Napisze wam,ze dzisiaj przezylam szok jak muzulmanie traktuja swoje zo - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Napisze wam,ze dzisiaj przezylam szok jak muzulmanie traktuja swoje zo

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 144 ]

1 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-06-09 10:37:09)

Temat: Napisze wam,ze dzisiaj przezylam szok jak muzulmanie traktuja swoje zo

Mieszkam blisko Birmingham,a wiadomo w tym miescie jest sporo wyznawcow Islamu. Moja corka chodzi do szkoly z dziecmi roznej narodowosci i tak czasami rozmawiam z roznymi rodzicami po drodze. Dzis zaczepila mnie znajoma muzulmanka i tak zaczelysmy sobie gadac. Ona nagle mowi "wiesz,ze moj maz ma druga zone" a ja na to "i co mozesz tak z nim byc" a ona odpowiada "oczywiscie, ze tak jezeli moj maz jest szczesliwy i druga zona tez to jest to najwazniejsze" no zamurowala mnie ta odpowiedz-serio kobiety w Islamie sa poddawane takiemu praniu mozgu? Dodatkowo pokazala mi wiadomosci "gdzie jej maz napisal "ze dzis spedzi noc z druga zona" a ona sie nagrala na glosowa wiadomosc przy mnie i powiedziala mu po angielsku "dobrze kochanie,mam nadzieje, ze fajnie razem spedzicie czas" no jak to uslyszalam to myslalam, ze zjade na zawal. Ja niewiem czy to jest u nich normalne, czy co? Czy te kobiety nie czuje zazdrosci? Jest im to obojetne? Moze nic nie czuje do mezow albo maja ich do tego stopnia dosc, ze wola zeby sobie szli do innych

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Napisze wam,ze dzisiaj przezylam szok jak muzulmanie traktuja swoje zo

JuliaUK33 musisz się z tym pogodzić, że na świecie są różne kultury.

3

Legat napisał/a:

To prawda,ale czy to oznacza, ze roznimy sie emocjami i dla tamtych kobiet jest to normalne?

4

Wiesz, że swego czasu w niektórych częściach świata ludzie zjadali ludzi?
Europa ze swą kulturą nie jest pępkiem świata i nie stanowi wzorca obowiązującego wszystkich na całym świecie.

5 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-06-09 11:24:14)

Wielokropek napisał/a:

Europa ze swą kulturą nie jest pępkiem świata i nie stanowi wzorca obowiązującego wszystkich na całym świecie.

Ja rozumiem kulture,ale nie o kulture mi chodzi,a raczej bardziej psychologiczne aspekty,bo czy to nie jest dziwne, ze ta kobieta nie czula zlosci,ani zazdrosci tylko byla wrecz usmiechnieta,kiedy mowila "ze jej maz ma druga zona i dzisiaj spedzi z nia dzien i noc po pracy".

6

JuliaUK33 napisał/a:

To prawda,ale czy to oznacza, ze roznimy sie emocjami i dla tamtych kobiet jest to normalne?

Ale u nas też takie sytuacje występują. Facet o wysokim statusie ma np. oficjalną żonę i ma kochankę.

7

JuliaUK33 napisał/a:

Ja rozumiem kulture,ale nie o kulture mi chodzi,a raczej bardziej psychologiczne aspekty,bo czy to nie jest dziwne, ze ta kobieta nie czula zlosci,ani zazdrosci tylko byla wrecz usmiechnieta,kiedy mowila "ze jej maz ma druga zona i dzisiaj spedzi z nia dzien i noc po pracy".

Proszę, rozejrzyj się wokół.

8

Wielokropek napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Proszę, rozejrzyj się wokół.

Rozgladam sie i wiem ,ze chodzi o rozne kultury.  Natomiast aspekty psychologiczne u kobiet takie jak odczuwanie zazdrosci, zlosc,zal itp sa niezalezne od kultury dlatego mnie to dziwi, ze ta muzulmanka podeszla do sprawy tak na luzie

9

JuliaUK33 napisał/a:

Rozgladam sie i wiem ,ze chodzi o rozne kultury.  Natomiast aspekty psychologiczne u kobiet takie jak odczuwanie zazdrosci, zlosc,zal itp sa niezalezne od kultury dlatego mnie to dziwi, ze ta muzulmanka podeszla do sprawy tak na luzie

Nie zauważyłam posta, który napisał Legat. smile

Są związki, także w naszej - tzw. zachodniej kulturze, w których legalna żona jest zadowolona z tego, że jej mąż ma kochankę/kochanki. czy odczuwa zazdrość, będąc zadowoloną? Śmiem wątpić.

Są związki, w których partnerzy zgadzają się (bez przystawionego pistoletu do głowy) na życie w tzw. wolnym związku, w którym każde z nich ma lub może mieć wielu partnerów seksualnych. Czy w związku z tym przeżywają zazdrość? Ich opinie nie potwierdzają tej tezy.

10

Wielokropek napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Nie zauważyłam posta, który napisał Legat. smile

Są związki, także w naszej - tzw. zachodniej kulturze, w których legalna żona jest zadowolona z tego, że jej mąż ma kochankę/kochanki. czy odczuwa zazdrość, będąc zadowoloną? Śmiem wątpić.

Są związki, w których partnerzy zgadzają się (bez przystawionego pistoletu do głowy) na życie w tzw. wolnym związku, w którym każde z nich ma lub może mieć wielu partnerów seksualnych. Czy w związku z tym przeżywają zazdrość? Ich opinie nie potwierdzają tej tezy.

Nie wyobrazam sobie jak.mozna byc zadowolona, ze maz idzie do innej

11

Opisałam rzeczywistość.

12 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-06-09 12:26:38)

szczerze? ja tez nie ejstem w stanie pojac. mogliby sie przeprowadzic do np. nepalu tam kobieta moze miec wielu mezow smile

13

Tak się dziwisz, jakbyś urwała się z choinki big_smile
Nie porównuj do siebie, jakbyś żyła od urodzenia w ich kulturze, tak samo byś myślała jak oni.

