale,jakies emo itd

Gdzie można znaleźć tych punków w 2023? Serio pytam. I to jeszcze takich, którzy głosują w wyborach. A ja myślałam, że to z zasady anarchiści.

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Lewica - obsesje seksualne

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024