Młody wygląd u mężczyzny = duży atut? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Młody wygląd u mężczyzny = duży atut?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

Temat: Młody wygląd u mężczyzny = duży atut?

Mam 26 lat i tak sobie myślę, obserwując znajomych w podobnym wieku, czy lekko starszych. Zauważyłem, że zbliżając się do 30stki, sporo mężczyzn (bo o nich mi chodzi) - zmienia się mocno na gorsze. Wiadomo, mała część dba o siebie ale jednak większość, jak widzę, to niestety ale mega staro wygląda. Taki wygląd starszego gościa. Mało kto zachowuje taki świeży wygląd. Raczej obserwuje, że większość zaczyna mieć zakola, okrągłą, taka ulaną twarz. Część zarostem nadrabia ale zarost tez suma sumarum postarza

Zastanawiam, czy zachowanie takiej młodzieńczej urody, to duży plus u mężczyzny. Mówię o wyglądaniu znacznie młodziej, niż w rzeczywistości.
To, co napisałem wyżej, to skrajność ale w drugą stronę.

Od paru lat interesuję się mocno pielęgnacją. Oczywiście stosuje, dbam tez o wszystkie aspekty zdrowego życia. Cel jest taki, żeby wyglądać jak najmłodziej (chyba Krzystof Ibisz ma podobne podejscie xD). Często słyszę od kobiet, że myślały, że mam ~20 lat, niektóre myślały, że do szkoły jeszcze chodzę.

No i teraz sobie myślę, czy właśnie imponuje to kobietkom. Młodsze, to wiadomo, biorą za rówieśnika, czy za kogoś w swoim targecie wiekowym i jest okej.

Ciekawi mnie, jakie macie spostrzeżenia?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Młody wygląd u mężczyzny = duży atut?
Charlesss napisał/a:

(...) Zastanawiam, czy zachowanie takiej młodzieńczej urody, to duży plus u mężczyzny. Mówię o wyglądaniu znacznie młodziej, niż w rzeczywistości. (...)

Nie. To nie jest żaden plus.

3 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-03-26 13:59:35)

Charlesss napisał/a:

No i teraz sobie myślę, czy właśnie imponuje to kobietkom. Młodsze, to wiadomo, biorą za rówieśnika, czy za kogoś w swoim targecie wiekowym i jest okej.

Wygląd nie imponuje, no chyba że mówimy o licealistkach.

4

Młody wygląd zawsze na plus, ale jak chcesz wyglądać na 20 lat to temat dla licealistów, a tu  ma forum takich nie ma.
Więc może ba forum dla takich dziewcząt zapytaj, czy jak 30 latek wygląda młodo to  traktują to tak samo jak rówieśnika.

5

Starai faceci wyglądają zdecydowanie korzystniej.

6

Ja mam 32 i jak mi odejmują to tak około 5.

7

Młody wygląd u faceta to przekleństwo.  Mając 30 lat wyglądałem na 16-18 i wszędzie byłem traktowany jak gówniarz, było to źródłem ogromnej frustracji i mnóstwa problemów w życiu prywatnym i zawodowym.  Młody wygląd stał się dla mnie zaletą dopiero po 50-tce.

8

Ryzyk Fizyk napisał/a:

Młody wygląd u faceta to przekleństwo.  Mając 30 lat wyglądałem na 16-18 i wszędzie byłem traktowany jak gówniarz, było to źródłem ogromnej frustracji i mnóstwa problemów w życiu prywatnym i zawodowym.  Młody wygląd stał się dla mnie zaletą dopiero po 50-tce.

A to nie, u mnie się objawia tym, że jestem w targecie nastolatek i dużo młodszych dziewczyn ode mnie. Na Tinderze mam najwiecej par z dziewczynami 18-20 lat. Myślę, że to akurat zaleta, bo, no kto by nie chciał młodszych. Rownolatki mogą sie czuć mało kobieco, bo przykladowo kondycja mojej cery przewyższa ich. A w pracy, to mają mnie może troche za małolata ale no i tak jestem tam prawie najmłodszy i mam najmniejsze doświadczenie. No ale jestem tez najwyższy tam i chyba maja mnie za zdrowy okaz , bo często się mnie radzą w kwestii treningów i diety. Także pomimo tego, jakiś tam autorytet mam, nawet wśród managerów.

9

Lady Loka napisał/a:

Starai faceci wyglądają zdecydowanie korzystniej.

No ale jak starszy facet może starszym wyglądem przyciągnąć kobietę w kwiecie jej wieku. Z punktu widzenia samej fizycznosci (nie statusu i dojrzałości), to stary wyglad nie ma chyba za bardzo zalet.
Są w sumie wyjątki ale no nawet ciacha z Hollywood wyglądają znacznie mlodziej, niż maja w rzeczywistości. Tam co drugi aktor, który jest na szczycie, to ma z 40 lat, a wygladaja gdzies na 10 lat mniej czesto, gdzie przeciętny chłop w tym wieku, to dziad.