14 Ostatnio edytowany przez paslawek (2023-06-09 13:22:37)

Dawno dawno temu wcale nie za lasami i górami tylko tu na ziemi naszej Słowianie też byli poligamiczni
mało tego we wczesnych wiekach Chrześcijaństwa też istniała w niektórych regionach poligamia  i była tolerowana tylko diakoni i biskupi mogli mieć jedną żonę takie było zalecenie praktyczne, wśród Żydów za czasów Jezusa również istniała poligamia
to nie jest  muzułmański wynalazek
Wielożeństwo w Koranie ma od groma zaleceń, przykazów i nakazów np pierwsza żona musi się zgodzić (pewnie bardziej teoretycznie dobrowolnie ) na inne żony i weźcie pod uwagę że Ci ludzie dorastają w takich warunkach w niektórych rejonach wielożeństwo to jednak dość doga kosztowna sprawa i mało kto ma dwie albo trzy zony maksymalnie może mieć cztery. Do tego dochodzi jeszcze to że zdrady mają miejsce i w tym systemie są tak samo potępiane i traktowane jako zło.

15

JuliaUK33 napisał/a:

Mieszkam blisko Birmingham,a wiadomo w tym miescie jest sporo wyznawcow Islamu. Moja corka chodzi do szkoly z dziecmi roznej narodowosci i tak czasami rozmawiam z roznymi rodzicami po drodze. Dzis zaczepila mnie znajoma muzulmanka i tak zaczelysmy sobie gadac. Ona nagle mowi "wiesz,ze moj maz ma druga zone" a ja na to "i co mozesz tak z nim byc" a ona odpowiada "oczywiscie, ze tak jezeli moj maz jest szczesliwy i druga zona tez to jest to najwazniejsze" no zamurowala mnie ta odpowiedz-serio kobiety w Islamie sa poddawane takiemu praniu mozgu? Dodatkowo pokazala mi wiadomosci "gdzie jej maz napisal "ze dzis spedzi noc z druga zona" a ona sie nagrala na glosowa wiadomosc przy mnie i powiedziala mu po angielsku "dobrze kochanie,mam nadzieje, ze fajnie razem spedzicie czas" no jak to uslyszalam to myslalam, ze zjade na zawal. Ja niewiem czy to jest u nich normalne, czy co? Czy te kobiety nie czuje zazdrosci? Jest im to obojetne? Moze nic nie czuje do mezow albo maja ich do tego stopnia dosc, ze wola zeby sobie szli do innych

Nie dziwię się. Pierwszy raz zetknęłaś  się z taką postawą. Jeśli ta kobieta czuje zazdrość, to się nie przyzna do tego, ponieważ sama takie życie wybrała i takiego mężczyznę. A jeśli ona sama nie wybrała, to rodzina jej wybrała.
Co rusz słychać o muzułmańskich mężczyznach, którzy chcą mieć tylko jedną żonę. Ten musi być chyba zamożny?

16 Ostatnio edytowany przez Darcy (2023-06-09 13:42:27)

Znam filmów podróżniczych, gdzie większość ludzi jest biedna. Czasem rodziny wydają swoje córki za tzw. posag, za kozy lub wsparcie finansowe co miesiąc i lepsze życie. Jeszcze przed osiągnięciem pełnoletniości, na przykład mając 10 lat, dziewczynka jest "zaklepana" przez muzułmanina jak towar.

17 Ostatnio edytowany przez Legat (2023-06-09 14:35:23)

blueangel napisał/a:

mogliby sie przeprowadzic do np. nepalu tam kobieta moze miec wielu mezow smile

Raczej wielu kochanków. smile Tam też wielki kłopot dla Polki, bo nie można od nich za wiele wymagać. smile To też wymaga innej mentalności i kultury.

paslawek napisał/a:

Dawno dawno temu wcale nie za lasami i górami tylko tu na ziemi naszej Słowianie też byli poligamiczni

Historiografia taka, na której można się oprzeć - to tak mniej więcej od 17 wieku. Podobno było jak piszesz, ale czy u wszystkich Słowian? Taki zwykły chłopek roztropek mógł pewnie mieć jedną, bo by go stać nie było na ich utrzymanie. Z resztą nie wiadomo.

18

JuliaUK33 napisał/a:
Wielokropek napisał/a:

Ale tu właśnie o kulturę chodzi, one są wychowane w poczuciu tego, że wielożeństwo jest normalne, za to europejskie kobiety i w ogóle z zachodu karmione są bzdurami o romantycznej miłości od pierwszego wejrzenia. Dla nich to my mamy przerąbane, nie szanujemy się.

Dziwi mnie coś innego. Jestem w UK już długo, poznałam mnóstwo muzułmanów i żadnego czy żadnej w wielożeństwie... Wszyscy w normalnym 1+1.

19

CatLady napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Wielokropek napisał/a:

Ale tu właśnie o kulturę chodzi, one są wychowane w poczuciu tego, że wielożeństwo jest normalne, za to europejskie kobiety i w ogóle z zachodu karmione są bzdurami o romantycznej miłości od pierwszego wejrzenia. Dla nich to my mamy przerąbane, nie szanujemy się.

Dziwi mnie coś innego. Jestem w UK już długo, poznałam mnóstwo muzułmanów i żadnego czy żadnej w wielożeństwie... Wszyscy w normalnym 1+1.

Poniewaz poligamia jest nielegalna w UK,ale tylko przy slubie cywilnym. Mozna latwo obejsc ten przepis biora tylko ceremonialny slub w meczecie,ale wtedy malzenstwo nie liczy sie prawnie,a jedynie jest to rytual religijny ktory umozliwia facetowi wiecej niz jedna zone-tak mi dzis ta muzulmanka tlumaczyla. Ja znam tylko 2 pary muzulmamskie poliganiczne reszta 1+1

20

Darcy napisał/a:

Znam filmów podróżniczych, gdzie większość ludzi jest biedna. Czasem rodziny wydają swoje córki za tzw. posag, za kozy lub wsparcie finansowe co miesiąc i lepsze życie. Jeszcze przed osiągnięciem pełnoletniości, na przykład mając 10 lat, dziewczynka jest "zaklepana" przez muzułmanina jak towar.

Wspolczuje tym dziewczynkom. W zyciu nie sprzedala bym dziecka.

21

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Nie dziwię się. Pierwszy raz zetknęłaś  się z taką postawą. Jeśli ta kobieta czuje zazdrość, to się nie przyzna do tego, ponieważ sama takie życie wybrała i takiego mężczyznę. A jeśli ona sama nie wybrała, to rodzina jej wybrała.
Co rusz słychać o muzułmańskich mężczyznach, którzy chcą mieć tylko jedną żonę. Ten musi być chyba zamożny?

