"Ludzie", którzy twierdzą, że "prawica nienawidzi kobiet" - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » "Ludzie", którzy twierdzą, że "prawica nienawidzi kobiet"

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 39 ]

1 Ostatnio edytowany przez Grasse (2023-06-17 15:51:45)

Temat: "Ludzie", którzy twierdzą, że "prawica nienawidzi kobiet"

Ostatnimi czasy - głównie za sprawą dyskusji o aborcji - modnym stało się wznoszenie okrzyków, jakoby "prawicowcy nienawidzili kobiet". Owe, pełne manipulacji i fikołków logicznych działania postanowiłem skatalogować. I tak zauważyłem następujące fakty:

1. Samo stosowanie argumentu "prawicy nienawidzącej kobiet" oznacza nic innego jak kryptoszowinizm i kryptoseksizm - albowiem opiera się ono na przekonaniu, że do potencjalnego kobiecego elektoratu dotrze się działając na prymitywnych emocjach, a nie na racjonalnym przedstawieniu krytycznej argumentacji
2. Argument "tradycji nakazującej, aby mąż bił żonę" - w sumie to podargument argumentu "mizoginistycznej prawicy" i totalny fikołek logiczny. Ow fikołek polega na przedstawieniu zjawiska budzącego silniejsze negatywne emocje (mężczyzna uderzył kobietę) jako występującego powszechnie. W dodatku kulturę, która wypracowała nadwyżkę potępienia (rycerz podniósł rękę na niewiastę) wręcz wprost obninia się o to, żeby ów rycerz ową niewiastę bił
3. Argument ten dosyć często pada ze stony kobiet, które na zabój były lub są zakochane w mężczyznach:
    A) bardzo źle traktujących kobiety
    B) Wyznających poglądy lewicowo-liberalne
Doskonałym przykładem takich pań są Małgorzata Rozenek-Majdan oraz Kinga Rusin.
4. Argument "nienawiści do kobiet" padł w sytuacji, kiedy Jarosław Kaczyński wygłosił tezę o "dawaniu w szyję" - co było zwykłym absurdem, wszak po pijaku ludzie robią więcej dzieci; nie padł z kolei, kiedy posłowie PiS opowiedzieli się przeciwko procedowaniu projektu ustawy o zmianie definicji zgwałcenia.

Jaką wiedzę możemy wyczerpać z katalogu tytułowych osobników? Zapraszam do dyskusji i dziewczęta i rodzynków wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: "Ludzie", którzy twierdzą, że "prawica nienawidzi kobiet"

To jest wszystko klamstwo PO. Prawo aborcyjne w Polsce wyraznie mowi, ze kobieta w razie zagrozenia zycia lub zdrowia ma prawo dokonac aborcji. To,ze tamte kobiety zmarly to tylko i wylacznie wina lekarzy i tego,ze popelnili przestepstwo nie stosujac sie do prawa do aborcji, ktore tym kobietom przyslugiwalo. To tak,gdybym ja postanowila w ustawie "ze kazda kobieta ma prawo do cesarki jezeli porod przebiega zbyt dlugo", a jacys lekarze w szpitalu przez 30 godzin przetrzymaja kobiete bez cesarki, a pozniej stado matolow wyjdzie na ulice z transparentami, ze mam wypier*** i, ze to moja wina jest

3

No akurat Julka nie masz racji. Aborcja jest legalna w ściśle określonych przypadkach, ale to litera prawa. Pod kątem medycznym wiele sytuacji jest na zasadzie "lepiej będzie jeśli usuniemy, bo ryzyko jest zbyt poważne". I tu się zaczynają schodki, bo ze względu na klauzulę sumienia, zawsze znajdzie się lakarz, który może podważyć decyzję prowadzącego ginekologa. A to oznacza pobyt w więziueniu na 8 lat i utratę prawa do wykonywania zawodu.

Co do tematu wątku - 'nienawiść do kobiet' prawicy objawia się do chęci ograniczenia ich roli do inkubatora i kury domowej.

4

Jack Sparrow napisał/a:

Co do tematu wątku - 'nienawiść do kobiet' prawicy objawia się do chęci ograniczenia ich roli do inkubatora i kury domowej.