10

Jako kobieta koło 30, zdecydowanie wolę gdy mężczyzna wygląda męsko, nie chłopięco. Zatem bym była z tych kobiet, które nie byłyby Tobą zainteresowane fizycznie. Pewnie mając 60 lat wolałabym rówieśnika lub młodszego, co wygląda lub ma 30 lat wink
Facet bardzo dbający o swój wygląd fizyczny przy pomocy wielu kosmetyków, też jest jakoś tak na nie dla mnie. Zmarszczki dodają mężczyznom charakteru.

11 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-03-26 21:08:57)

Charlesss napisał/a:

(...) Są w sumie wyjątki ale no nawet ciacha z Hollywood wyglądają znacznie mlodziej, niż maja w rzeczywistości. Tam co drugi aktor, który jest na szczycie, to ma z 40 lat, a wygladaja gdzies na 10 lat mniej czesto, gdzie przeciętny chłop w tym wieku, to dziad.

A Ty jesteś ciacho z Hollywood czy przeciętny chłop? Bo ta 40-stka to już za 14 lat big_smile.

12 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2023-03-26 21:11:38)

To jeden z wielu wątków z cyklu "Co kobiety lubią najbardziej", w których autor (nie autorka) przedstawiając swe poglądy prosi rzeczone kobiety o opinie. Kiedy część kobiet twierdzi, że mają odmienne od niego zdanie, ten głośno protestuje, twierdząc, że kobiety mylą się. On (ale inni autorzy także) wie lepiej, co im się podoba.

Jaki jest cel wątku?
No właśnie. big_smile

13

Ja wyglądam młodo, a kobiety nie są zainteresowane. Jak widać, pokrywa się to z tym, co tu piszą.

14

KoralinaJones napisał/a:
Charlesss napisał/a:

(...) Są w sumie wyjątki ale no nawet ciacha z Hollywood wyglądają znacznie mlodziej, niż maja w rzeczywistości. Tam co drugi aktor, który jest na szczycie, to ma z 40 lat, a wygladaja gdzies na 10 lat mniej czesto, gdzie przeciętny chłop w tym wieku, to dziad.

A Ty jesteś ciacho z Hollywood czy przeciętny chłop? Bo ta 40-stka to już za 14 lat big_smile.

Wtedy będę już Daddy hmm

15

cóż, może i masz pary z młodszymi dziewczynami, ale większość raczej nie chce się umawiać ze sporo starszymi, myślę ze 5 lat to taki max a i nie dla kazdej. wbrew obiegowej opinii raczej nie widzę takiej różnicy wieku wsród koleżanek, zazwyczaj są z równolatkami albo rok czy dwa więcej

16

Żona która zna mnie od 7 lat, twierdzi ze teraz wyglądam lepiej niż 30 latek.
A jak zobaczyła zdjęcia ze studiów, to prawie mnie nie poznała.

17

AnnieF napisał/a:

cóż, może i masz pary z młodszymi dziewczynami, ale większość raczej nie chce się umawiać ze sporo starszymi, myślę ze 5 lat to taki max a i nie dla kazdej. wbrew obiegowej opinii raczej nie widzę takiej różnicy wieku wsród koleżanek, zazwyczaj są z równolatkami albo rok czy dwa więcej

No właśnie od paru lat mam relację z minimum 4 lata młodszymi. Ostatnio nawet 8 lat miałem ale no charakterowo, to różnica jest. Nawet jakaś bardzo ogarnieta, jak na swój wiek dziewczyna, to i tak poniżej mojego poziomu. 4 lata młodsza mi bardzo odpowiada i takich miałem najwięcej. To tylko wiek ale jakoś tak te roczniki 00+ mi się przytrafiają i jest fajnie.
Z równolatkami pewnie też bym się dogadywał ale po prostu gustuję w młodości.

18

Szeptuch napisał/a:

Żona która zna mnie od 7 lat, twierdzi ze teraz wyglądam lepiej niż 30 latek.
A jak zobaczyła zdjęcia ze studiów, to prawie mnie nie poznała.

To sporo zależy, jak ktoś wykorzystał swój potencjał młodości. Często jest tak, że mężczyźni zwlekaja z ogarnięciem swojego wyglądu i ten szczyt przypada już po 'peaku' swoich sil witalnych, że tak to ujmę. Bo ten szczyt, to okolice 25 lat.
A oczywiście można być niezadbanym w swoim peaku i wystrzelić np. po 30stce. Można też być po prostu przecietnym i dorobić się zarostu, który niektórym naprawdę dodaje +5 do wyglądu.
No ale bardzo dużo ludzi ma swój szczyt w okolicach 25 lat i po prostu nie jest jeszcze na tyle ogarnieta, żeby ten potencjał w pełni wykorzystać.
Także można być najlepszą wersją siebie jak najbardziej po 30stce.