Tak przyznaje jest dosc bogaty

22

CatLady napisał/a:

Ale tu właśnie o kulturę chodzi, one są wychowane w poczuciu tego, że wielożeństwo jest normalne, za to europejskie kobiety i w ogóle z zachodu

Przede wszystkim przeszły inną historię. Zderzyły się problemem braku mężczyzn, którzy musieli pójść a to na I, a to na II wojnę światową. Musiały zakasać rękawy i robić to, co robili ich mężowie. Przede wszystkim zostały robotnicami w fabrykach. Stąd wzięły się apele o ich prawa, bo z dnia dzień spadła na nich cała masa obowiązków.

23

JuliaUK33 napisał/a:
Darcy napisał/a:

Afganistan.
Talibowie doskonale wiedzą, że warunkiem ich utrzymania się u władzy jest odebranie kobietom prawa do nauki i pracy. Zrobią wszystko, by się ich pozbyć, mają siedzieć w domu.
Na bazarach nie wolno prowadzić kobietom żadnego biznesu. Wyjdą na dwór, muszą mieć cały komplet swoich ubrań. Więcej informacji możesz znaleźć w Internecie.

24 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2023-06-09 16:08:14)

paslawek napisał/a:

mało tego we wczesnych wiekach Chrześcijaństwa też istniała w niektórych regionach poligamia  i była tolerowana tylko diakoni i biskupi mogli mieć jedną żonę takie było zalecenie praktyczne, wśród Żydów za czasów Jezusa również istniała poligamia
to nie jest  muzułmański wynalazek

No, cóż, kobiety często umierały w połogach, zaistniała konieczność przedłużenia gatunku. Liczba kobiet świadczyła o bogactwie i jurności. Mieszko miał podobno tylko siedem żon, jedna była główna poślubiona uroczyście, a pozostałe popaśnicami tzn. konkubinami smile Czyli w sumie prawdziwa żona była jedna.

25

JuliaUK33 napisał/a:
Legat napisał/a:

Tak.

To jest inny system wartości, inne przyjęte normy i zwyczaje. I tu nawet nie o islam chodzi, bo przecież u nas (w chrześcijaństwie) też wiele lat była instytucja metresy (faworyty), bo małżeństwa wyższych sfer to polityka i biznes.

26

Darcy napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Darcy napisał/a:

Afganistan.
Talibowie doskonale wiedzą, że warunkiem ich utrzymania się u władzy jest odebranie kobietom prawa do nauki i pracy. Zrobią wszystko, by się ich pozbyć, mają siedzieć w domu.
Na bazarach nie wolno prowadzić kobietom żadnego biznesu. Wyjdą na dwór, muszą mieć cały komplet swoich ubrań. Więcej informacji możesz znaleźć w Internecie.

Mnie tylko zastanawia jakim cudem cale wojsko USA ucieklo przed glupimi Talibami o pogladach jaskiniowca

27

JuliaUK33 napisał/a:

Mnie tylko zastanawia jakim cudem cale wojsko USA ucieklo przed glupimi Talibami o pogladach jaskiniowca

Bo to polityka. Talibowie to nie plemię - to ugrupowanie polityczne stworzone przez CIA w czasach zimnej wojny, aby związać siły ZSRR w rejonie, co jak wiemy z historii się udało. Więc zarówno strategię przyjętej walki i taktykę, to mieli niezłą.

Generalnie polityka walki z talibami była taka, że zwalczano element napływowy, a lokalsów zostawiano. Efekt był taki, że talibowie zrobili sobie siedzibę główną w Pakistanie, a do Afganistanu to jedynie zajeżdżali rekrutować lokalsów. Bo lokalsom wszystko jedno kto płaci i za co płaci. Więc wojna wyglądała tak, że my im kopaliśmy studnie i stawialiśmy szkoły, a w nocy przychodził narko-wataszka i płacił im za zakopywanie IED na drogach, albo za wspomożenie w walce w sąsiedniej dolinie. A jednocześnie ni chu chu nie można było do końca się rozprawić z narkobiznesem, bo z tego utrzymywały się całe wioski i robiono to jedynie sporadycznie, bardziej na potrzeby mediów. 

W pewnym momencie wojna wyglądała tak, że siły NATO obstawiały pola z makami i konopiami. 

Więc tak - wojna miała miejsce w Afganistanie, ale tak naprawdę była toczona ze światowym narkobiznesem i światowym szariatem, bo tam przyjeżdżali na wojnę młodzi muzułmanie z całego świata.

28

Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Bo to polityka. Talibowie to nie plemię - to ugrupowanie polityczne stworzone przez CIA w czasach zimnej wojny, aby związać siły ZSRR w rejonie, co jak wiemy z historii się udało. Więc zarówno strategię przyjętej walki i taktykę, to mieli niezłą.

Generalnie polityka walki z talibami była taka, że zwalczano element napływowy, a lokalsów zostawiano. Efekt był taki, że talibowie zrobili sobie siedzibę główną w Pakistanie, a do Afganistanu to jedynie zajeżdżali rekrutować lokalsów. Bo lokalsom wszystko jedno kto płaci i za co płaci. Więc wojna wyglądała tak, że my im kopaliśmy studnie i stawialiśmy szkoły, a w nocy przychodził narko-wataszka i płacił im za zakopywanie IED na drogach, albo za wspomożenie w walce w sąsiedniej dolinie. A jednocześnie ni chu chu nie można było do końca się rozprawić z narkobiznesem, bo z tego utrzymywały się całe wioski i robiono to jedynie sporadycznie, bardziej na potrzeby mediów. 

W pewnym momencie wojna wyglądała tak, że siły NATO obstawiały pola z makami i konopiami. 

Więc tak - wojna miała miejsce w Afganistanie, ale tak naprawdę była toczona ze światowym narkobiznesem i światowym szariatem, bo tam przyjeżdżali na wojnę młodzi muzułmanie z całego świata.

Dzieki za odpowiedz widze, ze masz wiedze na ten temat

29

Mam, ale średnio-aktualną, bo od 13 lat w cywilu. wink

30

Chyba mieszkasz w UK dość krotko jeśli dziwisz się takimi związkom. Zresztą jak wiadomo Birmingham to miasto Muzułmanów. Małżeństwa aranżowane to norma. Ja na przykład ostatnio się dowiedziałam ze jak muzułmańska kobieta urodzi dziecko to zazwyczaj po porodzie nie wraca do domu żeby z mężem ogarniać sprawy tylko idzie do mamusi i tam przez parę miesięcy razem z mamusia ogarniają niemowlaka a do męża wraca jak dziecko ma 5-6 miesięcy ( zależy od rodziny).