Odejście od pojęć konserwatyzm, progresizm, prawica, lewica jest jednym z podstawowych elementów racjonalnej debaty.

Mnie interesuje kwestia osobników, które faktycznie w "nienawiść prawicy do kobiet" wierzą - jakie są ich profile psychologiczne, które funkcje mózgu mogą mieć upośledzone, jak reagują na różne bodźce, itp.

5

Jack Sparrow napisał/a:

Za dużo tvnu.

6

Grasse napisał/a:

Odejście od pojęć konserwatyzm, progresizm, prawica, lewica jest jednym z podstawowych elementów racjonalnej debaty.

Mnie interesuje kwestia osobników, które faktycznie w "nienawiść prawicy do kobiet" wierzą - jakie są ich profile psychologiczne, które funkcje mózgu mogą mieć upośledzone, jak reagują na różne bodźce, itp.

Nie ma takich. To hasło medialne, używane jako skrót myślowy dotyczący właśnie tego, o czym pisałem - że gro prawicowców widzi kobietę jedynie w roli kury domowej i inkubatora. I to pojęcie tyczy się ludzi jak Kaja Godek, Kaczyński, polski KK, Rydzyk itp.

7

Tja. Baby wiecznie uciemiężone przez złych chłopów, a potem zdziwienie wielkie, że drogi jednych i drugich coraz bardziej się rozjeżdżają.

8

assassin napisał/a:

Tja. Baby wiecznie uciemiężone przez złych chłopów, a potem zdziwienie wielkie, że drogi jednych i drugich coraz bardziej się rozjeżdżają.

Moja znajoma była w trudnej ciąży ze względu na wadę genetyczną serca. Jej dziecko wymagało operacji bezpośrednio po porodzie. Ze względu na prawodawstwo w Polsce i ewentualne konsekwencje dla lekarzy, to dopiero 9 (DZIEWIĄTY) lekarz zgodził się ją prowadzić.

Nie można bowiem iść w kierunku zaostrzania przepisów antyaborcyjnych przy jednoczesnym dopierdalaniu dla medycyny w zakresie ginekologii, położnictwa, neonatologii itp. Większość placówek działa WARUNKOWO, bo nie spełnia minimalnych wymogów. Ale lepiej jest dać kilka miliardów zł na TVP czy miliony dla Rydzyka lub przeszło pół miliarda na premie dla prezesów i dyrektorów w firmach państwowych ludziom powiązanym z PiSem niż wydać te pieniądze na pomoc we wskazanym zakresie.

Taką sytuację można nazwać tylko w taki sposób: prawica (bo to ona realnie sprawuje u nas władzę) nienawidzi kobiet.

9

Jack Sparrow napisał/a:
assassin napisał/a:

Moja znajoma była w trudnej ciąży ze względu na wadę genetyczną serca. Jej dziecko wymagało operacji bezpośrednio po porodzie. Ze względu na prawodawstwo w Polsce i ewentualne konsekwencje dla lekarzy, to dopiero 9 (DZIEWIĄTY) lekarz zgodził się ją prowadzić.

Nie można bowiem iść w kierunku zaostrzania przepisów antyaborcyjnych przy jednoczesnym dopierdalaniu dla medycyny w zakresie ginekologii, położnictwa, neonatologii itp. Większość placówek działa WARUNKOWO, bo nie spełnia minimalnych wymogów. Ale lepiej jest dać kilka miliardów zł na TVP czy miliony dla Rydzyka lub przeszło pół miliarda na premie dla prezesów i dyrektorów w firmach państwowych ludziom powiązanym z PiSem niż wydać te pieniądze na pomoc we wskazanym zakresie.

Taką sytuację można nazwać tylko w taki sposób: prawica (bo to ona realnie sprawuje u nas władzę) nienawidzi kobiet.

Dobra, inaczej - wyobraź sobie faceta, który przez całe życie był gnojony przez matkę. Na pewno wpłynęło to negatywnie na jego relacje z kobietami - ale czy zarazem człowiek, dla którego źródłem cierpień była rodzina może być zwolennikiem prawicy, konserwatystów? Czy może głosować na ludzi, którzy z jego cierpień zrobili by sobie pośmiewisko?

