Puls ponad normę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Puls ponad normę

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Puls ponad normę

Wczoraj mierzyłam sobie ciśnienie i puls wynosił 103, a jak zmierzyłam dziś to 115. Czy powinnam zgłosić się do lekarza? Mam 23 lata, choruję na depresję, zespół lęku uogólnionego i fobię społeczną, od ponad roku jestem na niedziałających na mnie lekach Prefaxine i Ranofren. Prędzej mierzyłam sobie ciśnienie od czasu do czasu i wszystko było w normie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Puls ponad normę
hinarta napisał/a:

Wczoraj mierzyłam sobie ciśnienie i puls wynosił 103, a jak zmierzyłam dziś to 115. Czy powinnam zgłosić się do lekarza? Mam 23 lata, choruję na depresję, zespół lęku uogólnionego i fobię społeczną, od ponad roku jestem na niedziałających na mnie lekach Prefaxine i Ranofren. Prędzej mierzyłam sobie ciśnienie od czasu do czasu i wszystko było w normie

Nie.
Powinnaś zatroszczyć się o swoje zdrowie psychiczne, więc przyspieszyć wizytę u psychiatry.

3

Nie przejmuj się, raz zmierzyłaś i był za wysoki, to stres przed drugim mierzeniem jeszcze go podniósł.
A przyczyny mogą być różne, na pewno stres czy nerwica podnosi, ale nie ma potrzeby porady lekarskiej.
Za często nie mierz, a jeszcze najlepiej po odpoczynku, nawet rano jeszcze w łóżku zmierz sobie przyciskając żyłę nadgarskową i patrz na zegarek przez minutę.
Melisa obniża puls, możesz pić wieczorem, jeśli nie ma interakcji z lekami.

4 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2023-02-03 22:55:40)

Jeśli to puls spoczynkowy to zdecydowanie tachycardii się nie lekceważy.
Może mieć  związek z tarczycą. też.
Odwiedź kardiologa i zrób echo serca, badani krwi.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Puls ponad normę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024