31

Świadomość społeczną nabywamy w procesie wychowania, przejmując ją od dorosłych. Jest to cały zestaw wartości i zasad, którymi - chcąc żyć w zgodzie z lokalnymi normami - należy się kierować. Jeśli ktoś od urodzenia uczył się i nabywał określone wzorce, to stają się tak naturalne i oczywiste, że nie ma problemu, by je potem samemu realizować. Dlatego jak najbardziej uważam, że koleżanka istotnie może nie być zazdrosna. Choć może też traktować ten związek jak układ, niekoniecznie będąc emocjonalnie głęboko zaangażowaną.

32

W czasach gdy większość kobiet pragnie tylko tych najatrakcyjniejszych mężczyzn być może i u nas takie związki będą powstawać. Bo tak to mamy plagę wykształconych samotnych kobiet w dużych miastach. Co ciekawe wszyscy się zastanawiają nad losem tych 2 czy kolejnych żon jak im źle że muszą dzielić się facetem. A nikt nie myśli o tym, że gdzieś tam jest połowa muzułmańskich facetów co nie ma szans na żonę. Ci wszyscy migranci co z każdej strony pchają się do Europy to też między innymi z braku chętnych na biedaka partnerek u nich na miejscu tu przybywają.

33

uleshe napisał/a:

W czasach gdy większość kobiet pragnie tylko tych najatrakcyjniejszych mężczyzn być może i u nas takie związki będą powstawać.

To się nazywa poliamoria.

JuliaUK33 napisał/a:

" no jak to uslyszalam to myslalam, ze zjade na zawal. Ja niewiem czy to jest u nich normalne, czy co? Czy te kobiety nie czuje zazdrosci? Jest im to obojetne? Moze nic nie czuje do mezow albo maja ich do tego stopnia dosc, ze wola zeby sobie szli do innych

A to, ze w UK sądy przekazują dzieci parze homo to jest normalne?

35

zwyczajny gość napisał/a:

Osobiście nie widzę w tym nic nienormalnego, za to nie ma wiele wspólnego z niniejszym tematem. No chyba, że chodzi Ci o swego rodzaju prowokację.

36

Olinka napisał/a:

Osobiście nie widzę w tym nic nienormalnego, za to nie ma wiele wspólnego z niniejszym tematem. No chyba, że chodzi Ci o swego rodzaju prowokację.

Dziecko w rodzinie homoseksulistow uwazasz za cos normalnego? Bo ja nie

37

JuliaUK33 napisał/a:

" no jak to uslyszalam to myslalam, ze zjade na zawal. Ja niewiem czy to jest u nich normalne, czy co? Czy te kobiety nie czuje zazdrosci? Jest im to obojetne? Moze nic nie czuje do mezow albo maja ich do tego stopnia dosc, ze wola zeby sobie szli do innych

Nie jest normalne i nie popieram

38

JuliaUK33 napisał/a:

A dziecko niekochane w rodzinie, która się do tego zupełnie nie nadaje - to jest normalne? Jestem przekonana, że ta adopcyjna przed podjęciem przez sąd wiadomej decyzji, jest dokładnie sprawdzana, w przeciwieństwie do tych, którzy są rodzicami, pomimo że są wychowawczo niewydolni i krzywdzą o wiele bardziej niż sam fakt, że żyje się pod jednym dachem z dwiema ciociami albo wujkami, którzy są świadomi odpowiedzialności, jaka na nich ciąży.
Niemniej, jak wspomniałam, to nie jest temat na ten wątek.

39

JuliaUK33 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A wychowywanie dziecka przez samotną matkę razem z babcią (bo też samotna) [same kobiety] to jest normalne?

Wcześniej też miałem obiekcje, ale doszedłem to tej samej konkluzji co Olinka.

40

Przecież Europejki też wolałyby być ósmą czy dziesiątą dla przystojniaka niż jedyną dla przeciętniaka.

41

rakastankielia napisał/a:

Przecież Europejki też wolałyby być ósmą czy dziesiątą dla przystojniaka niż jedyną dla przeciętniaka.

Tak,bo akurat wyglad to jest wszystko, znam przystojniakow chamow,co zmieniaja dziewczyny jak rekawiczki, w dodatku zadufane w sobie lalusie z drogim autem,markowymi ubraniami i okularami przeciwslonecznymi na ryju,ktorzy mysla,ze sa pepkiem swiata i kazda sie bedzie o nich zabijac

42

Farmer napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A wychowywanie dziecka przez samotną matkę razem z babcią (bo też samotna) [same kobiety] to jest normalne?

Wcześniej też miałem obiekcje, ale doszedłem to tej samej konkluzji co Olinka.

Przeciez matka plus babka nie tworza zwiazku ze soba. U lesbijek tez nie popieram adopcji dziecka

43

Olinka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A dziecko niekochane w rodzinie, która się do tego zupełnie nie nadaje - to jest normalne? Jestem przekonana, że ta adopcyjna przed podjęciem przez sąd wiadomej decyzji, jest dokładnie sprawdzana, w przeciwieństwie do tych, którzy są rodzicami, pomimo że są wychowawczo niewydolni i krzywdzą o wiele bardziej niż sam fakt, że żyje się pod jednym dachem z dwiema ciociami albo wujkami, którzy są świadomi odpowiedzialności, jaka na nich ciąży.
Niemniej, jak wspomniałam, to nie jest temat na ten wątek.

Dziecko niekochane w rodzinie- NIE jest to normalne. Tak napewno dokladnie sprawdzana juz byly przypadki wykorzystania seksualnego dzieci przez pary homoseksualne i przemoc -tak dokladnie sprawdzali

44 Ostatnio edytowany przez madoja (2023-06-14 12:36:49)

Masz takie odczucia, bo zyjesz w innej kulturze.

Jesz krowy, co dla Hindusów jest niepojętym barbarzyństwem (tak jak dla Ciebie jedzenie psów w Chinach).
Przekłuwasz uszy sobie i swoim córkom, co dla pewnych nacji nie rożni się niczym od wkładania kości w nos jak w plemionach afrykańskich.
Jeszcze 100 czy 200 lat temu jakoś 20-latka bez męża byłabyś starą panną, kobiety rodziły pierwsze dziecko średnio w wieku 16-18, co dziś uznajesz za dziwne

To Tobie wydaje się że Twoja kultura jest normalna, a inne nie są normalne.

Wszystko jest zależne wyłącznie od tego gdzie i w jakich czasach się urodziłaś.