10 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-06-18 10:06:49)

Jack Sparrow napisał/a:

No akurat Julka nie masz racji. Aborcja jest legalna w ściśle określonych przypadkach, ale to litera prawa. Pod kątem medycznym wiele sytuacji jest na zasadzie "lepiej będzie jeśli usuniemy, bo ryzyko jest zbyt poważne". I tu się zaczynają schodki, bo ze względu na klauzulę sumienia, zawsze znajdzie się lakarz, który może podważyć decyzję prowadzącego ginekologa. A to oznacza pobyt w więziueniu na 8 lat i utratę prawa do wykonywania zawodu.

A myslisz, ze lewica jest lepsza? Tak naprawde nie ma na kogo glosowac. PO by wygralo to by wpuscilo tysiace nielegalnych migrantow
i wprowadzilo przymus scepienia na srovid co juz zreszta udowodnili domagajac sie tego na mownicy w sejmie. Pis znowu mnie wkur***tym,ze Ukraincow traktuja lepiej niz Polakow, rowniez jak traktuja kobiety plus drozyzna

11

Jack Sparrow napisał/a:

Prawica od 1939 nie rządzi w Polsce.

12

Jack Sparrow napisał/a:
assassin napisał/a:

Chłopie, odniosłem się do wpisu założycielskiego tego tematu. To raz.
   Dwa, wyobraź sobie, że u mnie w najbliższej rodzinie były dwie zagrożone ciąże i jedno dziecko zaraz po porodzie miało operację na sercu i nie było ani jednego przypadku lekarza (czy to pierwszego kontaktu czy to specjalisty), o którym ty tu wspominasz, który by coś kombinował czy też kręcił.
   Trzy, dosypywanie kasy do systemu służby zdrowia nic nie zmieni, chociaż wróć, jaśnielekarze będą sobie rościć żądania o jeszcze wyższe pensje, bo im wiecznie mało i mało.
   Cztery, PiS nie jest prawicą.

13

Grasse napisał/a:

Dobra, inaczej - wyobraź sobie faceta, który przez całe życie był gnojony przez matkę. Na pewno wpłynęło to negatywnie na jego relacje z kobietami - ale czy zarazem człowiek, dla którego źródłem cierpień była rodzina może być zwolennikiem prawicy, konserwatystów? Czy może głosować na ludzi, którzy z jego cierpień zrobili by sobie pośmiewisko?

Ale przecież takie zachowania są normą.

14 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2023-06-19 10:57:10)

JuliaUK33 napisał/a:

A myslisz, ze lewica jest lepsza?

Obie skrajności są dokładnie takie same.

Tylko, że u nas nie ma ani prawdziwej prawicy (jest jedynie polityczna, ale nie ekonomiczna), ani prawdziwej lewicy. Jest tylko wiecznie żywa postkomuna.

15

assassin napisał/a:

Dwa, wyobraź sobie, że u mnie w najbliższej rodzinie były dwie zagrożone ciąże i jedno dziecko zaraz po porodzie miało operację na sercu i nie było ani jednego przypadku lekarza (czy to pierwszego kontaktu czy to specjalisty), o którym ty tu wspominasz, który by coś kombinował czy też kręcił.
   Trzy, dosypywanie kasy do systemu służby zdrowia nic nie zmieni, chociaż wróć, jaśnielekarze będą sobie rościć żądania o jeszcze wyższe pensje, bo im wiecznie mało i mało.

PiS jest prawicą polityczną. Pod kątem ekonomicznym to lewica.

Mamy najmniejsze nakłady na opiekę medyczną w Unii. Brak kasy jest podstawowym problemem, przez który szpitale są zatłoczone. Bo wycena zabiegów przez NFZ nie przystaje do realiów. To, że cały system i tak jest niewydolny, to temat na osobną dyskusję.

Spoko, mieliście szczęście. Jednak nie bez przyczyny w ocenach międzynarodowych nasz system szoruje po dnie. A co do uczciwości środowiska to masz przykład Szumińskiego, ale też nie zapominajmy, że przynajmniej połowa najsławniejszych szurów to....lekarze. I to jest w chuj przykre.

