Czy taka osoba jak ja nadaje się do życia. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy taka osoba jak ja nadaje się do życia.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Czy taka osoba jak ja nadaje się do życia.

Mam autyzm i jestem na dodatek niepełnosprawny intelektualnie mam IQ 74-75 .Nie nadaje się wcale do pracy ani nie nadaje się do życia w społeczeństwie.Nie wiem po co ja żyję nie wiem po co się urodziłem skoro jestem nic nie wart.
Nigdy nie radziłem sobie w życiu czy w szkole czy gdziekolwiek pójdę .Nie mam chęci do niczego ,skoro jestem niezdolny do życia i wykluczony ze społeczeństwa. Nie umiem się niczego wyuczyć.
Po co się urodziłem .Mam pretensje do rodziców że się urodziłem .Skoro nie jestem w stanie żyć samodzielnie ani pójść do pracy .Mam już 27 lat i próbowałem wielu zeczy ale mi nie wychodzilo.Zycie takiego człowieka jak ja jest nic nie wart skoro nie nadaje się do życia

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy taka osoba jak ja nadaje się do życia.

niski, skoro żyjesz, to taka osoba nadaje się do życia.
Różni ludzie różnie żyją, dlatego powinieneś znaleźć taki sposób na życie, z którego byłbyś zadowolony.
A skoro to Ty masz być zadowolony, to znaczy, że sam go powinieneś wymyślić, bo nikt inny nie wie tak dobrze, co Ci da szczęście.

Nie tylko ludzie z problemami psychicznymi mają w życiu pod górkę. Codzienność jest trudna dla większości ludzi.
Prawda jest taka, że nawet gdybyś miał kasy jak lodu i mógł tylko siedzieć to jeszcze być narzekał, że Cię nikt nie zabawia. A gdyby ktoś Cię zabawiał, to pewnie po jakimś czasie stwierdziłbyś, że się powtarza i jest nudny. I tak można do usranej śmierci mieć pretensje o wszystko do wszystkich.
Rusz się i zacznij coś robić ze swoim życiem, na tyle na ile możesz. Dyrektorem banku nie zostaniesz i większość normalnych ludzi też nie zostanie. Celebrytów czy ludzi wybitnych jest garstka więc się do nich nie porównuj. A normalny człowiek zapieprza co dzień w pracy, która nie zawsze jest szczytem marzeń. Czy uważasz, że ktoś sprzątający w pizzerii jest z tego powodu szczęśliwy tylko dlatego bo jest pełnosprawny umysłowo? W większości przypadków też chciałby robić coś innego. Ale ktoś tam sprzątać musi. Więc jak nie ma renty jak Ty, i rodziców którzy go utrzymują jak Ciebie, to zasuwa przy tych stolikach. I mogłoby się okazać, że zazdrości Ci położenia, bo chciałby tak sobie siedzieć i nic nie robić jak Ty.

Każdy jest na tyle nieszczęśliwy na ile się za takiego uważa.

3

https://www.netkobiety.pl/search.php?ac … _id=481063

4

Więcej tego było.
Każdy od czasu do czasu potrzebuje być w centrum uwagi wink

5

Kompleksu się wyleczyłem .

6

Do prostych prac fizycznych nie trzeba mieć IQ >120, a pensja bywa przyzwoita i da się za nią wyżyć i mieć święty spokój po robocie w swoich 4 kątach. Na Biedawce (naprawdę inspirująca grupa na Fb) ostatnio ludzie (nieanonimowi, widoczni z nazwiska i gęby) podawali swoje stawki godzinowe i za sprzątanie w LuxMedzie ktoś bierze ponad 50 zł za godzinę. Tego jesteś w stanie się nauczyć i nie pisz, że to poniżej godności, bo bywają też sprzątacze/ki z wykształceniem wyższym i jakoś dają sobie psychicznie radę.
A skoro jesteś w spektrum i masz na to papiery, to możesz też zawalczyć o orzeczenie o niepełnosprawności i dzięki temu zatrudnienie będzie o wiele łatwiejsze. Znam dorosłego autystę z ON pracującego w ochronie i to jest kurczę praca marzeń ;P Siedzi przy kamerach, auta wjeżdżają i wyjeżdżają, a on sobie książki czyta + robi jakiś kurs online i się w pracy uczy. Kokosów nie zarabia, ale na samodzielne życie w pokoju mu wystarcza. Po kursie chce się rozwinąć i zmienić pracę.

7

Kasssja napisał/a:

Do prostych prac fizycznych nie trzeba mieć IQ >120, a pensja bywa przyzwoita i da się za nią wyżyć i mieć święty spokój po robocie w swoich 4 kątach. Na Biedawce (naprawdę inspirująca grupa na Fb) ostatnio ludzie (nieanonimowi, widoczni z nazwiska i gęby) podawali swoje stawki godzinowe i za sprzątanie w LuxMedzie ktoś bierze ponad 50 zł za godzinę. Tego jesteś w stanie się nauczyć i nie pisz, że to poniżej godności, bo bywają też sprzątacze/ki z wykształceniem wyższym i jakoś dają sobie psychicznie radę.
A skoro jesteś w spektrum i masz na to papiery, to możesz też zawalczyć o orzeczenie o niepełnosprawności i dzięki temu zatrudnienie będzie o wiele łatwiejsze. Znam dorosłego autystę z ON pracującego w ochronie i to jest kurczę praca marzeń ;P Siedzi przy kamerach, auta wjeżdżają i wyjeżdżają, a on sobie książki czyta + robi jakiś kurs online i się w pracy uczy. Kokosów nie zarabia, ale na samodzielne życie w pokoju mu wystarcza. Po kursie chce się rozwinąć i zmienić pracę.

Ja napisałem ,że jestem zaburzony intelektualnie na dodatek.Mam orzeczenie o niepełnosprawność i raczej mi to nie ułatwia mi znalezienie żadnej pracy.Dalej mam pod górke ze wszystkim .Wkrecasz mnie tak naprawdę bo jest ciężko z moją przypadłością znaleźć pracę .

8

Spoko, ja tak raz na parę miesięcy o sobie myślę, wyłącza mnie całkiem z normalnego funkcjonowania ale życie toczy się dalej. Nie wiem co na to poradzić ale czasem przydaje się po prostu dużo pracy i wtedy nie myślisz co i jak. Załóż własną działalność plus pracuj na etacie to na chwilę zapominasz, a jak skończy się niski z ZUS który nie jest niski to dopiero się zaczyna xD
Ale rozumiem

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy taka osoba jak ja nadaje się do życia.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024