Ucieka przed uczuciami ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ucieka przed uczuciami ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Ucieka przed uczuciami ?

Witajcie,
Opowiem wam swoją historię i chętnie poznam wasze opinie oraz odpowiedzi .

Jakoś miesiąc temu poznałem przez internet kobietę , nic nadzwyczajnego jedna z wielu .
Aczkolwiek juz na początku znajomości wyczułem podbenstwo osobowości i automatycznie zaczolem konwersacje tylko z nią , pisaliśmy bardzo bardzo dużo , rozmawialiśmy kilka godzin  dziennie przez telefon . uważam że jestem specyficznym człowiekiem niby bardzo otwarty , dużo żartu ale to tylko pozory bo bardzo dużo analizuje i jestem też trochę skrytym romantykiem , wierzę w prawdziwą miłość i tp.
W życiu miałem tylko dwie partnerki ponieważ liczę na coś wyjątkowego i bardzo roztropne podchodzę do tego tematu .
Mam 27 lat ona 24 . A więc było czuć to coś , bardzo często pisaliśmy lub mowilismy to samo w tym samym momencie i tp , sama zaznaczała że to dziwne ale nadajemy na tych samych falach i że wszystko się zbyt pięknie składa aby było prawdziwe ...
Bardzo dużo śmiechu , flirtu ale i poważnych głębokich rozmów
I tak pisaliśmy i rozmawialismy po jakiś 2 tygodniach zaproponowałem spotkanie i wszystko fajnie ona jest na tak  ale potwierdzi następnego dnia czy załatwi wolny wieczór , gdyż ma dziecko ( kilka miesięcy temu narzeczony ja zsoyawil z dzieckiem )
Ale następnego dnia już się nie odezwała a dodatkowo usunęła na z Instagrama  i tp gdzie rozmailimy .
Byłem zszkokowany gdyż nigdy nie poznałem osoby z którą bym się tak zgrywał osobowością i z tego co mówiła myślałem że dziś to w dwie strony .

Stwierdziłem że będę walczył o ta relacje gdyż mam przekonanie ze ta kobieta ma to coś w sobie , więc po kilku dniach znalazłem i napisałem do niej na innej aplikacji ( Snapchat)
Zapytałem dlaczego że przecież się zgrywamy , chyba polubiliśmy i tp .
O dziwo odpisla że dużo w życiu przęsła i za każdym razem jak zaczyna jej na kim zależeć to ten ktoś znika . Oraz dodała że jak zaczyna jej na kimś zależeć to ucieka
I tak zaczęliśmy dalej pisać jakiś tydzień
Postanowiłem znów zaprosić na spotkanie .
O dziwo się udało , odwiedziłem ja i odrazu było czuć to coś , milon tematów , dużo śmiechu , trochę flirtu , trochę dotyku i bardzo dużo kontaktu wzrokowego . Było czuć jak byśmy się znali bardo długo .
Nawet śmieszne ale gdy jechaliśmy razme nad jezior jej śmiechem włączyła swoją Play listę ( muzyke ). Byłem zdziwiony gdyż godzinę wcześniej gdy jechalem do niej to słuchałem praktycznie tych samych utworów .

Ogólnie myślę że jestem specyficzny i mało kto mnie rozumie a ona przeczytała mnie w 10 minut .
Ale do sensu , spotkanie powoli dobiega końca gdyż musiała odebrać synka , więc na pożegnanie dałem jej buziaka w policzek .
I tak każdy pojechał w swoją stronę .
Później zastanawiałem się czy napisać coś po spotkaniu czy jescze nie i tak zwróciłem uwagę że usunęła mnie z FB i taki szok
Że przecież spotkanie było" jak na moje " bardzo udane . Więc napislem do niej na Snapchat i odpislaa że co to miało być że ja pocałowałem że ona się tak nie żegna z kolegami . Coś tam odpislamw i tam również mnie usunęła .
Trochę dziwnie
Chociaż nigdy nie poznałem kobiety z którą tak bym się zgrywał osobowością i pewnie będę chciał dać trochę przestrzeni i za jakiś czas nadal walczył .
Jestem specyficznym mężczyzna , niby bardzo dużo śmiechu, otwartości ale to też tylko pozory  bo w środku Duzo dlikatnosci i romantyczności hymmm

