Gdzie chodzicie na sushi w Krakowie i jakie najbardziej lubicie? Chodzi mi o jakiś lokal na dłużej, żeby też z dowozem było koniecznie.
Dla mnie wszędzie smakuje tak samo :v
Ja sushi lubię jeść w taki bardziej tradycyjny sposób, sushi na pływających łódeczkach ma specjalne miejsce w moim sercu. <3 Jak nie wiesz, czym jest kaiten zushi, to sushi-katowice.pl rozjaśnia temat sushi na pływających łódeczkach, to swego rodzaju ukłon w stronę tradycyjnych restauracji z sushi w Japonii. Osobiście nie znam takich miejsc w Krakowie, ale myślę, że jak znajdziesz susharnie z łódkami, to możesz mieć pewność, że lokal podaje tradycyjne sushi :]
Jest między innymi restauracja w Nowej Hucie - www.yapitosushi.pl. Serwują tradycyjne wydanie japońskiej kuchni, nie brakuje propozycji. Możliwości jest sporo, cenowo pewnie standard jak to ze wschodnią kuchnią, ale z aplikacją można mieć zniżkę 10%.
Dziękuję za rekomendację!
Od dawna chciałam spróbować sushi, ale nie mogłam znaleźć dobrej restauracji w Nowej Hucie.
Yapito Sushi wygląda bardzo interesująco. Podoba mi się, że oferują tradycyjne japońskie dania.