Urodziłabyś się wśród Azteków 1500 lat temu, to ofiary z ludzi byłyby dla Ciebie normalne.
Urodziłabyś się w średniowiecznej Francji, to publiczne egzekucje byłyby dla Ciebie czymś super, wręcz rodzinna rozrywką.
Urodziłabyś się na polskiej wsi 70 lat temu, to trzymanie psa na łańcuchu byłoby normą, a pies w domu to coś nie do pomyślenia. Nawet wegetarianizm byłby dla Ciebie szalony.

45 Ostatnio edytowany przez Inocynt (2023-06-15 18:30:55)

Bzdur historycznych w tym wątku masa, aż się nie chce prostować. Ale jedną sprostuje, bo to wprost z propagandy ruskiej trollowni.

Jack Sparrow napisał/a:

Talibowie to nie plemię - to ugrupowanie polityczne stworzone przez CIA w czasach zimnej wojny, aby związać siły ZSRR w rejonie, co jak wiemy z historii się udało.

1. Amerykanie nie stworzyli, tylko wsparli istniejącą w Afganistanie antykomunistyczną partyzantkę.
2. Ta partyzantka to nie talibowie, tylko mudżahedini.
3. Talibowie powstali znacznie później, już po wyjściu sowietów z Afganistanu i zakończeniu zimnej wojny, bo w 1994 r. Byli to młodzi ludzie, studenci z religijnych uczelni.
4. Talibowie byli wrogami mudżahedinów i tym samym wrogami USA od samego początku.

Olinka napisał/a:

Jak najbardziej ma, gdyż zarzuca się innej kulturze nieetyczne postępowanie.
Nikomu nic do tego co robią DOROŚLI ludzie za obopólną zgodą. Czy to homo czy poligamia to ich sprawa.
A tu narusza się podstawowe prawo dziecka. Nikt się dzieci nie pyta czy chcą żyć w takich związkach. Ba, często jest to przeprowadzone wbrew ich woli.
To nie są pieski, które mają zaspokoić widzimisię takiego związku. To są haniebne praktyki niby postępowego i szanującego prawa kraju.

P.S. I proszę nie epatować przemocą w tradycyjnej rodzinie, bo to margines....i tez występuje w związkach homo.

47

Olinka napisał/a:

Jak najbardziej ma, gdyż zarzuca się innej kulturze nieetyczne postępowanie.
Nikomu nic do tego co robią DOROŚLI ludzie za obopólną zgodą. Czy to homo czy poligamia to ich sprawa.
A tu narusza się podstawowe prawo dziecka. Nikt się dzieci nie pyta czy chcą żyć w takich związkach. Ba, często jest to przeprowadzone wbrew ich woli.
To nie są pieski, które mają zaspokoić widzimisię takiego związku. To są haniebne praktyki niby postępowego i szanującego prawa kraju.

P.S. I proszę nie epatować przemocą w tradycyjnej rodzinie, bo to margines....i tez występuje w związkach homo.

Brawo dokladnie tak jest, dzieci z adopcji wogole nie sa pytane o zdanie,tylko spelniaja fanaberie doroslych

48

Na jakiej podstawie to piszesz? Możesz to czymś podeprzeć, czy tak sobie rzucasz hasłami?

Z zasady zanim dziecko trafi do rodziny adopcyjnej, to obserwuje się jak reaguje na potencjalnych przyszłych rodziców, jak się przy nich czuje, z czasem wizyty są coraz dłuższe, odbywają się także w przyszłym domu. To jest cały proces i zanim dziecko trafi do adopcji, takie rzeczy, jak wzajemna akceptacja, która jest niezbędna, by mogła nawiązać się więź, naprawdę brana jest pod uwagę.

Margines? Naprawdę? Osoba niewydolna wychowawczo to nie jest tylko ta, która się nad dzieckiem ewidentnie znęca - pijąc i bijąc. Dookoła mamy nieradzące sobie w życiu kaleki emocjonalne - jak sądzisz, z czego się to bierze? 
To raz, a dwa - co chwilę słyszymy o jakichś tragediach, a to są tylko najbardziej rażące sytuacje. Przypuszczam, że większość przemocy dzieje się za zamkniętymi drzwiami.

JuliaUK33 napisał/a:

Brawo dokladnie tak jest, dzieci z adopcji wogole nie sa pytane o zdanie,tylko spelniaja fanaberie doroslych

Masz coś na poparcie tych słów? Bo rzucać w ciemno poważnymi, prawdopodobnie wynikającymi z uprzedzeń oskarżeniami, nie jest żadną sztuką.

49

Olinka napisał/a:

Na jakiej podstawie to piszesz? Możesz to czymś podeprzeć, czy tak sobie rzucasz hasłami?

Z zasady zanim dziecko trafi do rodziny adopcyjnej, to obserwuje się jak reaguje na potencjalnych przyszłych rodziców, jak się przy nich czuje, z czasem wizyty są coraz dłuższe, odbywają się także w przyszłym domu. To jest cały proces i zanim dziecko trafi do adopcji, takie rzeczy, jak wzajemna akceptacja, która jest niezbędna, by mogła nawiązać się więź, naprawdę brana jest pod uwagę.

Margines? Naprawdę? Osoba niewydolna wychowawczo to nie jest tylko ta, która się nad dzieckiem ewidentnie znęca - pijąc i bijąc. Dookoła mamy nieradzące sobie w życiu kaleki emocjonalne - jak sądzisz, z czego się to bierze? 
To raz, a dwa - co chwilę słyszymy o jakichś tragediach, a to są tylko najbardziej rażące sytuacje. Przypuszczam, że większość przemocy dzieje się za zamkniętymi drzwiami.

JuliaUK33 napisał/a:

Masz coś na poparcie tych słów? Bo rzucać w ciemno poważnymi, prawdopodobnie wynikającymi z uprzedzeń oskarżeniami, nie jest żadną sztuką.