Jak uważacie
Wydaje mi się iż została tak bardzo zraniona iż nie chce dopuścić teraz nikogo do siebie lub pp z kimś już się spotyka i poczuła się nie fair wobec kogoś lub byłego

Hnn

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ucieka przed uczuciami ?
Edzio12 napisał/a:

Jakoś miesiąc temu poznałem przez internet kobietę , nic nadzwyczajnego jedna z wielu .(…) I tak pisaliśmy i rozmawialismy po jakiś 2 tygodniach zaproponowałem spotkanie (…) Ale następnego dnia już się nie odezwała a dodatkowo usunęła na z Instagrama  i tp gdzie rozmailimy . (…) Stwierdziłem że będę walczył o ta relacje gdyż mam przekonanie ze ta kobieta ma to coś w sobie , więc po kilku dniach znalazłem i napisałem do niej na innej aplikacji ( Snapchat) (…) I tak zaczęliśmy dalej pisać jakiś tydzień. Postanowiłem znów zaprosić na spotkanie .O dziwo się udało , (…) zwróciłem uwagę że usunęła mnie z FB i taki szok (…)Trochę dziwnie  Chociaż nigdy nie poznałem kobiety z którą tak bym się zgrywał osobowością i pewnie będę chciał dać trochę przestrzeni i za jakiś czas nadal walczył .(…)
Hnn

Bosze, jaki kicz i taniocha :-D Ale niektórzy to lubią rozdzieranie szat i tandetne love story ze snapchata.
I będą walczyć do ostaniej kropli krwi o nie wiadomo w sumie o co :-O

Bo sytuacja jest banalnie prosta. Albo utrzymujecie kontakt i rozwijacie znajomość, albo nie. Koniec i kropka. Jak nie jesteście razem, bo…(tu można sobie wklepać jakiś wątek choćby z „Uciekającej panny młodej”), to do widzenia, bo po co komu chaos w życiu? Chyba tylko poszukiwaczowi taniej dramy i kiczowatych romansideł. Możesz sobie dopowiadać różne bzdetne powody i widzieć siebie jako „specyficznego”, ale to jest w sumie prosta sprawa i jak ktoś nie chce mieć bałaganu w swoim życiu, to omija szerokim łukiem niejasne sytuacje i życie domysłami.
Zamiast ją analizować, to zastanów się, co z Toba jest, że tak bardzo podoba Ci się burdel, który Twoja snapchatowa królewna Tobie tworzy? Tu przynajmniej masz szansę na znalezienie odpowiedzi.

3

Szuka niezobowiązujących znajomości wśród facetów, brakuje jej towarzystwa, nic poza tym.
Dlatego odpuść.
Tylko w takiej sytuacji powinna na dzień dobry powiedzieć, o co jej chodzi, choć to też bez sensu, bo na portalach randkowych nie szuka się kolegów.

4

wieka napisał/a:

Szuka niezobowiązujących znajomości wśród facetów, brakuje jej towarzystwa, nic poza tym.
Dlatego odpuść.
Tylko w takiej sytuacji powinna na dzień dobry powiedzieć, o co jej chodzi, choć to też bez sensu, bo na portalach randkowych nie szuka się kolegów.

Jest w sumie możliwość że chodziło o zwykła prosta relacje lub wręcz przeciwnie o tylko łóżkową relacje ale hymm

5

MagdaLena1111 napisał/a:
Edzio12 napisał/a:

Jakoś miesiąc temu poznałem przez internet kobietę , nic nadzwyczajnego jedna z wielu .(…) I tak pisaliśmy i rozmawialismy po jakiś 2 tygodniach zaproponowałem spotkanie (…) Ale następnego dnia już się nie odezwała a dodatkowo usunęła na z Instagrama  i tp gdzie rozmailimy . (…) Stwierdziłem że będę walczył o ta relacje gdyż mam przekonanie ze ta kobieta ma to coś w sobie , więc po kilku dniach znalazłem i napisałem do niej na innej aplikacji ( Snapchat) (…) I tak zaczęliśmy dalej pisać jakiś tydzień. Postanowiłem znów zaprosić na spotkanie .O dziwo się udało , (…) zwróciłem uwagę że usunęła mnie z FB i taki szok (…)Trochę dziwnie  Chociaż nigdy nie poznałem kobiety z którą tak bym się zgrywał osobowością i pewnie będę chciał dać trochę przestrzeni i za jakiś czas nadal walczył .(…)
Hnn

Bosze, jaki kicz i taniocha :-D Ale niektórzy to lubią rozdzieranie szat i tandetne love story ze snapchata.