16

Jack Sparrow napisał/a:
assassin napisał/a:

Mamy najmniejsze nakłady na opiekę medyczną w Unii. Brak kasy jest podstawowym problemem, przez który szpitale są zatłoczone. Bo wycena zabiegów przez NFZ nie przystaje do realiów. To, że cały system i tak jest niewydolny, to temat na osobną dyskusję.

Spoko, mieliście szczęście. Jednak nie bez przyczyny w ocenach międzynarodowych nasz system szoruje po dnie. A co do uczciwości środowiska to masz przykład Szumińskiego, ale też nie zapominajmy, że przynajmniej połowa najsławniejszych szurów to....lekarze. I to jest w chuj przykre.

Pis ma swoje wady.  Natomiast jak do wladzy dojdzie PO to bedzie tragedia ,tyle w temacie

17

bardzo dobrze mówicie.

18

JuliaUK33 napisał/a:

Pis ma swoje wady.  Natomiast jak do wladzy dojdzie PO to bedzie tragedia ,tyle w temacie

Nie masz bladego pojęcia o czym mówisz.

19

Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Nie masz bladego pojęcia o czym mówisz.

Mam doskonale pojecie o czym mowie wygra PO to wpusci stado nielegalnych imigrantow plus wprowadzi obowiazek scepien na srovida,  dodatkowo zapanuje Sodoma i Gomora,bo wszystkie LGBT wyjda z ciemnosci, aborcja stanie sie legalna nawet w ostatnim trymestrze ciazy,zabiora cala pomoc dla rodzin,pensje nikomu nie wzrosna a ceny poleca jeszcze bardziej w gore. W dodatku PO nie zlikwiduje zadnych podatkow,bo na to potrzeba sporo pracy.

20

Jack Sparrow napisał/a:
assassin napisał/a:

No dobra, to teraz mi wytłumaczy, kto wg Ciebie zasługuje na miano szurow, a właściwie jakie kryterium wg Ciebie musi spełniać taka osoba.

21

JuliaUK33 napisał/a:

Mam doskonale pojecie o czym mowie wygra PO to wpusci stado nielegalnych imigrantow plus wprowadzi obowiazek scepien na srovida,  dodatkowo zapanuje Sodoma i Gomora,bo wszystkie LGBT wyjda z ciemnosci, aborcja stanie sie legalna nawet w ostatnim trymestrze ciazy,zabiora cala pomoc dla rodzin,pensje nikomu nie wzrosna a ceny poleca jeszcze bardziej w gore. W dodatku PO nie zlikwiduje zadnych podatkow,bo na to potrzeba sporo pracy.

Nie wiem co bierzesz, ale bierz pół.

22

assassin napisał/a:

No dobra, to teraz mi wytłumaczy, kto wg Ciebie zasługuje na miano szurow, a właściwie jakie kryterium wg Ciebie musi spełniać taka osoba.

Szur to osoba, która staje okoniem do współczesnej nauki, wiedzy, a nie raz i zwykłej logiki.

23

Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A nawet ćwierć cool.
Przeczytałam i włos mi się na głowie zjeżył, że można aż tak bredzić.

24

Priscilla napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A nawet ćwierć cool.
Przeczytałam i włos mi się na głowie zjeżył, że można aż tak bredzić.

To nie sa brednie. Przypomnij sobie jak sie wypowiadalo PO na mownicy w sejmie jak byl.lockdown i ludzie nie chcieli sie scepic-darli mordy z mownicy"ze niezascepieni zabijaja zascepionych i, ze trzeba ich jakos zmusic do zascepienia". Przypomnij sobie jak tusk taki goscinny wspieral otwarte drzwi makreli dla immigrantow... ceny,pensje, podatki-bedzie tylko gorzej plus zabiora wam wszystkie zasilki-bedziecie zarabiac minumum 3 tysiace na miesiac a wszystko bedzie 2 razy drozsze, niz jest teraz. Aborcja na zyczenie,LGBT beda sie miec swietnie w kraju

25

Obowiązek szczepień? I słusznie. Takie rzeczy były grane przecież, jak mieliśmy epidemię ospy we Wrocławiu w 1963 czy na terenach popowodziowych w 1997 roku.

Wzrost pensji minimalnej, to największe kurestwo, bo służy tylko i wyłącznie do większego odprowadzania składek, a zabija gospodarkę i małe firmy.