Poczytaj sobie o przemocy seksualnej i nie tylko par homoseksualnych wobec adoptowanych dzieci to bedziesz miec potwierdzenie... inna sprawa to kwestia intynktu macierzynskiego, o ile jeszcze lesbijki moga go posiadac,chociaz duza czesc wyraza sie o dzieciach bachory,to juz geje nie,wiec po co dwom gejom potrzebne dziecko w zwiazku? Jakos nie zauwazylam, zeby jakis LGBT wyrazal sie dobrze o dzieciach przewaznie leca epitety "bachor" "kaszojad" i domaganie sie prawa do aborcji na zyczenie przez srodowiska LGBT... dlatego nie wierze w dobre intencje wobec dzieci a jedynie korzysci finansowe w koncu za kazde adoptowane dziecko jest kasa i to nie mala

50

JuliaUK33 napisał/a:

Poczytaj sobie o przemocy seksualnej i nie tylko par homoseksualnych wobec adoptowanych dzieci to bedziesz miec potwierdzenie... inna sprawa to kwestia intynktu macierzynskiego, o ile jeszcze lesbijki moga go posiadac,chociaz duza czesc wyraza sie o dzieciach bachory,to juz geje nie,wiec po co dwom gejom potrzebne dziecko w zwiazku? Jakos nie zauwazylam, zeby jakis LGBT wyrazal sie dobrze o dzieciach przewaznie leca epitety "bachor" "kaszojad" i domaganie sie prawa do aborcji na zyczenie przez srodowiska LGBT... dlatego nie wierze w dobre intencje wobec dzieci a jedynie korzysci finansowe w koncu za kazde adoptowane dziecko jest kasa i to nie mala

Prosiłam o konkrety, a tekst "poczytaj sobie" to nie jest żaden konkret. Zresztą napisać można wszystko, zależy na czym się skupimy i co chcemy ukazać. Można też, stosując przy tym generalizację, kilka skrajnych sytuacji rozciągnąć na całą grupę. 

Masz takich ludzi w swoim otoczeniu, którzy są z tego środowiska i mówią o dzieciach "bachory" albo "kaszojad"? Ja od wielu lat mam wśród znajomych gejów i moje doświadczenia są dokładnie odwrotne. Wszyscy są bardzo opiekuńczy i rodzinni, wzajemnie o siebie dbają, wyrażają się o innych z szacunkiem, kochają zwierzęta, sami posiadają psy i koty. Prawdę mówiąc naprawdę można na nich liczyć, o czym przekonałam się nie raz i nie dwa. Widzę też w jaki sposób opiekują się dziećmi kogoś z rodziny albo swoich znajomych.
Odnoszę wrażenie, że dla Ciebie każda osoba LGBT to jakiś zwyrol, który ma nieczyste intencje. Współczuję doświadczeń. 

Za adoptowane dzieci jest kasa? Chyba mylisz to z instytucją rodziny zastępczej.

51

Człowiek nie jest monogamiczny.
Monogamia jest narzucona przez kulturę.
To powinna być decyzja osób tworzących więź.
A ta żona wygląda na szczęśliwą w takim układzie, w czym problem? Lepiej by się czuła taka żona, co jest zdradzana przez męża z kochanką?

Olinka napisał/a:

Na jakiej podstawie to piszesz? Możesz to czymś podeprzeć, czy tak sobie rzucasz hasłami? .

Nie chce mi się szukać, pierwsze z brzegu:
------------
Zabrali dzieci dziadkom, dali gejom
Opieka społeczna uznała, że para gejów lepiej wychowa dzieci niż dziadkowie opiekujący się nimi od urodzenia
Małżeństwo z Edynburga opiekowało się pięcioletnim chłopcem i czteroletnią dziewczynką – dziećmi uzależnionej od heroiny córki – od ich urodzenia. Dwa lata temu opieka społeczna odebrała im wnuki i umieściła w rodzinie zastępczej. Zdaniem urzędników ci ludzie są zbyt biedni i chorzy, by się nimi opiekować.

59-letni rolnik cierpi na chorobę serca, a jego 46-letnia żona na cukrzycę. Przez ponad dwa lata walczyli przed sądem o to, by dzieci zostały z nimi. Musieli jednak z walki zrezygnować ze względu na zbyt wysokie koszty procesów. Sądzili, że wnuki trafią do kochającej rodziny zastępczej. Dopiero teraz dowiedzieli się, że tą rodziną ma być para gejów.
--------
I jeszcze, o dokładnym sprawdzaniu przed adopcją:
--------
Dramat 12 dzieci. Nieoficjalnie: Do przemocy mogło dochodzić od dawna

Małżeństwo P. rodzinę zastępczą prowadziło od lat, teraz przebywają w areszcie. Oględziny medyczne wykazały, że wobec 12 dzieci stosowano przemoc. Dwoje czterolatków przebywa w szpitalu. Polsatnews.pl nieoficjalnie dowiedział się, że policjanci z Nakła nad Notecią w przeszłości podejmowali już interwencję w tym domu
-------
Ja nie przeczę, że są rodziny gdzie występuje przemoc, tylko że powinno się to odbywać w cywilizowany sposób.
Na zachodzie odbywa się to w oparach absurdu, bez kontroli, bez możliwości odwołania się, wbrew dziecku i z łamaniem jego podstawowych praw.

53

JuliaUK33 napisał/a:

Dlaczego tak się dziwisz, skoro masz podobną sytuację?

54

------------
Opieka społeczna uznała, że para gejów lepiej wychowa dzieci niż dziadkowie opiekujący się nimi od urodzenia
Małżeństwo z Edynburga opiekowało się pięcioletnim chłopcem i czteroletnią dziewczynką – dziećmi uzależnionej od heroiny córki – od ich urodzenia. Dwa lata temu opieka społeczna odebrała im wnuki i umieściła w rodzinie zastępczej. Zdaniem urzędników ci ludzie są zbyt biedni i chorzy, by się nimi opiekować.

59-letni rolnik cierpi na chorobę serca, a jego 46-letnia żona na cukrzycę. Przez ponad dwa lata walczyli przed sądem o to, by dzieci zostały z nimi. Musieli jednak z walki zrezygnować ze względu na zbyt wysokie koszty procesów. Sądzili, że wnuki trafią do kochającej rodziny zastępczej. Dopiero teraz dowiedzieli się, że tą rodziną ma być para gejów.
--------
--------

Małżeństwo P. rodzinę zastępczą prowadziło od lat, teraz przebywają w areszcie. Oględziny medyczne wykazały, że wobec 12 dzieci stosowano przemoc. Dwoje czterolatków przebywa w szpitalu. Polsatnews.pl nieoficjalnie dowiedział się, że policjanci z Nakła nad Notecią w przeszłości podejmowali już interwencję w tym domu
-------
Ja nie przeczę, że są rodziny gdzie występuje przemoc, tylko że powinno się to odbywać w cywilizowany sposób.
Na zachodzie odbywa się to w oparach absurdu, bez kontroli, bez możliwości odwołania się, wbrew dziecku i z łamaniem jego podstawowych praw.

Apeluję, nie mylmy adopcji z rodziną zastępczą, bo tam gdzie w grę wchodzą pieniądze, tam zawsze łatwiej o nadużycia, choćby dlatego, że jest gro ludzi, którzy pieniądze przedkładają nad wszystko inne.