Bo sytuacja jest banalnie prosta. Albo utrzymujecie kontakt i rozwijacie znajomość, albo nie. Koniec i kropka. Jak nie jesteście razem, bo…(tu można sobie wklepać jakiś wątek choćby z „Uciekającej panny młodej”), to do widzenia, bo po co komu chaos w życiu? Chyba tylko poszukiwaczowi taniej dramy i kiczowatych romansideł. Możesz sobie dopowiadać różne bzdetne powody i widzieć siebie jako „specyficznego”, ale to jest w sumie prosta sprawa i jak ktoś nie chce mieć bałaganu w swoim życiu, to omija szerokim łukiem niejasne sytuacje i życie domysłami.
Zamiast ją analizować, to zastanów się, co z Toba jest, że tak bardzo podoba Ci się burdel, który Twoja snapchatowa królewna Tobie tworzy? Tu przynajmniej masz szansę na znalezienie odpowiedzi.

Może faktycznie szukam dramy .
Ale przerobiłem już tyle kobiet i za każdym razem nie było tego czegoś , wspólnego Vibe i finalnie musiałem uciekać z relacji , a z tą Panna jest dokładnie odwrotnie haha

6

Edzio12 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Edzio12 napisał/a:

Hnn

Może faktycznie szukam dramy .
Ale przerobiłem już tyle kobiet i za każdym razem nie było tego czegoś , wspólnego Vibe i finalnie musiałem uciekać z relacji , a z tą Panna jest dokładnie odwrotnie haha

Jak szukasz dramy, to dobrze trafiłeś :-D
Wspólne vibe? czyli push-pull :-D Przecież to ograny schemat dla tych, którzy potrzebują emocji i dramy. Ona robi odpychanie, które Ciebie przyciąga. Trochę się z Tobą podroczy i znowu odpycha. Jej oddalenie jest w rzeczywistości zaproszeniem do zabawy w kotka i myszkę. Taka to zabawa, ale co kto lubi.

7

Edzio12 napisał/a:
wieka napisał/a:

Dlatego odpuść.

Jest w sumie możliwość że chodziło o zwykła prosta relacje lub wręcz przeciwnie o tylko łóżkową relacje ale hymm

Też może tak być, więc jeśli zależy Ci na związku, a nie marnowaniu czasu to daj sobie spokój, bo to faktycznie zabawa w kotka i myszkę... Bez sensu.
Nie dawaj więcej niż bierzesz, bo później będziesz żałował.

8 Ostatnio edytowany przez Legat (2023-06-15 15:35:22)

Nie tylko w pobliżu, ale też w jej głowie - kręci się tatuś dziecka. A ty fajny jesteś do zabicia nudy i rozweselenia. Taka twoja rola w tym układzie.

9

Jaka ucieczka przed uczuciem? big_smile
Ona po prostu Cię nie chce.

Są możliwe następujące przyczyny:
- ten narzeczony wcale jej nie zostawił. Lub zostawił, ale znów kręcą ze sobą
- nie podobasz się jej jakoś mocno

Jak widzisz, po raz drugi dała Ci naprawdę jasno do zrozumienia że masz się odpierdolić. Nie powiedziała wprost, bo może nie chce pytań, histerii, Twoich łez, przekonywania jej.
Odpuść sobie.

PS. Budowanie poczucia że ktoś jest Twoją bratnią duszą tylko dlatego że słucha podobnych piosenek jest.... głupie.

10

Legat napisał/a:

Nie tylko w pobliżu, ale też w jej głowie - kręci się tatuś dziecka. A ty fajny jesteś do zabicia nudy i rozweselenia. Taka twoja rola w tym układzie.

Myślę że trafione w sedno,
Tylko po co ta gra z jej strony ?
Potrzeba chwilowego podniesienia własnych wartości ?

11

I żeby nie było - nie usprawiedliwiam jej, bo uważam że to jakaś walnięta laska z problemami emocjonalnymi.
Tylko tłumaczę Ci dlaczego powinieneś już ją odpuścić. Jakie "nadal będę walczył"? Oszalałeś?
Ona już przed Waszym spotkaniem było mało do Ciebie przekonana, ale jednak udało Ci się ją namówić. Spotkanie jej pokazało, potwierdziło, że jednak nic z tego nie będzie. Strzelam że nie podobasz jej się po prostu (dlatego wściekła się za buziaka w policzek).