Zasiłki? Im mniej - tym lepiej. W ogóle powinny całkowicie zniknąć na rzecz ulg podatkowych (odliczanych od dochodu lub podatku). Nie pracujesz - nie masz. Kto pracuje - ten korzysta.

Aborcja na życzenie? Jestem na tak. Za eutanazją i samobójstwem wspomaganym również. Bo czy ci się to podoba, czy nie, to takie rzeczy były, są i będą przeprowadzane. I lepiej, aby były robione z dbałością o godność człowieka i w najlepszych możliwych warunkach niż w podziemiu aborcyjnym.

LGBT.....dżizas...tak, bo prawo może narzucić orientację seksualną. AAaaaaa i jeszcze jedno małżeństwa jednopłciowe powinny być normalnie zalegalizowane. Państwo nie ma prawa narzucać ludziom orientacji, czy tego z kim mogą lub nie mogą wiązać się na całe życie.

26

Jack Sparrow napisał/a:

Obowiązek szczepień? I słusznie. Takie rzeczy były grane przecież, jak mieliśmy epidemię ospy we Wrocławiu w 1963 czy na terenach popowodziowych w 1997 roku.

Wzrost pensji minimalnej, to największe kurestwo, bo służy tylko i wyłącznie do większego odprowadzania składek, a zabija gospodarkę i małe firmy.

Zasiłki? Im mniej - tym lepiej. W ogóle powinny całkowicie zniknąć na rzecz ulg podatkowych (odliczanych od dochodu lub podatku). Nie pracujesz - nie masz. Kto pracuje - ten korzysta.

Aborcja na życzenie? Jestem na tak. Za eutanazją i samobójstwem wspomaganym również. Bo czy ci się to podoba, czy nie, to takie rzeczy były, są i będą przeprowadzane. I lepiej, aby były robione z dbałością o godność człowieka i w najlepszych możliwych warunkach niż w podziemiu aborcyjnym.

LGBT.....dżizas...tak, bo prawo może narzucić orientację seksualną. AAaaaaa i jeszcze jedno małżeństwa jednopłciowe powinny być normalnie zalegalizowane. Państwo nie ma prawa narzucać ludziom orientacji, czy tego z kim mogą lub nie mogą wiązać się na całe życie.

Aha. To ta bajka. wink

Tak na marginesie, współczesna "nauka", która jest maszynką wielkiego biznesu do robieniakasy, dała dupy przy covidzie, a rację mieli medycy, którzy stawali okoniem. Nie mylić z ludźmi od czipów itd wink

27

assassin napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Aha. To ta bajka. wink

Tak na marginesie, współczesna "nauka", która jest maszynką wielkiego biznesu do robieniakasy, dała dupy przy covidzie, a rację mieli medycy, którzy stawali okoniem. Nie mylić z ludźmi od czipów itd wink

Nigdy nie wybiore parti,ktora chce przymusu scepien na srovida i ograniczenie praw niescepionym

28

JuliaUK33 napisał/a:

ty powiedz mi jak ty w tym UK żyjesz bo tam LGBT jest normalne i nikt nikomu nic nie zabrania? aborcja tez istnieje, i jakie podatki rząd UK zlikwidował?
poza tym co to jest 'scepic?'
albo można się szczepić od rożnych chorób albo dwa psy mogą się szczepić dupami ale zadno z powyższych na pewno się nie 'scepi'

29 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2023-06-21 08:41:21)

assassin napisał/a:

Aha. To ta bajka. wink

No tak jakby nie do końca, a sprawa jest mocno skomplikowana, bo przy okazji specjalnych regulacji mnóstwo osób (w rozumieniu powiązania z polityką) robiło swoje biznesy.

-edit- jeśli chodzi ci o tą deklarację co ma nazwę jak miasto, w którym została podpisana (kurde, za cholerę nie pamiętam) to ja ją też podpisałem, bo sama walka z pandemią była po prostu źle prowadzona i wiele działań nie miało żadnego sensu.

30 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-06-21 09:23:00)

Jack Sparrow napisał/a:
assassin napisał/a:

Aha. To ta bajka. wink

No tak jakby nie do końca, a sprawa jest mocno skomplikowana, bo przy okazji specjalnych regulacji mnóstwo osób (w rozumieniu powiązania z polityką) robiło swoje biznesy.