Prosząc o poparcie swojej tezy miałam na myśli jakieś konkretne dane, bo - jak wspomniałam również w poście do Julii - pojedyncze sytuacje zawsze będą się zdarzać, za to generalizacje zawsze są krzywdzące. Natomiast jeśli okazałoby się, że w przypadku par homoseksualnych, a pozwolę sobie przypomnieć, że to o nich była mowa, zdarza się to częściej niż statystycznie, to istotnie byłby to powód do niepokoju. Dopóki tak nie jest, nie potrafię znaleźć innego wyjaśnienia, jak uprzedzenia.

55

Olinka napisał/a:

------------

--------
--------

-------

Apeluję, nie mylmy adopcji z rodziną zastępczą, bo tam gdzie w grę wchodzą pieniądze, tam zawsze łatwiej o nadużycia, choćby dlatego, że jest gro ludzi, którzy pieniądze przedkładają nad wszystko inne.

Prosząc o poparcie swojej tezy miałam na myśli jakieś konkretne dane, bo - jak wspomniałam również w poście do Julii - pojedyncze sytuacje zawsze będą się zdarzać, za to generalizacje zawsze są krzywdzące. Natomiast jeśli okazałoby się, że w przypadku par homoseksualnych, a pozwolę sobie przypomnieć, że to o nich była mowa, zdarza się to częściej niż statystycznie, to istotnie byłby to powód do niepokoju. Dopóki tak nie jest, nie potrafię znaleźć innego wyjaśnienia, jak uprzedzenia.

Twoim zdaniem tylko jezeli popelnione przestepstwo jest w wiekszosci popelniane w danej grupie spolecznej to nalezy sie tym niepokoic? Idac twoim tokiem myslenia to nie nalezalo by sie niepokoic zadnym przestepstwem, w koncu pedofilia wsrod ksiezy jest mniejszoscia-wiekszosc ksiezy nie jest pedofilami. Zlodziejstwo wsrod pracownikow jest rzadkoscia-wiekszosc pracownikow nie kradnie, akty terrorystyczne tez sa rzadkoscia, bo wiekszosc muzulmanow nie jest terrorystami-a wiec nie przejmujmy sie tymi przestepstwami, bo naleza do mniejszosci w danej grupie spolecznej. Tak ,wiec po co mamy sie przejnowac przestepstwami wobec dzieci wsrod par homoseksualnych skoro to zaledwie 50 przypadkow na tysiace- musi byc wiekszosc gejow krzywdzaca dzieci,a nie mniejszosc, zebysmy sie tym zaczeli niepokoic

56

Autorko, twoje niezrozumienie muzułmańskich zwyczajów jest całkowicie normalne. Ja mimo iż rozumiem jak działają chociażby te zwyczaje związane z większą niż jedna ilością żon czy właśnie te otwarte związki to w życiu nie mógłbym wprowadzić tego w swoim życiu. To zależy od wielu czynników takich jak: miejsce i czas urodzenia, rodzina, środowisko, sposób wychowania i można by było wymieniać dalej. Istnieje wiele różnych kultur i to co dla jednej jest normą czy nawet świętością dla drugiej może być czymś totalnie nienormalnym czy nawet złym lub odrażającym. madoja fajnie to opisała podając przykłady z różnych kultur na przestrzeni dziejów.

Warto też zwrócić uwagę na to co napisał uleshe. Jest coraz więcej samotnych ludzi i to w coraz młodszym wieku. Kobiety nie chcą wchodzić w związki bo uznają większość mężczyzn za niegodnych, za słabych, za biednych czy po prostu nieatrakcyjnych. Mężczyźni z uwagi na powyższe nie mają z kim wchodzić w związki. Przyrost naturalny leci w dół i wygląda na to, że będzie tylko coraz gorzej, cywilizacja białego Europejczyka upada. Nie ma tu winnych ani odpowiedzialnych za ten stan rzeczy, takie są niestety skutki uboczne postępu zarówno społecznego jak i technologicznego. Jak ciekawostkę polecam poczytać o przypadkach ślubów z wirtualnymi postaciami w Japonii.

57

JuliaUK33 napisał/a:

Twoim zdaniem tylko jezeli popelnione przestepstwo jest w wiekszosci popelniane w danej grupie spolecznej to nalezy sie tym niepokoic? Idac twoim tokiem myslenia to nie nalezalo by sie niepokoic zadnym przestepstwem, w koncu pedofilia wsrod ksiezy jest mniejszoscia-wiekszosc ksiezy nie jest pedofilami. Zlodziejstwo wsrod pracownikow jest rzadkoscia-wiekszosc pracownikow nie kradnie, akty terrorystyczne tez sa rzadkoscia, bo wiekszosc muzulmanow nie jest terrorystami-a wiec nie przejmujmy sie tymi przestepstwami, bo naleza do mniejszosci w danej grupie spolecznej. Tak ,wiec po co mamy sie przejnowac przestepstwami wobec dzieci wsrod par homoseksualnych skoro to zaledwie 50 przypadkow na tysiace- musi byc wiekszosc gejow krzywdzaca dzieci,a nie mniejszosc, zebysmy sie tym zaczeli niepokoicTak ,wiec po co mamy sie przejnowac przestepstwami wobec dzieci wsrod par homoseksualnych skoro to zaledwie 50 przypadkow na tysiace- musi byc wiekszosc gejow krzywdzaca dzieci,a nie mniejszosc, zebysmy sie tym zaczeli niepokoic

Nieźle popłynęłaś wink. Zastanawiam się, co tak właściwie usiłujesz udowodnić, dokonując przy tym mocnej nadinterpretacji tego, co napisałam, a ponadto, a może przede wszystkim, filtrując i wybierając z całości tylko to, co z jakiegoś powodu Ci pasuje, a ignorując, co jest niewygodne?

I raz jeszcze pytam, bo właściwie nie odpowiedziałaś na ŻADNE z moich pytań: masz jakieś dowody na to, że pary gejowskie adoptują dzieci po to, by je krzywdzić? Albo że dzieci adoptowane przez pary gejowskie są krzywdzone częściej niż przez jakiekolwiek inne? Bo idąc z kolei Twoim tokiem rozumowania, należałoby zakazać jakichkolwiek adopcji, a jako główny argument podać, że w rodzinach adopcyjnych (wszelkich) ZDARZAJĄ się nadużycia.

P.S.
Jak to jest z tymi pieniędzmi, dla których to rzekomo geje i lesbijki adoptują dzieci, żeby potem przypuszczalnie "opływać w luksusach"?