Jezu... Laska wygląda no borderkę, do tego samotna matka z kilkumiesięcznym bombelkiem, a Ty szalejesz.

12

madoja napisał/a:

I żeby nie było - nie usprawiedliwiam jej, bo uważam że to jakaś walnięta laska z problemami emocjonalnymi.
Tylko tłumaczę Ci dlaczego powinieneś już ją odpuścić. Jakie "nadal będę walczył"? Oszalałeś?
Ona już przed Waszym spotkaniem było mało do Ciebie przekonana, ale jednak udało Ci się ją namówić. Spotkanie jej pokazało, potwierdziło, że jednak nic z tego nie będzie. Strzelam że nie podobasz jej się po prostu (dlatego wściekła się za buziaka w policzek).

Jezu... Laska wygląda no borderkę, do tego samotna matka z kilkumiesięcznym bombelkiem, a Ty szalejesz.

Możesz mieć rację , aczkolwiek sama inicjowała dotyk , bardzo dużo kontaktu wzrokowego , tak nie zachowuje się osoba która nie jest zainteresowana hymm, umiem czytać takie rzeczy

13

madoja napisał/a:

Chociaż raz w życiu spotkałem się z podobną rekcja gdy kobieta po pocałunku była zła i wtedy okalo się że był ktoś jescze w jej życiu ,a ona nie mogla wybrać i była zła sama na siebie hymm

14

Edzio12 napisał/a:
madoja napisał/a:

Możesz mieć rację , aczkolwiek sama inicjowała dotyk , bardzo dużo kontaktu wzrokowego , tak nie zachowuje się osoba która nie jest zainteresowana hymm, umiem czytać takie rzeczy

Tylko czym? Może jej faktycznie chodziło tylko o seks, a udawała niedostępną.
Ale takie nasze gdybanie, mija się z celem...

15

madoja napisał/a:

dała Ci naprawdę jasno do zrozumienia że masz się odpierdolić.

Prościej i krócej już się nie da. Olać, zapomnieć i next.
A co do bohaterki tej noweli... ona teraz nikogo nie szuka, bo wciąż czeka aż tamten do niej wróci. Ewentualnie pozna sobie kogoś, kogo zadaniem będzie wzbudzenie zazdrości w eks, ale z jakiegoś powodu uznała widocznie, że to nie będziesz ty przyjacielu. Olać, zapomnieć i next. Nawet gdyby ci się udało jakoś ją zdobyć, co akurat nigdy nie nastąpi, ale załóżmy na chwilę, że jednak... to przy pierwszej nadarzającej się okazji powrotu do eks kopnie cię w dupę bez mrugnięcia okiem. Olać, zapomnieć i next.

P.S.
Nauczka na całe życie, nigdy przenigdy się nie wpierdalasz w relacje z laskami świeżo po rozstaniach, zwłaszcza z ojcami swoich dzieci. Olać, zapomnieć i next.

16

klipozor napisał/a:
madoja napisał/a:

dała Ci naprawdę jasno do zrozumienia że masz się odpierdolić.

Prościej i krócej już się nie da. Olać, zapomnieć i next.
A co do bohaterki tej noweli... ona teraz nikogo nie szuka, bo wciąż czeka aż tamten do niej wróci. Ewentualnie pozna sobie kogoś, kogo zadaniem będzie wzbudzenie zazdrości w eks, ale z jakiegoś powodu uznała widocznie, że to nie będziesz ty przyjacielu. Olać, zapomnieć i next. Nawet gdyby ci się udało jakoś ją zdobyć, co akurat nigdy nie nastąpi, ale załóżmy na chwilę, że jednak... to przy pierwszej nadarzającej się okazji powrotu do eks kopnie cię w dupę bez mrugnięcia okiem. Olać, zapomnieć i next.

P.S.
Nauczka na całe życie, nigdy przenigdy się nie wpierdalasz w relacje z laskami świeżo po rozstaniach, zwłaszcza z ojcami swoich dzieci. Olać, zapomnieć i next.

Jasno i na temat , chyba masz rację , brzmi to sensownie

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ucieka przed uczuciami ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024