19

Autorze, nie mówi się "niezadbanym", tylko zaniedbanym. To po pierwsze. Po drugie kiedy wygląda się sporo młodziej, niż metryka wskazuje, ma to swoje plusy - ale po 40-stce. Wcześniej niezbyt. W wypadku mężczyzny to raczej nie jest wskazane, a jeśli facet spędza za wiele czasu na pielęgnację, urodę itd to już w oczach większości kobiet jest skreślony. Żadna nie chce wiązać się z typem lalusia, skupionym głównie na wyglądzie zewnętrznym. Pan Ibisz nie jest zachęcającym przykładem zadbanej męskości, no ale być może niektórym się podoba. wink

20

szeptem napisał/a:

Autorze, nie mówi się "niezadbanym", tylko zaniedbanym. To po pierwsze. Po drugie kiedy wygląda się sporo młodziej, niż metryka wskazuje, ma to swoje plusy - ale po 40-stce. Wcześniej niezbyt. W wypadku mężczyzny to raczej nie jest wskazane, a jeśli facet spędza za wiele czasu na pielęgnację, urodę itd to już w oczach większości kobiet jest skreślony. Żadna nie chce wiązać się z typem lalusia, skupionym głównie na wyglądzie zewnętrznym. Pan Ibisz nie jest zachęcającym przykładem zadbanej męskości, no ale być może niektórym się podoba. wink

Ale trzecią żonę już ma, znaczy chetne były I chyba jakieś małe dziecko teraz tam jest?

21 Ostatnio edytowany przez zwyczajny gość (2023-03-30 17:14:44)

rossanka napisał/a:
szeptem napisał/a:

Ale trzecią żonę już ma, znaczy chetne były I chyba jakieś małe dziecko teraz tam jest?

Celebryci mają branie nie za wygląd a za pozycję, kontakty, znajomości....no i kasę.

22

dla mnie mocno na plus

23

blueangel napisał/a:

dla mnie mocno na plus

Jak się ma 30+, a wygląda na nastolatka gołowąsa, to nie sad

24

Charlesss napisał/a:

No i teraz sobie myślę, czy właśnie imponuje to kobietkom.

Ciekawi mnie, jakie macie spostrzeżenia?

Imponować to może nie, bo nie tak łatwo mi zaimponować. Ale na pewno lepiej młody wygląd niż stary, wiadomo big_smile

25

....oglądam wiadomości i... właśnie KosKamysz coś gada -  ten to coraz lepiej wygląda...Zarost? Wiek? Dla mnie takze młody wygląd u faceta to żaden atut, zdecydowanie wolę wyglądających ...bardziej męsko niż chłopięco  ...

26

Farmer napisał/a:
blueangel napisał/a:

dla mnie mocno na plus

Jak się ma 30+, a wygląda na nastolatka gołowąsa, to nie sad

Nie mam na myśli urody, jak nasz prezydent, taka klucha z ciotowata twarza. Raczej po prostu wygląd młodego, jurnego chłopa.

Podam przykład: Shawn Mendes, Francisco Lachowski, David Laid, Calvyn Justus (starsze zdjęcia)

Taka uroda, że można podobać się dużo mlodszym i też rowiesniczkom. Możliwe, że diabeł tkwi w szczegółach,  szczególnie w szerokiej szczęce i ogólnie dobrze zarysowanej żuchwie, co akurat mam.

To akurat w starszym wieku też procentuje, bo mamy starszych aktorów, co są dalej hot: Henry Cavil, Chris Hemsworth, Brad Pitt. Wyglądają mlodo i dobrze ale jak na swój wiek. No i mają meskie szczeki, co myślę jest w tym wszystkim najwazniejsze.

27

cześka8 napisał/a:

....oglądam wiadomości i... właśnie KosKamysz coś gada -  ten to coraz lepiej wygląda...Zarost? Wiek? Dla mnie takze młody wygląd u faceta to żaden atut, zdecydowanie wolę wyglądających ...bardziej męsko niż chłopięco  ...

No ta ale warto zauważyć, że mało ktory mężczyzna zalicza sie do przystojnych i ma proporcjonalna, meska czaszke. Większości zarost dodaje uroku, bo zakrywa nie tylko mankamenty skory ake też na przykład cofnięta i wąska szczękę.

28

...nie wiem o co chodzi z tą szczęka, patrzę bardziej na całokształt, jest co prawda część ciała która mnie rusza na maksa i nie jest to szczęka - ale każdy lubi co innego...

29

Na bazie moich doświadczeń:
- nie pomaga tak do 30 roku życia
- po 30 roku życia ma potencjał pomagac bardzo

Ja mam 38 lat, wygląd w granicy 5-10 lat mniej. Moi rówieśnicy często wyglądają na 45-40 lat więc widzę różnicę.

Pamiętaj żeby nie przykładać do tego wagi. Po pierwsze - możesz zawsze stracić włosy (mamy na to mały wpływ) - albo nawet szybko zacząć się starzec (stres, depresja it'd). Wtedy cały Twój wizerunek który starałeś się budować runie.
Są też kobiety które wolą faceta z wyglądem pod 50ke w stylu Bruce Willis-a. Więc warto po prostu skupić się na tym żeby być najlepszą wersja siebie.
Młodszy wygląd może mieć tyle samo plusów czy minusów.

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Młody wygląd u mężczyzny = duży atut?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024