-edit- jeśli chodzi ci o tą deklarację co ma nazwę jak miasto, w którym została podpisana (kurde, za cholerę nie pamiętam) to ja ją też podpisałem, bo sama walka z pandemią była po prostu źle prowadzona i wiele działań nie miało żadnego sensu.

Nie bylo zadnej srandemii-w UK I NIE tylko politycy sie swietnie bawili na przyjeciach zanim jeszcze wynalaziono scepionki na srovida plujac tym samym ludziom w twarz, ktorzy mieli zakaz kontaktow z rodzina i nawet nie mogli odwiedzac bliskich w szpitalach. Dopiero teraz prowadza sledztwo w Anglii w sprawie przyjec politycznych kiedy byl.lockdown, polscy oraz politycy z roznych krajow robili to samo,a wiec swietnie sie bawili jak ludzie siedzieli zamknieci w domach jak w klatkach.

31

Nie pierdol, na moim osiedlu w niemal co drugim mieszkaniu była biba, a na covid chorowali i paru moich sąsiadów leży w piachu, a paru innych zmaga się z powikłaniami.

32

JuliaUK33 napisał/a:

Nie bylo zadnej srandemii-w UK I NIE tylko politycy sie swietnie bawili na przyjeciach zanim jeszcze wynalaziono scepionki na srovida plujac tym samym ludziom w twarz, ktorzy mieli zakaz kontaktow z rodzina i nawet nie mogli odwiedzac bliskich w szpitalach. Dopiero teraz prowadza sledztwo w Anglii w sprawie przyjec politycznych kiedy byl.lockdown, polscy oraz politycy z roznych krajow robili to samo,a wiec swietnie sie bawili jak ludzie siedzieli zamknieci w domach jak w klatkach.

Pytanie sprawdzające: A czy ziemia jest płaska ?

33

Misinx napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Interesujące jest to ze twoja opinia jest jak nagłówek w gazecie, Czy ty byłaś w UK kiedy była pandemia? Nikt nikogo w domu nie zamykał, no chyba ze nie masz swojej własnej głowy i siedziałaś zamknięta w domu przez trzy miesiące / pól roku/ rok- wybierz odpowiednie.
strasznie ziejesz nienawiścią do wszystkiego i wszystkich w około - co na to Bóg i biblia ?

34

Misinx napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Nie jest plaska.... a czy ty dales/dalas sie wyscepic na srovida? Bo ja nie przyjelam ani cwierci dawki

35

Bbaselle napisał/a:
Misinx napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Interesujące jest to ze twoja opinia jest jak nagłówek w gazecie, Czy ty byłaś w UK kiedy była pandemia? Nikt nikogo w domu nie zamykał, no chyba ze nie masz swojej własnej głowy i siedziałaś zamknięta w domu przez trzy miesiące / pól roku/ rok- wybierz odpowiednie.
strasznie ziejesz nienawiścią do wszystkiego i wszystkich w około - co na to Bóg i biblia ?

Sieje nienawiscia do klamstwa i oszustwa jakie zgotowano ludziom i wbij sobie do glowy, ze Biblia nakazuje nienawidziec grzechu i zla... w Anglii wiele ludzi nie przestrzegalo zasad lockdownu, ale byli narazeni na wysokie kary np bylo glosno o kobiecie,ktora dostala mandat, bo spotkala sie z kolezanka w parku,podczas gdy zaklamani politycy bawili sie na imprezkach bez zadnych konsekwencji, sledztwo jest dopiero prowadzone teraz,a wszyscy wyscepieni pluja sobie w twarz,bo dotarlo do nich,ze imprezki odbywaly sie przed wynaleziem scepionki, wiec dotarlo do nich, ze 1% smiertelny srovid nie byl warty tego,by sie szprycowac syfem

36

JuliaUK33 napisał/a:

Sieje nienawiscia do klamstwa i oszustwa jakie zgotowano ludziom i wbij sobie do glowy, ze Biblia nakazuje nienawidziec grzechu i zla... w Anglii wiele ludzi nie przestrzegalo zasad lockdownu, ale byli narazeni na wysokie kary np bylo glosno o kobiecie,ktora dostala mandat, bo spotkala sie z kolezanka w parku,podczas gdy zaklamani politycy bawili sie na imprezkach bez zadnych konsekwencji, sledztwo jest dopiero prowadzone teraz,a wszyscy wyscepieni pluja sobie w twarz,bo dotarlo do nich,ze imprezki odbywaly sie przed wynaleziem scepionki, wiec dotarlo do nich, ze 1% smiertelny srovid nie byl warty tego,by sie szprycowac syfem

Na pewno nic nie będę 'wbijać sobie do głowy' bo ty tak powiedziałaś. Tak się składa ze mieszkam w Anglii pewnie dłużej niż ty i doskonale pamiętam te 'lockdowny' jak w wielkanocna niedziele tłumy ludzi było w parku w 'bezpiecznej odległości'. Zresztą wtedy wszyscy się spotykali w parkach, albo w u kogoś w domu. Nikt niczego nie sprawdzał, i nikt nie zmuszał nawet do noszenia maseczek w sklepach. Dopiero później przy 'drugiej fali' jak kazali nosić maseczki w metrze bo faktycznie stalą policja i sprawdzała, przynajmniej na mojej stacji.
Poza tym wielu ludzi by się nie zaszczepiło żeby nie wymóg ze jak chce się pojechać na wakacje to trzeba się zaszczepić.

ale co tam tłumaczyć tym co twierdza ze

...ze Biblia nakazuje nienawidziec...

37 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-06-21 20:22:06)

Bbaselle napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Na pewno nic nie będę 'wbijać sobie do głowy' bo ty tak powiedziałaś. Tak się składa ze mieszkam w Anglii pewnie dłużej niż ty i doskonale pamiętam te 'lockdowny' jak w wielkanocna niedziele tłumy ludzi było w parku w 'bezpiecznej odległości'. Zresztą wtedy wszyscy się spotykali w parkach, albo w u kogoś w domu. Nikt niczego nie sprawdzał, i nikt nie zmuszał nawet do noszenia maseczek w sklepach. Dopiero później przy 'drugiej fali' jak kazali nosić maseczki w metrze bo faktycznie stalą policja i sprawdzała, przynajmniej na mojej stacji.
Poza tym wielu ludzi by się nie zaszczepiło żeby nie wymóg ze jak chce się pojechać na wakacje to trzeba się zaszczepić.

ale co tam tłumaczyć tym co twierdza ze

...ze Biblia nakazuje nienawidziec...

Biblia nakazuje nienawidziec zla i grzechu manipulatorze to stwierdzilam, a nie,ze Biblia kaze nienawidziec.... druga sprawa to  jezeli ludzie byli tak naiwni by wyjechac na wakacje to dali sie wyscepic albo,zeby sobie pojsc na mecz to juz ich glupota. Ja w zyciu bym sobie NIE wstrzyknela tego syfu, zeby moc korzystac z rozrywek albo latac samolotem

38

JuliaUK33 napisał/a:

[
Biblia nakazuje nienawidziec zla i grzechu

Nope. Niczego takiego nie ma. Nienawiść sama w sobie już jest grzechem.

39

Jack Sparrow napisał/a:

Nie pierdol, na moim osiedlu w niemal co drugim mieszkaniu była biba, a na covid chorowali i paru moich sąsiadów leży w piachu, a paru innych zmaga się z powikłaniami.

No nie do końca. Sięgnij pamięcią, jak wyglądała diagnostyka tego wirusa, jak wyglądała, a właściwie nie wyglądała diagnostyka innych chorób/schorzeń w tamtym czasie (tzw. nadmiarowe zgony), ile lekarz zarabiał za dyżur covidovy a ile zarabia standardowo, opłacało się medykom wpisywać rzeczony wirus jako przyczynę zgonu i tak można by mnożyć i mnożyć "wały" wówczas robione.
Lekarze zamienili się dzięki temu zamieszaniu w dilerów i telemarketerów z konotacjami na wróżbitów, bo wróżeniem z fusów można nazwać diagnozę przez telefon.

Posty [ 39 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » "Ludzie", którzy twierdzą, że "prawica nienawidzi kobiet"

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024