58

Olinka napisał/a:

I raz jeszcze pytam, bo właściwie nie odpowiedziałaś na ŻADNE z moich pytań: masz jakieś dowody na to, że pary gejowskie adoptują dzieci po to, by je krzywdzić? Albo że dzieci adoptowane przez pary gejowskie są krzywdzone częściej niż przez jakiekolwiek inne? Bo idąc z kolei Twoim tokiem rozumowania, należałoby zakazać jakichkolwiek adopcji, a jako główny argument podać, że w rodzinach adopcyjnych (wszelkich) ZDARZAJĄ się nadużycia.

To jest przeinaczenie pewnego starego badania. Chyba jeszcze z lat 80 czy nawet 70tych, kiedy okazało się, że większość pedofilów wykazuje zachowania homoseksualne. Po prostu dokonano tutaj fikołka logicznego.

59 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-06-18 10:12:17)

Jack Sparrow napisał/a:
Olinka napisał/a:

To jest przeinaczenie pewnego starego badania. Chyba jeszcze z lat 80 czy nawet 70tych, kiedy okazało się, że większość pedofilów wykazuje zachowania homoseksualne. Po prostu dokonano tutaj fikołka logicznego.

A mom zdaniem jest to prawda,bo wiele pedofilii wykorzystuje chlopcow seksualnie, wiec jezeli facet pedofil wykorzystuje seksualnie chlopca,czyli osobe tej samej plci to tak moze miec to rowniez podloze homoseksualne

60

Wiesz, kiedyś Martyna Wojciechowska opisywała jakaś społeczność nie pamiętam gdzie, gdzie to kobiety miały po dwóch lub/i więcej mężów. Kobieta z tej opowieści dziwiła się, że Wojciechowska jest sama, że jak ona może przeżyć bez mężczyzny. Że dwóch to podstawa funkcjonowania gdyż w momencie gdy jeden się męczy ciężka praca, drugi ma siłę. Także różne są kultury, obyczaje. Jeśli działa i im to pasuje to jest ok.

Olinka napisał/a:

Olinka, mówimy tu o prawie dziecka. Prawie dziecka do prawidłowego rozwoju psychicznego w normalnej rodzinie. W której będzie się uczyć właściwej roli matki i ojca. Zgodnie z rolą jaką ewolucja i biologia narzuca.
Nawet wytyczne ONZ zakazują umieszczania dzieci w rodzinach o odmiennej religii, odmiennym języku i kulturze.

Pytasz o statystyki....nie, nie WOLNO takich statystyk publikować. Bo to jest homofobia niepoprawna politycznie.
Choć wiadomo, że skłonność do pedofilii wśród gejów jest wielokrotnie wyższa niż hetero. Wynika to wprost z ilości wyroków sądowych czy np. przypadków wśród kleru.

62

[
Choć wiadomo, że skłonność do pedofilii wśród gejów jest wielokrotnie wyższa niż hetero. Wynika to wprost z ilości wyroków sądowych czy np. przypadków wśród kleru.

To jest właśnie przeinaczenie. Wśród pedofilów więcej homoseksualistów. Ale to nie znaczy, że homoseksualiści mają większą słonność do pedofilii.

To jak z tym, że każdy kwadrat jest prostokątem, ale nie każdy prostokąt jest kwadratem.

63

Jack Sparrow napisał/a:

[

To jest właśnie przeinaczenie. Wśród pedofilów więcej homoseksualistów. Ale to nie znaczy, że homoseksualiści mają większą słonność do pedofilii.

To jak z tym, że każdy kwadrat jest prostokątem, ale nie każdy prostokąt jest kwadratem.

Wieksza czy mniejsza, jakie to ma znaczenie. Jest wiele przypadkow wykorzystywania seksualnego przez pary homoseksualne, ze tyle wystarczy.

64

Jest jeszcze więcej przypadków kobiet wykorzystujących młodocianych chłopców i co w związku z tym?

65

Olinka, mówimy tu o prawie dziecka. Prawie dziecka do prawidłowego rozwoju psychicznego w normalnej rodzinie. W której będzie się uczyć właściwej roli matki i ojca. Zgodnie z rolą jaką ewolucja i biologia narzuca.
Nawet wytyczne ONZ zakazują umieszczania dzieci w rodzinach o odmiennej religii, odmiennym języku i kulturze.

Rozumiem, że taki model byłby najbardziej pożądany, ale przez cały czas usiłuję zwrócić uwagę, że nawet w tych pozornie sprawnie funkcjonujących rodzinach jest on często zaburzony. Mamy przecież samotne matki, samotnych ojców, samotne matki z dochodzącymi tatusiami, samotnych ojców z dochodzącymi mamusiami, model dwie kobiety, czyli matka z babcią i można byłoby tak mnożyć.
Praktyka zaś pokazuje, że jeśli dziecko ma mądrych opiekunów, jest kochane, szanowane, otoczone troską, poświęca się mu czas i uwagę, umacniając poczucie własnej wartości, to dostaje wystarczający potencjał na dobrą dorosłość.
I żeby nie było, nie uważam, że to jest najlepszy model świata, ale że nie należy kierując się uprzedzeniami z góry skreślać taką możliwość. Pomijam przy tym, o czym zresztą wcześniej wspominałam, że w tych z pozoru "normalnych" rodzinach dzieciom nierzadko dzieje się na tyle duża krzywda, że powinno się je chronić, a jednak wtedy to już nie chce tak działać, a jeśli działa, to bardzo nieudolnie. 

A ja myślę, że o właśnie tych na fali obecnych trendów po prostu się mówi, a kiedy pedofilem okazuje się być ojciec, wujek albo przyjaciel rodziny, to sprawa, nawet dla dobra dziecka, jest bardziej ukrywana. Jest też zresztą mniej medialna. Moja osobista opinia mówi także, że pedofile z zasady chętnie wstępują w szeregi KK, bo tam od zawsze mieli łatwiejszy "dostęp" do dzieci i większą ochronę, stąd też być może ta wyższa ilość wyroków.

Niemniej naprawdę coraz bardziej odpływamy od głównego tematu.

JulkaUK33 napisał/a:

Wieksza czy mniejsza, jakie to ma znaczenie. Jest wiele przypadkow wykorzystywania seksualnego przez pary homoseksualne, ze tyle wystarczy.

Rzucasz sloganami. Już dwa razy prosiłam o konkrety, ale wciąż się ich nie doczekałam.

Posty [ 1 do 65 z 144 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Napisze wam,ze dzisiaj przezylam szok jak muzulmanie traktuja swoje zo

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024